آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی
آموزش آشپزی
1.5/5 - (2 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه 5 نوع کوفته های ایرانی (ساده، تبریزی، قلقلی و …)

مینا اسماعیل بیگی 21 خرداد 1401 9 دقیقه

اگر چه مشهورترین کوفته، کوفته تبریزی است و همیشه در میان انواع کوفته‌های مختلف، کوفته تبریزی طرفداران بیشتری دارد؛ اما این همه ماجرا نیست. شما می‎توانید با دنبال کردن دستور پخت کوفته‌های مختلف، طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی را یاد گرفته و از طعم عالی آن‌ها لذت ببرید.

در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه انواع کوفته‌ها در لیست انواع غذاهای ایرانی را دنبال کرده و روش طبخ آن‌ها را به صورت مرحله به مرحله یاد بگیریم.

کوفته های ایرانی
تعداد نفرات 4
زمان آماده سازی  30 دقیقه
زمان پخت غذا 75 دقیقه
میزان سختی سخت

طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی

کوفته های ایرانی با مواد اولیه تقریبا متنوعی تهیه شده و به لحاظ ارزش غذایی نیز کاملا تائید شده هستند. در زیر نگاهی به دستور پخت انواع کوفته های ایرانی می‌اندازیم.

طرز تهیه کوفته ساده ایرانیطرز تهیه کوفته ساده ایرانی

کوفته ساده، در واقع راحت‌ترین فرایند تهیه را دارد. برای تهیه این نوع کوفته، کافی است که مواد اولیه زیر را آماده کنید:

گوشت چرخ کرده نیم کیلوگرم
برنج دو پیمانه
جعفری خرد شده چهار قاشق غذاخوری
آرد نخودچی یک پیمانه
زرده تخم مرغ به تعداد کوفته‌ها
پیاز یک عدد
هویج یک عدد
سیب زمینی یک عدد
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
آب لیمو به میزان لازم

مراحل تهیه کوفته ساده

مراحل تهیه کوفته ساده به شرح زیر است:

  • مرحله اول: پیش از هر چیزی بهتر است که برنج را برای دو یا سه ساعت در آب و نمک خیس کرده، سپس آن را در آب جوش پخته و آبکش کنید. آبکش کردن برنج را زودتر از چیزی که به طور معمول برای تهیه پلو عادت دارید، انجام دهید.
  • مرحله دوم: پیاز، هویج و سیب زمینی را رنده کرده و با گوشت، تخم مرغ، جعفری و نمک و فلفل سیاه به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: لازم است که این مواد را به خوبی همراه با برنج آبکش شده ورز بدهید تا یکدست و منسجم شوند. برای ورز دادن مواد می‌توانید به طور معمول از دست‌های خود استفاده کرده یا آن‌ها را داخل غذاساز بریزید.
  • مرحله چهارم: حالا مواد فوق را به صورت گوله‌های متوسط درآورده و در یک قابلمه بچینید.
  • مرحله پنجم: در تابه‌ای چند قاشق رب گوجه فرنگی را به همراه کمی فلفل سیاه و آب لیمو تفت داده و به قابلمه‌ای که کوفته‌ها در آن قرار دارند، اضافه کنید. به اندازه ای آب و رب به کوفته‌ها اضافه کنید که روی آن‌ها را پوشانده و سپس حرارت را زیاد کنید تا شروع به قل زدن کنند. دقت داشته باشید که پیش از مخلوط کردن رب با فلفل سیاه و آب لیمو، باید حتما آن را بدون روغن تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گرفته شود.
  • مرحله ششم: پس از آن که آب کوفته‌ها شروع به قل زدن کرد، حرارت گاز را کم کنید تا به آرامی پخته شده و کاملا مغزپخت شوند.
  • مرحله هفتم: زمانی که آب کوفته تقلیل رفته و غلیظ شد، غذای شما آماده است. دقت داشته باشید که نمی‌خواهیم آب کوفته کاملا تمام شده و غذا خشک شود. معمولا این غذا را با کمی سس غلیظ شده آن سرو کرده و خشک شدن کوفته‌ها چندان جذاب نخواهد بود.

طرز تهیه کوفته تبریزی بزرگطرز تهیه کوفته تبریزی بزرگ

در میان طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی، روش تهیه کوفته تبریزی از طرفداران بیشتری برخوردار است. برای تهیه کوفته تبریزی، معمولا گوله‌های گوشت و دیگر محتویات را بزرگ‌تر برمی‌دارند، البته این کمی کار را سخت خواهد کرد و باید مراقب باشید که کوفته حین آماده کردن و پخته شدن، وا نرود. در اینجا با آماده کردن مواد زیر، می‌توانید آماده تهیه کوفته تبریزی شوید:

گوشت چرخ کرده  یک کیلوگرم
لپه یک پیمانه
برنج  یک پیمانه
رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد
جعفری، گشنیز نعناع، تره و مرزه به میزان لازم
پیاز داغ یک عدد
زرشک به میزان لازم
آلو به میزان لازم
تخم مرغ به میزان لازم
مغز گردو به میزان لازم
آرد نخودچی دو قاشق غذاخوری
زعفران به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
دارچین به میزان لازم

مراحل تهیه کوفته تبریزی

برای یادگیری طرز تهیه کوفته تبریزی اصل، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

  • مرحله اول: پیش از هر کاری دقت داشته باشید که بهتر است چند ساعتی لپه‌ها را خیس کنید.
  • مرحله دوم:  مطابق چیزی که در مراحل پخت کوفته ساده نیز گفتیم، برنج را پخته و آبکشی کنید.
  • مرحله سوم: لپه‌ها را بپزید و آب سرد از روی آن‌ها عبور دهید. برای پخت لپه، باید پیش از هر چیزی آن‌ها را در تابه‌ای به همراه روغن تفت دهید تا بوی خامی لپه‌ها گرفته شوند. در غیر این صورت هر آن قدر هم که لپه‌ها را بپزید، عطر ناخوشایندی در غذا خواهند داشت که باعث می‌شود طعم کوفته شما بی نقص نباشد.
  • مرحله چهارم: حال لپه و برنج را به همراه پیاز، سبزی، آرد نخودچی، ادویه‌ها و گوشت چرخ کرده، خوب با هم مخلوط کنید. اگر این مواد را داخل چرخ گوشت ریخته و خوب چرخ کنید، نتیجه کار بهتر خواهد بود. دقت داشته باشید که پیاز باید کاملا ریز خرد شده و حتی رنده کردن آن، کمک زیادی خواهد کرد. به هیچ وجه نمی‌خواهیم که در این کوفته، پیازهای درشت دیده شده یا حتی در زمان میل کردن، احساس شوند.
  • مرحله پنجم: یک کاسه متوسط آماده کرده و داخل آن یک پارچه توری تمیز قرار دهید. کمی از مایه کوفته را برداشته و در این توری قرار دهید.
  • مرحله ششم: سپس یک عدد تخم مرغ (زرده تخم مرغ)، به همراه مقداری پیاز داغ، آلو و گردو و مقداری زرشک را روی مایه کوفته قرار دهید. این که مواد گفته شده را به چه حجم و ترکیبی به مایه کوفته اضافه می‌کنید، بستگی به سلیقه و طبع شخصی شما دارد. ممکن است که شما میزان بیشتری زرشک را ترجیح داده یا بخواهید حجم گردو را زیاد کنید. تا اندازه‌ای که تناسب این مواد با مایه گردو حفظ شوند، می‌توانید بنا به سلیقه شخصی خود حجم کمتر یا بیشتری از هر یک آن‌ها استفاده کنید.مراحل تهیه کوفته تبریزی
  • مرحله هفتم: حالا دوباره روی این مواد، مایه کوفته ریخته و توری را جمع کنید تا دو سمت مایه، مواد داخل آن را در بر گرفته و به شکل یک توپ دایره‌ای، دربیایند.
  • مرحله هشتم: سپس توری را باز کرده و کوفته را داخل قابلمه بگذارید. به همین شکل چند کوفته توپی دیگر درست کرده و داخل قابلمه با احتیاط کنار دیگر کوفته‌ها جای دهید.
  • مرحله نهم: حالا رب گوجه فرنگی را به همراه ادویه، زعفران و مقداری از سبزی کوفته، در مقداری روغن تفت داده و سپس به آن 5 لیوان آب اضافه کنید. این سس را داخل قابلمه به شکلی بریزید که لا به لای کوفته‌ها را پر کرده و به همه جای آن برسد.
  • مرحله دهم: اجازه دهید کوفته‌ها داخل سس رب و سبزیجات پخته و آب آن غلیظ شود.

نکته: توصیه می‌کنیم که کوفته‌ها را به شکلی داخل قابلمه بچینید که فضای قابلمه پر شده و حین پخته شدن، حرکت نکنند. ممکن است که حرکت کردن کوفته‌ها و فضای باز بین آن‌ها، باعث شود تا وا رفته و از حالت منسجم خود، خارج شوند.

طرز تهیه کوفته تبریزی با مرغ

در صورتی که به طعم گوشت علاقه ندارید یا به دلیل هر ملاحظاتی ترجیح می‌دهید که از گوشت قرمز در طبخ غذای خود استفاده نکنید، این خبر خوب را به شما بدهیم که می‌توانید کوفته تبریزی را با مرغ آماده کنید. اتفاقا مزه کوفته تبریزی با مرغ نیز فوق العاده شده و اگر چه این شاید به شکلی بدعت گذاری باشد؛ اما حتما از مزه آن خوشتان خواهد آمد.

طرز تهیه کوفته قلقلی

یکی از کوفته‌های ساده و اتفاقا پرطرفدار نیز کوفته قلقلی است. مواد اولیه برای تهیه این کوفته به شرح زیر هستند:

گوشت چرخ کرده نیم کیلوگرم
پیاز دو عدد
روغن به میزان لازم
تخم مرغ یک عدد
گوجه فرنگی دو عدد
رب به میزان لازم
آبلیمو به میزان لازم
آرد نخودچی نیم کیلوگرم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم

مراحل تهیه کوفته قلقلیمراحل تهیه کوفته قلقلی

برای تهیه کوفته قلقلی، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید:

  • مرحله اول : ابتدا یکی از پیازها را رنده کرده، به همراه گوشت چرخ کرده و ادویه‌ها به خوبی با هم مخلوط کنید.
  • مرحله دوم:  سپس تخم مرغ‌ها را به همراه آرد نخودچی به مواد فوق اضافه کرده و دوباره مخلوط نمایید تا یکدست شوند.
  • مرحله سوم:  حالا به این مواد مقداری آب اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا به یک مایه با غلظت متوسط دست یابید. ورز دادن صحیح در این مرحله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و باعث خواهد شد تا در مراحل بعدی، کوفته قلقلی‌ها از هم وا نروند.
  • مرحله چهارم:  روغن را داخل یک تابه ریخته و بگذارید داغ شود.
  • مرحله پنجم:  حالا از این مایه کوفته قلقلی برداشته و به شکل توپک‌های کوچک دربیاورید و داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شوند.
  • مرحله ششم:  زمانی که تمام کوفته قلقلی‌ها سرخ شدند، در تابه‌ای دیگر مقداری روغن ریخته و پیاز دوم را خرد کرده و تفت بدهید.
  • مرحله هفتم : پس از آن که کمی رنگ پیاز تغییر کرد، مقداری زردچوبه به آن زده و رب هم اضافه کنید. رب را تفت دهید و گوجه فرنگی‌ها را نیز خرد شده، اضافه کنید و تفت بدهید. در نهایت کمی هم آبلیمو به این مواد اضافه کنید.
  • مرحله هشتم : مقداری آب به مواد فوق اضافه کرده و بگذارید به جوش آمده و قل بزند. سپس کوفته قلقلی‌ها را داخل آن بریزید. برای انداختن کوفته‌ها داخل سس، دقت داشته و با احتیاط این کار را انجام دهید که از هم وا نروند. البته به دلیل سایز ریزتر این کوفته‌های قلقلی، احتمال وا رفتن آن‌ها کمتر از چیزی است که در مورد کوفته تبریزی داشتیم.
  • مرحله نهم: اجازه دهید تا کوفته قلقلی‌ها داخل سس آماده شده پخته و سس غلیظ شود.
  • مرحله دهم: اکنون غذای خوشمزه کوفته قلقلی با دستورپختی که گفتیم، آماده سرو کردن است.

طرز تهیه کوفته با سس ماست

برای تهیه کوفته با سس ماست، مراحلی شبیه به چیزی که در بالا در خصوص طرز تهیه انواع کوفته های ایرانی دیدیم را پیش رو دارید؛ تنها سس ماستی که برای این نوع کوفته تهیه می‌کنید، تا حدودی متفاوت است.

مواد اولیه برای تهیه کوفته با سس ماست، به شرح زیر هستند:

گوشت چرخ کرده دویست گرم
گوجه فرنگی یک عدد
پیاز  دو عدد
آرد نخودچی یک قاشق غذاخوری
جعفری به میزان لازم
آب لیمو به میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
ماست دویست گرم
ریحان یک قاشق غذاخوری
گشنیز یک قاشق مرباخوری
سیر پنج حبه
نعناع یک قاشق غذاخوری

مراحل تهیه کوفته با سس ماستمراحل تهیه کوفته با سس ماست

برای تهیه کوفته با سس ماست، مراحل زیر را در نظر بگیرید:

  • مرحله اول: پیش از هر کاری سبزیجات را خرد کره و با سیر رنده شده، نمک و فلفل و همین طور ماست به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: در یک ظرف دیگر، گوشت چرخ کرده را با مقدار لازم ادویه، پیاز رنده شده و همین طور جعفری و آرد نخودچی مخلوط نمایید.
  • مرحله سوم: حالا گوشت را آن قدر با مواد مخلوط شده ورز دهید که کاملا یکدست شود.
  • مرحله چهارم: اکنون مواد آماده شده را به شکل توپک‌های کوچک دربیاورید. در تابه‌ای یک پیاز را خرد کرده و تفت بدهید. سپس این توپک‌ها را به تابه اضافه کنید و مقدار دیگری تفت دهید تا کوفته‌ها سرخ شوند.
  • مرحله پنجم: سپس گوجه فرنگی را خرد کرده و به مواد داخل تابه اضافه کنید، تا به عمق کوفته‌ها نفوذ کند. شما می‌توانید در این مرحله کمی آب نیز به مواد داخل تابه اضافه نمایید.
  • مرحله ششم: در نهایت مقداری آب لیمو به مواد اضافه کرده و بگذارید برای چیزی بین ده دقیقه تا یک ربع، مواد داخل تابه پخته شوند.
  • مرحله هفتم: حالا کوفته ریزه شما آماده بوده و می‌توانید آن را در ظرف مناسب ریخته و با سس ماست که در ابتدا آماده کردیم، نوش جان نمایید.

سبزی کوفته چیست؟سبزی کوفته چیست؟

اگر چه این می‌تواند تا حدودی سلیقه‌ای باشد، اما به طور کلی سبزی کوفته شامل جعفری، گشنیز نعناع، تره و مرزه است. این سبزیجات عطر زیادی داشته و باعث می‌شود تا طعم کوفته فوق العاده خوشمزه شود. معمولا برای این که سبزی کوفته طعم بهتری به خود بگیرد، از چاشنی‌های مختلف چون زرشک یا آلو در آن استفاده می‌کنند که یکنواختی طعم سبزی‌ها باعث دلزدگی نشود. شمالی‌ها معمولا از سبزی‌های خاص‌تری استفاده کرده و سبزی‌های معطر آن‌ها باعث می‌شود که کوفته‌های شمالی طعم ویژه‌ای داشته باشند.

وسط کوفته چی بزاریم؟

شما می‌توانید وسط کوفته از زرده تخم مرغ، زرشک، گردو و آلو استفاده کنید. به ویژه ترکیب زرشک با هر یک از این مواد، فوق العاده خواهد بود.

سفارش آنلاین کوفته از اسنپ فود

با وجودی که طرز تهیه کوفته را در بالا دنبال کردیم، اما همان طور که مشاهده کردید، آماده سازی و پخت کوفته، زحمت زیادی داشته و زمان زیادی نیز به خود اختصاص می‌دهد. از این روی به نظر می‌رسد که امکان سفارش آنلاین غذا و در این مورد خاص کوفته در اسنپ فود، برایتان یک موقعیت جذاب و طلایی باشد. به این شکل بدون آن که نیاز داشته باشید ساعت‌ها برای تهیه کوفته های مختلف به خرید رفته و در آشپزخانه مشغول باشید، می‌توانید به راحتی ظرف مدت چند دقیقه سفارش خود را در اسنپ فود ثبت کرده و از بهترین رستوران کوفته تبریزی اصل را تحویل بگیرید.

برچسب :
اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود