آموزش آشپزی

ترکیبات سبزی خورشت قورمه سبزی

شاید اغراق نباشد اگر بگوییم که بخش مهمی از عطر و طعم خورشت قورمه سبزی مربوط به سبزی آن است. این موضوع، هم شامل نسبت ترکیب سبزیجات خورشت و هم شکل آماده‌سازی و سرخ کردن آن‌ها می‌شود. اما آیا می‌دانید که مهم‌ترین بخش طرز تهیه قورمه سبزی یعنی آماده کردن سبزیجات آن چگونه است و چطور باید در پخت این خورشت خوشمزه سنتی به یک عطر و طعم فوق‌العاده رسید؟ برای پاسخ به این سؤالات و آشنایی با اصول آماده کردن سبزی خورش قورمه ، با اسنپ فود همراه باشید.

ترکیب سبزی قورمه سبزی

اگر به‌دنبال بهترین ترکیب ادویه مخصوص قورمه سبزی هستید، از ترکیب تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج استفاده کنید. موضوع مهم دوم، نسبت ترکیب سبزیجات است. برای 2 کیلو سبزی قورمه سبزی ، نسبت‌های زیر را رعایت کنید:

ترکیب سبزیجات قورمه سبزی

  • تره 800 گرم معادل 40 درصد سبزی
  • جعفری 700 تا 800 گرم معادل 35 درصد سبزی
  • گشنیز 350 تا 450 گرم معادل 20 درصد سبزی
  • شنبلیله 50 تا 75 گرم معادل 5 تا 7 درصد سبزی

دقت کنید که شنبلیله بوی تند و تیز و طعم تلخی دارد و استفاده بیش از حد از این سبزی، طعم قورمه سبزی را تلخ می‌کند. البته می‌توانید به جای شنبلیله تازه، از 1 قاشق سوپ خوری سرخالی شنبلیله خشک استفاده کنید.

علاوه بر این‌ها، در فصل برگ چغندر یا برگ اسفناج، نیم کیلو از یکی از این سبزیجات را هم به ترکیب سبزی قورمه اضافه کنید تا خورشت خوشمزه‌تری داشته باشید. به این ترتیب 2.5 کیلو سبزی خورشت قورمه سبزی خواهید داشت.

برخی هم دوست دارند برای عطر بیشتر خورشت، کمی برگ کرفس خشک به سبزیجات آن اضافه کنند که کاملاً سلیقه‌ای است.

توجه داشته باشید که ترکیبات گفته شده در مناطق مختلف ایران یکسان نیست. برای مثال در شهرهای شمال، علاوه بر ترکیب سبزیجات معمول قورمه سبزی، از سبزی‌های محلی مثل “چوچاق” و “خلواش” هم استفاده می‌شود که عطر و طعم متفاوتی به خورشت می‌دهند.

تبریزی‌ها از تره و اسفناج بیشتری استفاده می‌کنند و بنابراین، طعم قورمه سبزی آن‌ها کمی تندتر از حالت معمول است. در عوض، شنبلیله را به طور کل از ترکیب سبزیجات حذف می‌کنند. به‌علاوه، استفاده از برگ داش کلمی یا همان کلم سنگ سفید هم در خورشت قورمه سبزی تبریزی متداول است. همچنین در برخی مناطق آذربایجان، علاوه بر شنبلیله از مقداری ترخون هم در این خورشت استفاده می‌شود.

در استان‌های فارس و خوزستان، شوید و سیر سبز هم به سبزیجات اصلی قورمه سبزی اضافه می‌شوند.

آماده سازی سبزی خورش قورمه

آماده کردن سبزی قورمه سبزی فرآیند زمان‌بری است و خیلی از خانم‌ها ترجیح می‌دهند که سبزی خورشت قورمه را در حجم زیاد آماده کرده و فریز کنند. برای آماده کردن سبزی این خورشت، مراحل زیر را انجام دهید:

آماده سازی سبزی خورش قورمه

  • سبزی‌ها را خوب پاک کرده، چند بار بشویید و ضد‌عفونی کنید.
  • در ادامه سبزیجات را داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. سپس، آن‌ها را روی پارچه تمیزی پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.
  • در این مرحله، سبزیجات خشک شده را به صورت ریز و یکدست خرد کنید. می توانید برای راحتی کار از خردکن استفاده کنید، اما توجه داشته باشید که سبزی خورش قورمه باید ریزتر از سبزی آش یا سبزی پلویی باشد.

اصول سرخ کردن سبزی قورمه سبزی

توجه داشته باشید که یک خورشت قورمه سبزی جا‌افتاده و اصولی باید به رنگ سبز تیره باشد و به سیاهی نزند. برای این منظور باید اندازه سرخ کردن سبزیجات را بدانید و اصول آن را رعایت کنید. در نظر داشتن نکات زیر در این باره به شما کمک می‌کنند:

اصول سرخ کردن سبزی قورمه سبزی

  • پیش از هر چیز این نکته را در نظر داشته باشید که مناسب‌ترین ظروف برای سرخ کردن سبزیجات، ظروف تفلون هستند. البته حتماً از سالم بودن پوشش ظرف اطمینان حاصل کنید.
  • در طرز تهیه قورمه سبزی و سرخ کردن سبزیجات آن، حتماً از روغن مایع استفاده کنید.
  • از سرخ کردن زیاد سبزی و زیاده‌روی در مصرف روغن بپرهیزید.
  • سبزی و روغن را همزمان داخل تابه‌ای مناسب ریخته و با حرارت ملایم شروع به تفت دادن کنید. به این روش، سبزیجات بیش از آن که سرخ شده و خشک شوند، پخته می‌شوند.
  • اگر از ابتدا سبزی را تفت داده و پس از آن روغن را اضافه کنید، سبزی قورمه تیره می‌شود و در نتیجه خورشت شما هم رنگ و لعاب خوبی نخواهد داشت. به‌علاوه، نسبت حجم سبزی و ظرف هم باید متناسب باشند تا سبزی آب نیندازد و تیره نشود.
  • سبزی خورشت قورمه سبزی را زیاد هم نزنید و زمانی که به رنگ سبز تیره درآمد، شعله گاز را خاموش کنید.
  • اجازه دهید سبزیجات سرخ شده کاملاً خنک شوند. سپس به اندازه هر وعده مصرف خود، سبزیجات را در کیسه‌های فریزر بسته‌بندی کرده و در فریزر قرار دهید.
  • سبزی قورمه سبزی را نهایتاً به اندازه 2 ماه داخل فریزر نگهداری کنید.

بهترین سبزی قورمه را تهیه کنید…

در این مطلب نحوه تهیه سبزی خورش قورمه را توضیح داده و نکات سرخ کردن آن را گفتیم. طرز تهیه قورمه سبزی نیازمند وقت و دقت زیادی است، بنابراین در سرخ کردن سبزی‌ها و بقیه مراحل کار عجله نکنید و با دقت کارها را پیش ببرید تا یک خورشت خوش‌عطر و بو و بی‌نظیر داشته باشید.

اگر هم آماده تهیه سبزی هستید اما سبزی فروشی خوب در دسترستان نیست، از سفارش آنلاین میوه اسنپ فود کمک بگیرید. با کمک اسنپ فود، سبزیجات موردنظر خود را سفارش داده و خرید خود را درب منزل تحویل بگیرید.

سوالات متداول

ترکیب متداول سبزیجات قورمه سبزی شامل چه چیزهایی است؟

شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و مقداری برگ چغندر یا اسفناج است.

بهترین ظروف برای سرخ کردن سبزی قورمه سبزی چیست؟

در این مورد استفاده از ظروف تفلون مناسب‌تر است.

طول مدت نگهداری از سبزی قورمه سبزی در فریزر چقدر است؟

بهتر است این سبزیجات بسته‌بندی شده را نهایتا تا 2 ماه مصرف کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا