وا رفتن کتلت گوشت؛ دلایل و راه های جلوگیری از آن
طرز تهیه کتلت پیچیدگی زیادی ندارد. با این حال، وا رفتن کتلت گوشت موقع سرخ شدن ممکن است دردسرساز شود. خوشبختانه میتوانید این مشکل را با راهکارهای متنوعی مانند کنترل مقدار درست مواد اولیه و نحوه سرخ کردن کتلتها برطرف کنید. بهعلاوه برخی مواد غذایی مثل آرد نخودچی یا آرد سوخاری هم میتوانند قوام خوبی به مایه کتلت بدهند. تفصیل این موارد و راهکارهای بیشتر را در اسنپفود بخوانید.
10 دلیل وا رفتن کتلت گوشت + جلوگیری از آن
در ادامه 10 دلیل مهم و شایع وا رفتن کتلت را بررسی کردهایم و در هر مورد راهحل مناسب را ارائه دادهایم. با ما همراه باشید:
1. آب پیاز را بگیرید
آبدار بودن پیاز یکی از دلایل مهم وا رفتن کتلت گوشت است. بنابراین پس از رنده کردن پیاز، آب آن را بگیرید. سپس گوشت و بقیه مواد کتلت را خوب با پیاز رندهشده ورز دهید.
2. مقدار پیاز را کنترل کنید
بهطور معمول در طرز تهیه کتلت، به ازاء 250 گرم گوشت چرخکرده، 1 عدد پیاز متوسط کافی است و بیش از این مقدار، باعث وا رفتن کتلتها و بر هم خوردن تعادل مزهها میشود.
3. از سیبزمینی خنک استفاده کنید
مخلوط کردن سیبزمینی پختهشده داغ با مواد کتلت، یکی دیگر از دلایل وا رفتن کتلت گوشت است. بنابراین اگر در طرز تهیه کتلت از سیبزمینی پخته استفاده کردهاید، سیبزمینیها را رنده کنید و اجازه دهید قدری خنک شوند.
4. بگذارید مواد کتلت استراحت کنند
برای تهیه کتلت عجله نکنید و پس از ورز دادن مواد با هم، مایه خام کتلت را حداقل به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند و مزه مواد به خورد هم برود. این کار در ایجاد بافت منسجم و یکدست برای کتلتها بسیار مؤثر است.
5.مقدار تخممرغ را کنترل کنید
معمولا به ازاء 250 گرم گوشت چرخ کرده و 1 پیاز، 1 تا 2 عدد تخممرغ کافی است. ابتدا یکی از تخممرغها را داخل مایه کتلت بشکنید و هم بزنید؛ اگر احساس کردید مواد کتلت کمی سفت است، تخممرغ دوم را هم اضافه کنید. در هرحال توجه داشته باشید که کم بودن تخممرغ، بهخصوص سفیده تخممرغ، یکی از دلایل مهم وا رفتن کتلت است.
6. آرد سوخاری یا نخودچی را از قلم نیندازید
اگر احساس کردید مایه کتلت بیش از اندازه شل شده است، کمی آرد نخودچی یا آرد سوخاری به آن بیفزایید تا مواد به قوام مناسبی برسد.
7. فوت و فن سرخ کردن کتلت را رعایت کنید
پس از آماده شدن مایه کتلت، مایه کتلت را با رعایت نکات زیر سرخ کنید:
- تابهای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن سرخکردنی داخل آن بریزید. صبر کنید تا روغن کاملا داغ شود. سپس کتلتها را یک به یک داخل تابه بریزید و درب تابه را هم باز بگذارید.
- اگر در حین سرخ کردن کتلتها، روی روغن لایهای از کف تشکیل شد، با کمک یک قاشق بزرگ، کف را بگیرید و روغن تازه را جایگزین کنید.
- در صورت تمایل مقداری زردچوبه در روغن بریزید تا عطر و طعم کتلتهای شما بهتر شود.
8. از نمک کافی استفاده کنید
شور شدن کتلتها لطفی ندارد، اما کمنمک بودن مایه کتلت هم میتواند باعث وا رفتن کتلتها شود. بنابراین در استفاده از مقدار مناسب نمک دقت کنید.
9. از سیبزمینی خام هم استفاده کنید
بهتر است سیبزمینی مورداستفاده در تهیه کتلت، خیلی پخته و له نباشد. برای این منظور مقداری سیبزمینی خام را با سیبزمینی آبپزشده مخلوط کنید و در مایه کتلت بریزید.
10. چاشنیهای مناسب را فراموش نکنید
برای بهتر شدن طعم کتلتها و جلوگیری از وا رفتن آنها، مقداری ترشی یا آبلیمو به مایه کتلت بیفزایید. همچنین اضافه کردن مقداری زعفران دمکرده به مواد شامی یا کتلت، طعم، رنگ و عطر این غذا را بسیار بهتر میکند.
کتلت های گرم و تازه را از اسنپ فود سفارش دهید
در متن بالا راه حل های جلوگیری از وا رفتن کتلت گوشت را به طور کامل برای شما توضیح دادیم. حال، اگر به هر دلیلی وقت و امکانات لازم برای درست کردن کتلت را نداشته اما حسابی هوس این غذای خوشمزه را کردهاید، از اسنپفود کمک بگیرید. سفارش آنلاین غذا به شما امکان میدهد که انواع کتلتهای دلخواه خود را با بهترین کیفیت بهصورت اینترنتی خریداری کرده و در محلی که مدنظرتان است، تحویل بگیرید.
سوالات متداول
چه اشکالی در استفاده از پیاز، باعث وا رفتن کتلت میشود؟
نگرفتن آب پیاز رندهشده یا زیاد بودن پیازها باعث این مشکل میشود.
نحوه صحیح استفاده از سیبزمینی پخته برای وا نرفتن کتلت چیست؟
سیب زمینی پخته و رندهشده باید حتما سرد شود؛ پس از آن میتوان آن را با بقیه مواد کتلت مخلوط کرد.
مقدار تخممرغ چه تاثیری در قوام کتلت دارد؟
کم بودن مقدار تخممرغ باعث وا رفتن کتلت گوشت هنگام سرخ کردن میشود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402