خانه / پخت و پز / طرز تهیه مربای پوست پرتقال؛ تدارک صبحانه‌ای پاییزی

طرز تهیه مربای پوست پرتقال؛ تدارک صبحانه‌ای پاییزی

طرز تهیه مربای پوست پرتقال

طرز تهیه مربای پوست پرتقال با ورود به فصل پاییز مقدمه‌ای برای تدارک صبحانه‌ای مناسب فصل است. قاعدتاً هر مربایی را در هر فصلی می‌توان نوش جان کرد، فقط به ذائقه و میل شما بستگی دارد، اما با رسیدن فصل پرتقال، تهیه‌ی مربایی تازه و متفاوت می‌تواند صبحانه‌ای دلچسب برای صبح‌های پاییزی شما فراهم کند. طرز تهیه مربای پوست پرتقال بسیار ساده است و وقت چندانی از شما نمی‌گیرد، اما نتیجه‌ی آن می‌تواند بسیار چشمگیر باشد. مواد اولیه موردنیاز برای تهیه‌ی این مربا هم بسیار دم‌دست است و در این فصل سال در هر خانه‌ای پیدا می‌شود. برای آموزش طرز تهیه مربای پوست پرتقال، یک مربای خوشمزه‌ی پاییزی، با این مطلب اسنپ‌فود همراه باشید.

فواید مربای پوست پرتقال

پوست پرتقال که در اغلب موارد به‌راحتی دور ریخته می‌شود مواد غذایی ارزشمند و خواص فراوانی دارد؛ تا آنجا که می‌توان به‌راحتی آن را یک دارو دانست. درواقع، شما با طرز تهیه مربای پوست پرتقال طرز تهیه‌ی یک داروی بسیار مؤثر و طبیعی را یاد می‌گیرید.

پوست پرتقال چند ماده‌ی اصلی دارد که بسیار ارزشمندند. ویتامین E یکی از آن‌هاست؛ این ویتامین در غذایی عادی بسیاری از ما به‌ندرت پیدا می‌شود و بسیاری از ما بدون آنکه خودمان بدانیم از کمبود آن رنج می‌بریم؛ افسردگی دم‌دست‌ترین عارضه‌ی این کمبود است.

فلانوئید (زردینه) یکی از آنتی‌اکسیدان‌های بسیار مؤثر و مفید مرکبات است. مقدارفلانوئیدها در پوست میوه‌ها، به‌نسبت خود میوه، بسیار بیشتر است. مهم‌ترین فلانوئید موجود در پوست پرتقال نارینجنین است که از بروز سرطان جلوگیری می‌کند و روند ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده را بیشتر می‌کند؛ همچنین این ماده سطح تری‌گلیسرید و کلسترول و قند خون را تنظیم می‌کند.

خواص پوست پرتقال
خواص پوست پرتقال

خواص مربای پوست پرتقال

  • شفافیت بیشتر پوست و جایگزین‌کردن سلول‌های تازه با سلول‌های قدیمی
  • کاهش کلسترول مضر خون.
  • کاهش فشار خون؛ به‌دلیل داشتن فلاون.
  • خاصیت ضدحساسیتی؛ از آزادشدن هیستامین در خون جلوگیری می‌کند و یکی از دلایل مصرف مرکبان به‌هنگام سرماخوردگی همین است؛ یک آنتی‌هیستامین کاملاً طبیعی است.
  • ضد ناراحتی‌های روده.
  • سلامت قلب با کنترل کلسترول و تری‌گلیسرید و قند خون.
  • جلوگیری از بوی بد دهان و بهبود آن.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن با داشتن ویتامین‌های A و C.
  • حفظ سیستم تنفسی و جلوگیری از سرطان ریه.
  • بهبود سیستم گوارشی با داشتن فیبر و پلی‌ساکارید.
  • کاهش وزن و ازبین‌بردن چربی دورشکمی؛ فیبر و کالری کم و هضم آسان در کنار هم از ریزه‌خواری در طول روز جلوگیری می‌کند و ویتامین C نیز نقشی بسیار مؤثر در ازمیان‌رفتن چربی دورشکمی دارد.

قبل از هر چیز باید حواس‌تان باشد که پوست پرتقال را خوب بشویید و تا حد امکان از پرتقال‌های ارگانیک برای طرز تهیه مربای پوست پرتقال استفاده کنید.

مواد اولیه برای طرز تهیه مربای پوست پرتقال

  • پوست پرتقال شسته و خلال‌شده: ۲۰۰ گرم
  • شکر: نیم‌کیلو (می‌توانید از عسل استفاده کنید؛ ۶۰۰ گرم)
  • آبلیمو: یک قاشق سوپ‌خوری
  • آب: دو لیوان

همه‌ی این مواد اولیه را می‌توانید به‌راحتی از سوپرمارکت‌های آنلاین اسنپ‌فود تهیه کنید.

پوست پرتقال خلال‌شده
پوست پرتقال خلال‌شده

طرز تهیه مربای پوست پرتقال

  • سفیدی‌های پوست پرتقال را به‌دقت جدا می‌کنیم.
  • پوست پرتقال‌ها را خلال می‌کنیم.
  • پوست پرتقال را برای ۱۵ دقیقه در آب‌جوش می‌ریزیم و سپس با آب سرد آبکشی می‌کنیم؛ سه بار این کار را انجام می‌دهیم که هم پخته شود و هم تلخی آن گرفته شود.
  • شکر را در آب می‌ریزیم و می‌جوشانیم که غلظت لازم را پیدا کند.
  • پوست پرتقال و آبلیمو را به شربت اضافه می‌کنیم و روی حرارت کم می‌جوشانیم که غلیظ شود.
  • بعد از پخت روی قابلمه دستمال می‌کشیم و اجازه می‌دهیم برای ۲۴ ساعت در دمای محیط بماند.

آماده‌سازی مواد اولیه برای طرز تهیه مربای پوست پرتقال چیزی نزدیک به ۲۰ دقیقه زمان می‌برد؛ پخت آن نیز کمتر از ۲ ساعت.

طرز تهیه مربای پوست پرتقال به شکل گل
طرز تهیه مربای پوست پرتقال به شکل گل

طرز تهیه مربای پوست پرتقال به شکل گل

  • برای اینکه مربای شما مجلسی و شکیل شود کار دشواری پیش رو ندارید. کافی است این مراحل را انجام دهید:
  • پوست پرتقال را به‌صورت نواری می‌بریم و خوب می‌شوییم.
  • به‌جای گذاشتن پوست پرتقال‌ها در آب‌جوش، آن‌ها را برای ۴۸ ساعت در آب سرد قرار می‌دهیم و هر از چند گاهی آن را آبکشی و آب را عوض می‌کنیم.
  • پوست‌ها را با آب سرد آبکشی می‌کنیم و سپس آن‌ها را لوله می‌کنیم و از وسط آن نخ رد می‌کنیم.
  • پوست پرتقال‌های لوله‌شده را در قابلمه می‌ریزیم و با آب روی آن را می‌پوشانیم؛ اجازه می‌دهیم با حرارت متوسط برای ۲۰ دقیقه بجوشد؛ سپس آن‌ها را با آب سرد آبکشی می‌کنیم؛ می‌توان این کار را تا چهار مرتبه تکرار کرد، به‌شرطی که پوست پرتقال‌ها شکل‌شان را از دست ندهند.
  • پوست پرتقال‌ها را داخل شربت در حال جوش می‌ریزیم.
  • بعد از غلیظ‌شدن آبلیمو را به آن اضافه می‌کنیم.
  • نخ‌ها را به‌دقت از پوست پرتقال‌ها جدا می‌کنیم و روی آن‌ها را با دستمال می‌پوشانیم و اجازه می‌دهیم برای ۲۴ ساعت در دمای محیط بماند.

نکات مهم طرز تهیه مربای پوست پرتقال

  • می‌توانید مقدار کمی هل یا وانیل یا دارچین به مربای پوست پرتقال اضافه کنید. مقدار آن نباید زیاد باشد.
  • جایگزین‌کردن عسل به‌جای شکر برای تهیه شربت مربای پوست پرتقال از آن یک مربای کاملاً سالم و رژیمی می‌سازد.
  • اگر تصمیم گرفته‌اید مربایتان به‌شکل گل باشد و بیشتر رژیمی باشد، نخ‌ها را در مرحله‌ی آخر جدا کنید که در هنگام مصرف دردسری نداشته باشید.
(Visited 191 times, 1 visits today)

همچنین ببینید

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی یکی از چندین نوع دستورتهیه‌های این نوع آش است. آش …