انواع نوشیدنی ها

طرز تهیه چای هندی یا ماسالا با روش‌های مختلف

چای هندی یا ماسالا، یکی از انواع نوشیدنی‌هایی است که قدمتی طولانی دارد. نزدیک به 5000 تا 9000 سال پیش بود که در بخشی از آسیای جنوبی پای این چای به منازل و کافه‌ها باز شد و تا امروز توانسته طرفداران زیادی را به خود جلب کند.

اولین کسانی که طعم چای هندی را چشیدند، پادشاهانی بودند که به عنوان درمان‌های دارویی از آن استفاده می‌کردند. نحوه مصرف آن هم به صورت گرم و هم سرد بوده است. اما اصلیت این چای مخصوص روزهای سرد سال و به صورت داغ است و اغلب ترکیباتی که در آن وجود دارد نیز دارای طبعی گرم هستند. این چای برای تمام سنین مناسب بوده و اصلی‌ترین اثر آن در افزایش انرژی و شادی است. برای درست کردن چای هندی این مطلب می‌تواند راهنمای کاملی برای شما باشد.

طرز تهیه چای هندی
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 5 دقیقه
زمان پخت غذا حدود 10 دقیقه
میزان سختی متوسط
میزان کالری در هر 100 گرم 100 کالری

طرز تهیه چای هندی با شیر برای روزهای سرد سالطرز تهیه چای هندی با شیر و دارچین

چای ماسالا را می‌توانید با استفاده از شیر یا آب درست کنید. اما مهمترین ویژگی آن وجود ادویه‌های مختلف در آن است. این نوشیدنی طعمی تند، شیرین و عطری داشته و به همین دلیل مورد توجه افراد مختلف به خصوص مردم هند قرار گرفته است.

مواد لازم برای تهیه چای هندی با شیر

برای درست کردن این نوشیدنی باید ترکیبات زیر را فراهم کنید. این مواد برای 4 نفر است و در صورت نیاز می‌توانید با توجه به تعداد نفرات، مقادیر آنها را کمتر یا بیشتر کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
زنجبیل خشک یا تازه 3 تکه
چوب دارچین 3 تا 4 تکه
هل سبز 6 تا 7 عدد
میخک 5 تا 6 عدد
چای خشک 1 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه ½ قاشق چایخوری
شیر پر چرب 2 لیوان
آب 2 لیوان

مراحل طرز تهیه چای هندی با شیر و دارچین

دستور تهیه چای هندی بسیار آسان است و تنها باید مراحل زیر را برای انجام آن طی کنید. اگر به طعم ادویه جات مختلف در چای هندی علاقه ندارید، می‌توانید طرز تهیه چای دارچین با چوب یا پودر دارچین را بخوانید که طعم آن کمی ساده‌تر است.

  • مرحله اول: زنجبیل، چوب دارچین، هل سبز و میخک را درون یک هاون یا به صورت یک جسم سنگین خرد کنید. فشاری که به این ادویه‌ها وارد می‌کنید، نباید آنها را بیش از اندازه له و پودری کند و در حد خرد شدن کافی است.
  • مرحله دوم: ادویه‌ها را درون شیرجوش یا یک قابلمه کوچک بریزید.
  • مرحله سوم: مقداری آب را به ظرف حاوی ادویه‌ها اضافه کنید و هم بزنید.
  • مرحله چهارم: فلفل را نیز به ترکیبات اضافه کرده و هم بزنید.
  • مرحله پنجم: ظرف حاوی مواد را روی شعله قرار دهید تا حرارت ببینند.
  • مرحله ششم: 10 دقیقه زمان برای جوش آمدن این ترکیبات کافی است.
  • مرحله هفتم: اکنون باید چای خشک را به شیرجوش اضافه کنید و اجازه دهید تا برای 5 دقیقه دیگه روی حرارت باقی بماند. چای خشک شما نباید طعمی از کهنگی را داشته باشد و این به اصول نگهداری آن برمی‌گردد. برای حفظ طعم چای بهتر است مقاله برای نگهداری چای خشک چه اصولی را رعایت کنیم؟ را بخوانید.مراحل طرز تهیه چای هندی
  • مرحله هشتم: در این زمان حجم آبی که درون شیرجوش است به نصف خواهد رسید. (نزدیک به یک لیوان از آب کم می‌شود.)
  • مرحله نهم: شیر را درون ظرف دیگری بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا کاملا به جوش آید.
  • مرحله دهم: موادی که در مراحل 1 تا 8 آماده کرده‌اید را به ظرف حاوی شیر اضافه کنید.
  • مرحله یازدهم: اجازه دهید تا تمام ترکیبات برای مدت زمان 10 دقیقه با شیر جوشیده و کاملا به خورد هم بروند.
  • مرحله دوازدهم: یک صافی را روی یک کاسه یا ظرفی با حجم مناسب قرار دهید و محتویات شیرجوش را درون آن خالی کنید. اینکار باعث می‌شود تا ادویه‌های با سایز بزرگ وارد، ظرف نوشیدنی شما نشوند.
  • مرحله سیزدهم: چای هندی آماده شده را درون فنجان‌های بریزید و در صورت تمایل با عسل یا شکر آن را شیرین کنید.

طرز تهیه چای هندی بدون شیر

روش دوم برای درست کردن چای هندی با استفاده از آب است. در این روش، همه ترکیبات شبیه به قبل است با این تفاوت که آب جایگزین شده است. همچنین به شما پیشنهاد می‌شود از بادیان ختایی یا انیسون ستاره‌ای که یک ادویه فوق‌العاده مفید و طعم دهنده است، استفاده کنید.

در این روش نیز باید ابتدا ادویه‌ها (شامل فلفل، میخک، هل، دارچین، بادیان ختایی) را درون شیرجوش ریخته و آنها را برای مدت زمان 2 دقیقه با حرارت ملایم گرم کنید. سپس شیرجوش را از روی حرارت برداشته و به ادویه‌ها فرصت بدهید تا خنک شوند.

اکنون باید آنها را با آسیاب خرد و پودری کنید و درون ظرفی حاوی زنجبیل و آب بریزید. این ترکیبات را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا برای مدت 20 دقیقه به همان صورت باقی بمانند و قبل از آنکه به نقطه جوش برسند، آنها را از روی شعله بردارید.

پس از این مرحله، چای سیاه را به این ترکیبات اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه به آنها فرصت دهید تا کاملا طعمشان با هم مخلوط شود. سپس آنها را درون فنجانی بریزید و سرو کنید. اگر به طعم شیرین چای ماسالا علاقه دارید می‌توانید از کمی عسل نیز استفاده کنید.

طرز تهیه چای هندی سرد

با وجود آنکه اغلب افراد چای هندی گرم را بیشتر می‌پسندند، اما انواع سرد آن نیز وجود دارد که مخصوص تابستان است. این مدل از نوشیدنی با تکه‌های یخ و به همراه شیر یا بدون شیر درست می‌شود. ترکیبات مورد نیاز شما مشابه با روش‌های قبلی است، اما روش درست کردن آن کمی متفاوت است:

  • مرحله اول: 4 لیوان آب سرد را با ادویه‌ها (شامل فلفل، هل، بادیان ختایی، چوب دارچین) درون شیرجوش ریخته و با حرارت متفاوت اجازه دهید 10 دقیقه باقی بماند.
  • مرحله دوم: شعله را خاموش کرده و چای کیسه‌ای را درون ظرف حاوی این مواد بریزید.
  • مرحله سوم: دربی را روی شیرجوش قرار دهید و برای 5 دقیقه منتظر بمانید، تا چای کاملا دم بکشد.
  • مرحله چهارم: اکنون باید کیسه چای را خارج کنید و ترکیبات موجود درون شیرجوش را از صافی رد کنید.
  • مرحله پنجم: اجازه دهید شیر برای مدتی در محیط باقی بماند. (حداقل 10 دقیقه)
  • مرحله ششم: سپس این ترکیب را برای یک ساعت درون یخچال قرار دهید.
  • مرحله هفتم: درون لیوان‌های سرو از چای هندی خنک بریزید و شیر غلیظ را به آنها اضافه کنید. این ترکیبات را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. در صورت نیاز تکه‌های یخ را هم به لیوان‌ها اضافه کنید.

چه ترکیباتی برای طعم دادن به چای هندی بهتر است؟نکات کلیدی در تهیه چای هندی

شما می‌توانید از ترکیبات مختلفی برای طعم دادن به چای هندی استفاده کنید. ادویه‌جاتی که در بالا به آنها اشاره شد، نوع متداول و معمول برای درست کردن این چای است. اما در میان ادویه‌های اعلام شده برای درست کردن چای هندی، میخک، هل سبز، چوب دارچین، دانه فلفل سیاه، برگ گل محمدی خشک شده، دانه رازیانه، زعفران خشک، پودر زنجبیل خشک و جوز هندی خرد شده نیز دیده می‌شود. بنابراین با توجه به سلیقه و طبع خود می‌توانید آنها را با آنچه که گفته شد جایگزین کنید.

نکات کلیدی در تهیه چای هندی

  • شیر مورد استفاده برای درست کردن چای هندی باید پرچرب باشد.
  • رنگ چای هندی باید ملایم باشد.
  • می‌توانید از پودر زنجبیل به جای زنجبیل تازه استفاده کنید.
  • همه خواص (فواید) و مضرات (عوارض) چای سیاه در چای هندی نیز وجود دارد، چرا که یکی از ترکیبات مهم برای درست کردن آن است.

چای هندی، ترکیبی از ادویه‌های مختلف

اگر علاقه‌مند به مصرف مواد غذایی با طبع گرم هستید، مطمئنا چای ماسالا انتخاب ایده‌آلی برای شما خواهد بود. این چای از خواص زیادی برخوردار بوده و می‌تواند نوشیدنی مناسب و پر خاصیت در رژیم غذایی شما باشد. در صورت تمایل به درست کردن چای هندی می‌توانید مواد مورد نیاز را از عطاری آنلاین اسنپ فود خریداری و درب منزل تحویل بگیرید. همچنین تجربیات خود را در زمینه درست کردن چای هندی با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مرتبط

‫12 دیدگاه ها

  1. سلام چای هندی ماسالا خیلی خوب توضیح دادید مرسی خسته نباشید ماسالا شنیده بودم اما نمیدونستم به چای هندی میگن

    1. سلام برای درست کردن چای هندی، میتونید این طعم دهندها میخک، هل سبز، چوب دارچین، دانه فلفل سیاه، برگ گل محمدی خشک شده، دانه رازیانه، زعفران خشک، پودر زنجبیل خشک و جوز هندی خرد شده استفاده کنید

  2. سلام چای هندی خونه دوستم اولین بار خوردم خیلی تلخ بود صداشو درنیاوردم تا اخر خوردم باید واقعا مزه چای ماسالا انقدر تلخ باشه

    1. سلام نه چای هندی یا ماسالا مزه تلخ نداره احتمالا پودر زنجبیل در چای زیاد ریختن

  3. سلام برای چای هندی درست کردن این طعم دهندها میخک، هل سبز، چوب دارچین، دانه فلفل سیاه، برگ گل محمدی خشک شده، دانه رازیانه، زعفران خشک، پودر زنجبیل خشک و جوز هندی خرد شده از کجا انلاین بخرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا