خانه / دسته‌بندی نشده / طرز تهیه دمنوش به لیمو برای فصل سرد

طرز تهیه دمنوش به لیمو برای فصل سرد

طرز تهیه دمنوش به لیمو

طرز تهیه دمنوش به لیمو به‌سادگی اغلب دیگر دمنوش‌های ایرانی است، اما فواید و البته طعم خاص به‌لیمو آن را به نوشیدنی خاص تبدیل کرده است. سابقه‌ی مصرف این دمنوش در ایران بسیار است و از دیرباز ایرانیان همیشه این دمنوش را نه‌فقط به‌عنوان یک نوشیدنی خوش‌عطر، به‌عنوان نوعی دارو مصرف می‌کرده‌اند. به‌نسبت همین قدمت استفاده، طرز تهیه دمنوش به لیمو متنوع است؛ شما می‌توانید به لیمو را به روش‌های مختلفی دم کنید. طرز تهیه دمنوش به لیمو و انواع آن را در این مطلب اسنپ‌فود معرفی کرده‌ایم.

به‌لیمو، گیاهی با تبار لاتین

به‌لیمو گیاهی است از شاخه‌ی شاهسپرم. بلندای این گیاه به سه متر هم می‌رسد و بومی آمریکای لاتین است؛ درواقع به‌لیمو برای رشد به هوای مرطوب و خاک مناسب نیاز دارد. این گیاه در ایران هم در خطه‌ی شمال کشت می‌شود. برگ‌های به‌لیمو کشیده و نوک‌تیز است. بیشترین مصرف به‌لیمو از همین برگ‌هاست که رنگ سبز تیره و کدر دارند و طعم‌شان هم تند و اندکی تلخ است. برگ‌های به‌لیمو در اواخر تابستان چیده می‌شوند. آن‌ها را می‌خشکانند و به‌عنوان دمنوش استفاده می‌کنند.

به‌لیمو یکی از گیاهان پرخاصیت است. اسید سیتریک، کلسیم، منیزیم، ویتامین C، بیوفلاونوئید، کمپتین و لیمونن است. این گیاه بسیار خوش‌عطر، با دربرداشتن این مواد، خواص فراوانی را در خود جای داده است.

دمنوش به لیمو
دمنوش به لیمو

خواص و فواید دمنوش به لیمو

  • رفع سوءهاضمه
  • رفع نفخ و جلوگیری از آن
  • برطرف‌کردن سردردهای یک‌طرفه
  • بهبود میگرن
  • بهبود عوارض سرماخوردگی
  • آرامبخشی و تسکین اعصاب
  • تقویت حافظه
  • تقویت معده
  • رفع تپش قلب
  • رفع استرس و خستگی روحی
  • رفع بی‌خوابی
  • ضد آسم

مضرات دمنوش به لیمو و منع مصرف آن

  • مصرف موضعی به‌لیمو حساسیت و التهاب پوستی ایجاد می‌کند.
  • هنگام بارداری و شیردهی مضر است.
  • مصرف به‌لیمو برای بیماران کلیوی ممنوع است.

طرز تهیه دمنوش به لیمو

یک قاشق غذاخوری برگ به‌لیمو را در آب ۸۰ درجه بریزید. ۲۰ دقیقه بعد دمنوش به‌لیموی شما حاضر است. می‌توانید به‌لیمو را در قوری و با حرارت کم دم کنید.

به‌لیمو یکی از خوش‌عطروطعم‌ترین گیاهان دمنوشی است. بهترین مکمل برای دمنوش به‌لیمو عسل است. عسل تلخی به‌لیمو را از بین می‌برد و طعمی کاملاً‌ لذت‌بخش به آن می‌دهد.

انواع دمنوش
انواع دمنوش

طرز تهیه انواع دمنوش به‌لیمو

طرز تهیه دمنوش به لیمو و بهارنارنج

بهارنارنج نیز یکی از خوش‌عطرترین گیاهان دمنوشی است. عطر و طعم بهارنارنج هم‌خانواده‌ی به‌لیمو است و ترکیب این دو می‌تواند معجونی رویایی برای شما بسازد.

بهارنارنج خواصی نزدیک به خواص به‌لیمو دارد؛ آٰرامش‌بخشی، رفع بی‌خوابی، رفع اصطراب و استرس، ضد نفخ بودن، برطرف‌کردن میگرن و البته اشتهاآوری از عمده خواص بهارنارنج است.

برای طرز تهیه دمنوش به لیمو و بهارنارنج بهتر است نسبت یک به دوی بهارنارنج به به‌لیمو را مد نظر قرار دهید؛ چون طعم در غیر این صورت طعم بهارنارنج غالب می‌شود.

طرز تهیه دمنوش به لیمو و گل گاوزبان

دمنوش گل گاوزبان یکی از پرطرفدارترین و خوش‌عطروطعم‌ترین دمنوش‌های ایرانی است. اغلب دمنوش گل گاوزبان را با لیموی تازه یا لیمو عمانی ترکیب می‌کنند. بااین‌حال یکی از بهترین گزینه‌ها برای همراهی گل گاوزبان، به‌لیمو است؛ البته طعم گل گاوزبان بر عطر و طعم به‌لیمو غالب است، اما ترکیب عطر و طعم این دو گیاه بسیار لذت‌بخش است.

گل گاوزبان خواصی متفاوت از به‌لیمو دارد و به‌نوعی مکمل آن است؛ تنها شباهت خواص گل گاوزبان و به‌لیمو تأثیر خوب هر دو بر عوارض سرماخوردگی است. از دیگر فواید گل گاوزبان رفع بیماری‌های پوستی (ازجمله آکنه و جوش)، رفع فشارخون، بهبود دیابت و تنظیم قند خون، برطرف‌کردن کم‌خونی و کاهش التهاب و تورم در بدن است.

برای طرز تهیه دمنوش به لیمو و گل گاوزبان بهتر است همان نسبت دو به یک به‌لیمو به گل‌گاوزبان را حفظ کنید که هم عطر و هم رنگ بهتری به دست آید.

طرز تهیه دمنوش به لیمو و اسطوخودوس

اسطوخودوس با نام علمی لاوندر یکی از خوش‌عطرترین و پرخاصیت‌ترین گیاهان دارویی است. این گیاه بومی هند، چین، ایران، انگلیس و کاناداست. خواص اسطوخودوس هم به خواص به‌لیمو نزدیک است و مکمل آن محسوب می‌شود.

آرامش‌بخشی، بهبود گوارش، بهبود زخم معده، رفع بی‌خوابی، کاهش دردهای عصبی، درمان سرگیجه و ضعف عمومی، رفع تشنج، رفع گرفتگی عضلانی و پاکسازی کبد از عمده خواص اسطوخودوس است.

برای طرز تهیه دمنوش به لیمو و اسطوخودوس ترکیب مساوی هر یک با هم پیشنهاد می‌شود.

طرز تهیه دمنوش به لیمو و چای سبز

خواص چای سبز آن‌قدر شناخته‌شده است که صحبت‌کردن درباره‌ی آن شاید اضافی به نظر بیاید. عمده‌ترین خواص چای سبز جلوگیری از پیری زودرس، محرک انرژی بودن، بالابردن ایمنی بدن، جلوگیری از سرطان، کاهش کلسترول، کاهش وزن و کمک به لاغری، رفع سموم و بالابردن استقامت بدنی ازجمله عمده خواص چای سبز است.

با همه‌ی این خواص، معمولاً بسیاری از افراد از طعم تلخ چای سبز فراری هستند و ترجیح می‌دهند طعم چای سبز را با یکی دیگر از دمنوش‌ها تلطیف کنند. یکی از بهترین گزینه‌ها برای این کار استفاده از به‌لیمو است. اگر ازجمله افرادی هستید که از طعم تلخ چای سبز گریزانند، به شما توصیه می‌کنیم ترکیب دمنوش به لیمو و چای سبز را امتحان کنید. لذت خواهید برد.

آیا دمنوش به لیمو و شربت به لیمو خواص یکسانی دارند؟

بسیار پیش می‌آید که شباهت دو ترکیب ما را به اشتباه اندازد؛ دمنوش به لیمو و شربت به لیمو از آن جمله است؛ حال‌اینکه دمنوش به‌لیمو از برگ به‌لیمو به دست می‌آید، اما شربت به‌لیمو ترکیبی از آب لیمو، آب میوه به و شکر است.

اگر از دوستداران دمنوش هستید،‌ خواندن این مطالب را هم به شما پیشنهاد می‌کنیم:

دمنوش‌ها را به روزهایتان راه دهید

عرقیات و دمنوش‌های گیاهی کبد چرب را بهبود می‌بخشد

(Visited 1 times, 1 visits today)