ادویه ترشی، شاه کلید شیشه های ترش و خوشمزه
به طور کلی در فصلهای پاییز و زمستان بیشتر ترشی خانگی تهیه میشود و مردم برای یک سال در این 2 فصل، ترشی تهیه میکنند. در تهیه ترشی به موادی مانند میوه جات، صیفی جات و سبزیجات متنوع فصلی استفاده میشود و بیشتر برای فصولی که حضور این مواد در آنها کمرنگ است، ترشی را تهیه میکنند. همچنین مصرف کردن ترشی در کنار وعدههای غذایی در میان ما ایرانیان مرسوم و لذتبخش است. ادویه ترشی انواع مختلفی دارد اما باید خوش عطر و خوش طعم و مرغوب باشد تا ترشی خانگی شما را خراب نکند.
ادویه ترشی خانگی
در تهیه ترشی خانگی بیشتر از سبزیجات در کنار مخلوطی از آب، نمک، گاها شکر و سرکه استفاده میشود. ترشیهای خانگی طعم تند و عمیقی دارند که ترشیهای تخمیر شده این طعم را ندارند. عطر و طعم ترشیهای خانگی بیشتر به خاطر ادویههایی است که شما در تهیه ترشی با آنها مخلوط میکنید. فقط قبل از اینکه ترشی کاملا جا بیفتد، باید چند روز آن را به تنهایی در آب و نمک و سرکه نگه دارید. ترشیهای خانگی در یخچال نگهداری میشوند و نیاز به کنسرو شدن برای آنها وجود ندارد. شما میتوانید از ادویه ترشی در تهیه خیارشور نیز استفاده کنید .
بطور کل ادویه ترشی مخلوطی از ادویهها است که در جا افتادن ترشی با آن کمک میکنند و به سبزیجات و میوههای به کار رفته در ترشی طعم خاصی میبخشد. معمولاً ادویه را به صورت کامل یا خرد شده و آسیاب شده استفاده میکنند. ادویه ترشی یا مستقیماً به آن اضافه میشود یا آن را در پارچههای نخی بسته بندی کرده و در حین تهیه کردن ترشی در ظرف آن قرار میدهند. بعد از اینکه ترشی جا افتاد، ادویه از آن جدا میشود. طرز استفاده کردن از این ادویهها کاملا سلیقهای است.
ترکیبات مورد استفاده در ادویه ترشی
در تهیه انواع ترشی از ادویههای متفاوتی استفاده میشود، اما به طور کلی موادی که برای تهیه انواع مختلف ترشی به صورت کلی مورد استفاده قرار میگیرند، شامل موارد زیر است. البته ناگفته نماند که بسته به حجم ترشی، میزان مورد استفاده بین 1 قاشق چایخوری تا 1 قاشق غذاخوری برای هرکدام از ادویهها متفاوت است.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
دانه خردل زرد و قهوهای | به میزان لازم |
فلفل سفید، سیاه، قرمز و سبز | به میزان لازم |
فلفل دلمهای | به میزان لازم |
دانه هل | به میزان لازم |
دانه کرفس خشک شده | به میزان لازم |
بذر گشنیز | به میزان لازم |
چوب دارچین | به میزان لازم |
فلفل چیلی خشک | به میزان لازم |
دانه رازیانه | به میزان لازم |
دانه شوید | به میزان لازم |
دانه میخک | به میزان لازم |
زنجبیل خشک | به میزان لازم |
پاپریکای دودی | به میزان لازم |
دانه ارس | به میزان لازم |
انیسون ستارهای یا بادیان | به میزان لازم |
ترشیجات مختلف و انواع ادویه ها
برای طرز تهیه انواع ترشی، از ادویههای مختلفی استفاده میشود. اما مواد اصلی و کلی همان جدولی است که در بالا به آنها اشاره کردیم. در ادامه ادویه مناسب برای چند ترشی خوش رنگ و لعاب را با هم مرور خواهیم کرد.
ترشی انبه بندری
در طرز تهیه ترشی انبه بندرعباسی از ادویه ترشی انبه بندری استفاده میشود. این ادویه شامل دانههای فلفل، هل، خردل، کرفس خشک شده، دانه شوید، رازیانه و زنجبیل خشک است. نکته مهم اینکه شما میتوانید با در نظر گرفتن ذائقه شخصی یا ادویه مرسوم در شهر خود، مواد ادویه ترشی را تغییر دهید. اما در حالت کلی برای ادویه ترشی انبه بندری از این مواد استفاده میشود.
ترشی آلبالو
در ادویه ترشی آلبالو از فلفل به مقدار زیاد استفاده نمیکنند . دطعم تند در این ترشی مرسوم نیست. در این ترشی از بذر گشنیز، دانه شوید، دانه میخک، پاپریکای دودی، دانه ارس، چوب دارچین و دانه هل بیشتر استفاده میشود. ترشی آلبالو حتی با اضافه کردن شکر میتواند کمی طعم ملس به خود بگیرد که البته برای این میوه طعم ملس در ترشی مناسبتر است.
ترشی کلم قرمز
ترشی کلم قرمز یک ترشی رستورانی و پرطرفدار است که اگر ترشیها را دوست نداشته باشید، از ترشی کلم قرمز به طور حتم گذر نمیکنید. ادویه ترشی کلم قرمز از دانههای فلفل، کرفس خشک شده، بذر گشنیز، دانه میخک، دانه شوید و نمک تشکیل شده است. کلم قرمز حتی در برخی از مناطق با مخلوط ادویه و کمی شکر تهیه میشود. در نهایت طعم تند، ترش و تیز آن به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. فراموش نکنید که برای تهیه یک شیشه ترشی انبه خوش طعم میتوانید از سفارش انلاین غذا نیز استفاده کرده و یک کنار بشقابی آماده و بیدردسر داشته باشید.
ترشی انبه پاکستانی
ترشی انبه پاکستانی یک ترشی تند و تیز است که ادویه کاملا مخصوصی دارد. در تهیه این ترشی از روغن نیز استفاده میشود. ادویه ترشی انبه پاکستانی شامل تمام موارد ذکر شده در جدول بالا بوده که البته مخلوط کردن و تهیه آنها آسان و بدون دردسر است. ناگفته نماند که این ترشی برای افرادی که چربی خون دارند توصیه نمیشود. اما در حالت کلی به عنوان یک کنار بشقابی جذاب می واند طعم غذای شما را تغییر دهد.
ترشی انبه
در تهیه ترشی انبه انتخاب طعم شکر و نمک به ذائقه شما بستگی دارد. ادویه ترشی انبه در این محصول شامل دانههای فلفل، دانه خردل، دانه هل، چوب دارچین، دانه میخک، دانه شوید، دانه رازیانه و پاپریکای دودی است. به طور کلی ترشی انبه جذاب و پرطرفدار است و طعم خاص آن سبب شده که بسیار محبوب باشد. البته باز هم قید میکنیم که ممکن است در نقاط مختلف کشور از ادویههای متفاوتی برای تهیه ترشیجات استفاده شود.
ترشی لیته بادمجان
ادویه ترشی لیته بادمجان در تمام نقاط کشور ممکن است کاملا متفاوت باشد. ترشی بادمجان از آن کنار بشقابیهای جذاب است که به هیچ عنوان نمیتوان آن را نادیده گرفت. بطور کلی در تهیه این ترشی از موادی مانند دانههای فلفل، کرفس خشک شده و گشنیز، دانه شوید و نمک استفاده میکنند. اما در طرز تهیه ترشی لیته استفاده از ادویههای متفاوت مانعی ندارد و شما به راحتی میتوانید با در نظر گرفتن روشهای مرسوم و خانوادگی، در تهیه ترشی از ادویههای متفاوتی استفاده کنید. برخی از افراد در تهیه ترشی لیته، از ادویههای تند بسیار زیادی استفاده میکنند و برخی دیگر طعم ترش این ترشی را بیشتر میپسندند. به طور کل دستور پخت انواع لیته با ادویههای مختلفی انجام میشود که مواد ذکر شده در این قسمت برای ادویه ترشی لیته بادمجان، در تمام لیتهها ثابت است.
دنیای متنوع و متفاوت ترشیجات
در این مطلب سعی کردیم تا گستره کامل ادویه ترشی را برای شما شرح دهیم. نکته مهم اینکه استفاده از ادویهها در ترشیجات همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم به ذائقه و رسم ترشی انداختن در شهر، محله و خانواده شما بستگی دارد. اما در کل ادویه مورد استفاده در تهیه ترشیجات شامل مواردی است که ما در این مطلب به آنها اشاره کردیم. مقدار آنها با حجم ترشی تهیه شده شما ما بین یک قاشق چایخوری و یک قاشق غذاخوری کاملا متفاوت است و طعم نهایی، محصول ذائقه و سلیقه شخصی شما خواهد بود. دقیقا موردی که طعم ترشیها را متفاوت میکند، میزان و تنوع بالای ادویهها در تهیه آنها است.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402