خانه / پخت و پز / بروکلی جادویی در پاستای صدفی به روش پولیا

بروکلی جادویی در پاستای صدفی به روش پولیا

پاستای صدفی با بروکلی

مدت‌هاست که بروکلی به عنوان یکی از مواد خوراکی سالم و مغذی، به شهرت رسیده. اگر بروکلی تازه باشد باید به راحتی بتوانید ناخنتان را در ساقه‌ی نرمش فرو کنید. این نرمی و تازگی، شیرینی و آبداری بروکلی را تظمین می‌کند. اما هرچه از چیده‌شدن بروکلی بگذرد ساقه‌اش سخت و شیرینی‌اش تبدیل به تلخی کلم‌مانندی می‌شود.

بروکلی را یا باید مختصر (چه بهتر که بخارپز) و یا طولانی و در حرارت پایین (مثل روش پخت پاستا به سبک پولیایی با ماهی مُتو و فلفل که در ادامه خواهید دید) پخت. در خاطر داشته‌باشید که اگر بروکلی را بخارپز می‌کنید یا می‌جوشانید حتما پس از پایان طبخ آب بروکلی را با تفت دادن در تابه بگیرید. می‌توانید هنگام تفت از کمی کره یا روغن کنجد هم استفاده کنید.

یک ذهن هوشیار حتما به هر خوراکی که در رسانه‌ها به عنوان خوردنی مد روز و مفید تبلیغ می‌شود شک می‌کند، اما بروکلی به دلیل ذخیره‌ی فراوان آنتی‌اکسیدان، ضدالتهاب‌ و ریزمغذی‌های سم‌زدایش به حق شایسته‌ی سر و صدایی است که به پا کرده.  بروکلی منبعی مطمئن  از ویتامین ث برای تقویت سیستم دفاعی بدن، ویتامین کا برای استحکام بخشیدن به استخوان‌ها و اسید فولیک برای بهبود روند رشد و بازسازی سلولی در بدن است. علاوه بر این‌ها، بروکلی سرشار از ترکیبات گلوکوزینولات،  مانند سولفورفان و گلوکورافانین است که به مبارزه با سرطان کمک می‌کنند. خاصیت ضدالتهابی بروکلی همچنین می‌تواند خطر بروز سکته‌ی مغزی و قلبی را کاهش دهد.

پیشنهاد ما این است که بروکلی را درسته بپزید و پس از اتمام پخت به شکل دلخواهتان خرد کنید. می‌توانید قبل از خرد کردن و استفاده از بروکلی، از وسط و عمودی، شبیه نقاشی بچه‌ها از درخت، نصفش کنید.

روش پخت پاستای صدفی به روش پولیایی با ماهی مُتو[۱] برای چهار نفر

۷۵۰ گرم بروکلی درسته
۴۰۰ گرم لوبیای لیما (امریکایی)[۲]آبکشی شده
۱۶۰ گرم پاستا صدفی (Orecchiette)
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱۲ عدد فیله ماهی مُتو سرخ‌شده در روغن و درشت خرد‌شده
۲ عدد فلفل قرمز (چیلی) بزرگ دانه‌گیری و نگینی شده
آب و رنده‌ی پوست ۱ عدد لیمو
۴ حبه سیر رنده‌شده
۱ مشت پر و پیمان جعفری تازه و خرد‌شده
پنیر پارمسان و نمک به قدر تمایل

بروکلی را بخارپز کنید یا در قابلمه‌ی بزرگی در آب نمک‌زده به قدری بپزید که کمی نرم شود. پس از پخت بروکلی‌ها را از ظرف خارج کنید و در آب سرد بیاندازید تا احیا شوند. اجازه‌دهید آب همچنان بجوشد و پاستایتان را به همراه مقدار کمی روغن زیتون در آن بریزید و برای ۱۰ دقیقه یا طبق دستورالعمل روی بسته‌ی پاستا، بپزید. لوبیا‌ها را ۲ دقیقه قبل از اتمام پخت پاستا به آن اضافه کنید.

در همین حین، بروکلی‌ها را خرد کنید و ماهی متو‌ها را در روغن بر روی شعله‌ی متوسط سرخ کنید دو سه دقیقه سرخ کنید، به قدری که بافت ماهی اندکی تغییر کند.

فلفل و رنده‌ی پوست لیمو را در تابه بریزید، دو دقیقه تفت دهید و سپس سیر را اضافه کنید. بعد از دو دقیقه‌ی دیگر بروکلی ها را در تابه بیاندازید و به خوبی هم بزنید.

وقتی پاستا و لوبیاها به قدر کافی پختند، در آبکش بریزید و بدون سختگیری آبگیری کنید (اگر مقداری آب هم در آن‌ها باقی ماند بهتر). پاستا و لوبیا را به تابه اضافه کنید و شعله‌ی اجاق را زیاد کنید. به خوبی و سریع محتوای تابه را هم زده و مخلوط کنید. به مقدار نیاز به غذا نمک و آب‌لیمو اضافه کنید و در آخر جعفری‌ها را در تابه بریزید. بلافاصله پس از افزودن جعفری غذا را سرو کنید و هنگام میل کردن به آن پارمسان رنده‌شده اضافه کنید.

[۱] ماهی متو یا Anchovy ماهی ریزی است که در جنوب ایران و مدیترانه صید می‌شود.

[۲] لوبیای لیما در ایران هم قابل دسترسی است. عموما در آذربایجان شرقی یافت می‌شود.

(Visited 413 times, 1 visits today)

همچنین ببینید

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی یکی از چندین نوع دستورتهیه‌های این نوع آش است. آش …