طرز تهیه شامی لبنانی و تجربه یک طعم دلچسب
شامی لبنانی یک غذای گوشتی لذیذ است که میتوانید آن را همراه برنج یا نان تازه سرو کنید. در طرز تهیه شامی لبنانی ، ابتدا سویایی را که از قبل خیساندهاید با غذاساز میکس کرده و با گوشت چرخکرده و پیاز رندهشده مخلوط کنید. در ادامه، سبزیجات ساطوریشده را همراه با ادویهها، نمک، آرد و تخممرغ به بقیه مواد شامی افزوده و مایه شامی را ورز دهید. پس از 1 ساعت استراحت در یخچال، مایه شامی را به شکل دلخواه فرم داده و در روغن سرخ کنید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی شامی لبنانی را با هم میبینیم:
شامی لبنانی |
|
تعداد نفرات | 2 نفر |
زمان آماده سازی | با در نظر گرفتن زمان استراحت مایه شامی، حدود 1 ساعت و نیم |
زمان پخت غذا | حدود 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه شامی لبنانی
شامی لبنانی همانطور که از نامش پیداست، مربوط به کشور لبنان است و نسبت نزدیکی با ذائقه ایرانی دارد. در این شامی، در کنار گوشت چرخکرده از مقداری سویا هم استفاده میشود و عطر و مزه آن با وجود سبزیجاتی مثل گشنیز و جعفری کامل خواهد شد. اگر دوست دارید طرز تهیه این شامی لذیذ را یاد بگیرید، با ما همراه باشید. در ادامه، مواد مورد نیاز و مراحل دستور پخت آمده است:
مواد لازم برای تهیه شامی لبنانی
مواد مورد نیاز برای پخت شامی لبنانی به شرح جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخ کرده | 100 گرم |
سویا | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز متوسط | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
گشنیز و جعفری | از هر کدام، یک دسته کوچک |
آرد نخودچی یا آرد سفید | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت شامی لبنانی
برای تهیه این شامی خوشطعم، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا سویا را با مقداری آب گرم به مدت 20 دقیقه بخیسانید تا نرم شود. سپس آن را آبکش کرده و با دست فشار دهید تا آب اضافی موجود در بافت آن خارج شود.
- مرحله دوم: در ادامه، سویا را با غذاساز میکس کنید و همراه گوشت چرخکرده داخل یک کاسه مناسب بریزید. سپس، پیاز رندهشده را هم به آنها اضافه کنید.
- مرحله سوم: گشنیز و جعفری را هم که از قبل شسته و آبکش کردهاید، به صورت ساطوری خرد کرده و به ترکیب بقیه مواد بیفزایید.
- مرحله چهارم: حالا آرد نخودچی را همراه ادویهها و نمک داخل کاسه بریزید و تخممرغ را روی مایه شامی بشکنید.
- مرحله پنجم: همه مواد را کاملا هم بزنید و سپس برای چند دقیقه ورز دهید تا مایه شامی بافت چسبناک و یکدستی پیدا کند.
- مرحله ششم: حالا روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مواد شامی استراحت کند.
- مرحله هفتم: پس از گذشت زمان لازم، تابهای مناسب را روی حرارت قرار داده و داخل آن مقداری روغن بریزید تا داغ شود.
- مرحله هشتم: در ادامه، به اندازه یک نارنگی از مایه شامی برداشته و با دست آن را گرد و پهن کنید.
- مرحله نهم: در نهایت، شامیها را با حرارت ملایم داخل روغن سرخ کرده و روی دستمال روغنگیر قرار دهید.
به همین سادگی، شامی لبنانی لذیذ شما آماده است. شامیها را داخل ظرفی مناسب قرار دهید و دور آنها را با مخلفات دلخواه مثل گوجهفرنگی، خیارشور و… تزئین کنید. نوش جان
نکات مهم در طرز تهیه شامی لبنانی
همانطور که دیدید، طرز تهیه شامی لبنانی از روندی مشابه طرز تهیه کوکو و کتلت پیروی میکند، اما برای تهیه آن نکات زیر را هم مد نظر داشته باشید:
- میتوانید برای عطر بهتر شامی، 1 حبه سیر رندهشده هم به مایه شامی اضافه کنید.
- در بعضی رسپیهای شامی لبنانی، از مقداری زعفران دمکرده هم در مواد شامی استفاده میشود تا غذا عطر و طعم بهتری پیدا کند.
- حتما آب پیاز رندهشده را بگیرید تا شامی موقع سرخ کردن وا نرود.
- میتوان تنوع ادویههای این غذا را بیشتر کرد؛ برای مثال در بعضی رسپیها از موادی مثل پودر تخم گشنیز و پودر پاپریکا هم استفاده میشود.
- در تمام طول مدت پخت شامیها، حرارت ملایم را حفظ کنید تا غذا کاملا مغزپخت شود.
اصول نگهداری از شامی لبنانی
شامی لبنانی هم مثل بسیاری از انواع شامیها و انواع طرز تهیه کتلت ، حاوی گوشت و تخممرغ است. بنابراین ماندگاری زیادی ندارد و ظرف 3 یا 4 روز آینده باید حتما مصرف شود. باقیمانده شامیها را داخل ظرفی دربدار و محفوظ ریخته و در یخچال قرار دهید.
روش جلوگیری از خراب شدن شامی لبنانی
مکانهای گرم، قرار گرفتن طولانیمدت در معرض نور آفتاب و رطوبت از عواملی هستند که شامی لبنانی را بهسرعت خراب میکنند. همچنین، به یاد داشته باشید که ظرف نگهداری شامیها هم حتما باید خشک و تمیز باشد.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه شامی لبنانی
همانطور که در جدول مواد لازم هم اشاره کردیم، میتوانید برای قوام مایه شامی، بهجای آرد نخودچی از آرد سفید استفاده کنید. همچنین در بعضی رسپیها، تنوع سبزیجات کمی بیشتر است و در کنار جعفری و گشنیز، از مقداری تره هم استفاده میشود. این را هم اضافه می کنیم که میتوان بهجای سبزیجات تازه، از سبزیجات خشک هم استفاده کرد.
خواص شامی لبنانی
گوشت چرخکرده و تخممرغ منابع خوبی از پروتئین هستند که با وجود پروتئین گیاهی موجود در سویا کاملتر میشوند. سبزی جعفری و گشنیز به رفع کمخونی کمک میکند و سیستم ایمنی بدن را ارتقاء میدهند. زردچوبه هم که یکی از ادویههای پراستفاده در آشپزی است، در سلامت کبد، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان افسردگی نقش ویژهای دارد.
شامی لبنانی را باید امتحان کنید…
همانطور که دیدید، طرز تهیه شامی لبنانی کار سادهای است و با مواد در دسترسی تهیه میشود. بنابراین، پیشنهاد میکنیم این شامی را حتما تهیه کرده و به عنوان یک وعده ناهار یا شام خوشمزه روی آن حساب کنید. البته، اگر احساس میکنید که همهی اعضای خانواده این شامی را دوست ندارند، اسنپ فود را به کمک خود بیاورید. به این منظور، این شامی را برای خودتان و افرادی که آن را دوست دارند، تهیه کرده و غذای موردعلاقه دیگر افراد را از سفارش آنلاین غذا اسنپ فود سفارش دهید.
سوالات متداول
چگونه جلوی وا رفتن شامی لبنانی را بگیریم؟
برای این منظور، آب پیاز رندهشده و سویا را کاملا بگیرید و اجازه دهید روغن داخل تابه کاملا داغ شود.
ادویههای شامی لبنانی چیست؟
برای تهیه این شامی میتوان از ادویههای مختلفی مثل زردچوبه، فلفل سیاه، پودر تخم گشنیز و پاپریکا استفاده کرد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402