4 روش هیجان انگیز طرز تهیه لبو پلو
پلوهای مخلوط بسیار متنوع هستند و لبو پلو هم یک نمونه از آنهاست که محبوبیت بسیار زیادی را در میان ایرانیان دارد. برای طرز تهیه لبو پلو ابتدا لبو پخته شده و به همراه چاشنیهای دیگر تفت داده میشود. سپس مرغ به صورت چرخ کرده با ادویهها ترکیب و به شکل قلقلی در میآید. برنج هم به صورت نیم پز آماده میشود. همه این مواد در یک قابلمه به صورت لایه لایه روی هم قرار گرفته و پس از مدت 45 دقیقه به طور کامل پخته میشود. البته در بعضی از دستورالعملها مواد اضافه دیگری مثل اسفناج یا چیلی سبز هم استفاده میشود. تمام این روشها را میتوانید در مطلب پیش رویتان ببینید و بسته به سلیقه خود یک نمونه را انتخاب کنید. در نهایت نیز با یاد گرفتن طرز تهیه سالاد لبو یک ترکیب غذایی جذاب را پیش روی عزیزانتان قرار دهید.
لبو پلو |
|
تعداد نفرات | 3 نفر |
زمان آماده سازی | 5 ساعت |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
متوسط | میزان سختی |
طرز تهیه لبو پلو مجلسی با مرغ چرخ کرده
مراحلی که در اینجا میخواهیم به آنها اشاره کنیم؛ اصلیترین پخت لبو پلوست و همانطور که در جدول بالا هم گفته شد مربوط به 3 نفر است. شما میتوانید این ترکیبات را بسته به تعداد نفراتی که در نظر دارید کم یا زیاد کنید؛ البته باید حتما نسبتهای بین آنها را رعایت کنید. در ادامه ترکیبات مورد نیاز و مراحل دیگر را خواهید دید:
مواد لازم برای تهیه لبو پلو
مواد اولیه مورد نیاز برای طرز تهیه لبو پلو را میتوانیم در جدول زیر ببینید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
لبو متوسط | 3 عدد |
برنج | 3 پیمانه |
سینه مرغ | 250 گرم |
پیاز | 3 عدد |
نمک، فلفل سیاه و پودر پاپریکا | به مقدار کافی |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | به مقدار کافی |
آرد سوخاری | 2 قاشق غذاخوری |
ریحان خشک | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کره | به مقدار کافی |
دستور پخت لبو پلو
برای طرز تهیه لبو پلو و چشیدن طعم بینظیر آن مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا باید برنج را در یک قابلمه پر از آب ریخته و به همراه 1 قاشق چایخوری نمک اجازه دهید 2 تا 3 ساعت به طور کامل خیس بخورد.
- مرحله دوم: بعد از این زمان برنج را روی حرارت گذاشته، دو قاشق چایخوری دیگر هم نمک اضافه کنید و اجازه دهید برای 10 دقیقه کاملا بجوشد.
- مرحله سوم: لبو را شسته و پوست کنید. سپس بر اساس سلیقه خود با رنده درشت یا به صورت خلالی آن را خرد کنید.
- مرحله چهارم: لبوها را در یک تابه به همراه کمی روغن، نمک و آبلیمو تفت دهید و زمانی که با چشیدن متوجه شدید شیرینی آن از بین رفته، از روی حرارت بردارید.
- مرحله پنجم: در قابلمهای که انتخاب کردهاید، کمی روغن ریخته و ته دیگه دلخواه خود را داخل آن بچینید. سپس لبوی آماده شده را روی آنها ریخته و را با پشت قاشق کاملا فشرده کنید تا منسجم شوند.
- مرحله ششم: روی لبوها را با برنج آبکش شده بپوشانید و دوباره لبو را روی لایه برنج بریزید.
- مرحله هفتم: این کار را تا جایی ادامه دهید که همه مواد تمام شوند.
نکته: فرقی نمیکند که لایه آخر در این دستور پخت برنج یا لبو باشد؛ فقط باید موادی که در اختیار دارید، تمام شود.
- مرحله هشتم: روی قابلمه را با یک دمکنی بپوشانید و آن را روی حرارت ملایم به همراه شعله پخش کن قرار دهید.
- مرحله نهم: به غذایتان 40 تا 45 دقیقه زمان بدهید تا به طور کامل دم کشیده و آماده سرو شود.
- مرحله دهم: اکنون سینه مرغ را درون چرخ گوشت بریزید و به همراه یک پیاز رنده شده که آب آن گرفته شد، مخلوطی از گوشت منسجم را ایجاد کنید.
- مرحله یازدهم: ترکیب مرغ و پیاز را درون یک کاسه ریخته و آرد سوخاری، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و ریحان خشک را هم به آنها اضافه کنید.
- مرحله دوازدهم: مواد داخل کاسه را به خوبی ورز دهید تا همه ترکیبات با هم مخلوط و یکدست شوند.
- مرحله سیزدهم: تابهای را روی حرارت ملایم قرار داده و سپس مخلوط مرغ و ادویهها را به شکل گرد درآورده و به همراه کمی روغن و زعفران دم کرده سرخ کنید.
- مرحله چهاردهم: دو عدد پیاز باقی مانده را به صورت خلالی خرد کرده و آن را در تابه جداگآنهای تفت دهید تا ترد و طلایی شود.
- مرحله پانزدهم: مرغ سرخ شده را هم درون پیازها ریخته و تفت دادن را کمی ادامه دهید و سپس آن را از روی حرارت بردارید.
- مرحله شانزدهم: زمانی که لبو پلو دم کشید، آن را در دیس سرو مورد نظر ریخته و سپس ترکیب مرغهای قلقلی و پیاز را روی آن بریزید.
نکته: این غذا را میتوانید در کنار ترشی لبو سرو کنید.
طرز تهیه لبو پلو با گوشت چرخ کرده
این روش طرز تهیه لبو پلو هم کاملا شبیه به دستور پخت آن با استفاده از مرغ است. تفاوتی که بین این مدل با روش قبلی وجود دارد در استفاده از 300 گرم گوشت چرخ کرده است که باید به شکل کوفتههای قلقلی کوچک درست شود. همچنین به یک عدد پیاز، مقدار کافی نمک، فلفل، زردچوبه، پورد سیر، نوک قاشق چایخوری دارچین هم نیاز دارید. مراحل درست کردن این مدل از لبو پلو را در ادامه میتوانید ببینید:
- مرحله اول: 300 گرم گوشت چرخ کرده را به همراه یک عدد پیاز رنده شده و اضافه کردن مقدار کافی نمک، فلفل، زردچوبه، پورد سیر و نوک قاشق چایخوری دارچین ورز دهید.
- مرحله دوم: این مخلوط را نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کنند.
- مرحله سوم: پس از این مدت آنها را به شکل کوفته قلقلی کوچک درآورده و سرخ کنید.
- مرحله چهارم: قلقلیها را به جای مرغ در هنگام قابلمه حاوی پخت لبو پلو استفاده کنید.
طرز تهیه لبو پلو با اسفناج
برای آنکه بتوانید خواص لبو پلو را بیشتر کنید؛ میتوانید از اسفناج هم در ترکیبات آن استفاده کنید. برای درست کردن این غذا نیز به چهار عدد لبو، ½ مرغ کامل خرد شده، به مقدار لازم نمک و فلفل، یک عدد پیاز، 100 گرم اسفناج نیاز دارید و مراحل طبخ به شکل زیر انجام میشود:
- مرحله اول: لبوها را خرد کرده و آنها را در یک تابه تفت دهید.
- مرحله دوم: مرغ خرد شده را به همراه پیاز، نمک و فلفل کمی تفت دهید.
- مرحله سوم: اسفناجها را روی حرارت بگذارید تا کمی نرم شوند.
- مرحله چهارم: در یک قابلمه سه پیمانه برنج آبکش شده را به همراه لبو و اسفناج به صورت لایه لایه بچینید.
- مرحله پنجم: یک قاشق غذاخوری زعفران ساییده شده و دم کرده را روی لایه آخر ریخته و اجازه دهید تا غذا به طور کامل دم بکشد.
نکته: برخی افراد در این روش پخت، لبو را فقط به عنوان لایه آخر به قابلمه اضافه میکنند.
طرز تهیه لبو پلو مخصوص هند
در هند نیز لبو پلو طرفداران خاص خود را دارد و همانطور که میدانید غذاهای این منطقه بسیار تند هستند. مواد لازم برای درست کردن لبو پلو هندی شامل دو لبوی پخته و رنده شده، یک پیاز، یک پیمانه برنج، به مقدار کافی کره و برگ کاری و 2 عدد چلی سبز است. در اغلب رستورانها نیز مراحل زیر برای تهیه آن مورد استفاده قرار میگیرد:
- مرحله اول: پیاز به شکل شکل ریز خرد کنید.
- مرحله دوم: برنج را با دو فنجان آب پخته و با کمی کره آن را چرب کنید.
- در یک تابه یک قاشق غذاخوری روغن ریخته و برگ کاری، پیاز خرد شده و 2 عدد چیلی سبز درون آن بریزید.
- مرحله سوم: تا زمانی که پیازها طلایی شوند اجازه میدهید تا روی حرارت باقی بمانند.
- مرحله چهارم: لبوهای رنده شده را با نمک ترکیب کرده و به تابه اضافه کنید.
- مرحله پنجم: برنجی که از قبل پخته شده را هم درون تابه ریخته و بعد از کمی حرارت دادن، از روی گاز دارید.
نکات لازم در طرز تهیه لبو پلو
طرز تهیه لبو پلو چندان سخت نیست و با رعایت مراحلی که گفته شد؛ هر کسی میتواند آن را در منزل تهیه کند. اما رعایت نکات زیر هم به بهتر شدن طعم و ظاهر غذا بیشتر کمک میکند:
- پخت لبوها را تا جایی ادامه دهید که بافت آنها له نشود.
- فرایند پخت کامل لبو باید در پروسه دم کشیدن آن باشد.
- اگر دوست داشته باشید میتوانید در هنگام پخت غذا، زرشک و خلال هم اضافه کنید.
- آب لبو را پس از پخت دور نریزید و سعی کنید با ترکیب آن با ماست یک چاشنی جذاب را در کنار غذای خود داشته باشید.
- لبو پلو غذای شیرینی نیست و بنابراین با ذائقه همه افراد سازگار است.
- برای خرید لبو آنهایی را انتخاب کنید که کوچک و سفت باشند.
- لبو با ریشه انتخاب خوبی برای پخت این غذا نیست.
اصول نگهداری لبو پلو
برای نگهداری این غذا باید آن را درون یخچال قرار دهید و معمولا تا دو یا سه روز هم طعمش تغییری نمیکند. حتما برای نگهداری از یک ظرف درب دار استفاده کنید.
روش جلوگیری از خراب شدن لبو پلو
گوشت از هر نوعی که باشد در معرض فاسد شدن است و بنابراین به هیچ عنوان پس از پخت غذا نباید آن را در معرض رطوبت یا هوای گرم قرار دهید. در زمان گرم کردن غذا هم سعی کنید آن را یک ربع قبل از یخچال بیرون آورده و سپس روی حرارت بگذارید. همچنین برای جلوگیری از خراب شدن لبو پلو میتوانید همه مواد را به صورت جداگانه تهیه و آنها را در یخچال نگهداری کنید. سپس 45 دقیقه قبل از زمان سرو؛ لایههای آن را چیده و مراحل پخت را تکمیل کنید.
بهترین جایگزین ها برای طرز تهیه لبو پلو
در دستورالعمل مربوط به این غذا از روغن مایع معمولی استفاده شده؛ اما شما میتوانید روغن زیتون را هم جایگزین کنید. همچنین به کسانی که گیاهخوار هستند؛ پیشنهاد میشود که طرز تهیه لبو پلو با اسفناج را امتحان کرده و آن را بدون گوشت بپزند.
خواص لبو برای بدن
لبو یکی از گیاهان پر فاید برای بدن بوده و در ترکیبات آن نیترات وجود دارد. زمانی که لبو پلو را مصرف میکنید؛ این ماده به اکسید نیتریک در بدن تبدیل شده و به باز شدن عروق کمک میکند. به همین دلیل است که اغلب توصیه میشود تا سالمندان مصرف لبو را در رژیم غذایی خود قرار دهند تا در برابر بیماریهای قلبی و عروقی مصون بمانند.
به علاوه آنتیاکسیدآنهای قوی موجود در لبو، مانند بتاکاروتن، کاروتنوئیدها و فلاونوئیدها نیز با رادیکالهای آزاد مبارزه کرده و به خوبی از پیری زودرس و سرطان جلوگیری میکنند. همچنین لبو حاوی بتالین است که نوعی بتاکاروتن بوده و نقش مهمی را در جلوگیری از بروز سرطآنهای مختلف مانند سینه، پروستات، ریه و پوست دارد. میتوانید خواص لبو را با درست کردن دیگر غذاها مانند طرز تهیه آش لبو قرمز نیز در روزهای سرد سال به بدن خود برسانید.
لبو پلو، انتخابی جذاب برای مهمانیها
طرز تهیه لبو پلو با روشهای مختلفی انجام میشود و هر فردی میتواند بسته به ذائقه خود این غذا را به یکی از روشهای گفته شده تهیه کند. پیشنهاد میکنیم این غذا را برای مهمانیهایتان تهیه کرده و میز غذا را حسابی رنگین کنید. البته، اگر میخواهید چند نوع غذا برای مهمانی تدارک ببینید و فرصت کافی در اختیار ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، این غذای ساده و جذاب را خودتان آماده کرده و تهیه مابقی غذاها را به سفارش انلاین غذا اسنپ فود بسپارید.
سوالات متداول در مورد پخت لبو پلو
در لبو پلو میشود از برنج پخته آماده هم استفاده کرد؟
بهتر است برنج غذا، را به صورت تازه آبکش و نیم پز کنید. در واقع پروسه پخت این ترکیب در لبو پلو باید به همراه لبو و پس از لایهلایه قرار گرفتن در قابلمه انجام شود.
بهترین ادویهها برای درست کردن لبو پلو چیست؟
ادویههای استفاده شده که نامشان را هم در این مطلب گفتیم شامل زعفران، زیره، دارچین، هل، فلفل سیاه و نمک هستند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402