طرز تهیه خورش خلال بادام و تجربه یک غذای اصیل کرمانشاهی
اگر به غذاهای کردی علاقمندید، طرز تهیه خورش خلال بادام را دریابید. این خورشت کرمانشاهی یک غذای اصیل و خوشمزه است و مردم کرمانشاه در مناسبتهای مهمی مانند عید نوروز و نذریهای ماه محرم، آن را درست میکنند. ترکیب خلال بادام در کنار گوشت و چاشنیهای فوقالعادهای مانند زعفران، هل، دارچین و گلاب، طعم فوقالعادهای میسازد که پیشنهاد میکنیم برای یکبار هم که شده آن را امتحان کنید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی خورش خلال بادام را با هم میبینیم:
خورش خلال بادام |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 180 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | ۱۸۲ کالری |
طرز تهیه خورش خلال بادام
یکی از نکات متمایز پخت این خورشت کردی، استفاده از روغن کرمانشاهی است که عطر و طعم فوقالعادهای به آن میدهد. به علاوه، در رسپی اصلی این غذا با گوشت از زرشک سیاه که نوعی زرشک کوهی است، استفاده میشود. اما در صورتی که به زرشک سیاه دسترسی ندارید، از زرشک قرمز هم میتوانید استفاده کنید. دقت کنید که یک خورشت خلال بادام مجلسی و خوشمزه، باید خورشتی کم آب و خوشرنگ باشد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه خورش خلال بادام مجلسی را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه خورش خلال بادام
مواد اولیه برای تهیه خورش خلال، شامل موارد زیر است. ضمنا توجه داشته باشید که علاوه بر روغن معمولی، میتوانید از مقداری روغن حیوانی هم استفاده کنید تا عطر و طعم خورشت شما به نمونه اصل کرمانشاهی آن نزدیکتر شود.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت گوسفندی یا گوساله | 600 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
خلال بادام | 200 گرم |
لیمو عمانی | 5 عدد |
زرشک سیاه | نصف فنجان |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
هل و دارچین | به مقدار لازم |
گلاب و زعفران | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
آبغوره | مقداری در صورت تمایل |
با مقدار مواد گفته شده در جدول بالا میتوانید برای 6 نفر خورشت بپزید؛ اما برای مثال در طرز تهیه خورش خلال برای ۲۰ نفر یا بیشتر، باید با رعایت نسبت مواد، مقدار آنها را چند برابر کنید.
مراحل طرز تهیه خورش خلال بادام
برای تهیه خورش خلال کرمانشاه رستوران ها غالبا مطابق مراحل زیر عمل میکنند:
- مرحله اول: از شب قبل خلال بادامها را داخل مقداری گلاب بخیسانید تا معطر و مزهدار شوند. همچنین، زرشک سیاه را هم با مقداری آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا رنگ تیره آب از بین برود.
- مرحله دوم: گوشت را به صورت ریز خرد کنید. سپس، آنها را چند دقیقه با مقداری آب بجوشانید تا کف قهوهای و تیره رنگ به وجود آمده از گوشت جدا شود. حالا گوشتها را داخل یک صافی یا آبکش بریزید و بشویید.
نکته: این مدل شستن گوشت، به شفافیت و خوشرنگ شدن خورشت خلال کمک میکند. حتی گاهی لازم است دو بار مرحله دوم را تکرار کنید تا هیچ کف تیره و قهوهای رنگی باقی نماند.
نکته: اندازه گوشتها باید به اندازه نصف بند انگشت باشد.
- مرحله سوم: حالا پیاز را هم بشویید و با رنده ریز، رنده کنید. سپس، در تابهای مناسب مقداری روغن ریخته و پیازها را در آن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
نکته: در همین مرحله میتوانید علاوه بر روغن معمولی، 1 قاشق روغن حیوانی هم داخل تابه پیاز بریزید تا خورشت خوشمزهتری داشته باشید.
- مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه خورش خلال بادام ، گوشتهای ریز تکهای را داخل تابه بریزید و با پیازهای رنده شده تفت دهید. سپس، ادویههای گفته شده را اضافه کرده و همه مواد را خوب به هم بزنید تا مزهها به خورد هم بروند.
- مرحله پنجم: پس از آن، مقداری آب جوش داخل مخلوط گوشت بریزید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم به آرامی بپزد.
- مرحله ششم: در قابلمهای جداگانه، خلال بادامهای خیسانده شده با گلاب را با مقداری کره و زعفران تفت دهید. سپس، مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید خلال بادامها هم به صورت جدا بپزند.
- مرحله هفتم: حدود 2 ساعت طول میکشد تا گوشت بپزد. در این فاصله، خلال بادامها هم آماده شدهاند. آنها را از صافی رد کرده و به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید.
- مرحله هشتم: در ادامه، یکی دو تکه چوب دارچین داخل خورشت بیندازید و دقت داشته باشید که برای شفاف ماندن رنگ خورشت، حتما به جای پودر دارچین از چوب آن استفاده کنید.
- مرحله نهم: نیم ساعت بعد، رب را در تابهای جداگانه با مقدار کمی روغن تفت داده و در خورشت بریزید. حالا لازم است کمی زمان دهید تا خورشت خوب روغن خود را پس بدهد.
- مرحله دهم: در ادامه دستور تهیه خورش خلال ، لیمو عمانیهای درسته را از قبل خیس کرده و چند بار آب آنها را عوض کنید. سپس، آنها را با چنگال سوراخ کرده و به خورشت اضافه کنید.
- مرحله یازدهم: حالا، نمک خورشت را اندازه کنید و چند عدد هل داخل خورشت بیندازید. در صورت تمایل، میتوانید در این مرحله مقداری هم آبغوره در خورشت بریزید تا ترش مزه شود.
نکته: دقت داشته باشید که هل خیلی زود طعم خود را پس میدهد، بنابراین نیازی نیست که از همان ابتدا به خورشت اضافه شود.
- مرحله دوازدهم: یک ربع پایانی پخت، نصف فنجان زعفران دم کرده و گلاب را داخل خورشت بریزید. البته، مقدار این چاشنیها هم کاملا سلیقهای است.
نکته: اضافه کردن زعفران و گلاب در آخر کار، یک فوت و فن خورش خلال است که تازگی عطر و طعم این دو ماده را حفظ میکند.
- مرحله سیزدهم: آخرین مرحله از دستور پخت خورش خلال کرمانشاهی ، اضافه کردن زرشک سیاه است. برای این کار، زرشک سیاه را به صورت جداگانه با مقداری روغن تفت داده و به خورشت اضافه کنید. بعد از چند قل، زیر خورشت را خاموش کنید.
نکته: زیاد جوشیدن زرشک با خورشت خلال، رنگ این خورشت را تیره خواهد کرد.
اعضای خانواده را با عطر و طعم خورش خلال، غافلگیر کنید…
طرز تهیه خورش خلال بادام را با هم دیدیم. همانطور که حتما قبول دارید، تهیه این خورشت کرمانشاهی نکات و ریزه کاریهای زیادی دارد. بنابراین، اگر وقت کافی برای پخت آن در منزل را ندارید و دوست دارید طعم انواع غذاهای اصیل کردی مانند خورش خلال را تجربه کنید، راه حل سادهتری هم وجود دارد. شما میتوانید از قسمت سفارش آنلاین غذا اسنپ فود، انواع خورشتهای ایرانی را به صورت آنلاین سفارش داده و به صورت گرم و تازه درب منزل خود تحویل بگیرید. به هر حال، امیدواریم عطر و طعم این خورشت خوشمزه برایتان خاطرهانگیز شود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402