خانه / پخت و پز / طرز تهیه همبرگر خانگی

طرز تهیه همبرگر خانگی

طرز تهیه همبرگر خانگی

طرز تهیه همبرگر خانگی ساده‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد. شما با صرف اندکی وقت، هم می‌توانید از طعم لذیذ یک همبرگر دست‌ساز و آبدار لذت ببرید، هم غذای سالم‌تری بخورید و البته در هزینه‌های خودتان هم صرفه‌جویی کنید. این غذا یکی از محبوب‌ترین فست‌فودهای دنیاست و چندان عجیب نیست که در وعده‌های غذایی شما هم جایی پررنگ داشته باشد. در حالت عادی شما برای رسیدن به یک همبرگر لذیذ و نوش‌جان‌کردن آن راه دشواری ندارید و فقط کافی است سری به اسنپ‌فود بزنید. اگر شما هم هوس کرده‌اید از طعم لذیذ همبرگر دست‌سازتان لذت ببرید، با ما همراه باشید که طرز تهیه همبرگر خانگی را برایتان شرح دهیم.

همبرگر از کجا می‌آید؟

محبوبیت همبرگر آن را به یکی از معمول‌ترین غذاهای رستورانی در نقاط مختلف دنیا تبدیل کرده است؛ فرقی هم نمی‌کند کجا باشد. این غذا آن‌قدر محبوب است که به‌راحتی جای خود را در ذائقه‌ی ملت‌های مختلف باز کرده است و مردم نقاط مختلف دنیا هر یک در آن تغییراتی ایجاد کرده‌اند و آن را با ذائقه‌شان بیشتر تطبیق داده‌اند؛ اما این غذای لذیذ از کجا می‌آید؟

چندان عجیب نیست که بیشترین مصرف همبرگر دنیا به آمریکایی‌ها متعلق باشد؛ هر آمریکایی به‌طور متوسط سالانه ۴۵ کیلوگرم گوشت مصرف می‌کند و وقتی این رقم را کنار نامی آشنا همچون مک‌دونالد می‌گذاریم، دیگر ادعای اختراع همبرگر برای آن‌ها چندان هم عجیب نیست. بااین‌همه و برخلاف تصور بسیاری از افراد، نام همبرگر ریشه‌ای آلمانی دارد و می‌توان آن را متعلق به شهر هامبورگ، دومین شهر بزرگ آلمان، دانست؛ احتمالاً اختراع این غذای لذیذ را هم باید برای آلمانی‌ها سند زد.

در اغلب کشورهای جهان این غذا را با نام همبرگر می‌شناسند و جالب است بدانید که این غذا تنها در دو کشور انگلستان و عربستان با نام بیف‌برگر و برگر شناخته می‌شود.

مواد اولیه همبرگر خانگی
مواد اولیه همبرگر خانگی

مواد لازم برای طرز تهیه همبرگر خانگی

مواد اولیه برای طرز تهیه همبرگر خانگی احتمالاً در اغلب خانه‌ها پیدا می‌شود، اما مهم‌ترین عامل برای رسیدن به طعم واقعی همبرگر را گوشت و ادویه تشکیل می‌دهند.

گوشت همبرگر معمولاً گوشت گوساله است که ۱۵ تا ۲۰ درصد آن را چربی تشکیل داده باشد؛ میزان چربی کمتر در همبرگر آن را خشک و سفت می‌کند و البته ناگفته پیداست که چربی بیشتر هم کوچک‌ترشدن آن در هنگام پخت را به دنبال دارد و هم مزه و طعم دلپذیری به آن نمی‌دهد.

مواد اولیه برای طرز تهیه همبرگر خانگی از این قرار است:

  • گوشت تازه‌چرخ‌کرده‌ی گاو: ۷۵۰ گرم
  • کره یا روغن: به‌میزان لازم
  • پنیر چدار ورقه: در صورت نیاز، ۴ تا ۶ ورق
  • پیاز: ۱ عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • فلفل‌سیاه: یک‌چهارم قاشق چایخوری
  • جوز هندی: یک‌هشتم قاشق چایخوری
  • پور سیر: یک‌هشتم قاشق چایخوری
  • تخم گشنیز تفت‌داده و آسیاب‌شده: یک‌چهارم قاشق چایخوری
  • میخک: ۱ پر
  • خردل تفت‌داده و آسیاب‌شده: یک‌چهارم قاشق چایخوری
  • زنجبیل: یک‌چهارم قاشق چایخوری
  • کاری: یک‌چهار قاشق چایخوری
  • آویشن: یک‌دوم قاشق چایخوری
  • جعفری خردشده: ۲ قاشق چایخوری
  • سس کچاپ: ۲ قاشق غذاخوری
  • سس خردل: ۱ قاشق غذاخوری
  • نان همبرگر: ۴ تا ۶ عدد

شما می‌توانید همه‌ی این مواد اولیه را به‌راحتی و به‌صورت اینترنتی از سوپرمارکت‌های آنلاین اسنپ‌فود تهیه کنید. برای این کار کافی است فقط روی این لینک کلیک کنید:

سوپرمارکت آنلاین اسنپ‌فود

طرز تهیه همبرگر خانگی

  • گوشت را روی سطحی صاف پهن کنید، به‌صورتی‌که ضخامت آن نیم‌سانتی‌متر باشد.
  • سیر و پیاز را خرد کنید و آب آن را بگیرید؛ سپس به‌همراه تخم‌مرغ و سس کچاپ و سس خردل و ادویه‌ها روی گوشت بریزید و اندکی ورز دهید.
  • گوشت همبرگر نباید زیاد ورز داده شود؛ فقط کافی است مواد باگوشت مخلوط شود.
  • سعی کنید فرم گوشت همبرگر را با فشاردادن به دست آورید.
  • مقداری آرد سوخاری را به گوشت اضافه کنید؛ به‌صورتی‌که بافت آبدار و نرم گوشت خود را حفظ کند.
  • دوباره گوشت را روی سطح صاف پهن کنید و آن را به چهار یا شش قسمت تقسیم کنید؛ به‌صورتی‌که اندازه‌ی گوشت از اندازه‌ی نان بزرگتر باشد.
  • مرکز گوشت را با انگشت کمی گود کنید و اطراف آن را با ضربات آرام و پیوسته‌ی انگشت گرد کنید.
  • گوشت را روی کاغذ روغنی قرار دهید و برای یک ساعت در فریزر نگه دارید؛ به‌این صورت هم گوشت‌ها اصطلاحاً استراحت می‌کنند و هم بیات می‌شوند.
  • ماهیتابه را گرم کنید و اندکی روغن یا کره روی آن بریزید.
  • نان‌ها را گرم کنید و روی کره یا روغن داخل ماهیتابه فشار دهید که اندکی سرخ شود.
  • حرارت ماهیتابه را اندکی بیشتر کنید که دود خفیفی از آن بلند شود.
  • همبرگر را داخل ماهیتابه بگذارید؛ باید صدای جلزولز روغن شنیده شود.
  • برای ۳ تا ۵ دقیقه همبرگرها را تفت دهید و سپس آن‌ها را برگردانید.
  • درصورتی‌که دوست داشته باشید، می‌توانید پنیر را روی همبرگر بگذارید که آب شود. می‌توانید پس از گرم‌کردن نان و گذاشتن آن در روغن، پنیر را داخل نان هم بگذارید.

طرز تشخیص میزان پخت همبرگر خانگی

برای تشخیص میزان پخت همبرگر کافی است به رنگ آن توجه کنید.طیف رنگ همبرگر پخته قرمز تا قهوه‌ای را دربرمی‌گیرد. برای تشخیص بهتر ماهر رنگ را برایتان شرح داده‌ایم:

  • قرمز در مرکز همبرگر: نیم‌پر (زمان پخت: ۶ دقیقه)
  • صورتی در مرکز همبرگر: متوسط (زمان پخت: ۷ تا ۸ دقیقه)
  • صورتی خیلی کم‌رنگ و محو: پخته (زمان پخت: ۹ دقیقه)
  • قهوه‌ای روشن، بدون صورتی: مغزپخت (زمان پخت: ۱۰ دقیقه)
همبرگر خانگی
همبرگر خانگی

طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت و سویا

سویای یکی از مهم‌ترین منابع تأمین پروتئین به شمار می‌رود. نکته‌ی مهم درمورد استفاده از سویا، علاوه بر خواص آن و کم‌ضرربودنش در مقایسه با گوشت، طعمی است که می‌تواند به همبرگر شما بدهد. برای طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت و سویا شما به یک پیمانه سویا و البته و دو قاشق غذاخوری آبلیمو نیاز دارید.

سویا را برای دو ساعت بخیسانید و سپس آبلیمو را به آن اضافه کنید و بعد از نیم‌ساعت آن را آبکشی کنید. باقی مراحل طرز تهیه همبرگر خانگی با گوشت و سویا با روش قبلی تفاوت ندارد، فقط باید سویا را به‌همراه ادویه و باقی مواد با گوشت مخلوط کنید. هنگام مخلوط‌کردن همچنان به خاطر داشته باشید که مخلوط را زیاد ورز ندهید و اجازه دهید بافت خودش را حفظ کند؛ فقط مواد را با هم مخلوط کنید.

طرز تهیه همبرگر خانگی با شیر

بسیاری از افراد طعمی را که شیر به گوشت همبرگر می‌دهد بسیار دوست دارند. طرز تهیه همبرگر خانگی با شیر اصلا دشوار نیست. شما در این روش به یک‌چهارم پیمانه شیر و دو قاشق غذاخوری آرد سوخاری نیاز دارید. آرد سوخاری را به شیر اضافه کنید و ادویه را هم داخل آن بریزید؛ پس از پهن‌کردن گوشت روی سطح صاف، مایه را به‌همراه تخم‌مرغ و سس کچاپ و خردل با گوشت مخلوط کنید.

(Visited 56 times, 1 visits today)

همچنین ببینید

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی

طرز تهیه میرزا قاسمی مجلسی بسیار ساده است و تهیه‌ی این غذای لذیذ هم زمان …