خانه / پخت و پز / شام شب یلدا؛ معرفی سه غذای خوشمزه‌ی یلدایی

شام شب یلدا؛ معرفی سه غذای خوشمزه‌ی یلدایی

شام شب یلدا

شام شب یلدا یکی از ملزومات و آداب این رسم باستانی است. ایرانی‌ها از دیرباز در این شب،‌ به‌بهانه‌ی پیروزی اهورامزدا بر اهریمن، دور هم جمع می‌شوند و این شب را پاس می‌دارند. طبعاً میل‌کردن شام هم در این شب آداب خود را دارد. در گوشه‌کنار ایران برای شام شب یلدا تدارک‌های خاص دیده می‌شود؛ غذاهایی که برای شام شب یلدا پخته می‌شود بسیار متفاوت است. بسیاری عقیده دارند غذای اصلی شب یلدا خورش فسنجان است، بااین‌حال هر شهر و منطقه غذای مخصوص خود را برای این شب دارد. ما سه شام لذیذ و خوشمزه را که برای شب یلدا مناسب است در ادامه‌ی این مطلب اسنپ‌فود برایتان آورده‌ایم.

شام شب یلدا چی درست کنم؟

با رسیدن موعد یلدا این پرسش را بسیاری از افراد مطرح خواهند کرد. بنا به رسم قدیم غذاهایی با مواد اولیه‌ی زمستانی در این موعد تهیه می‌شود و طبیعی است که انار در میان آن‌ها سهم چشمگیری داشته باشد. پیشنهادهای امسال ما را برای تدارک شام شب یلدا از دست ندهید:

انارپلو با مرغ
انارپلو با مرغ

انارپلو

احتمالاً اگر در شب یلدا گذارتان به استان قزوین بیفتد، در شام شب یلدای شما انارپلو خواهد بود. طرز تهیه این پلو بسیار ساده است، اما رنگ‌وبویی بسیار یلدایی دارد و می‌تواند خاطره‌ی یک شب به‌یادماندنی را برایتان تکمیل کند.

  • مواد اولیه برای تهیه انار پلو
  • برنج: دو پیمانه
  • انار دانه‌شده: یک‌ونیم پیمانه
  • خلال پسته: یک‌سوم پیمانه
  • گشنیز تازه‌ی خردشده: یک پیمانه
  • کشمش پلویی: نصف پیمانه
  • زعفران دم‌کرده: به‌مقدار لازم

سفارش مواد اولیه از سوپرمارکت آنلاین اسنپ‌فود

طرز تهیه انارپلو

  • برنج‌ها را در آب و نمک خیس کنید و سپس بشویید و سپس آبکش کنید.
  • باقی مواد را با هم مخلوط کنید.
  • به‌ترتیب، لایه‌لایه برنج و باقی مواد را در قابلمه بریزید و اجازه دهید دم بکشد.
  • بعد از دم‌کشیدن برنج روی آن زعفران و کره بریزید.

شما می‌توانید انواع مرغ را بنا به سلیقه‌ی خودتان با این پلو نوش جان کنید.

خورش انار و بادمجان
خورش انار و بادمجان

خورش انار و بادمجان

در این غذا هم پای انار در میان است و شما با طرز تهیه‌ی آن قرار است یک شام یلدایی تمام‌وکمال داشته باشید. مواد لازم برای طرز تهیه خورش انار و بادمجان از این قرار است:

  • مرغ: ۴۰۰ گرم
  • انار دانه‌شده: یک پیمانه
  • آب انار: یک لیوان
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • روغن: دو قاشق غذاخوری
  • بادمجان قلمی: سه عدد
  • زعفران: به‌مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه: به‌مقدار لازم

طرز تهیه خورش انار و بادمجان

  • پیاز را خرد می‌کنیم و در روغن داغ تفت می‌دهیم.
  • پیازها را در ظرفی جداگانه می‌ریزیم.
  • مرغ را سرخ می‌کنیم؛ می‌توانیم نمک و فلفل را هنگام سرخ‌شدن به آن اضافه کنیم.
  • دانه‌های انار را به مرغ سرخ‌شده اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم؛ پس از دقایقی پیازها را هم به آن اضافه می‌کنیم. نمک و فلفل سیاه را می‌توانید در این مرحله هم اضافه کنید.
  • پس از کمی تفت‌دادن، آب انار را اضافه می‌کنیم؛ می‌توانید به‌جای آب انار از رب انار استفاده کنید.
  • در ظرف را می‌گذاریم که جا بیفتد.
  • بادمجان‌ها را پوست می‌کنیم و نمک می‌زنیم و برای ۲۰ دقیقه می‌گذاریم بماند.
  • بادمجان‌ها را کمی می‌شوییم و خشک می‌کنیم و می‌گذاریم سرخ شود.
  • بادمجان‌ها را بعد از سرخ‌شدن به خورش اضافه می‌کنیم و در آن را می‌گذاریم که جا بیفتد.
خورش مسمای انار
خورش مسمای انار

مسمای انار

مسمای انار یکی از غذاهای سنتی گیلان است و به‌خاطر مواد اولیه‌اش می‌تواند گزینه‌ای بسیار مناسب برای شام شب یلدا باشد. طعم خوب این غذا و رنگارنگی آن جلوه‌ی خاصی به سفره‌ی شب یلدای شما خواهد داد.

مواد اولیه برای طرز تهیه مسمای انار

  • مرغ: یک عدد
  • پیاز متوسط: چهار عدد
  • انار دانه‌شده: یک پیمانه
  • رب انار: دو قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به‌مقدار لازم
  • روغن: به‌مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده: به‌مقدار لازم

طرز تهیه مسمای انار

  • پیازها را خرد می‌کنیم و در روغن داغ تفت می‌دهیم.
  • مرغ را چند تکه می‌کنیم و در پیازها تفت می‌دهیم.
  • انار دانه‌شده را با نمک و رب و زعفران و فلفل تفت می‌دهیم.
  • مقداری آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم برای ۴۵ دقیقه بپزد و جا بیفتد.
  • بعد از جاافتادن رب انار را اضافه می‌کنیم.
  • می‌توانیم برای شیرین‌شدن یا ملس‌شدن مسما از مقداری شکر استفاده کنیم.
(Visited 585 times, 1 visits today)

همچنین ببینید

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی

طرز تهیه آش دوغ شیرازی یکی از چندین نوع دستورتهیه‌های این نوع آش است. آش …