خانه / پخت و پز / طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی

طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی

طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی، در عین سادگی، بسیار لذت‌بخش است؛ مخصوصاً اگر شما هم عاشق محصول نهایی باشید، دوست دارید خودتان این ترشی را درست کنید. یکی از ترشی‌های محبوب ترشی بادمجان است. بادمجان در ترشی طعمی خاص دارد که نمی‌توان آن را در غذاهای دیگری که با بادمجان تهیه می‌شود جست‌و‌جو کرد. در آشپزی ایرانی ترشی‌ها اهمیت ویژه‌ای دارند؛ به‌طوری‌که غذاهای ایرانی در کنار ترشی‌ها جذاب‌تر می‌شوند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ترجیح می‌دهید تهیه‌ی غذا و مخلفات آن، ازجمله ترشیجات، را در خانه انجام دهید، طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی اسنپ‌فود به شما کمک خواهد کرد.

مواد لازم برای طرز تهیه‌ی ترشی بادمجان خانگی

  • بادمجان قلمی
  • سیر
  • سبزی معطر (جعفری، نعنا، ترخون، سبزی محلی و سبزیجات معطر دیگر)
  • فلفل سبز در صورت تمایل
  • سرکه قرمز
  • سیاه دانه، گلپر، فلفل قرمز و فلفل سیاه در صورت تمایل

طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی

  • سر و ته بادمجان‌ها را بگیرید و آن‌ها را به قطعات درشت خرد کنید.
  • بادمجان‌ها را در سرکه و نمک برای یک ربع بجوشانید. آن‌ها را جایی بگذارید تا سرکه‌ی اضافی ازشان خارج شود. برای این کار می‌توانید بادمجان را در آبکش قرار دهید. برای هر یک کیلو بادمجان، یک لیوان سرکه لازم است.
  • بادمجان را داخل شیشه بگذارید و روی آن مقداری از مواد ترشی (سیر، سبزی معطر، سیاه‌دانه، گلپر، فلفل قرمز یا سیاه)  را بریزید. دوباره بادمجان بگذارید و به همین ترتیب لایه‌لایه مواد و بادمجان را در ظرف بریزید. سیر را می‌توانید با چاقو ریز کنید یا آن را در غذاساز ریخته و با کمک دستگاه خرد کنید.
  • برای تهیه‌ی سبزیجات ترشی، باید آن‌ها را بشویید، وقت کافی دهید تا کاملا خشک شوند و خردشان کنید. اگر بعد از شستن، آب آن‌ها را به درستی نگیرید و زمان کافی برای خشک شدن ندهید، ممکن است باعث کپک زدن ترشی شوند.
  • سیاه‌دانه، گلپر، فلفل قرمز و قرمز سیاه را در صورت تمایل اضافه کنید. بهتر است از دانه‌ی این مواد به صورت آسیاب‌نشده استفاده کنید.
  • می‌توانید روی مواد یک یا دو فلفل سبز تند بگذارید. این بسته به ذائقه و سلیقه‌ی شما دارد. اگر دوست ندارید ترشی تند شود، به آن فلفل سبز اضافه نکنید.
  • مقدار سیر را زیاد نریزید (تقریبا در ازای هر کیلوگرم بادمجان، ۴۰۰ گرم سیر لازم است). زیاد بودن سیر می‌تواند باعث تندی نامطبوع ترشی شود
  • نمک و سرکه را با هم ترکیب کنید و آن را روی مواد بریزید. مقدار سرکه باید آن‌قدر باشد که روی مواد ترشی را بگیرد.
  • در ظرف را ببندید و حدود دو هفته آن را در جای خنک نگه دارید تا ترشی شما آماده شود. اگر در این مدت مواد ترشی سرکه را به خود جذب کردند و مقدار سرکه کم شد، روی آن را سرکه بریزید.

طرز تهیه ترشی بادمجان درسته

طرز تهیه ترشی بادمجان درسته تفاوت چندانی با روش قبلی ندارد. اگر بادمجان‌های شما ریز باشد، می‌توانید از آن‌ها به‌صورت درسته و کامل استفاده کنید. در این روش دیگر نیازی به خردکردن بادمجان‌ها ندارید و تمامی مراحل گفته‌شده را با همان روش دنبال خواهید کرد.

طرز تهیه ترشی بادمجان حلقه ای

درست برخلاف آنچه درباره طرز تهیه ترشی بادمجان درسته گفتیم، برای ترشی بادمجان حلقه ای کافی است بادمجان‌هایتان را به‌صورت حلقه‌ای خرد کنید. البته فرقی نمی‌کند بادمجان‌هایی که استفاده می‌کنید درشت باشد یا ریز؛ طبعاً‌ ترشی بادمجان حلقه ای با بادمجان‌های ریز شکل‌وشمایل زیباتری خواهد داشت، اما حواس‌تان باشد در صورت استفاده از بادمجان‌های ریز، آن‌ها را آن‌قدر حرارت ندهید که له شوند؛ هر قدر بادمجان‌ها قلمی‌تر و ریزتر باشد، باید زمان کمتری آن‌ها را حرارت داد.

مهم‌ترین نکات طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی

  • در صورتی که بادمجان‌های شما ریز است، می‌توانید از آن‌ها به صورت کامل استفاده کنید و لازم به خرد کردن آن‌ها نیست.
  • از بادمجان‌های قلمی استفاده کنید تا مطمئن باشید تخمه ندارند.
  • بادمجان‌ها نباید آن‌قدر ریز خرد شوند که له شوند.
  • دقت کنید جوشاندن بادمجان‌ها نباید آن‌قدر باشد که بادمجان له شود.
  • بهتر است سرکه‌ی ترشی سرکه‌ی قرمز باشد تا به ترشی رنگ بهتری بدهد.

اگر شما هم اهل ترشی هستید، خواندن این مطالب را از دست ندهید:

طرز تهیه ترشی لبنانی

طرز تهیه ترشی انبه بندرعباسی

طرز تهیه ترشی لوبیا سبز؛ طعم‌های تازه را کشف کنید

(Visited 11,417 times, 1 visits today)

همچنین ببینید

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی یکی از چندین نوع دستورتهیه‌های این نوع آش است. آش …