طرز تهیه سالاد لبو را با طعمها و مواد اولیه مختلف امتحان کنید
یکی از خوشمزهترین سالادهایی که افراد در فصل پاییز و زمستان و شب یلدا به دنبال آن هستند، سالاد لبو است که طرفداران بسیاری دارد. از انواع طرز تهیه سالاد لبو میتوان به سالاد لبو و کلم قرمز، سالاد لبو و مرغ، سالاد قالبی لبو، سالاد لبو روسی، لبو و سیب زمینی و… اشاره کرد که هر یک طعمی جذاب و متفاوت دارند.
نحوه درست کردن سالاد لبو بسیار ساده بوده و نیاز به زمان زیادی ندارد. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه چند نمونه سالادلبو را همراه با نکات آن آموزش دهیم.
سالاد لبو |
|
تعداد نفرات | ۴ نفر |
زمان آمادهسازی | ۲۰ الی ۳۰ دقیقه |
میزان سختی | کم |
میزان کالری در هر ۱۰۰ گرم | ۱۱۹ کیلوکالری و بیشتر (بسته به مواد اولیه) |
طرز تهیه سالاد لبو و کلم قرمز
همزمان با رسیدن لبو شما میتوانید انواع سالادها، ترشیها، کیکهای مختلفی و آش لبو را تهیه کنید. اولین سالادی که با لبو قرمز درست میکنیم، سالاد لبو و کلم قرمز است. برای تهیه این سالاد خوشمزه مواد اولیه و مراحل تهیه را در این بخش دنبال کنید.
مواد لازم برای سالاد کلم قرمز و لبو
با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است، میتوانید برای ۴ نفر سالاد لبو و کلم تهیه کنید. برای درست کردن مقدار کمتر یا بیشتری از سالاد لبو، کافی است تا مقدار مواد اولیه را متناسب با تعداد نفرات تغییر دهید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کلم قرمز کوچک | ۱ عدد |
چغندر | ۲ عدد |
سیب زرد یا سبز | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
آب لیموترش تازه | ۱ عدد |
عسل (اختیاری) | ۱ قاشق چایخوری |
خامه یا ماست شیرین | ۴ تا ۵ قاشق سوپخوری |
مایونز یا روغن سالاد | ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه سالاد لبو و کلم قرمز
برای آشنایی با طرز تهیه سالاد چغندر قرمز یا همان لبو با ماست و کلم قرمز، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- مرحله اول: برای تهیه سالاد لبو و کلم، ابتدا کلم را بشویید و به صورت رشتهای نازک خرد کنید. در ادامه چغندرها را نیز شسته، پوست آنها را جدا کرده و سپس با رنده درشت، رنده کنید.
- مرحله دوم: سیب زرد یا سبز را بشویید و با دندانههای درشت رنده، رنده کنید. سپس یک کاسه بزرگ بردارید و چغندر رنده شده، کلم قرمز خرد شده و سیبهای رنده شده را داخل آن بریزید. در ادامه نیز پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و به مواد داخل کاسه بیفزایید.
- مرحله سوم: درون یک ظرف دیگر خامه یا ماست شیرین، آب لیموترش تازه، عسل و سس مایونز یا روغن سالاد را اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه را به مواد سس سالاد بیفزایید و به خوبی هم بزنید. پیشنهاد میکنیم از روغن زیتون به عنوان روغن سالاد استفاده کنید.
- مرحله چهارم: سالاد پاییزی را به کمک قاشق به آرامی زیر و رو کنید تا مواد به خوبی ترکیب شوند. سپس مخلوط سس سالاد را به کلم قرمز و لبو اضافه کرده و کاملا هم بزنید تا مواد به خورد یکدیگر بروند.
- مرحله پنجم: روی کاسه را با سلفون بپوشانید و به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مزهها با هم ترکیب شوند. در پایان نیز سالاد لبو و کلم قرمز را در کنار غذای خود نوش جان کنید.
اگر به دنبال سالادهای مختلف برای سرو در کنار غذا هستید، آشنایی با طرز تهیه سالاد یونانی را نیز از دست ندهید.
طرز تهیه سالاد لبو و مرغ
اگر به طعم مرغ و تخم مرغ علاقه دارید و میخواهید سالاد مقویتری داشته باشید، ادامه این بخش را دنبال کنید. مرغ و تخم مرغ ارزش غذایی سالاد لبو را افزایش میدهند.
مواد لازم برای سالاد مرغ و لبو
برای طرز تهیه سالاد لبو با مرغ و سیب زمینی به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لبو | ۳ عدد |
سیب زمینی | ۲ عدد |
سینه مرغ | ۲ عدد |
تخم مرغ | ۴ عدد |
گردو | ۱ پیمانه |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن زیتون | به میزان لازم |
آبلیمو | به مقدار لازم |
سس مایونز | به میزان لازم |
دستور تهیه سالاد لبو و مرغ
در ادامه مراحل طرز تهیه سالاد لبو و مرغ شرح داده شده است:
- مرحله اول: برای تهیه این سالاد پرخاصیت و خوشمزه، در مرحله اول لبو، سیب زمینی، سینه مرغ و تخم مرغ را به صورت جداگانه بپزید. پیشنهاد میکنیم که قبل از پختن مرغ، حدود چند ساعت آن را مزهدار کنید و در یخچال بگذارید تا طعم بهتری داشته باشد.
- مرحله دوم: پس از خنک شدن مواد، پوست آنها را جدا کنید و به صورت نگینی خرد کرده یا در صورت تمایل مواد را رنده کنید.
- مرحله سوم: پس از پختن و خرد کردن تمامی مواد شامل لبو، سیب زمینی، سینه مرغ و تخم مرغ، آنها را داخل یک کاسه متوسط بریزید و نمک، فلفل، گردو خرد شده، روغن زیتون و آبلیمو را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله چهارم: در مرحله آخر، سس مایونز را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. حالا سالاد را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا مزهها با هم ترکیب شوند و سس به خورد مواد سالاد چغندر برود.
سالاد لبو قرمز با مرغ همانند سالاد کینوآ ارزش غذایی بالایی دارد و اگر دوست داشته باشید میتوانید طرز تهیه سالاد کینوا رژیمی را نیز مطالعه کنید.
نکته: در صورت تمایل میتوانید مقداری لوبیا سبز را نیز بپزید و به مواد این سالاد اضافه کنید.
طرز تهیه سالاد لبو قالبی
یکی دیگر از سالادهایی که میتوان با لبو تهیه کرد، سالاد لبو قالبی است. این سالاد شکل و ظاهر جذابتری دارد و برای سرو در مهمانیها و دورهمیها انتخاب خوبی است که نباید آن را از دست بدهید.
مواد لازم در طرز تهیه سالاد لبو و ذرت
برای تهیه این سالاد خوشمزه و پرخاصیت، به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لبو درشت | ۲ عدد |
سیب زمینی متوسط | ۲ عدد |
هویج | ۱ تا ۲ عدد |
نخود فرنگی | ۱ پیمانه |
ذرت | ۱ پیمانه |
خیارشور | ۱ پیمانه خرد شده |
مرغ | ۲ تکه |
سس مایونز | به مقدار لازم |
آب لیموترش | به میزان لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه سالاد لبو قالبی
برای طرز تهیه سالاد لبو و هویج مراحل زیر را به ترتیب و با دقت دنبال کنید:
- مرحله اول: لبوها را بشویید و آنها را به طور کامل بپزید. در این مرحله میتوانید در صورت تمایل، مقداری آبلیمو نیز به لبو اضافه کنید.
- مرحله دوم: سیب زمینی، هویج، نخود فرنگی، ذرت و مرغ را نیز با مقدار مناسبی از نمک، فلفل و زردچوبه بپزید.
- مرحله سوم: یک کاسه متوسط بردارید، سیب زمینی و هویج را به صورت نگینی خرد کنید و داخل کاسه بریزید. سپس نخود فرنگی و ذرت پخته شده را نیز به مواد بیفزایید.
- مرحله چهارم: مرغ را به تکههای کوچک خرد کرده یا ریش ریش کنید و داخل کاسه بریزید. خیارشورها را نیز خرد کرده و با سایر مواد مخلوط کنید. در پایان مواد را به سس مایونز آغشته کنید.
- مرحله پنجم: برای اینکه هنگام سرو بتوانید به راحتی سالاد را از قالب خارج کنید، داخل قالبهای کاپ کیک یا یک کاسه معمولی، کیسه فریزر یا سلفون بگذارید. سپس لبوها را به ورقههای نازک یا چیپسی برش بزنید و کف و دیوارههای قالب را با لبوها بپوشانید.
- مرحله ششم: در مرحله بعد، داخل قالبها یا کاسه را با مواد سالاد یعنی ترکیب مرغ و سبزیجات پر کنید و با قاشق کمی آنها را فشار دهید.
- مرحله هفتم: در حدود ۳ تا ۴ ساعت مواد را داخل یخچال بگذارید تا به خوبی منسجم شوند. در پایان با استفاده از کیسه فریزر یا سلفونی که در قالبها گذاشته بودید، مواد را خارج کنید و در ظرف سرو قرار دهید.
طرز تهیه سالاد لبو روسی
برای تهیه سالاد لبو روسی از سبزیجات پخته و لبو استفاده میکنند. همانطور که از نام آن مشخص است، اصالت این سالاد به کشور روسیه باز میگردد، اما به دلیل طعم جذاب خود، شهرت جهانی دارد.
مواد اولیه سالاد لبو روسی
در اولین گام از طرز تهیه سالاد لبو روسی به شکل حرفهای، باید مواد اولیه زیر را آماده کنید. در این جدول هر پیمانه، معادل یک لیوان دستهدار فرانسوی است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لبو پخته | ۱ پیمانه |
هویج پخته | ۱ پیمانه |
کاهو یا کلم خرد شده | ۱ پیمانه |
سیب زمینی آبپز | ۱ پیمانه |
خیارشور | ۲۰۰ گرم |
پنیر صبحانه خرد شده | ۱ پیمانه |
ذرت پخته | ۵ قاشق غذاخوری |
لیموترش تازه | ۱ عدد |
سس مایونز | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
دستور تهیه سالاد لبو روسی
در ادامه، روش تهیه این سالاد خوشمزه روسی را مرحله به مرحله دنبال کنید:
- مرحله اول: لبو، سیب زمینی و هویج را آبپز کرده و سپس به اندازه کوچک خرد کنید. ذرت را نیز بپزید تا کاملا نرم شود.
- مرحله دوم: خیارشور، کاهو یا کلم و پنیر صبحانه را به اندازه دلخواه و البته کوچک خرد کنید.
- مرحله سوم: حالا تمامی مواد شامل لبو، سیب زمینی، هویج، ذرت، کاهو یا کلم، خیارشور و پنیر صبحانه را داخل یک ظرف بریزید.
- مرحله چهارم: برای تهیه سس سالاد لبو، آب لیموترش را بگیرید و آن را داخل یک کاسه با سس مایونز، نمک و فلفل مخلوط کنید.
- مرحله پنجم: سس را روی مواد سالاد بریزید و آن را هم بزنید تا سس در تمام قسمتها پخش شود.
- مرحله ششم: در نهایت سالاد لبو روسی را به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید و سپس سرو کنید.
طرز تهیه سالاد لبو با سیب زمینی
با ترکیب سیب زمینی و لبو میتوان یک سالاد ساده، اما خوشمزه و مقوی تهیه کرد. برای آشنایی با روش تهیه سالاد لبو با سیبزمینی ادامه این بخش را به دقت دنبال کنید.
مواد اولیه در طرز تهیه سالاد لبو با لوبیا چیتی و سیب زمینی
برای درست کردن این سالاد خوشمزه و جذاب به مواد اولیه زیر نیاز دارید که لوبیا چیتی یکی از آنها است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لبو پخته | ۱ پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
سیب زمینی | ۲ عدد |
خیارشور | ۴ عدد |
جعفری خرد شده | نصف پیمانه |
سس مایونز | ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری |
سرکه | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
دستور تهیه سالاد لبو با سیب زمینی
در ادامه مراحل طرز تهیه سالاد لبو با سیب زمینی معرفی شده است:
- مرحله اول: لوبیا چیتی را از چند ساعت قبل در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس لوبیا چیتی را بپزید و آبکش کنید.
- مرحله دوم: لبو را با شکر (در صورت تمایل) و سیب زمینی را با نمک به صورت جداگانه بپزید و آنها را خرد کنید.
- مرحله سوم: خیارشور را به صورت نگینی و جعفری را ساطوری خرد کنید.
- مرحله چهارم: تمامی مواد سالاد شامل لبو، سیب زمینی، لوبیا چیتی، خیارشور و جعفری را داخل یک ظرف مناسب بریزید.
- مرحله پنجم: از ترکیب سس مایونز، سرکه، روغن زیتون، نمک و فلفل، سس سالاد لبو را تهیه کرده و هم بزنید تا یکدست شود.
- مرحله ششم: حالا سس را با مواد سالاد ترکیب کنید، هم بزنید و در نهایت آن را در ظرف سرو بریزید. برای تزیین این سالاد لبو هم میتوانید از کمی جعفری خرد شده استفاده کنید.
طرز تهیه سالاد لبو با گردو و انار
انار یکی از میوههای جذاب پاییزی است که حضور آن در سالاد لبو، یک طعم متفاوت و خاص را ایجاد میکند. در ادامه این بخش، مواد اولیه و مراحل تهیه این سالاد را با هم مرور میکنیم.
مواد اولیه سالاد لبو با انار و گردو
برای درست کردن یک سالاد لبو خوشمزه با ترکیب انار و گردو، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لبو | ۱ پیمانه |
سینه مرغ | ۳۰۰ گرم |
انار | ۲ عدد |
گردو | ۱۵۰ گرم |
لوبیا قرمز | ۱ پیمانه |
پیاز قرمز کوچک | ۱ عدد |
گشنیز و شوید | هر کدام ۱ دسته کوچک |
نعنا | به مقدار دلخواه |
سس مایونز | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
آویشن | به مقدار لازم |
دستور تهیه سالاد لبو با گردو و انار
در ادامه روش تهیه این سالاد خوشمزه و محبوب را دنبال کنید:
- مرحله اول: لوبیا قرمز را از شب قبل در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس لوبیا را بپزید و آبکش کنید.
- مرحله دوم: لبو و مرغ را به صورت جداگانه آبپز کرده و سپس آنها را با اندازه کوچک خرد کنید.
- مرحله سوم: انار را دان کرده و پیاز قرمز و گردو را نیز خرد کنید. البته دقت داشته باشید که گردو نباید بیش از حد پودر شود.
- مرحله چهارم: گشنیز و شوید و در صورت تمایل مقداری نعنا را ساطوری کرده و کنار بگذارید.
- مرحله پنجم: در یک کاسه کوچک، سس مایونز، آویشن، نمک و فلفل را مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید.
- مرحله ششم: حالا تمامی مواد سالاد لبو شامل لوبیا قرمز، مرغ، لبو، انار، گردو، پیاز قرمز، نعنا، گشنیز و شوید خرد شده را داخل یک ظرف مناسب بریزید و سس سالاد را به آنها اضافه کنید.
- مرحله هفتم: سالاد را هم بزنید و آن را به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم تمامی مواد به خورد یکدیگر برود.
نکات کلیدی در طرز تهیه انواع سالاد لبو
برای اینکه سالادچغندر قرمز خوشمزهتر و باکیفیتی داشته باشید، نکات زیر را در هنگام درست کردن سالاد لبو مدنظر قرار دهید:
- مقدار مواد اولیه در تهیه انواع سالاد لبو به صورت تقریبی بیان شده است و در صورت تمایل میتوانید مقدار آنها را کم یا زیاد کنید.
- اگر در هنگام رنده کردن مواد آب اضافی داشت، حتما آن را با صافی بگیرید تا سالاد شما آبکی نشود.
- اگر طعم و مزه سیر را دوست دارید، با اضافه کردن دو حبه سیر رنده شده به سس سالاد، طعم آن را تغییر دهید. البته، اگر طعم سیر و پودر سیر را دوست داشته باشید، میتوانید طرز تهیه سالاد سزار ساده را نیز مطالعه کنید.
- شما میتوانید از انواع سبزیجات مانند هویج، سیب زمینی، کلم بروکلی، نخود فرنگی و… در تهیه این سالاد استفاده کنید.
- اندازه خرد کردن مواد به سلیقه شما بستگی دارد؛ مثلا میتوانید آنها را کاملا رنده ریز کرده و در ظرفهای تک نفره سرو کنید.
- در طرز تهیه سالاد لبو میتوانید مطابق ذائقه خود از انواع مغزها هم استفاده کنید.
- برای درست کردن این سالاد مانند بورانی لبو حتماً زمان کافی بدهید تا لبوها به خوبی پخته شود و در زمان پخت آنها عجله نکنید.
- بهتر است در زمان پخت لبو، فقط ریشه لبوها را برش بزنید تا در طول پخت رنگ آنها خارج نشود.
- سس مایونز در این سالاد قابل حذف است و افرادی که به دنبال یک سالاد رژیمی هستند میتوانند مایونز را کنار بگذارند.
- ترکیب مواد اولیه برای درست کردن سالاد لبو اختیاری است و میتوانید آن را مانند تهیه سالاد میوه و لبو یلدا تغییر دهید.
- اگر روغن زیتون در دسترس نداشتید، از روغن پخت و پز و سالاد استفاده کنید.
روش نگهداری سالاد لبو
حال که با روشهای مختلفی از طرز تهیه سالاد لبو آشنا شدهاید، اکنون این سوال پیش میآید که سالاد لبو را چگونه نگهداری کنیم؟ پس از تهیه سالاد، آن را در ظرفی دربدار بریزید و در یخچال قرار دهید. اگر سس را با سبزیجات سالاد ترکیب کردهاید، حداکثر پس از ۱۲ ساعت باید سالاد را میل کنید. البته روش بهتر این است که مواد سالاد و سس را در ۲ ظرف جداگانه بریزید و آن را در یخچال بگذارید تا ماندگاری آن به ۲ روز افزایش یابد.
جلوگیری از خراب شدن سالاد لبو
برای جلوگیری از خراب شدن انواع سالاد لبو دقت کنید که سالاد بیرون از یخچال نماند. همچنین درب ظرف نگهداری از سالاد باید به خوبی محکم شود، زیرا سبزیجات سالاد در معرض هوای آزاد پژمرده میشوند. تمیز بودن ظرف نگهداری از سالاد لبو نیز یکی از دیگر نکات مهم است.
خواص لبو
سالاد لبو قرمز یک پیش غذای کامل بوده و برای کسانی که رژیم دارند، بسیار مناسب است؛ زیرا لبو مواد معدنی زیادی در خود جای داده است. بر خلاف کالری کمی که در لبو وجود دارد، انرژی آن بسیار بالاست و معمولاً لبو را به عنوان یک میان وعده سالم میل میکنند. از خواص لبو میتوان به تقویت استخوانها، مقابله با بیماریهای قلبی عروقی، کاهش قند خون، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش، پیشگیری از ابتلا به سرطان و کمک به سلامت مادر و جنین در دوران بارداری اشاره کرد. این خواص متنوع باعث میشود تا از لبو برای درست کردن غذا، پیش غذا، سالاد یا دورچینهای مختلف مانند طرز تهیه ترشی لبو استفاده کنند.
سالاد لبو بهترین انتخاب برای فصل پاییز است!
سالاد لبو، یک سالاد بسیار مقوی، خوش طعم و خوش رنگ است که زینت بخش سفرههای شما خواهد بود. طرز تهیه سالاد لبو آسان است و این سالاد را میتوانید با ترکیب مواد مختلف درست کنید. سالاد لبو خوشمزه به سادگی و در مدت زمان کوتاهی آماده میشود و پیشنهاد میکنیم برای پذیرایی از مهمانانتان، از درست این سالاد غافل نشوید.
البته، اگر فرصت شما محدود است و نمیتوانید چند نوع غذا یا سالاد را برای مهمانی تهیه کنید، از اسنپ فود کمک بگیرید. پیشنهاد میکنیم این سالاد جذاب پاییزی را خودتان تهیه کرده و تهیه سالادها و غذاهای سختتر را به سفارش آنلاین غذا اسنپ فود بسپارید.
سوالات متداول
چه روشهایی برای تهیه سالاد لبو وجود دارد؟
از انواع طرز تهیه سالاد لبو میتوان به سالاد لبو و سیب زمینی، سالاد لبو و کلم قرمز، سالاد لبو روسی، سالاد لبو با گردو و انار و سالاد لبو و مرغ نام برد که هر یک طعم جذابی دارند.
چرا سالاد لبو شل میشود؟
در تهیه سالاد لبو، میتوانید لبو و دیگر سبزیجات را خرد کرده یا رنده کنید. پس از رنده کردن، آب سبزیجات خارج شده که حتما باید آب آنها را بگیرید، زیرا باعث شل شدن بافت سالاد میشود.
چگونه یک سالاد لبو رژیمی تهیه کنیم؟
اگر ورزشکار هستید یا رژیم لاغری خاصی دارید، سالاد لبو را تنها از ترکیب سبزیجات و دیگر مواد مانند مغزها و تخم مرغ تهیه کنید. در سالادهای رژیمی استفاده از مایونز یا دیگر انواع سس ممنوع است و برای طعمدار کردن سالاد میتوانید از آبلیمو و ادویهها استفاده کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402