آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
رفع شوری غذا
نکات و ترفندها
2.5/5 - (4 امتیاز)
بدون نظر

رفع شوری غذا و بازگشت طعم اصیل آن به سفره های شما

مینا اسماعیل بیگی 27 آبان 1401 6 دقیقه

همانطور که می‌دانید نمک در عین حال که به‌عنوان یک‌ ماده ضروری می‌تواند مزه غذاها را عالی کند، می‌تواند آنها را کلا خراب و غیرقابل مصرف نیز بکند. در واقع نکته مهم در مورد نمک، افزودن مقدار مناسب و کنترل‌شده آن در غذاها است. در این مورد می‌توانید با یک ترفند ساده، کمی نمک را در ابتدا به غذا اضافه کرده و سپس در انتهای کار، در صورت نیاز دوباره نمک به غذا اضافه کنید. در هر صورت، همراه ما باشید چراکه تصمیم داریم برای رفع شوری غذا ترفندهایی را با شما به اشتراک بگذاریم.

ترفندهایی ساده برای رفع شوری غذاترفندهایی ساده برای رفع شوری غذا

نمک چاشنی است که طعم غذاها را بهتر می‌کند و وقتی کمی بیشتر از حد معمول در غذاها اضافه شود، اینجاست که کار خراب می‌شود. اما آیا این بدان معناست که تمام تلاش و زحمت شما به هدر می‌رود؟ قطعا نه! اینکه وقتی غذا شور می‌شود به دور انداختن همه ظرف غذا متوسل می‌شوید، کار چندان عاقلانه‌ای نیست. بنابراین همچنان به خواندن ادامه دهید تا با ترفندهای حذف نمک اضافی غذا آشنا شوید. البته لازم به ذکر است که در این بین، روش رفع شوری غذا با نوشابه را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم چراکه همیشه جواب نمی‌دهد.

از سیب زمینی استفاده کنید

در بسیاری از مواقع شما می‌توانید تنها با کمک سیب‌زمینی، میزان اضافی نمک موجود در غذا را از بین ببرید. چند برش سیب‌زمینی خام می‌تواند نمک را در عرض چند دقیقه جذب کرده و مقدار آن را میان تمام مواد غذا بالانس کند. بنابراین، هنگامی‌که مقدار نمک غذا از دستتان خارج شد می‌توانید به یکی از دو روش زیر عمل کنید:

اگر در دستور تهیه غذا سیب‌زمینی به کار نرفته است:رفع شوری غذا با سیب زمینی

یک سیب‌زمینی را خرد کرده و به مدت 15 تا 20 دقیقه با شعله ملایم در تابه یا قابلمه غذا بپزید. سپس سیب‌زمینی‌ها را دور بریزید و به پختن غذا ادامه دهید، انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است! البته این نکته را به خاطر داشته باشید که همراه با نمک، مایعات و دیگر ادویه‌ها نیز جذب سیب‌زمینی‌ها می‌شود. بنابراین ممکن است لازم باشد پس از دور ریختن برش‌های سیب‌زمینی، میزان آنها را پس از چشیدن باقیمانده مواد، تنظیم کنید.

اگر سیب‌زمینی در دستور تهیه غذا به کار رفته یا بتوان به کار برد:

در این مورد کار برای شما راحت‌تر است، چراکه با اضافه کردن سیب‌زمینی به غذای موردنظر، انگار آب از آب تکان نمی‌خورد! این روش بیشتر برای رفع شوری غذای آبکی مانند عدسی، آب‌گوشت، مرغ، سوپ، خوراک لوبیا و امثال آن که سیب‌زمینی یکی از مواد پایه‌ای غذاست کاربرد دارد. البته شما می‌توانید برای رفع شوری استانبولی و ماکارونی نیز از آن استفاده کنید.

در واقع یکی دیگر از مزیت‌های سیب‌زمینی این است که معمولا آخر همه مواد به غذا اضافه می‌شود، بنابراین معمولا وقتی متوجه شوری غذا می‌شویم که هنوز آن را به غذا اضافه نکرده‌ایم. بدین ترتیب برای مثال برای رفع شوری عدسی یا رفع شوری خورشت مرغ، مقداری سیب‌زمینی را برحسب سلیقه خلالی یا مکعبی برش زده و به غذا اضافه کنید.

استفاده از شیر کمک کننده است

با اینکه شیر در دستورالعمل‌ تهیه برخی غذاها وجود ندارد، اما گاهی‌اوقات می‌توان آن را به غذا اضافه کرده و یک طعم خوشایند و جدید را سبب شد. برای مثال شما می‌توانید از شیر برای رفع شوری غذاهایی مانند سوپ استفاده کنید. فارغ از اینکه سوپ شیر خودش یک نوع غذا است، اما می‌توان به سوپ رشته معمولی نیز قدری شیر اضافه کرد.

علاوه‌بر شیر معمولی، شیر نارگیل نیز در این مورد راه‌گشاست. بدین صورت که شما می‌توانید مقداری شیر نارگیل را که بعضا برای رفع تلخی غذا هم استفاده می‌شود به غذای خود اضافه کنید تا نمک اضافی آن خنثی شود. این روش یکی از بهترین راه‌ها برای حذف نمک اضافی از ظرف غذا بوده و همچنین باعث می‌شود که مزه غذا کمی خامه‌ای و دلچسب‌تر شود.

برای رفع شوری غذا از آب کمک بگیریدرفع شوری غذا با آب

ساده‌ترین و راحت‌ترین راه برای از بین بردن نمک اضافی غذاها این است که به مواد در حال جوشیدن، آب اضافه کنید تا رقیق شده و نمک در آن به نوعی گم شود. در واقع آب قادر است نمک اضافی را در خود حل کرده و مقدار آن را متعادل کند. البته این روش با اینکه بیشتر برای رفع نمک اضافی غذاهای آبکی بیشترین کاربرد را دارد می‌تواند برای رفع تندی غذا نیز کمک‌کننده باشد.

برای مثال، برای رفع شوری غذا برنج وقتی آن را برای پخت درون قابلمه آب جوش قرار می‌دهید، ممکن است متوجه این موضوع شوید که دو بار نمک به آن اضافه کرده‌اید. از این رو در راه اول می‌توانید آب قابلمه را عوض کنید و در راه دوم می‌توانید مقدار کنترل‌شده‌ای آب را به قابلمه اضافه کرده و سپس برنج را آبکش کنید.

استفاده از آب لیمو موثر است

آب لیمو به راحتی می‌تواند اشتباه شما را بپوشاند و در عین حال به غذای موردنظرتان مزه طراوت‌بخش و خوشایندی نیز بدهد. از این رو با توجه به نوع غذایی که درست می‌کنید می‌توانید مقداری آبلیموی شرکتی یا بهتر از آن، آب لیموترش تازه را برای رفع شوری خورشت مرغ یا حتی ماهی سرخ‌شده اضافه کرده و تاثیر مثبت آن را ببینید.

با ماست یا خامه تازه (ملای) شوری غذا را بگیرید

چند قاشق چای‌خوری ماست یا خامه تازه برای نجات یک ظرف غذای سبزیجاتی از نمک اضافی قطعا مفید است. برای مثال زمانی‌که سبزیجات را برای بلانچ کردن درون قابلمه آب، نمک و بعضا سرکه قرار می‌دهید تا رنگ و طعمشان برای آماده‌سازی غذای اصلی حفظ شود، در صورت شور بودن می‌توانید آنها را با خامه یا ماست ترکیب کرده و سبزیجات را به فرم مزه‌دار شده در کنار غذا میل کنید.

آرد را دست کم نگیریددر رفع شوری غذا آرد را دست کم نگیرید

برای زمان‌هایی که به استاک یا عصاره گوشت، نمک زیادی اضافه کرده‌اید پیشنهاد می‌کنیم از آرد کمک بگیرید. شاید در نگاه اول استفاده از این ماده کمی بد به‌نظر برسد اما وقتی از آن استفاده کنید، نتیجه شما را خوشحال خواهد کرد. بدین منظور مقدار کمی از آرد را درون ظرف غذا ریخته و سپس منتظر بمانید تا آرد، نمک اضافی آن را جذب کند. در ادامه، وقتی آرد روی سطح آب غذا شناور شد، آن را با قاشق برداشته و به دستور تهیه غذای خود با خیال راحت ادامه دهید.

خمیر در رفع نمک اضافی غذا کمک کننده است

درست مانند روشی که از سیب‌زمینی برای از بین بردن نمک اضافی غذا استفاده می‌کردید، برای غذاهای آبکی می‌توانید گلوله‌های خمیر را در قابلمه انداخته و قدری فرصت دهید تا نمک اضافی آن را جذب کند. نکته قابل‌توجه در مورد استفاده از خمیر‌های گلوله‌شده در غذا این است که برخلاف برش‌های سیب‌زمینی‌، تقریبا مایعی را جذب نمی‌کنند. بنابراین فقط مراقب باشید که آنها را زیاد در غذا باقی نگذارید.

استفاده از قند یا شکر بی تاثیر نیست

استفاده از قند برای از بین بردن شوری غذا برای زمان‌هایی است که فقط مقدار کمی نمک اضافی، در غذا وجود دارد. بدین ترتیب می‌توانید کمی شکر را به غذا اضافه کرده تا طعم آن متعادل شود. این یک حرکت حساب شده است، بنابراین اگر غذای شما واقعا شور است، باید از استفاده از این ترفند خودداری کنید زیرا ممکن است دست آخر با یک غذای شیرین و عجیب‌وغریب مواجه شوید.

سرکه و شکر را از یاد نبرید

به منظور از بین بردن شوری غذاهایی که مقدار زیادی نمک در آنها سرازیر شده است، می‌توانید از ترفند ترکیب مقداری سرکه و شکر استفاده کنید. در واقع ماهیت اسیدی سرکه همراه با طعم شیرین شکر، شوری غذا را کم کرده و مزه‌ها را متعادل می‌کند.

نشاسته را به دستور غذا اضافه کنید

غذاهای نشاسته‌ای مانند برنج، ماکارونی، کینوآ و موارد مشابه، به‌طرز شگفت‌آوری دستگاه جذب‌کننده نمک هستند! بدین منظور شما می‌توانید انواع پخته‌شده و البته بدون نمک آنها را به غذای موردنظر خود اضافه کرده و شاهد این باشید که چگونه نمک اضافی غذا را جذب می‌کنند. با این حساب، با این مواد می‌توان رفع شوری غذا ماکارونی یا استانبولی را نیز انجام داد.

مقدار بیشتری غذا درست کنیدرفع شوری غذا با بیشتر کردن غذا

اگر از ترفند اضافه کردن مواد فرعی برای از بین بردن نمک زیادی غذا خوشتان نمی‌آید می‌توانید با اضافه کردن مقدار بیشتری از آنچه تاکنون در حال پختن است، مقدار سرو غذا را افزایش داده و میزان نمک آن را به تعادل برسانید. بنابراین مقدار سبزیجات، سس یا هر چیز دیگری که می‌توانید را اضافه کنید تا سهم غذا چندبرابر شده و نمک اضافی در آن گم شود.

دور ریختن غذای شور اسراف است…

با مطالعه این مطلب اکنون به خوبی می‌دانید که چطور باید غذاهای شورشده را بدون هل شدن دور نریخته و برای نجات آنها تمام تلاش خود را بکنید. در این مورد فقط یادتان باشد موادی که برای رفع شوری غذا برای شما بیان کردیم، در همه غذاها استفاده نشده و باید آنها را با توجه به دیگر مواد اولیه موجود در غذا و همچنین آبکی یا سفت بودن غذا انتخاب و در آن به کار ببرید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود