آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه ترشی انار
تهیه انواع ترشی و شور
4.2/5 - (5 امتیاز)
بدون نظر

طرز تهیه ترشی انار با 8 طعم مختلف + نکات طلایی تهیه آن

مینا اسماعیل بیگی 09 آذر 1402 8 دقیقه

اگر طعم انار را دوست دارید، ترشی انار را هم حتما امتحان کنید. در طرز تهیه ترشی انار، سرکه و آب انار را با چاشنی‌های نمک و شکر بجوشانید و در انتها دانه‌های انار را به آن اضافه کنید. البته اگر بخواهید ترشی مفصل‌تری داشته باشید، می‌توانید دانه‌های انار را با انواع صیفی‌جات مثل کلم قرمز، گل کلم و… هم مخلوط کنید. حتی می‌توانید به این ترشی، لبو اضافه کنید، اما لبوها حتما باید در ابتدا نیم‌پز شوند.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی این ترشی جذاب و خوش‌رنگ را با هم می‌بینیم:

ترشی انار

تعداد نفرات یک شیشه متوسط ترشی
زمان آماده سازی 10 دقیقه
زمان پخت ترشی 40 دقیقه
میزان سختی متوسط

طرز تهیه ترشی انار با سرکه

این ترشی خوش‌طعم در کمتر از 1 ساعت آماده می‌شود و با رنگ و لعاب اشتها‌برانگیز خود، جلوه متفاوتی به سفره غذا می‌دهد. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه ترشی انار با سرکه را با هم می‌خوانیم:

عکس ترشی انار

مواد لازم برای تهیه ترشی انار

برای تهیه این ترشی پاییزی، مواد اولیه زیر را آماده کنید. منظور از لیوان، لیوان‌های دسته‌دار فرانسوی است.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
دانه انار 500 گرم
آب انار 2 لیوان
سرکه 1 لیوان
نمک به مقدار لازم
شکر (اختیاری) به مقدار لازم

مراحل تهیه ترشی انار با سرکه

دستور تهیه ترشی انار با سرکه مطابق مراحل زیر است:

  • مرحله اول: آب انار و سرکه را در قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشند.
  • مرحله دوم: نیم ساعت بعد از جوشیدن آب انار و سرکه با هم، دانه‌های انار و مقدار کافی نمک را به قابلمه بیفزایید.

نکته: اگر می‌خواهید ترشی انار ساده طعمی ملس و مایل به شیرینی پیدا کنید، در همین مرحله مقداری شکر هم در قابلمه بریزید.

  • مرحله سوم: شعله گاز را خاموش کنید و قابلمه را در فضای آشپزخانه قرار دهید تا محتویات آن کاملا خنک شوند. سپس، ترشی انار را در شیشه‌های درب‌دار ریخته و در یخچال قرار دهید.

تهیه ترشی انار ناردون

در این دستور باید به‌ازای 1 کیلو دانه انار و 1 لیتر آب انار، از نیم کیلو لبو و 1 لیوان سرکه استفاده کنید. ادویه‌های ترشی انار ناردون هم شامل گلپر، پودر گشنیز، سیاه دانه و فلفل سیاه است. دستورالعمل تهیه ناردون شمالی به‌صورت مراحل زیر است:

تهیه ترشی انار ناردون

  • مرحله اول: ابتدا لبو را بشویید و همراه با مقداری آب بپزید. سپس آن را رنده کرده و کنار بگذارید. البته می‌توانید لبوهای پخته را به شکل‌‌های دلخواه قالب بزنید.
  • مرحله دوم: دانه‌های انار را همراه با مقداری نمک داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته و 4 تا 5 ساعت کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: در ادامه کار، آب انار و سرکه را در قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید.
  • مرحله چهارم: 2 تا 3 دقیقه بعد از جوشیدن ترکیب سرکه و آب انار، دانه‌های انار مزه‌دار شده و لبوی رنده شده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: صبر کنید تا مواد ترشی انار نادون 2 دقیقه با هم بجوشند. سپس، شعله گاز را خاموش کرده و صبر کنید تا مواد خنک شوند.
  • مرحله ششم: ادویه‌های گفته شده را به اضافه مقداری نمک به مواد ترشی بیفزایید و آن را در یک بطری شیشه‌ای تمیز و خشک بریزید. ترشی را در یخچال قرار دهید تا 1 هفته بعد آماده مصرف شود.

طرز تهیه ترشی انار و کلم قرمز

افزودن کلم قرمز به انار در قالب یک ترشی پاییزی، تجربه‌ای متفاوت است که پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را امتحان کنید. برای درست کردن ترشی انار و کلم قرمز به‌ازای 3 عدد انار به 200 گرم کلم قرمز، 5 عدد فلفل سبز، چند حبه سیر و 10 عدد گوجه گیلاسی نیاز است. همچنین، مقداری سرکه، 2 لیوان آب انار و 2 لیوان ساقه کرفس خرده شده هم آماده کنید. چاشنی نمک و فلفل هم فراموش نشود. مراحل کار به ترتیب زیر است:

  • مرحله اول: کلم قرمز را به صورت ریز خرد کرده و آن را در ظرفی بزرگ با دانه‌های انار و ساقه‌های کرفس مخلوط کنید.
  • مرحله دوم: در ادامه، فلفل سبز، گوجه گیلاسی‌ها و حبه‌های سیر را هم به مخلوط مواد اضافه کنید.
  • مرحله سوم: حالا سرکه را با آب انار و نمک و فلفل داخل ظرف بریزید. خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
  • مرحله چهارم: ترشی را در بطری شیشه‌ای استریل و خشک بریزید و در مکانی خشک و خنک قرار دهید. 1 ماه بعد ترشی شما آماده است.

نکته: ترشی انار و گل کلم هم طبق همین روش تهیه می‌شود و کافی است به جای کلم قرمز از همان مقدار گل کلم استفاده کنید.

طرز تهیه ترشی انار با لبو

این ترشی ظاهر بسیار جذابی دارد و می‌توانید به عنوان یک ترشی انار مجلسی روی آن حساب کنید. به خصوص اگر لبوها را قالب بزنید، زیبایی ترشی را چند برابر خواهید کرد. در این رسپی به ازای 4 عدد لبوی متوسط و 1 لیوان شکر، 2 لیوان دانه انار مورد‌نیاز است. مثل همیشه، نمک و سرکه هم فراموش نشود. برای تهیه آن طبق مراحل زیر عمل کنید:

طرز تهیه ترشی انار با لبو

  • مرحله اول: ابتدا لبوها را شسته و پوست بگیرید. سپس، آن‌ها را به شکل مکعبی خرد کرده یا رنده کنید.
  • مرحله دوم: لبوهای رنده شده را با شکر و سرکه داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزند و نرم شوند.

نکته: مقدار سرکه باید به اندازه‌ای باشد که کاملا روی سطح لبوها را بپوشاند.

  • مرحله سوم: بعد از پختن لبوها، شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا محتویات داخل قابلمه خنک شوند. سپس، دانه‌های انار و 2 قاشق چایخوری نمک را به مواد اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: مواد ترشی انار و لبو را داخل ظرفی شیشه‌ای و خشک بریزید و درب ظرف را محکم ببندید. اگر مقدار سرکه ترشی کم بود، دوباره مقداری سرکه اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: شیشه ترشی را به مدت 3 تا 5 روز داخل یخچال قرار دهید تا ترشی برسد و آماده مصرف شود.

طرز تهیه ترشی انار با سیب و لبو

این دستور شباهت زیادی به رسپی قبل دارد. البته طعم سیب، حالی و هوای دیگری به این ترشی جذاب می‌دهد. برای تهیه آن مطابق مراحل زیر پیش بروید:

طرز تهیه ترشی انار با سیب و لبو

  • مرحله اول: 5 عدد لبو را شسته، پوست گرفته و رنده کنید. سپس، آن‌ها را در قابلمه‌ای مناسب ریخته و روی آن‌ها سرکه بریزید. سرکه باید روی لبوها را بپوشاند.
  • مرحله دوم: مخلوط لبو و سرکه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشند و مخلوط، حالت مارمالاد پیدا کند.
  • مرحله سوم: 3 عدد سیب درختی را پوست کنده و رنده کنید. سپس آن‌ها را به لبوی در حال جوش اضافه کنید و به مقدار دلخواه هم شکر بریزید.
  • مرحله چهارم: حالا شعله را خاموش کرده و مخلوط را کنار بگذارید تا سرد شود. در همین فاصله، 2 عدد انار را هم دان کنید.
  • مرحله پنجم: دانه‌های انار را به مخلوط سیب و لبو بیفزایید و ترشی را داخل ظرفی تمیز و شیشه‌ای بریزید. این ترشی پس از چند روز می‌رسد، اما باید در جایی خنک قرار گیرد.

نکته: در صورت تمایل می‌توانید مقدار شکر را کم کرده و قدری نمک اضافه کنید که ذائقه‌ای است.

طرز تهیه ترشی انار و زرشک

این ترشی یک چاشنی خوشمزه و خوش آب‌و‌رنگ است که خیلی آسان می‌توان آن را در منزل تهیه کرد. کافی است 4 عدد انار ترش، 2 قاشق غذاخوری زرشک، 2 عدد نبات شاخه‌ای و 2 قاشق غذاخوری رب انار را آماده کنید. سپس، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

طرز تهیه ترشی انار و زرشک

  • مرحله اول: انارها را دان کرده و آن‌ها را به وسیله گوشتکوب یا غذاساز به‌خوبی له کنید.
  • مرحله دوم: انار کوبیده شده را داخل قابلمه‌ای مناسب ریخته و با شعله ملایم حرارت دهید. در صورت تمایل، مقداری نبات اضافه کنید تا طعم ملس‌تری پیدا کند.

نکته: اگر طعم ترش و شور را می‌پسندید، در این مرحله به جای نبات، کمی نمک اضافه کنید.

  • مرحله سوم: زمانی که دانه‌های انار و نبات با یکدیگر جوشیدند و مواد به غلظت دلخواه رسید، زرشک‌های شسته شده را هم اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه ترشک یا ترشی انار و زرشک، رب انار را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و تمام مواد را هم بزنید تا مزه‌ها به خورد هم بروند.
  • مرحله پنجم: زمانی که مواد ترشک به غلظت مناسبی رسید، آن را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا خنک شود. این چاشنی بلافاصله بعد از تهیه قابل‌استفاده است و می‌توانید در کنار انواع غذاها آن را سرو کنید.

نکته: ترشک نباید بیش از اندازه حرارت دیده و غلیظ و خشک شود.

طرز تهیه ترشی انار و کلم بنفش

در این دستور به‌ازای 6 عدد انار، 5 عدد لبو و 1 عدد کلم بنفش کوچک تهیه کنید. ‌سرکه، آب و مقداری نمک و شکر هم کنار دست خود داشته باشید. مراحل کار به ترتیب زیر است:

  • مرحله اول: لبوها را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن‌ها را از وسط برش زده و همراه با مقداری آب نیم‌پز کنید. دقت کنید که لبوها بیش از اندازه نرم نشوند و کمی سفت باشند.
  • مرحله دوم: آب لبو را صاف کرده و صبر کنید تا لبوها سرد شوند. در همین فاصله، کلم بنفش را بشویید و به‌صورت خلالی ریز خرد کنید.
  • مرحله سوم: در ادامه کار، لبوهای سرد شده را هم به‌صورت خلالی ریز خرد کرده و انارها را دان کنید.
  • مرحله چهارم: سرکه را با مقداری آب لبو بجوشانید. 2 قاشق غذاخوری شکر و 1 قاشق چایخوری نمک هم به محلول سرکه بیفزایید.
  • مرحله پنجم: پس از اینکه محلول سرکه به اندازه 10 دقیقه جوشید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمی سرد شود.
  • مرحله ششم: لبو، کلم بنفش و دانه‌های انار را در یک ظرف شیشه‌ای به صورت لایه لایه بریزید و ظرف را با محلول سرکه ولرم شده پر کنید.
  • مرحله هفتم: درب ظرف ترشی را محکم ببندید و آن را به مدت 1 شبانه‌روز در دمای محیط قرار دهید تا کلم‌ها کمی نرم شوند. سپس ترشی را در یخچال بگذارید و پس از 1 هفته، درب آن را باز کنید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی انار

در تمام دستورالعمل‌های ترشی انار می‌توانید مقداری سیر هم اضافه کنید. چند حبه سیر، عطر و طعم این ترشی پاییزی را بهتر می‌کند.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی انار

اصول نگهداری از ترشی انار چیست؟

حتما ترشی انار را داخل یخچال نگهداری کنید، زیرا ماندن این ترشی در فضای محیط باعث بدرنگ شدن آن می‌شود.

چطور از کپک زدن ترشی انار جلوگیری کنیم؟

برای این منظور، درب ظرف ترشی را محکم ببندید تا هیچ هوایی وارد آن نشود. به‌علاوه، دقت کنید که تمام مواد ترشی از قبیل صیفی‌جات و… کاملا خشک باشند و رطوبتی در کار نباشد.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه ترشی انار

می‌توان در تهیه ترشی انار، به جای سرکه انگور از سرکه انار هم استفاده کرد. این سرکه، یک آنتی اکسیدان قوی است و نقش مؤثری در تنظیم فشار خون دارد.

خواص انار

انار یک مجموعه کامل از انواع آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های گروه B است. این میوه شگفت‌انگیز به‌خوبی از سیستم ایمنی بدن در فصل پاییز حمایت می‌کند و در پیشگیری از بیماری‌های عفونی، انواع سرطان‌ها و بهبود سلامت قلب و عروق هم موثر است. واضح است که مصرف میوه تازه انار، بهترین راه رساندن مواد مغذی آن به بدن است. با این حال، قدری تنوع هم بد نیست و می‌توانید گاهی ترشی این میوه را مصرف کنید.

خواص انار

ترشی انار، ترشی جذاب و اشتهاآور

نحوه درست کردن ترشی انار به روش‌های مختلف را توضیح داده و نکات تهیه آن را برایتان گفتیم. تهیه این ترشی مراحل پیچیده‌ای ندارد و سعی کنید حتما به یکی از این روش‌ها ترشی انار را آماده کنید.

البته، اگر انار یا دیگر میوه و صیفی‌جات موردنیاز برای این ترشی را در اختیار ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. شما می‌توانید بهترین و باکیفیت‌ترین میوه‌ها از جمله انار را به‌راحتی با سفارش آنلاین میوه از اسنپ فود سفارش دهید و آن‌ها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.امیدواریم از درست کردن این ترشی پاییزی و استفاده از آن در کنار انواع غذاهای خوشمزه ایرانی لذت ببرید و لحظات شادی را تجربه کنید.

سوالات متداول

مناسب‌ترین انار برای تهیه ترشی انار چیست؟

بهتر است از انارهایی با دانه‌های قرمز استفاده کنید، اما دانه‌ها نباید سفت باشند. به علاوه، شیرینی، ترشی یا ملس بودن این دانه‌ها روی طعم ترشی هم اثر زیادی دارد.

برای تهیه ترشی انار از چه سرکه ای استفاده می‌شود؟

برای این منظور می‌توان از سرکه انگور یا سرکه انار استفاده کرد.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود