طرز تهیه خورش ماست با 15 نکته طلایی در طبخ آن
اگر عاشق چشیدن طعمهای هیجانانگیز و جدید هستید، حتما طرز تهیه خورش ماست را امتحان کنید. این غذا از گذشتههای دور، نوعی غذای مجلل درباری در شهر اصفهان بوده است. اما امروزه، بیشتر به عنوان نوعی دسر سرد شناخته میشود. خورش ماست، بافتی کشسانی و ظاهری بسیار اشتهاآور دارد. رنگ زرد این دسر، در کنار سبزی خلال پسته و سرخی زرشک، هر بینندهای را به وجد میآورد.
بنابراین، اگر شما هم کنجکاو شدهاید که بدانید این خورش خوشمزه چطور درست میشود و چه ریزه کاریهایی دارد، با ما همراه باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی خورش ماست را با هم میبینیم:
خورش ماست |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | بیشتر از 3 ساعت |
زمان استراحت غذا | حداقل 12 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه خورش ماست
یک خورش ماست اصیل اصفهانی، خورشتی است که حالتی شبیه به حلیم داشته باشد. به عبارت دیگر، لازم است گوشتهای کوبیده شده در ترکیب با ماست و بقیه مواد، حالتی یکدست و کشدار پیدا کنند و تکههای گوشت، زیر دندان احساس نشود. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه خورش ماست با گوشت گردن آمده است:
مواد لازم برای تهیه خورشت ماست
برای تهیه این خورش اصفهانی خوشمزه، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت گردن گوسفند (بدون استخوان) | 250 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
ماست پرچرب | 3 پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
گلاب | 1 قاشق سوپخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق سوپخوری |
مغز گردو | 1 قاشق غذاخوری |
خلال بادام | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
خلال پسته و زرشک | مقداری برای تزئین |
مراحل تهیه خورش ماست خوشمزه و مجلسی
طرز تهیه خورش ماست اصفهان شامل مراحل زیر است:
- مرحله اول: ابتدا پیاز را شسته و پوست بگیرید. سپس، آن را از وسط نصف کرده و همراه با گوشت گردن، زردچوبه و مقداری آب، داخل قابلمهای مناسب بریزید.
نکته: دقت کنید که آب باید به اندازهای باشد که روی گوشت را بگیرد.
- مرحله دوم: قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید. هنگامی که آب جوشید، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید گوشت به همین حال، حدود 3 ساعت کاملا بپزد و مغزپخت شود.
- مرحله سوم: پس از پختن گوشت، آن را از قابلمه خارج کرده و استخوانهای گوشت را جدا کنید. سپس گوشت را به صورت ریش ریش درآورید.
- مرحله چهارم: گوشت ریش ریش شده و بدون استخوان را داخل قابلمهای مناسب (ترجیحا مسی) بریزید و آنقدر بکوبید تا رنگش مایل به سفید و کش دار شود.
- مرحله پنجم: در ادامه، ماست پرچرب را همراه با شکر، داخل قابلمهای دیگر بریزید و دو ماده را خوب با هم مخلوط کنید.
- مرحله ششم: سپس، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مدام هم بزنید تا ماست بجوشد و حباب بزند.
- مرحله هفتم: هنگامی که ماست به این حالت رسید، گوشت کوبیده شده را به قابلمه اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا مواد یکدست شوند.
- مرحله هشتم: حالا مغز گردو، خلال بادام، زعفران دمکرده و گلاب را هم به خورش ماست اضافه کرده و مقداری هم نمک بریزید.
- مرحله نهم: چند دقیقه دیگر، به هم زدن مواد ادامه دهید تا ترکیب مواد خورش، یکدست شود. حالا قابلمه را از روی حرارت بردارید و خورش را در ظرف مورد نظرتان بکشید.
- مرحله دهم: روی خورش را با کمی زرشک و خلال پسته تزئین کرده و به مدت حداقل 12 ساعت، داخل یخچال قرار دهید. پس از این مدت میتوانید خورش را در کنار سایر مخلفات دلخواه، سرو کنید.
اگر احساس میکنید خواندن این مراحل کافی نیست و هنوز برای درست کردن این خورشت اصیل آمادگی ندارید، میتوانید طرز تهیه خورش ماست اصفهان تصویری را هم ببینید تا به تمام سوالات شما پاسخ داده شود.
طرز تهیه خورش ماست اصفهانی با مرغ
معمولا در تهیه خورش ماست، از گوشت گردن گوسفند استفاده میکنند. زیرا این گوشت تردتر است و به خوبی حالت کشسانی این خورش را تأمین میکند. اما اگر بخواهید، میتوانید در دستور پخت خورش ماست، به جای گوشت گردن، از مرغ هم استفاده کنید. طرز تهیه خورش ماست با مرغ، فرقی با مراحل بالا ندارد. البته، زمان پخت کوتاهتری دارد. همچنین، در این دستور، به 400 گرم گوشت مرغ نیاز دارید.
فوت و فن خورش ماست
توجه به این نکات در زمان درست کردن خورش ماست، حاصل کار شما را بهتر میکند:
- هر چقدر گوشت را بیشتر بکوبید، بافت خورش، بافت کشدارتری خواهد بود و خورشت، خوشمزهتر میشود.
- در صورت تمایل میتوانید یکی دو قاشق زرشک سرخ شده هم داخل خورش ماست بریزید.
- دقت کنید که حتما از ماست پرچرب استفاده کنید، زیرا ماست کم چرب، خورش ماست را آبکی میکند.
- برای اینکه بافت ماست در خورش حفظ شود، حتما در تمام مراحل پخت، آن را در یک جهت هم بزنید.
- حتما از گوشت بدون چربی استفاده کنید، زیرا ماست پرچرب و گردو، چربی این غذا را تأمین میکنند.
- هنگام پخت گوشت، چربیهای جمع شده روی آب را جدا کنید.
- اگر میخواهید بافت خورش شما قوام بیشتری داشته باشد، میتوانید هنگام پخت ماست و گوشت، کمی آرد ذرت داخل قابلمه بریزید.
- حتما ماست را پیش از حرارت دادن، خوب هم بزنید.
- به جای شکر میتوانید از پودر قند استفاده کنید.
- جعفری و فلفل دلمهای ریز شده هم از موادی هستند که در صورت تمایل میتوانید به خورشتان اضافه کنید.
- اگر میخواهید خورش ماست شما، عطر و بوی قویتری داشته باشد، میتواند در کنار سایر ادویهها، از مقداری پودر هل و دارچین هم استفاده کنید.
- طرز تهیه خورش ماست بدون خلال هم امکانپذیر است.
- دقت کنید ظرفهایی که جنس روی دارند، برای کوبیدن گوشت مناسب نیستند و رنگ غذا را تیره خواهند کرد.
- در بعضی رسپیهای این خورش، هنگام ترکیب ماست و شکر، مقداری زرده تخم مرغ هم اضافه میکنند. زرده تخم مرغ به کشدارتر شدن این خورش کمک میکند و طعم بهتری به آن میدهد.
- در صورت استفاده از زرده تخم مرغ، به ازای 250 گرم گوشت، 2 عدد زرده تخم مرغ، کافیست.
خورش ماست، خورشی جالب اما خوشمزه
نحوه تهیه خورش ماست را با هم دیدیم و حالا شما میتوانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید. فقط کافیست به نکات و فوت و فنهای آن توجه داشته باشید تا خورش شما مشابه خورش ماست اصیل اصفهان شود. این خورشت طعم بسیار خوبی داشته و شما میتوانید آن را در کنار دیگر انواع غذا برای مهمانیهایتان هم تدارک ببینید. البته، اگر احساس میکنید برای مهمانیها فرصت تهیه انواع خورشت یا غذاها را ندارید، میتوانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، بخشی از غذاها را خودتان تهیه کرده و تهیه بخش دیگری از غذاها که سخت است را به سفارش آنلاین غذا بسپارید.