طرز تهیه پلو سیرجانی به روش محلی (غذای سنتی کرمان)
طرز تهیه پلو سیرجانی چنان شما را برسر شوق خواهد آورد که آن را به همه توصیه خواهید کرد. این پلو مانند شیرین پلو مجلسی و خوشطعم است و طرفداران خود را دارد. همچنین این غذا شباهت زیادی به مرصع پلو نیز دارد. یک غذای کاملا اصیل از شهر سیرجان کرمان که به شدت معطر و لذیذ است. این غذا را میتوانید هم برای دورهمیهای دوستانه و هم مهمانیهای رسمی تهیه و سرو کنید.
ممکن است برای بار اول تهیه و طبخ آن کمی زمانبر باشد، اما بعد از اینکه یک بار آن را تهیه کردید به قدری عاشقش خواهید شد که بعد از آن سختی طرز تهیه این غذا را به جان خریده و حداقل هفتهای یک بار خود را به این غذای خوش خوراک، مهمان خواهید کرد.
پلو سیرجانی |
|
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
100 گرم از این پلو | 264 کالری |
پلو سیرجانی و طعم خوش آن
همانطور که گفتیم، طعم این پلوی خوشمزه شبیه به مرصع پلو است. مواد اصلی تهیه آن، مرغ، خلال پسته، خلال نارنج، شکر و ذرت است و اگر این مواد اولیه را با کمی ادویه جات در دسترس داشته باشید، میتوانید یک غذای سنتی کرمانی تهیه کنید. در ادامه به مواد اولیه و مراحل تهیه آن اشاره شده است.
مواد اولیه برای تهیه پلو سیرجانی خوشمزه
برای تهیه این پلو لذیذ باید یک لیست بلند بالا از مواد مغذی و خوشمزه را تهیه کنید. در ادامه با این لیست مواد اولیه با شما خواهیم بود.
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
برنج | 2 پیمانه |
مرغ | سینه 1 عدد |
هویج | 2 عدد متوسط |
پیاز | 1 عدد |
زعفران | نصف قاشق چایخوری |
نخود فرنگی | 1 پیمانه |
زرشک | نصف پیمانه |
خلال نارنج | 1 قاشق غذاخوری |
خلال پسته | 2 قاشق غذاخوری |
ذرت | 1 پیمانه |
زیره سیاه | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه، نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
طرز تهیه پلو سیرجانی به روش محلی سیرجان
برای تهیه این غذای سنتی سیرجان بهتر است مانند طرز تهیه باسترمه پلو گرگان ، از مواد تازه و ارگانیک استفاده کنید. در ادامه با این طرز تهیه لذیذ به صورت مرحله به مرحله با شما خواهیم بود.
- مرحله اول: در مرحله اول از طرز تهیه این غذای سنتی کرمان اول از همه برنج را شسته و آن را با آب گرم و نمک خیس کنید.
- مرحله دوم: سپس در گام بعد یک تابه مناسب انتخاب کنید و آن را بر روی حرارت قرار دهید. حالا کمی در آن روغن بریزید و اجازه دهید که روغن در تابه به خوبی داغ شود.
- مرحله سوم: در مدت زمانی که تابه روغن داغ میشوند حالا به سراغ پیاز رفته و آن را پوست گرفته و شستشو دهید. سپس به شکل ریز و نگینی آن را خرد کنید. بعد از اینکه روغن به اندازه کافی داغ شد پیاز را درون روغن بریزید و تفت دهید.
- مرحله چهارم: اجازه دهید تا پیاز شما تفت خورده و کاملا سبک شود. همین که پیاز به خوبی سبک شد به آن زردچوبه اضافه کنید و مجددا پیاز را هم بزنید تا بوی خامی زردچوبه کاملا از آن جدا شود.
- مرحله پنجم: پیاز را کامل سرخ و ترد نکنید تا در حین آشپزی سیاه نشود. همین که تفت خورده و سبک شود کافیست. بعد از تفت خوردن پیازها به سراغ سینه مرغ رفته آن را به قطعات کوچک تبدیل کنید.
- مرحله ششم: بعد از اینکه پیاز شما به خوبی در روغن با زردچوبه تفت خورد، قطعات مرغ را به آن اضافه کنید. مرغ شما باید کامل پخته شده و تغییر رنگ دهد. سینه مرغ نیاز به مدت زمان زیادی برای پخته شدن ندارد.
- مرحله هفتم: وقتی که مرغ در پیاز داغ به خوبی پخته شد، حرارت را خاموش کنید و حالا به سراغ برنج بروید.
- مرحله هشتم: این قسمت از مرحله آماده سازی برنج در این غذا، دقیقا شبیه به کدو پلو است. به عبارتی در این مرحله باید برنج خیس کرده را در یک قابلمه ریخته و به آن آب اضافه کنید. میزان آب باید به اندازه یک بند انگشت بر روی سطح برنج باشد. حرارت را کم کنید و به سراغ زعفران بروید.
- مرحله نهم: حالا در ادامه زعفران را دم کرده و به برنج اضافه کنید. سپس خلال پوست نارنج، خلال پسته و زیره سیاه را نیز به این ترکیب اضافه کنید. تمام مواد را هم بزنید تا با برنج کاملا یکدست شوند. حالا حرارت را زیاد کنید تا آب برنج به جوش آید.
- مرحله دهم: در این مدت زمان به سراغ هویجها رفته و آنها را شسته و خشک کنید. سپس هویجها را رنده کرده یا به قطعات ریز و نگینی خرد کنید.
- مرحله یازدهم: حالا در یک قابلمه مناسب کمی آب ریخته و هویجها را در قابلمه بریزید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید که هویجها به خوبی پخته شوند.
- مرحله دوازدهم: نخود فرنگی و ذرت را نیز در قابلمه های جدا به همین روش درست مانند هویج، آب پز کرده و آماده کنید.
- مرحله سیزدهم: حالا به سراغ پلو بروید. مطمئناً آب آن در حال جوشیدن و کم شدن است. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید که تبخیر آب پلو به آرامی انجام شود.
- مرحله چهاردهم: هویجها و ذرتها و نخود فرنگیها به سرعت پخته و مغز میشوند. البته به شما توصیه میکنیم که اگر زمان کافی نداشتید میتوانید از کنسرو نخود فرنگی و ذرت به جای نخود فرنگی و ذرت خام نیز استفاده کنید. حالا به سراغ سبزیجات رفته و بعد از اینکه نخود فرنگی، هویج و ذرت به خوبی پخته شدند، در انتهای جمع شدن آب برنج ،این سبزیجات را به برنج خود اضافه کنید.
- مرحله پانزدهم: تمام مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. حالا درب قابلمه برنج را ببندید و اجازه دهید که به راحتی دم بکشد. تقریباً ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا برنج شما دم کشیده و آماده شود.
- مرحله شانزدهم: در نهایت پلو سیرجانی شما بعد از مدت زمان تقریبی یک ساعت آماده خواهد شد. حالا این پلو را در ظرف سرو نهایی کشیده، مرغ پخته شده با پیاز داغ را نیز درمیان پلو قرار دهید.
- مرحله هفدهم: سطح پلو را باید با زرشک، زعفران، شکر و کمی روغن تزیین کنید. برای تهیه مواد تزئین روی برنج میتوانید زرشکها را در یک قاشق غذاخوری روغن تفت بدهید تا پف کنند. سپس شکر و همینطور زعفران آب کرده را به زرشک حرارت دیده در روغن، اضافه کنید. در نهایت سطح پلو را با ترکیب زعفران، زرشک و شکر تزیین کرده و نوش جان کند.
پلو سیرجانی برای یک پذیرایی خاص
این مطلب به طرز تهیه پلو سیرجانی اختصاص داده شد. طرز تهیه انواع غذاهای کرمانی مانند همین پلو، صبر و مهارت کافی میخواهد، اما به شما اطمینان میدهیم که بعد از یک بار تهیه کردن این غذاها، بدون شک در آمادهسازی آنها حرفهای خواهید شد. البته، اگر اهل کرمان بوده یا به آنجا سفر کرده باشید، میتوانید انواع کبابها و غذاهای کرمانی را از طریق خرید کباب کرمان و سفارش آنلاین غذا کرمان سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402