خانه / پخت و پز / طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر

طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر

طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر

طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر کار دشواری است؛ چون هر قدر هم که پختن خورش‌ها ساده است، وقتی حجم بالا می‌رود حوصله و دقت بیشتری نیاز دارد؛ شما باید حواس‌تان باشد که کدام مواد را در چه زمانی به کار ببرید. خورش قیمه پای ثابت بسیاری از مراسم است و از دیرباز در مراسم سوگواری، مخصوصاً مراسم سوگواری محرم، برای نذر پخته می‌شده است. این غذا جزو پرطرفدارترین غذاهای نذری است و بسیاری عقیده دارند طعم قیمه نذری را بیشتر می‌پسندند. ما طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر را برایتان شرح داده‌ایم و شما هم اگر دوست دارید رمزوراز خوشمزه‌ترشدن قیمه نذری را بدانید با این این مطلب اسنپ‌فود همراه باشید.

خورش قیمه
خورش قیمه

طرز تهیه خورش قیمه امام حسینی با قیمه‌های معمولی چه تفاوتی دارد؟

طرز تهیه خوش قیمه امام حسینی رمزوراز پیچیده‌ای ندارد؛ در کلیت مانند همه‌ی قیمه‌هایی است که در باقی روزها پخته می‌شود. چند تفاوت بسیار ناچیز طعم فوق‌العاده‌‌ی این غذای نذری را رقم می‌زند؛ مدت‌زمان پخت بیشتر که به حجم زیاد غذای نذری هم مربوط است، ادویه‌های بیشتر، جاافتاده‌تر و اندکی متفاوت.

از آنجا که حجم غذای نذری، در مقایسه با غذای معمولی، بسیار بیشتر است، طبعاً‌ برای بهترپخته‌شدن و بیشترجاافتادن به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. کافی است دیگ‌های نذری را در خاطر بیاورید که از ساعت‌ها پیش از زمان پخش‌کردن نذری بار گذاشته می‌شوند و با حرارت ملایم می‌پزند.

ادویه‌ها در غذای نذری اصطلاحاً با دستی بازتر استفاده می‌شوند و البته ادویه‌های غذای نذری کمی گسترده‌تر است. در طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰۰ نفر ادویه‌ی اصلی، مانند تمامی قیمه‌های معمولی، دارچین است، اما بسیاری از افراد به قیمه نذری هل هم اضافه می‌کنند؛ علاوه بر دارچین و هل، گلاب هم پای ثابت افزودنی‌های قیمه نذری است و بر طعم لذیذ این خورش تأثیر چشمگیری می‌گذارد.

مواد اولیه برای طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر

  • گوشت گوسفندی: ۷ کیلوگرم
  • لپه: ۵/۳ کیلوگرم
  • پیاز: ۷ کیلوگرم
  • رب: ۵/۱ کیلوگرم
  • لیمو عمانی: ۱ کیلوگرم
  • سیب‌زمینی: ۷ کیلوگرم
  • آب‌جوش: به‌مقدار لازم

 ادویه مخصوص قیمه نذری

  • پودر کاری: به‌مقدار لازم
  • زردچوبه: به‌مقدار لازم
  • زعفران: ۵ مثقال
  • گلاب: ۱ لیوان
  • پودر دارچین: ۵ تا ۷ قاشق غذاخوری
  • پودر هل سبز: ۵ قاشق غذاخوری
خورش قیمه

 طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر

  • لپه‌های پاک‌کرده را برای سه ساعت بخیسانید.
  • پیازها را به‌صورت نگینی خرد کنید و اندکی تفت دهید که کمی آب آن‌ها بخار شود و اندکی رنگ‌شان تغییر کند.
  • گوشت‌ها را به‌صورت مکعبی قطعه‌قطعه کنید و همراه با پیازها تفت دهید.
  • اجازه می‌دهیم آب گوشت تبخیر شود و زردچوبه و کاری را به آن اضافه کنید.
  • همزمان لپه‌ها را برای نیم‌ساعت بپزید و سپس آن‌ها را آبکش کنید و با آب سرد بشویید؛ این کار هم رنگ زرد کدر لپه را می‌گیرد و هم زمان پخت آن را با زمان پخت گوشت متناسب می‌کند.
  • لپه‌های پخته‌شده را همراه با گوشت نیم‌پزشده و پیاز تفت دهید؛ حواس‌تان باشد که زمان تفت‌دادن لپه نباید زیاد باشد، وگرنه لپه سفت می‌شود.
  • همزمان لیمو عمانی‌ها را به‌صورتی‌که خرد نشوند سوراخ می‌کنیم و در آب‌جوش قرار می‌دهیم که تلخی‌شان گرفته شود.
  • آب‌جوش را به گوشت و پیاز تفت‌داده‌شده اضافه کنید؛ به‌صورتی‌که روی گوشت‌ها را بگیرد، نه بیشتر.
  • لیمو عمانی‌ها را به خورش اضافه کنید.
  • رب گوجه‌فرنگی را تفت دهید و کمی که خورش جا افتاد اضافه کنید.
  • زعفران‌ها را بسابید و با حرارت غیرمستقیم دم کنید. برای رسیدن به عطر و رنگ بهتر می‌توانید به زعفران‌های سابیده مقداری آب‌جوش اضافه کنید و در ظرف را برای یک دقیقه بگذراید؛ سپس چند یکی‌دو قطعه یخ به آن اضافه کنید؛ این گرم‌وسردشدن به زعفران شوک وارد می‌کند و به‌این صورت رنگ و طعم بهتری به دست می‌آید.
  • پس از جاافتادن خورش ادویه‌ها و زعفران و گلاب را اضافه کنید.
  • خورش را نیم‌ساعت پس از افزودن ادویه‌ها از روی حرارت بردارید؛ این کار طعم و عطر ادویه را حفظ می‌کند.
  • سیب‌زمینی‌ها را جداگانه خلال کنید و در زمان پخت خورش بپزید و پس از آماده‌شدن خورش روی آن بریزید.
خورش قیمه
خورش قیمه

فوت و فن های پخت قیمه نذری

  • می‌توانید رب را قبل از افزودن آب‌جوش به گوشت اضافه کنید، اما اگر دوست دارید خورش خوشرنگ‌تری داشته باشید، رب را دیرتر اضافه کنید.
  • اگر رب گوجه‌فرنگی را با گوشت‌ خورش تفت دادید، حواس‌تان باشد زمان تفت‌دادن زیاد نباشد؛ این کار از پخته‌شدن گوشت جلوگیری می‌کند.
  • با جداپختن لپه و گوشت از هم هر دوی آن‌ها بهتر پخته می‌شوند.
  • اگر خورش شما به‌خوبی قوام نیافت، نگران نباشید؛ کافی است اندکی لپه را آسیاب کنید و به خورش اضافه کنید که جا بیفتد.
  • بهترین گوشت مورد استفاده در طرز تهیه قیمه نذری برای ۱۰۰ نفر گوشت سردست گوسفند است؛ اگر خواستید از گوشت گوساله استفاده کنید، به‌سراغ مغز ران گوساله بروید.
  • اگر احساس کردید گوشت شما دیرپز است، لپه‌ها را دیرتر به آن اضافه کنید.
  • اگر خواستید به خورش آب اضافه کنید که گوشت یا لپه بهتر بپزد، آب را کم‌کم زیاد کنید که خورش شما رقیق نشود.
  • یادتان باشد لیمو عمانی را خردشده اضافه نکنید؛ همچنین بهترین زمان برای اضافه‌کردن لیمو عمانی نیم‌ساعت آخر است؛ اگر این دو مورد را رعایت نکنید، قیمه شما به‌جای داشتن طعم کمی ترش، تلخ و رنگ آن تیره می‌شود.
  • در طرز تهیه خورش نذری برای ۱۰۰ نفر یا تعداد بیشتر از لیمو عمانی کامل استفاده کنید، نه مغز آن.
  • به‌هیچ وجه برای پخت خورش از آب سرد استفاده نکنید.
  • برای سرخ‌کردن سیب‌زمینی، آن‌ها را پس از خلال‌کردن با آب سرد بشویید و آب بکشید؛ سپس آن‌ها را در اندکی مخلوط نمک و زردچوبه بغلطانید و بعد از آن سرخ کنید.
  • به خاطر داشته باشید که خورش را باید با حرارت کم پخت و نباید آن را زیاد هم زد.
(Visited 458 times, 1 visits today)

همچنین ببینید

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی یکی از چندین نوع دستورتهیه‌های این نوع آش است. آش …