طرز تهیه هواری با ماهی، تن ماهی و گوشت
اگر پلوهای مخلوط را دوست دارید و عاشق طعم ماهی هستید، طرز تهیه هواری پلو شما را به یک غذای فوقالعاده جنوبی میرساند. غذایی که تهیه آن در استان هرمزگان و شهر بندرعباس، سابقهای طولانی دارد و عطر ادویهجات تند و تیز آن، آن اشتهای هر رهگذری را تحریک میکند.
اگر شما هم کنجکاوید بدانید که هواری پلو چیست و چطور تهیه میشود، با این مطلب از اسنپ فود همراه باشید.
هواری با ماهی |
|
تعداد نفرات | 4 تا 5 نفر |
زمان آماده سازی | 1 ساعت برای مزهدار کردن ماهی |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
میزان سختی | سختی متوسط |
طرز تهیه هواری
هواری پلو یک غذای جنوبی خوشمزه و مقوی است. تهیه آن با ماهیهای جنوب که تیغ کمتری دارند، بهتر است و معمولا در تهیه آن از ماهی هوور استفاده میشود. البته ماهیهای سنگسر و شیر هم انتخابهای مناسبی هستند. اگر برای خوردن این غذا، نگران تیغ ماهیها هستید میتوانید ماهی را همراه با مقداری زرد چوبه و نمک، به مدت 10 دقیقه آبپز کنید و پس از جدا کردن تیغهها، سس هواری را با بقیه مخلفات آن، آماده کنید. فراموش نکنید که هر چقدر هواری پلو تندتر باشد، خوشمزهتر است. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه هواری خوشمزه با چند روش مختلف را میبینیم:
مواد لازم برای طرز تهیه هواری
برای تهیه یک هواری خوشمزه، مواد اولیه جدول زیر را آماده کنید:
مقدار مورد نیاز | مواد لازم |
1 عدد | ماهی (ترجیحا از نوع کم تیغ) |
3 پیمانه | برنج |
1 عدد | پیاز |
3 حبه | سیر |
2 عدد | گوجه فرنگی |
3/1 پیمانه | تمر هندی |
1 لیوان | سبزی گشنیز |
به مقدار لازم | نمک و فلفل و زردچوبه |
به مقدار لازم | زعفران دم کرده |
مراحل طرز تهیه هواری
در طرز تهیه هواری، باید برنج را از شب قبل با مقداری آب و نمک، بخیسانید و کنار بگذارید. مراحل کار، مطابق دستورالعمل زیر است:
- مرحله اول: تمر هندی را همراه با 2 لیوان آب در ظرفی مناسب ریخته و کمی صبر کنید تا نرم شود. سپس، آب عصاره آن را صاف کرده و فیلههای ماهی را به مدت 1 ساعت، داخل عصاره تمبر هندی قرار دهید تا کاملا مزهدار شود.
- مرحله دوم: پیاز را بشویید و به شکل نگینی خرد کنید. سپس، در مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. در ادامه، سیر را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
- مرحله سوم: ماهیها را از آب تمر هندی خارج کنید و داخل صافی بگذارید تا آب اضافه آنها خارج شود. حالا ماهیها را همراه با ادویهجاتی مانند زردچوبه و فلفل در ترکیب سیر پیاز سرخ کنید.
- مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه هواری، عصاره تمر هندی را که ماهیها داخل آن بودند، به علاوه مقداری زعفران، در تابه حاوی ماهی بریزید و صبر کنید تا با حرارت موجود، این عصاره کاملا به خورد سایر مواد برود.
- مرحله پنجم: در آخرین مرحله، سبزی گشنیز خرد شده را به محتویات تابه اضافه کرده و پس از یک تفت مختصر، تابه را از روی حرارت برمیداریم.
- مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه هواری ماهی بندرعباس، گوجهها را بشویید و به شکل حلقهای برش بزنیدو سپس، با مقداری نمک در تابهای جداگانه سرخ کنید.
- مرحله هفتم: در قابلمهای مناسب، مقداری آب ریخته و آن را روی حرارت بگذارید تا بجوشد، سپس، مقداری نمک هم اضافه کنید. در ادامه، آب برنج را دور بریزید و برنج را داخل قابلمه بریزید و مدام، کف جمع شده روی برنج را بگیرید.
- مرحله هشتم: برنج را آبکش کنید. سپس، کف قابلمهای مناسب را چرب کرده و ته دیگ دلخواه خود را کف قابلمه بچینید. حالا مقداری از برنج را در قابلمه ریخته و ماهیهای آماده شده را همراه با حلقههای گوجه فرنگی، روی ان قرار دهید و در نهایت، قابلمه را با بقیه برنج پر کنید.
- مرحله نهم: درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و آن را روی شعله پخشکن قرار دهید. 50 دقیقه زمان لازم است تا این غذای جنوبی، به خوبی دم بکشد. در انتهای پخت، کمی کره روی برنج بریزید و آن را در دیسی مناسب بکشید.
این غذا در استانهای جنوبی کشور مانند هرمزگان، با ترشی فلفل سرو میشود و عطر و طعمی بسیار خوش دارد.
طرز تهیه هواری ماهی با سبزی ماهی
در دستور بالا، از مقداری سبزی گشنیز استفاده کردیم، اما شما میتوانید تنوع سبزیجات این غذا را بیشتر کنید. برای مثال، ترکیب حدود 500 گرم، سبزی جعفری، گشنیز، شوید و شنبلیله تازه هم با این غذا، مطلوب است و طعم و عطر آن را دلچسبتر خواهد کرد. دستور تهیه، فرقی با رسپی بالا ندارد و کافیست مجموع این سبزیجات ریز شده و مخلوط را همراه با سرخ شدن، ماهی، کمی در روغن، تفت دهید.
البته اگر میخواهید به شکل سنتی هواری با ماهی پایبند باشید، ترکیب خاصی برای سبزی ماهی وجود دارد که به این ترتیب است:
500 گرم گشنیز تازه + 100 گرم شنبلیله تازه + 3 عدد پیاز متوسط و یک بوته کامل سیر
دقت کنید که نسبت گشنیز به شنبلیله باید 5 به 1 باشد. کافیست همه مواد بالا را شسته و به صورت ریز با هم میکس کنید و در پخت هواری پلو یا پلوی ماهی، از آن استفاده کنید.
طرز تهیه هواری تن ماهی
در این رسپی، به ازای 2 تا 2.5 پیمانه برنج، به یک عدد تن ماهی نیاز خواهید داشت. ادویهجات میتوانند شامل، زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و قرمز، تخم گشنیز باشند. در طرز تهیه هواری به این روش، پس از تفت دادن پیاز و سیر و ادویهجات با هم، باید پوره گوجه فرنگی را به ترکیب اضافه کنید و صبر کنید تا آب گوجهها کشیده شود. سپس، تن ماهی جوشانده شده را بدون روغن آن، داخل تابه بریزید و پس از آن، مقداری شوید خشک هم به سس هواری اضافه کنید.
حالا، برنج خیسانده شده را به حالت نیمپز، آبکش کنید و پس از گذاشتن ته دیگ، برنج و سس هواری را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید و با یک چنگال، کمی به هم بزنید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.
از آنجا که تن ماهی حاوی نمک است، باید مراقب میزان نمک این غذا باشید تا طعم مطلوبی داشته باشد.
یک روش دیگر طرز تهیه هواری با تن ماهی این است که برنج را با مقدار کمتری آب و مواد سس هواری مخلوط کرده و به صورت کته، دم کنید. در هر دو حالت، یک برنج مخلوط بسیار خوشمزه و معطر خواهید داشت. اگر هم به تن ماهی علاقه داشتید، می توانید سالاد تن ماهی را نیز امتحان کنید. نوش جان
طرز تهیه هواری گوشت
اصول طرز تهیه هواری گوشت هم شبیه هواری پلو با ماهی است؛ یعنی ابتدا باید سس هواری آماده شود و بعد به صورت لابه لا با برنج مخلوط شده و دم شود. اما در اینجا مقداری گوشت گوسفند و نخود، جایگزین ماهی می شوند. به ازای 3 پیمانه برنج، 400 گرم گوشت و 1 پیمانه نخود لازم است و فراموش نکنید که حتما نخود را از شب قبل، بخیسانید.
مانند دستورهای قبل، پیاز و سیر و ادویهجات را با هم تفت داده و گوشت را اضافه کنید. پس از تغییر رنگ گوشت، مقداری رب و زعفران دمکرده اضافه کرده و اجازه دهید تمام مواد با مقداری آب جوش بپزند تا مزهها به خورد هم بروند و گوشت، کاملا مغزپخت شود. در ادامه، به ترتیب، نخود، سیب زمینی و لیمو عمانی را به ترکیب گوشت اضافه کنید و زمانی که تنگ آب شد، برنج را هم داخل مخلوط گوشت بریزید و اجازه دهید تمام مواد با هم به شکل کته، دم بکشند. بعد از 40 دقیقه، هواری پلوی خوشمزه شما آماده است و میتوانید آن را با چاشنی دلخواه، سرو کنید.
در بعضی رسپیها، برای درست کردن هواری پلو با گوشت، به جای نخود، از نخود فرنگی استفاده میشود.
تجربه غذاهای خوشمزه بندری با خرید غذا دریایی بندرعباس از اسنپ فود
طرز تهیه هواری را با هم دیدیم، اما اگر برای تهیه این غذا در منزل، وقت کافی ندارید هم جای نگرانی نیست. مثل همیشه اسنپ فود آماده است تا بهترین و با کیفیتترین خدمات را راهی منزل شما کند. کافیست وارد سایت اسنپ فود شوید و با انتخاب خرید غذا دریایی بندرعباس ، تمام سفارشات خود را همراه با آدرس دقیق، در سایت ثبت کنید و بقیه کارها را به ما بسپارید. پیکهای بادپای اسنپ فود، در زمانی کمتر از آنچه فکرش را بکنید، به درب منزلتان میرسند و منزل شما را پر از عطر و بوی یک غذای فوقالعاده بندری خواهند کرد. نوش جان
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402