طرز تهیه پرچو، پیتو و پتری کرمانی
کرمان این سرزمین افسانهای با داستانهای زیبا و روایتهای دلنشین، سرزمینی است که منشأ شکلگیری لذیذترین و کهنترین غذاهای محلی ایرانی، ریشه در خاک آن دارند.
طعم و عطر دلپذیر غذاهای محلی کرمان، هوش از سر میبرد، غذاهایی رنگارنگ و متنوع که نظیر آن را تاکنون در هیچ جا نخوردهاید.
غذاهای اصیل کرمانی لیستی طویل با اسمهای جالب و محلی دارند که نمیتوان از بین آنها یکی را انتخاب کرد. یکی از این غذاهای لذیذ که حتی اسمش برای ما جاذبه دارد پرچو، پیتو و پتری کرمانی است.
در ادامه با این غذا و برخی از غذاهای سنتی استان کرمان آشنا خواهید شد.
طرز تهیه پرچو، پیتو و پتری کرمانی
پرچو، پیتو و پتری کرمانی یک غذای محلی کرمان است که بیشتر در روستای این استان طبخ میشود و درستکردن آن شامل سه مرحله پرچو، پیتو و پتری است.
میزان کالری در هر 100 گرم | 250 کالری |
زمان آمادهسازی | 1 ساعت |
زمان لازم برای پخت | 2 ساعت و 30 دقیقه |
تعداد نفرات | 4 نفر |
مواد لازم برای تهیه پرچو:
نخود | 1 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
چغندر | 1 عدد |
ارزن (نوعی غلات که به شکل دانههای کروی شکل و زردرنگ است) | نصف پیمانه |
سرکه | به مقدار لازم |
نمک، ادویه، فلفل، زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
بخش دوم این غذا پیتو است که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مواد لازم برای تهیه پیتو:
پاچه گوسفند | 400 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
نعنا و برگبو | به مقدار لازم |
زیره، نمک، فلفل و روغن | به مقدار لازم |
پرچو
پرچو یک غذای سنتی کرمان است که بهویژه در مناطق روستایی این استان محبوب بسیار دارد. این غذا با استفاده از نخود، عدس، چغندر، ارزن و سرکه تهیه میشود.
برای تهیه پرچو حبوبات را از شب قبل در آب بخیسانید. نخود را آبکش کرده و همراه مقداری آب در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپرد.
سپس عدس و چغندر را به آن اضافه کنید و با نمک و فلفل و سرکه طعمدار کنید. پرچو غذایی مقوی و خوشمزه است که بهعنوان یک غذای اصیل و سنتی در غذاهای کرمانی معروف است.
پیتو
پیتو نوعی غذای گوشتی است که به آب پاچه گوسفندی گفته میشود. برای تهیه پیتو، پیاز را خردکرده و در روغن تفت دهید تا سرخ شود. بعد پاچه گوسفندی را به آن اضافه کرده و نمک و فلفل و زیره بزنید.
گوشت را تفت دهید تا سرخ شود، مقدار زردچوبه نیز به آن اضافه کرده و روی آن آب بریزد و حرارت را کم کنید تا پاچه گوسفند بهآرامی پخته شود و آب پاچه کامل از آن خارج شود. نعنا و برگبو را نیز به ترکیب بیفزایید.
پتری
پتری نوعی نان سنتی در کرمان است. این نان شبیه به لواش است و آن را در پشت تابه یا روی سنگ خام میپزند.
پتری بهصورت نازک و مستطیلی آماده میشود و طعم خاصی دارد. پتری از انواع نانهای سنتی کرمان است که همراه با پرچو، پتی و انواع آبگوشت خورده میشود.
معرفی چند غذای اصیل کرمانی
غذاهای ساده و محلی کرمان، لیست طویلی را شامل میشوند که علاوه بر طعم و مزه خاص، نام آنها نیز زبانزد خاص و عامل است. اگر از آن دسته افرادی هستید که تمایل به چشیدن طعمهای جدید دارید، میتوانید از طریق بلاگ اسنپ فود طرز تهیه انواع غذا کرمانی را یاد بگیرید.
در ادامه برخی از لذیذترین و خوشمزهترین غذاهای کرمانی را به شما معرفی میکنیم.
خورش بز قورمه کرمانی با گوشت گوسفند؛ یک غذای مجلسی و لذیذ
خورش بز قورمه از غذاهای مجلسی کرمان است که محبوبیت زیادی در این استان دارد. در دستور تهیه کهن و قدیمی این غذا از گوشت بزغاله استفاده میشود، اما امروزه این غذا را بیشتر با گوشت ماهیچه گوسفند میپزند.
کشک و نخود نیز از مواد اولیهای هستند که در طبخ این غذا از آنها استفاده میشود. این خورش خوشمزه و بسیار لذیذ همراه برنج سرو میشود و آش رشته کرمانی بهعنوان پیشغذا در کنار آن قرار میگیرد.
اشکنه کرمانی
اشکنه کرمانی یک غذای معروف کرمانی است که در مدت زمانی کوتاه و با مواد اولیه ساده و ارزانقیمت درست میشود.
این غذا بسیار مقوی است و بهترین گزینه برای یک شام سبک یا عصرانه یک روز گرم تابستانی است. برای تهیه این غذا از گوجهفرنگی یا رب بهعنوان جایگزین آن، روغن حیوانی، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، ترخون، آرد گندم، تخممرغ، سیبزمینی و پیاز استفاده میشود.
اشکنه کرمانی یک غذای نانی است که سرو آن در کنار سیرترشی خارقالعاده میشود.
کباب زرگری کرمانی
یکی دیگر از غذاهای سنتی کرمان، کباب زرگری است و بهنوعی در دسته کباب تابهای جای میگیرد. گوشت چرخکرده، سیبزمینی سرخشده، رب گوجهفرنگی و پیازداغ از ترکیبات این غذا هستند.
کباب زرگی هم بهتنهایی و هم در کنار برنج سرو میشود. این کباب لذیذ و خوشمزه در رستورانهای سنتی کرمان با نان سنگک برای مشتریها سرو میشود.
کلام آخر
کرمان از پنج شهر بزرگ تاریخی ایران با قدمتی کهن و مردمانی خونگرم و دلیر در جنوب شرقی ایرانزمین که شرایط اقلیمی خاص و کویری دارد و هر ساله پذیرای جمع گستردهای از گردشگران داخلی و خارجی است.
سوغاتی و غذای محلی کرمان از جاذبههای زیبای این شهر برای گردشگران است. یکی از اصیلترین غذاهای کرمانی، پرچو، پیتو و پتری کرمانی را در این مقاله به شما معرفی کردیم. این غذا از قدیمیترین غذاهایی محلی کرمان است که بیشتر کهنسالان کرمانی در روستاهای زیبای این منطقه آن را طبخ میکنند.
مردمان کرمان، آداب غذایی خاص خود را دارند و تنوع غذایی آنها بسیار بالا است. اهالی عزیز کرمان و مسافرانی که مهمان این شهر زیبا هستند میتوانند بدون رفتن به رستورانهای شهر با سفارش آنلاین غذا کرمان هر غذای محلی کرمانی که دوست دارند را در خانه یا سرکار یا محل اقامت خود میل کنند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402