خانه / پخت و پز / طرز تهیه قهوه ترک روی گاز؛ از آنکارا تا آتن، فقط ۵ دقیقه!

طرز تهیه قهوه ترک روی گاز؛ از آنکارا تا آتن، فقط ۵ دقیقه!

طرز تهیه قهوه ترک روی گاز

طرز تهیه قهوه ترک روی گاز در عین آسانی، می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد؛ مخصوصاً اینکه شما با صرف زمانی بسیار کم می‌توانید قهوه‌ای اصیل را نوش جان کنید. قهوه دومین نوشیددنی محبوب جهان است و در میان قهوه‌ها قهوه ترک طرفداران بسیاری دارد. آماده‌کردن قهوه ترک فقط کمی بیشتر از پنج دقیقه از شما زمان می‌گیرد؛ فقط کافی است طرز تهیه قهوه ترک روی گاز را دنبال کنید. ما در اسنپ‌فود طرز تهیه انواع قهوه‌ها را برای شما شرح خواهیم داد.

دعوا بر سر اصالت؛ قهوه ترک یا قهوه یونانی یا قهوه ارمنی؟

اگر ترکیه را روی نقشه‌ی جهان در نظر آورید، در همسایگی ارمنستان است و البته از سمت غرب هم با فاصله‌ی چند جزیره‌ی کوچک به یونان می‌رسد. ازطرفی تأثیر فرهنگی ترکی و ارمنی بر هم، حتی با وجود اختلاف‌ها و درگیری‌ها، روشن است و از سوی دیگر، ترکیه و یونان مرز زمینی ندارند، اما تا دل‌تان بخواهد از فرهنگ هم وام گرفته‌اند و نزدیکی‌های فرهنگی فراوانی دارند؛ اشتراک‌های فراوان فرهنگی و آداب‌ورسوم به اختلاف سه کشور و ملت بر سر مالکیت اصالت برخی چیزها انجامیده و از اتفاق، قهوه ترک یا یونانی هم یکی از آن‌هاست. طرز تهیه قهوه ترک روی گاز تقریباً به طرز تهیه قهوه‌ی یونانی و ارمنی شبیه است؛ بیشتر آداب‌ورسوم هر یک از ملت‌هاست که قهوه‌ی آن‌ها را از هم جدا می‌کند. ظاهراً از دهه‌ی ۸۰ میلادی به این سمت است که ما قهوه‌ای به نام قهوه‌ی ترک می‌شناسیم؛ پیش از آن ترک‌ها بر مالکیت اصالت این قهوه اصراری نمی‌کردند و از این دهه به‌بعد بود که با پاگرفتن طرزتهیه‌های مختلف قهوه، مانند قهوه فرانسه و غیره، ترک‌ها هم به صرافت مالکیت افتادند. بااین‌همه تفاوت‌های قهوه‌ی ترک و قهوه‌ی یونانی از این قرار است:

قهوه ترک
قهوه ترک

تفاوت طرز تهیه قهوه ترک روی گاز با قهوه یونانی

  • یونانی‌ها قهوه‌ی ترک را معمولاً صبح‌ها و بعد از خواب بعدازظهر می‌نوشند.
  • یونانی‌های اصیل عادت داشته‌اند هنگام نوشیدن قهوه با صدای بلند آواز بخوانند و البته مدت‌هاست این رسم را ترک کرده‌اند.
  • یونانی‌ها، برخلاف ترک‌ها، به قهوه افزودنی‌های خاص، مانند هل، اضافه نمی‌کنند.
  • یونانی‌ها قهوه را در فنجانی شبیه به فنجان اسپرسو میل می‌کنند.
  • ترک‌ها معمولاً همراه با قهوه ترک راحت‌الحلقوم یا همان باسلوق می‌خورند.
  • ترک‌ها پیش از خوردن قهوه ترک یک لیوان کوچک آب می‌نوشند که بتوانند طعم قهوه را بهتر حس کنند.
  • ترک‌ها گاه قبل از نوشیدن قهوه عرق نعناع می‌خورند؛ مخصوصاً اگر بخواهند قهوه را بعد از غذا بخورند.
  • ترک‌ها قهوه‌ها را در فنجان‌های بدون دسته می‌ریزند و فنجان داخل ظروف مسی دسته‌دار قرار می‌گیرد.

نکته

می‌توانید تفاوت‌های فرهنگی بر سر این قهوه را در نام‌ ابزارها هم ببینید؛ شما برای تهیه این قهوه به قهوه‌جوش نیاز دارید؛ ترک‌ها به این وسیله جذوه و یونانی‌ها به آن ایبریک می‌گویند که دو نام مختلف برای یک وسیله است.

قهوه‌جوش، ایبریک یا جذوه
قهوه‌جوش، ایبریک یا جذوه

تفاوت قهوه‌جوش و شیرجوش

تفاوت قهوه‌جوش و شیرجوش در ظاهر و جنس آن‌هاست. قهوه‌جوش دهانه‌ای تنگ‌تر و کفی پهن‌تر دارد. باریکی دهانه کمک می‌کند که کف یا همان فوم قهوه بهتر بگیرد. جنس قهوه‌جوش اصالتاً مسی است و دسته‌ی چوبی دارد، اما می‌توان آن را از جنس‌های استیل و روی و برنج هم پیدا کرد.

مواد اولیه برای طرز تهیه قهوه ترک روی گاز

  • قهوه‌جوش یا همان ایبریک یا جذوه
  • قهوه‌ی نرم آسیاب‌شده: به‌ازای هر نفر ی قاشق مرباخوری
  • شکر: به‌مقدار دلخواه
  • آب: به‌اندازه‌ی هر فنجان برای هر نفر
قهوه ترک
قهوه ترک

طرز تهیه قهوه ترک با قهوه‌جوش روی گاز

  • به‌ازای هر فنجان آب کاملاً سرد را داخل قهوه‌جوش بریزید.
  • قهوه و در صورت تمایل شکر را اضافه کنید.
  • اندازه‌ی مایع درون قهوه‌جوش باید به‌صورتی باشد که دو سوم قهوه‌جوش خالی بماند و جا برای بالاآمدن کف باقی باشد.
  • قهوه‌جوش را روی حرارت بسیار کم قرار دهید و اندکی هم بزنید.
  • اجازه دهید که قهوه با حرارت ملایم دم بکشد.
  • بعد از سه یا چهار دقیقه کف یا همان قهوه بالا بیاید.
  • بعد از بالاآمدن کف یا فوم قهوه‌جوش را از روی حرارت بردارید و اندک لحظاتی اجازه دهید خنک شود؛ دوباره این کار را تکرار کنید.
  • قهوه را قبل از جوشیدن از روی حرارت بردارید.
  • قهوه ترک شما حاضر است.

طرز تهیه قهوه ترک با شیر داغ کن

تفاوت عمده‌ی شیرداغ‌کن و قهوه‌جوش، جدای جنس آن‌ها، اندازه‌ی دهانه‌ی بزرگتر شیرداغ‌کن است. بهتر است جنس بدنه‌ی شیر‌داغ‌کن بدون لعاب باشد. برای رسیدن به نتیجه‌ی بهتر در شیرداغ‌کن و به‌دست‌آمدن کف یا فوم بهتر، همه‌ی مراحل بالا را تکرار کنید، اما حواس‌تان باشد که ارتفاع کف یا فوم در شیرداغ‌کن کمتر به چشم می‌آید و کمتر هم بالا می‌آید؛ اگر با تصور ارتفاع کف در قهوه‌جوش سراغ شیرداغ‌کن بروید، احتمالاً طولانی‌تر به آن حرارت می‌دهید و در این صورت فوم در قهوه حل خواهد شد.

قهوه ترک
قهوه ترک

فوت و فن قهوه ترک

  • قهوه‌ی شما باید به‌نرم‌ترین حالت ممکن آسیاب شده باشد.
  • درجه‌ی رست قهوه ترک روشن (لایت یا مدیوم) است.
  • بهتر است رست قهوه تازه‌تر باشد و تازه آسیاب شده باشد.
  • قاشق‌های اندازه‌گیری قهوه ترک اصالتاً اندازه‌ای یک در یک سانتی‌متر دارند.
  • فوم یا همان کف روی قهوه ترک یکی از معیارهای قهوه ترک خوب است. در طرز تهیه قهوه ترک روی گاز شما باید از آب کاملاً سرد استفاده کنید و قهوه باید در حرارت بسیار کم دم شود. هم‌زدن قهوه یا طولانی حرارت‌دادن آن کف یا فوم قهوه را از بین می‌برد.
  • معمولاً ابتدا آب را داخل قهوه‌جوش می‌ریزند و سپس قهوه و شکر را اضافه می‌کنند.
  • شکر مناسب برای قهوه ترک شکری است که به‌راحتی حل شود.
  • ترک‌ها برای میزان شکر اضافه‌شده به قهوه چهار درجه دارند: ۱. بدون شکر (ساده)؛ ۲. نصف قاشق (شکرلی)؛ ۳. یک قاشق شکر (ارتا شکرلی)؛ ۴. شکر زیاد (چوخ شکرلی).
  • قهوه ترک نباید در زمانی کمتر از پنج دقیقه حاضر شود.
  • برای سرو قهوه ترک ابتدا کف یا فوم آن را با قاشق و به‌مقدار دلخواه در فنجان بریزید و سپس قهوه را به آن اضافه کنید.
  • برخی قهوه را سه بار تا بالاآمدن کف روی حرارت قرار می‌دهند و برمی‌دارند؛ این کار عطر و طعم بهتری به قهوه می‌دهد.
  • خوردن لرد قهوه برای دستگاه گوارش مضر است.
  • هنگام ریختن قهوه در فنجان، حتماً ابتدا اجازه دهید اندکی پور قهوه ته‌نشین شود و سپس به‌آرامی آن را داخل فنجان بریزید. هنگام جابه‌جایی قهوه‌جوش یا فنجان هم سعی کنید کمترین تکان ایجاد شود.
(Visited 411 times, 1 visits today)

همچنین ببینید

طرز تهیه کیک کدو حلوایی

طرز تهیه کیک کدو حلوایی؛ برای هالووین آماده شو!

طرز تهیه کیک کدو حلوایی دستور تهیه یکی از لذیذترین کیک‌های دنیا را به شما …