آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
آموزش آشپزی
4.2/5 - (6 امتیاز)
14

طرز تهیه آدانا کباب؛ یک کباب جذاب از اقوام ترک زبان

مینا اسماعیل بیگی 28 اسفند 1401 6 دقیقه

کباب در فرهنگ ما ایرانی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد. البته که در حال حاضر رقابت تنگاتنگی بین کباب و فست‌فود در سلیقه ایرانیان برقرار است.

همان‌طور که انواع و اقسام فست‌فود وجود دارد انواع و اقسام کباب نیز وجود دارد. غذا جزئی از فرهنگ از هر منطقه و کشور است و کباب نیز می‌تواند در هر فرهنگی نوع خاصی داشته باشد.

ما در این مقاله به آموزش طرز تهیه آدانا کباب می‌پردازیم. این کباب از فرهنگ غذایی ترکیه می‌آید. با این مقاله می‌توانید به‌وسیله ذغال و یا تابه یک کباب لذیذ و خاص برای خود فراهم کنید. در ادامه با ما همراه باشید  برای معرفی و تهیه این کباب خوشمزه.

آدانا کباب؛ یک کباب اصیل ترکی.

آدانا کباب یا قیما کباب؛ یک کباب ترکی و لذیذ

آدانا کباب یک کباب ترکیه‌ای است که تفاوت زیادی با کباب بناب خودمان ندارد. خواستگاه این کباب، آدانا، پنجمین شهر بزرگ ترکیه، است. در واقع آدانا کباب یکی از مشخصه‌های غذایی ترکیه است.

مواد تشکیل دهنده آدانا کباب چیز عجیب و غریبی نیست و این کباب دستور آسانی است و نحوه طبخ آن است که مهم است. در اين غذا گوشت بره ثابت است؛ اما انتخاب نوع سیخ، چاقوی برش و ادویه و مواد اضافی دیگر مانند پیاز خرد شده و سیر، بسته به سلیقه و طبع تغییر می‌کند.

مزه آدانا کباب مشابه کباب کوبیده است؛ ولی مواد افزودنی ای مثل فلفل قرمز، سیر و جعفری نقطه تمایز آن نسبت به کوبیده است. اگر آدانا کباب را می‌پسندید به شما پیشنهاد می‌دهیم با طرز تهیه کباب کوبیده نیز آشنا شوید. البته لازم به ذکر است که با فلفل‌دلمه‌ای سبز و یا زرد نیز می‌توانید این کباب جذاب را تهیه کنید و اجباری به استفاده از فلفل دلمه‌ای قرمز نیست.

روش اول تهیه آدانا کباب ترکیه‌ای؛ یک روش آسان برای تهیه این کباب خوشمزه

 

مواد لازم مقدار لازم
گوشت چرخ کرده 600 گرم
فلفل دلمه‌ای قرمز 2 عدد
پیاز سفید 2 عدد بزرگ
جعفری 50 گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

جزئیات غذایی آدانا کباب خوشمزه ترکی

میزان کالری در هر 100 گرم 115 کیلو کالری
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان لازم برای پخت 15 دقیقه
تعداد نفرات 4 نفر

 

برای تهیه آدانا کباب ترکیه‌ای ابتدا فلفل دلمه‌ای و پیاز و جعفری را ساطوری خرد کنید. سپس گوشت چرخ کرده با مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. حالا وقت آن است که مواد کباب خود را به مدت 10 دقیقه با دست ورز دهید. سپس درب کاسه خود را با یک سلفون بپوشانید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد کباب استراحت کند تا امکان اینکه کباب از سیخ بریزد به حداقل برسد.

پس از اینکه مواد به خوبی استراحت کرد نیز آن را چند دقیقه ورز دهید. سپس مانند کباب کوبیده آن را روی سیخ بزنید. ابتدا دست‌هایتان را مرطوب کنید و بعد گوشت‌ها را به سیخ بزنید. حالا وقت پخت این آدانا کباب است. برای پخت آدانا کباب خود ابتدا زغال‌ها را یکدست روشن کنید. سیخ‌های کباب را روی منقل قرار دهید سپس به صورت مداوم سیخ‌ها را بچرخانید تا کباب‌ها آماده شوند.

گوجه فرنگی و فلفل سبز را نیز می‌توانید در کنار کباب‌ها کبابی کنید. آدانا کباب شما آماده است و می‌توانید آن را به همراه برنج یا نان پیتا نوش جان کنید.

نام دیگر آدانا کباب، قیما کباب است.

روش دوم تهیه آدانا یا قیما کباب؛ دستور اصلی تهیه آدانا کباب

مواد لازم مقدار لازم
گوشت چرخ کرده 500 گرم
پیاز ریز خرد شده 1 عدد
سیر رنده شده 1 قاشق غذاخوری
زنجبیل تازه رنده شده 1 قاشق غذاخوری
پودر زردچوبه 4/1 قاشق چایخوری
پودر زیره 1 قاشق چایخوری
پودر دارچین 1 قاشق چایخوری
پاپریکا – گرم یا ملایم 1 قاشق چایخوری
آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
سبزی تازه خرد شده (جعفری، گشنیز و نعناع) 1 فنجان
نمک 2/1 قاشق چایخوری
فلفل 2/1 قاشق چایخوری

جزئیات غذایی قیما کباب ترکی

میزان کالری در هر 100 گرم 115 کیلو کالری
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان لازم برای پخت 15 دقیقه
تعداد نفرات 4 نفر

 

برای تهیه آدانا کباب به روش اصلی ابتدا باید پیازها را ریز خرد کنید.  سیر و زنجبیل را رنده کنید و سپس آنها را در یک ظرف بریزید. گوشت چرخ کرده را به ظرف پیاز اضافه کنید و آنها را با هم خوب ترکیب کنید. روی مواد خود را بپوشانید و به مدت یک تا ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید.

حالا وقت آن است که آدانا کباب را به سیخ بزنید. برای این کار ابتدا یک کاسه آب آماده کنید. دست خود را در آب فرو کنید و با دست خیس خود مقداری گوشت چرخ کرده بردارید. با گوشت چرخ کرده یک گلوله درست کنید و سپس آن را به شکل یک سوسیس در آورید.

حالا مواد گوشتی شبیه سوسیس خود را به یک سیخ بکشید. گوشت را فشار و شکل دهید تا در اطراف سیخ خوب محکم شود. یک تابه گریل بردارید و اجازه دهید با حرارت متوسط ​​تا زیاد گرم شود. سیخ را روی کباب پز بگذارید و حداقل 3 دقیقه به آن اجازه دهید که بپزد.  سپس آن را جابه‌جا کنید و به طرف دیگر برگردانید و 3 دقیقه دیگر منتظر بمانید.

آدانا کباب جذاب شما آماده است. می‌توانید آن را با برنج یا پیتا و حمص نوش جان کنید و لذت ببرید.

آدانا کباب ترکی؛ همزاد کباب کوبیده ایرانی.

نکاتی که به جذاب‌تر شدن آدانا کباب شما کمک می‌کند!

  • ساطوری شدن گوشت یکی از نکات مهم در طرز تهیه کباب ترکیه‌ای آدانا است. اگر گوشت باید بسیار ریز خرد نشود هم طعم خوبی نخواهد داشت و هم ممکن است به طور کامل پخته نشود.
  • یکی دیگر از نکات مهم تهیه آدانا کباب ترکیه‌ای این است که آب پیاز و آب فلفل حتماً باید گرفته شود. همچنین بهتر است برای اینکه کباب طعم بهتری داشته باشد، کمی دنبه چرخ شده به مایه گوشتی خود اضافه کنید. ​
  • البته که دنبه بسیار چرب است پس حواستان به مقدار چربی گوشت باشد؛ زیرا ممکن است در به سیخ کشیدن گوشت مشکل ایجاد کند.
  • نحوه سرو آدانا کباب تبریز به صورت سنتی بدین صورت است که مقداری گوشت در نان مخصوص ترکی قرار می‌دهند و روی آن سالاد می‌ریزند. سالاد مخصوص آدانا کباب ترکیبی از پیاز، گوجه، جعفری، روغن زیتون و آبلیمو است.
  • برای تهیه این سالاد پیازها را خلالی و گوجه فرنگی را به صورت نگینی خرد کنید. سپس پیاز و گوجه را همراه با سماق آب لیمو، نمک، جعفری، فلفل و روغن زیتون مخلوط کنید.
  • سالاد را روی آدانا کباب بریزید و از این ترکیب طلایی لذت ببرید. طرز تهیه سس آدانا کباب می‌تواند هر نوع سسی باشد که خودتان میل دارید.

چگونه آدانا کباب را بدون ذغال تهیه کنیم؟

طرز تهیه آدانا کباب در ماهیتابه تفاوت بسیار زیادی با آدانا کباب ذغالی ندارد.  برای تهیه آدانا کباب تابه‌ای ابتدا به گوشت چرخ کرده مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. فلفل دلمه‌ای و پیاز را رنده درشت بزنید. حواستان باشد که حتماً آب پیاز را بگیرید. سپس فلفل دلمه‌ای و پیاز را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.

سپس باید مواد گوشتی خود را خوب ورز دهید. در طرز تهیه آدانا کباب در ماهیتابه دیگر نیاز نیست پس از ورز دادن مواد خود آن را در یخچال قرار دهید. مایه کباب را پس از ورز دادن به شکل کباب کوبیده حالت دهید و در روغن داغ سرخ کنید.

سپس اگر می‌خواهید آدانا کباب خود را به صورت ساندویچی سرو کنید می‌توانید از خیارشور و کاهو استفاده کنید. یا اینکه می‌توانید در کنار آدانا کباب از گوجه فرنگی و فلفل سبز کباب شده استفاده کنید و مانند کباب کوبیده به همراه برنج یا نان سرو کنید.

با استفاده از این روش به راحتی و بدون دردسر درست کردن ذغال و در مدت کوتاه‌تری می‌توانید یک آدانا کباب جذاب تهیه کنید. نوش جان.

آدانا کباب را می‌توانید بدون زغال نیز تهیه کنید.

حرف آخر

شما با طرز تهیه آدانا کباب در این مقاله می‌توانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید. با تهیه این کباب لذیذ و خاص یک وعده جذاب برای نهار یا شام خود تهیه کنید.

البته اگر وقت و انرژی لازم برای تهیه آدانا کباب ترکی را ندارید می‌توانید با سفارش غذا در اسنپ فود به‌راحتی آن را تهیه کنید.

به‌عنوان نکته آخر سعی کنید برای  تهیه و پخت آدانا کباب از مواد اولیه تازه و مرغوبی استفاده نمایید تا یک کباب خوش‌طعم‌تر و لذیذتری را نوش جان کنید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

نظرات(14 دیدگاه)

yokabeh
25 خرداد 1402

سلام اصلا فکر نمیکردم آدانا کباب انقدر خوشمزه باشه لطف میکنید یک اش خوشمزه بهم معرفی کنید 🌷

  • snappfoodadmin
    25 خرداد 1402

    سلام آدانا کباب یک کباب بسیار خوشمزه و خوب هستش خوشحالیم که آموزش آدانا کباب برای شما مفید بوده آش محلی و سنتی آش ماش و آش هلی از استان گرگان بهتون پیشنهاد میدم https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D9%87%D9%84%DB%8C-%D8%A2%D8%B4/ https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%A2%D8%B4-%D9%85%D8%A7%D8%B4/

امیدقراگوزلودربندی
20 خرداد 1402

سلام مزه ی کباب آدانا چطوری هستش با ذائقه ما ایرانی ها جور در میاد

  • snappfoodadmin
    20 خرداد 1402

    سلام مزه آدانا کباب مشابه کباب کوبیده است؛ ولی مواد افزودنی ای مثل فلفل قرمز، سیر و جعفری نقطه تمایز آن نسبت به کوبیده هستش ارزش یکبار درست کردن را دارد

شهرام تنابنده
20 خرداد 1402

سلام کباب آدانا در عکس ها که خیلی قشنگه و خوشمزه خودشو تعریف کرده امروز این کباب درست کنم از غذاهای تکراری خسته شدم خوبی سایت شما اینکه تنوع غذایی و دسر زیاد داره

  • snappfoodadmin
    20 خرداد 1402

    سلام کباب آدانا بسیار غذای لذیذی هستش امیدوارم از میل کردن این کباب لذت ببرید در انواع غذاهای محلی و سنتی و انواع غذاهای مراسماتی میتونید دیدن کنید پیشنهاد من به شما کدو پلو هستش https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%DA%A9%D8%AF%D9%88-%D9%BE%D9%84%D9%88-%D9%85%D8%A7%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C/

parnian hakimpour
20 خرداد 1402

سلام کباب آدانا من اصلا به سیخ نچسبید هرچی سعی کردم نتونستم گوشت وا میرفت اگر راهنمایی کنید ممنون میشم

  • snappfoodadmin
    20 خرداد 1402

    سلام برای درست کردن کباب آدانا اطمینان پیدا کنید که حتما آب پیاز و فلفل گرفته باشید برای به خیس کشیدن کباب ابتدا یک کاسه آب آماده کنید. دست خود را در آب فرو کنید و با دست خیس خود مقداری گوشت چرخ کرده بردارید. با گوشت چرخ کرده یک گلوله درست کنید و سپس کباب آدانا به شکل یک سوسیس در آورید دنبه بسیار چرب است پس حواستان به مقدار چربی گوشت باشد؛ زیرا ممکن است در به سیخ کشیدن گوشت مشکل ایجاد کند موفق باشید

لادن ژاوفه وندی
20 خرداد 1402

سلام همیشه با طرز سیخ کردن کباب ها مشکل داشتم اتفاقی سایت شما را دیدم خیلی خوب در ویدیو توضیح دادید کباب آدانا برای اولین بار از دستور غذایی شما درست کردم خوشم امد بلاگ اسنپ فود ذخیره کردم همیشه جلو دستم باشه

  • snappfoodadmin
    20 خرداد 1402

    سلام خواهش میکنیم بسیار مسرت بخش که شما سایت همراهی کنید پیشنهاد میدم انواع سالاد ایرانی و بین الملی هم دیدن کنید https://blog.snappfood.ir/category/cuisine/list-salad/ درصورت تمایل نظرتون در مورد سالاد فتوش بگید https://blog.snappfood.ir/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AF-%D9%81%D8%AA%D9%88%D8%B4/

سیاوش امرایی
20 خرداد 1402

سلام آدانا کباب در ماهیتابه درست کرده بودم تعجب موندم همه کارها درست انجام دادم ولی کباب خیلی آبکی شده بود

  • snappfoodadmin
    20 خرداد 1402

    سلام قبل اینکه پیاز را به مواد کباب آدانا اضافه کنید حتما آب پیاز را بگیرید

رحمان ابر
20 خرداد 1402

سلام خسته نباشید ممنون ویدئو آموزشی کباب آدانا گذاشتید من از طریق تصویری راحت تر میتونم با آشپزی ارتباط برقرار کنم اصلا غذا را باید با توضیح شنیدن درست کرد صدای نمک پاش واقعا دلچسب بود

  • snappfoodadmin
    20 خرداد 1402

    سلام وقتتون بخیر باشه سپاسگزاریم که همراه ما هستید و نظرتون را در مورد آموزش کباب آدانا گفتید خوشحالیم که از طریق عکس و ویدئو آموزشی تونستیم به شما کمکی در درست کردن این کباب خوشمزه کنیم

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود