خانه / پخت و پز / طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ یک دستورغذای کاملاً ایرانی است. این غذای لذیذ و محبوب، به‌دلیل زیبایی‌اش، یک غذای کاملاً مجلسی و رسمی محسوب می‌شود و در بسیاری از میهمانی‌های ایرانی سر سفره‌ی غذا جا خوش می‌کند. در غذای ایرانی ته‌چین مرغ جزو دسته‌ی ته‌چین‌هاست؛ به‌عبارت دیگر، برخلاف تصور بسیاری ته‌چین‌ها فقط در ته‌چین مرغ خلاصه نمی‌شود و در جای‌جای ایران این غذا را با مواد اولیه‌ی متفاوت و طعم متفاوت طبخ می‌کنند. ازجمله‌ی دیگر ته‌چین‌ها می‌توان به ته‌چین گوشت، ته‌چین اسفناج، ته‌چین گوشت و بادمجان و ته‌چین ماهی اشاره کرد. ته‌چین مرغ هم انواع مختلفی دارد؛ ته‌چین آلبالو با مرغ، ته‌چین مرغ و بادمجان، ته‌چین مرغ و اسفناج و غیره ازجمله‌ی ته‌چین‌های معمول است. این غذا معمولاً از دو بخش تشکیل می‌شود: ته‌چین و چلو که چلو را در کنار ته‌چین سرو می‌کنند و به‌نوعی مکمل آن است و ضروری نیست. این غذا بسته به چاشنی‌ها و افزودنی‌ها در جای‌جای ایران طعمی متفاوت به خود می‌گیرد که جدای از استفاده از نوع گوشت، به استفاده از رب انار یا آلو و چاشنی‌های دیگر مربوط است. این غذا به‌راحتی در بسیاری از رستوران‌ها پیدا می‌شود؛ پیشنهاد ما سفارش آنلاین ته‌چین از رستوران ته‌چین بار است که اگر در تهران ساکن باشید می‌توانید از دو شعبه‌ی ولیعصر و سئول آن به‌راحتی ته‌چین دلخواه‌تان را سفارش دهید. اگر شما با خواندن طرز تهیه ته چین مرغ هوس کرده‌اید همین امروز این غذا را میل کنید و وقت درست‌کردن آن را ندارید، می‌توانید این غذای لذیذ را از اسنپ‌فود سفارش دهید.

طرز تهیه ته چین مرغ
طرز تهیه ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ برای چهار نفر

برخلاف تصور بسیاری از افراد، طرز تهیه ته‌چین مرغ دشوار و پیچیده نیست؛ شاید زیبایی و خاص‌بودن این غذا دشواربودن تهیه‌ی آن را به ذهن متبادر کند، اما جالب است بدانید که آماده‌کردن این غذا فقط چیزی نزدیک به ۴۰ دقیقه زمان می‌برد و پخته‌شدنش هم چیزی کمتر از یک ساعت؛ شما با صرف کمتر از دو ساعت وقت می‌توانید یک غذای لذیذ و خوشمزه و البته شیک داشته باشید و با آن از میهمانان‌تان پذیرایی کنید. اگر خواستید به‌دنبال طرز تهیه ته چین مرغ برای تعداد افراد بیشتری هستید، کافی است فقط نسبت مواد اولیه طرز تهیه ته چین مرغ را تغییر دهید.

ته چین مرغ
ته چین مرغ

مواد اولیه برای طرز تهیه ته چین مرغ برای چهار نفر

  • برنج آبکش‌شده: ۳ لیوان
  • زرده‌ی تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • ماست: یک‌دوم لیوان
  • زعفران دم‌کرده: یک‌دوم لیوان
  • مرغ پخته و ریش‌ریش‌شده: ۲ لیوان
  • نمک و دارچین و زردچوبه: به‌مقدار لازم

طرز تهیه برنج آبکش برای ته چین مرغ

  • برنج‌ها سه تا چهار ساعت در آب‌نمک سرد بخیسانید.
  • برنج‌ها را در آبکش بشویید که نمک آن گرفته شود.
  • پنج لیوان آب سرد را در قابلمه بجوشانید و سپس برنج‌های شسته‌شده را با مقداری نمک به آب در حال جوش اضافه کنید.
  • پس از گذشت زمانی کوتاه که برنج‌ها پخت، یک دانه برنج را برمی‌داریم و با ناخن بشکنید؛ اگر به‌اندازه‌ی یک نقطه‌ی سفید هنوز خام بود برنج آماده است و می‌توانید آن را زیر آب سرد آبکش کنید.
ته چین مرغ تزئین‌شده
ته چین مرغ تزئین‌شده

طرز تهیه مرغ ریش‌ریش‌شده برای ته چین مرغ

مرغ‌ها را به‌همراه مقدار کمی آب در قابلمه بریزید و پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید و با شعله‌ی ملایم بپزید؛ اندکی که گذشت مقداری نمک و دارچین و زردچوبه به آن اضافه کنید. میزان ادویه بسته به ذائقه‌ی شما می‌تواند متفاوت باشد. مقدار آب کم و مناسب کمک می‌کند که طعم مرغ به‌صورت کامل جذب آب نشود و گوشت مرغ طعم خود را حفظ کند.

ته چین مرغ
ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ ساده

  • نصف برنج را با ماست و زرده‌های تخم‌مرغ و نصف زعفران مخلوط کنید.
  • کف قابله را اندکی چرب کنید و اجازه دهید کمی داغ شود.
  • مقداری از مرغ‌های پخته‌ی ریش‌ریش‌شده را کف قابلمه بچینید و روی آن یک لایه از مخلوط برنج را اضافه کنید؛ این کار را آن‌قدر انجام دهید که مرغ‌ها و برنج‌ها تمام شود.
  • اجازه دهید برای ۳۵ تا ۴۰ دقیقه برنج دم بکشد.
  • بعد از دم‌کشیدن برنج شعله را زیاد کنید که ته‌دیگ شما بگیرد و سپس زیر آن را خاموش کنید.
  • برای اینکه ته‌چین مرغ شما راحت‌تر و سالم‌تر از قابلمه جدا شود و شکلی زیبا داشته باشد، پس از خاموش‌کردن شعله کف آن را برای لحظاتی در مقداری آب سرد قرار دهید.
  • ظرفی را که می‌خواهید ته‌چین مرغ در آن سرو شود روی قابلمه قرار دهید و به‌سرعت و دقت قابلمه را روی ظرف برگردانید.
  • در حین آماده‌شدن ته‌چین مرغ باقی برنج‌ها را در ظرفی جداگانه دم کنید و از باقی زعفران‌ها برای تزئین‌کردن و طعم‌دادن به آن استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید ته‌چین شما طعم و رنگ بهتری پیدا کند و مجلسی‌تر شود، مقداری زرشک و خلال پسته و بادام را بخیسانید و با مقدار کمی زعفران تفت دهید؛ می‌توانید این مواد را با برنج مخلوط کنید یا آن را برای تزئین بر رو یا در کنار ته‌چین مرغ بریزید.

به خاطر داشته باشید جدای از رستوران ته‌چین بار، بهترین ته‌چین‌های تهران را می‌توانید در بازار تهران پیدا کنید. با مطالعه‌ی این مطلب می‌توانید برای خوردن یک ته‌چین عالی و لذیذ در بازار تهران برنامه‌ریزی کنید:

رستوران‌های بازار تهران؛ لذیذترین ته‌چین‌ها و کباب‌های تهران را امتحان کنید!

(Visited 496 times, 1 visits today)

همچنین ببینید

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی یکی از چندین نوع دستورتهیه‌های این نوع آش است. آش …