طرز تهیه دلمه کلم اناری غذای شب یلدا
دلمه کلم اناری شاید در ابتدا کمی ناآشنا بهنظر برسد و غذایی نباشد که بهطور معمول بتوان آن را تهیه کرد، اما نکته جالب اینجاست که این غذا همان دلمه برگ کلم است که در روزهای عادی آن را تهیه میکنیم. تنها انار به آن اضافه شده تا برای شب یلدا یک غذای مناسب باشد. دلمهها در ایران و در فرهنگهای مختلف و شهرهای متفاوت، یک غذای لذیذ و پرطرفدار محسوب میشوند. انواع اقسام این غذا را میتوانید تهیه کنید، دلمه فلفل دلمهای، دلمه بادمجان، دلمه برگ مو یا همان برگ درخت انگور در کنار دلمه کلم که از کلم برگ تهیه میشود از جمله دلمههایی هستند که میتوان آنها را تهیه کرد. در ادامه با طرز تهیه دلمه کلم اناری با شما هستیم. البته، پیشنهاد میکنیم که اگر به طعم انار علاقه دارید، بعد از این مطلب، طرز تهیه آش انار را نیز مطالعه کنید.
طرز تهیه طرز تهیه دلمه کلم اناری | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 45 دقیقه |
زمان پخت غذا | 45 دقیقه |
کالری در 100 گرم | 180 کیلو کالری |
میزان سختی | متوسط |
شهرت دردسرساز و دلمه پرطرفدار
اگر بخواهیم به صورت کاملاً تخصصی در مورد دلمهها صحبت کنیم باید بگوییم که دلمه غذایی است که در قفقاز، آسیای مرکزی، بالکان، روسیه و بهطورکلی در خاورمیانه، طرفداران زیادی دارد. واژه دلمه یک واژه ترکی است که معنای آن یعنی “پُر شده”. همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم دلمه را میتوان با برگ انگور که متداولترین نوع آن است همینطور کدو، بادمجان، فلفل دلمهای و حتی گوجه فرنگی درست کرد. جالب اینجاست که بدانید در سال۲۰۱۷ جمهوری آذربایجان این غذا را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو به نام خود ثبت کرد.
دلمه کلم اناری
دلمه را معمولا از گوشت چرخ کرده و سبزیجات مانند تره، گیشنیز، شوید، مرزه و پیازچه آماده میکنند. در ادامه این ترکیبات با برنج و لپه مخلوط شده و در بادمجان، برگ کلم، سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و غیره قرار میگیرند. در این دلمه اما، مواد در برگ کلم قرار میگیرد و مواد آن به نسبت دلمههای دیگر مقدار بسیار کمی متفاوت است. مواد لام برای تهیه این دلمه، یعنی دلمه کلم اناری در ادامه آمده است:
مواد لازم در تهیه دلمه کلم و انار
مواد موردنیاز برای تهیه این دلمه به شرح زیر است. در این جدول رب انار و انار حرف اول را میزنند، پس اگر طعم و مزه این مواد را میپسندید، بعد از این مطلب، طرز تهیه مرغ ترش شمالی را نیز بخوانید.
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
کلم برگ بزرگ | 1 عدد |
پیاز داغ | 3 قاشق غذاخوری |
گوشت چرخ کرده | 250 تا 300 گرم |
گوجه فرنگی | 2 عدد بزرگ |
انار دانه شده | نصف پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
جعفری و گشنیز ساطوری | هر کدام 2 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل | به میزان لازم |
مواد لازم برای تهیه سس دلمه | مقدار مورد نیاز |
گوجه فرنگی رنده شده | 1 عدد |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه دلمه کلم اناری
طرز تهیه این دلمه به شکل زیر است:
- مرحله اول: در مرحله اول باید درون یک تابه مناسب روغن بریزید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید.۲ عدد پیاز را پوست گرفته و آنها را نگینی خرد کنید. بعد از داغ شدن محیط تابه و روغن، پیازهای خرد شده را درون روغن بریزید.
- مرحله دوم: بعد از اینکه کمی پیازها تفت داده شدند، گوشت چرخ کرده را نیز درون تابه ریخته و با پیاز مجدداً تفت بدهید. سپس ادویهجات یعنی نمک، زردچوبه و فلفل را به این ترکیب اضافه کنید.
- مرحله سوم: حالا نوبت برنج است، در این مرحله برنج را دم کنید. دقت کنید که برنج باید بعد از پخته شدن حالت چسبنده داشته باشد. حالا برنج را به ترکیب گوشت، پیاز و ادویهجات اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در مرحله بعد از نحوه تهیه کردن دلمه کلم اناری مانند طرز تهیه انار پلو شیرازی ، گوجه فرنگیها را ریز کرده و به همراه گشنیز و جعفری ساطوری شده به قابلمه دلمه خود اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید، درب تابه را ببندید و اجازه دهید که غذای شما به خوبی با آب گوجه فرنگی، نیم پز شود. بعد از تمام شدن آب غذا، حرارت را خاموش کنید.
- مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه دلمه کلم اناری مانند آماده کردن و پخت غذای مرغ ناردونی ، باید انارهای دان شده را به ترکیب قابلمه اضافه کنید. مجدداً تمام مواد را هم بزنید تا یکدست و مخلوط شوند.
- مرحله ششم: حالا کلم را شسته، برگهای آن را دانه دانه جدا کنید. سپس در یک قابلمه بزرگتر آب ریخته و اجازه دهید که بجوشد.
- مرحله هفتم: در گام بعدی از طرز تهیه این غذا، برگهای کلم را ۵ دقیقه در قابلمه آب جوش قرار دهید تا کاملا نرم شده و انعطاف پذیر شوند. بعد از نرم شدن تمامی برگها، آنها را بر روی سطح کار آشپزخانه قرار دهید و از مایه دلمه در آنها ریخته و سپس برگها را بپیچید.
- مرحله هشتم: بعد از این مرحله در یک قابلمه نهایی که برای پخت دلمه کلم اناری در نظر گرفته شده برگهای بزرگ کلم را کف قابلمه قرار دهید، دلمههای پیچیده و آماده شده را نیز کاملا منظم و مرتب بر روی برگها بچینید. وقتی که تمام دلمهها را در قابلمه قرار دادید، باید سس این غذا را تهیه کنید.
- مرحله نهم: برای تهیه سس این غذا، پیاز داغ را درون یک تابه کوچک ریخته و روغن اضافه کنید. اجازه بدهید که پیازها تفت خورده و سبک شوند.
- مرحله دهم: سپس گوجه فرنگی رنده شده را نیز اضافه کنید و مجدد هم بزنید. بعد از آن رب گوجه فرنگی، نمک، زردچوبه و فلفل به همراه رب انار را نیز اضافه کرده و اجازه بدهید این ترکیب به جوش آید. بعد از به جوش آمدن حرارت را خاموش کنید و این سس را بر روی قابلمه دلمههای چیده شده بریزید.
- مرحله یازدهم: طرز تهیه دلمه کلم اناری رو به پایان است. در این مرحله زیر حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا دلمههای شما در آرامش پخته شوند و جا بیفتند. در نهایت تقریباً بعد از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دلمهها آماده خواهند بود. آنها را در ظرف نهایی بچینید و نوش جان کنید. دلمه کلم اناری در لیست غذاهای شب یلدا قرار میگیرد و بسیار پرطرفدار و خوشخوراک است.
دلمه کلم اناری ، به رسم یادگاری در شب یلدا
به مواد لازم برای تهیه دلمه کلم اناری اشاره کردیم و طرز تهیه آن را برایتان گفتیم. پیشنهاد میکنیم که حتما این غذا را برای شب یلدا تهیه کنید و از طعم آن در کنار خانواده لذت ببرید. البته، اگر احساس میکنید که فرصت شما برای تهیه شام شب یلدا کم است، میتوانید از سفارش انلاین غذا اسنپ فود کمک بگیرید. به این صورت، غذاهای موردعلاقهتان را آنلاین سفارش میدهید و درب منزل تحویل میگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402