طرز تهیه کوفته هلو به صورت مرحله به مرحله
کوفته هلو یکی غذای نونی پرطرفدار و خوشمزه در شیراز است که معمولا همراه سالاد شیرازی سرو میشود.
در طرز تهیه کوفته هلو ، ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز و هویج رندهشده، تخممرغ، نمک، ادویه و آرد نخودچی ورز داده و نیم تا 1 ساعت در یخچال استراحت دهید. در ادامه، از مایه کوفته به اندازه یک هلو برداشته، مغز آن را با مخلفات دلخواه پر کرده و کوفتهها را کنار بگذارید. برای درست کردن سس کوفته هلو، پیاز و هویج نگینیشده را با رب گوجه و پودر دارچین در روغن تفت داده و نعنا خشک را به آن بیفزایید. در ادامه، مقداری آب جوش و برنج به سس اضافه کرده و صبر کنید تا غلیظتر شود. در نهایت، کوفتههای هلو را در تابهای دیگر سرخ کرده و در سس بچینید. 45 دقیقه پایانی پخت هم چاشنیهای دلخواه مثل آب لیموترش و شکر را به سس اضافه کرده و اجازه دهید غذا جا بیفتد.
کوفته هلو |
|
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 90 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | 101 کالری |
طرز تهیه کوفته هلو شیرازی
درست کردن کوفته هلو در مقایسه با طرز تهیه کوفته سبزی شیراز آسانتر است و به غیر از نعنا خشک موجود در سس کوفته، در طرز تهیه آن از سبزی دیگری استفاده نمیشود. بهعلاوه، این کوفته هیچ حبوباتی ندارد و اگر زمان کافی برای وزر دادن و استراحت مایه کوفته صرف کنید، کوفتههایی یکدست و خوشرنگ خواهید داشت که طعم آنها تا مدتها زیر زبانتان میماند. حالا اگر دوست دارید بدانید که این غذای لذیذ شیرازی چطور آماده میشود، با ما همراه شوید و مواد لازم را فراهم کنید.
مواد لازم برای تهیه کوفته هلو
مواد مورد نیاز برای درست کردن کوفته هلو به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخکرده | 400 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
هویج متوسط | 2 عدد |
تخممرغ | 1 عدد |
آرد نخودچی | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن سرخکردنی | به مقدار لازم |
مواد لازم برای داخل کوفته هلو شیرازی
برای پر کردن مغز کوفتهها، مواد اولیه زیر را فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آلو بخارا | 10 عدد |
پیازداغ | 3 قاشق غذاخوری |
زرشک | 3 قاشق غذاخوری |
گردوی خردشده | 5 عدد |
مواد لازم برای تهیه سس کوفته هلو
سس این کوفته با استفاده از مواد زیر تهیه میشود:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
هویج متوسط | 2 عدد |
زعفران دمکرده | 2 قاشق غذاخوری |
آب لیموترش | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | 2 قاشق غذاخوری |
برنج | مقداری در صورت تمایل |
شکر (اختیاری) | 1 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت کوفته هلو شیرازی
برای درست کردن این کوفته سنتی و لذیذ، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا باید مایه کوفته را آماده کنید. برای این منظور، پیازها و هویجها را پس از شستن و پوست گرفتن، رنده کرده و آب اضافی آنها را بگیرید.
- مرحله دوم: در ادامه، گوشت چرخکرده و تخممرغ را به مواد رنده شده افزوده و مقداری نمک، ادویه و آرد نخودچی اضافه کنید. حالا همه مواد را به مدت 10 دقیقه با هم ورز دهید.
- مرحله سوم: روی ظرف مایه کوفته را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت نیم تا 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
- مرحله چهارم: بعد از گذشت زمان لازم، مایه کوفته را از یخچال خارج کرده و مقداری از آن (به اندازه یک هلو) جدا کنید. سپس مایه کوفته را کف دست خود پهن کرده، مقداری از مواد میانی را داخل آن قرار داده و مجددا مایه را جمع کنید.
- مرحله پنجم: در ادامه طرز تهیه کوفته هلو ، سس کوفته را آماده کنید. برای این منظور، پیاز و هویج را پس از شستن و پوست گرفتن به صورت نگینی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید.
- مرحله ششم: در ادامه، پودر دارچین و کمی بعد، رب گوجه را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا حالت خامی رب از بین برود و عطر ادویه بلند شود.
- مرحله هفتم: حالا نعنا خشک را اضافه کرده و به مدت 1 دقیقه تفت دهید. سپس، 4 لیوان آب جوش داخل تابه ریخته و در صورت تمایل، کمی برنج شسته شده هم اضافه کنید.
نکته: برخلاف دستور پخت کوفته کرمانشاهی ، در این رسپی، نعنای خشک بهجای مواد کوفته، به سس آن اضافه میشود.
- مرحله هشتم: اجازه دهید سس کوفته مقداری بجوشد و غلیظتر شود. در همین فاصله، در تابهای دیگر مقداری روغن ریخته و کوفتهها را داخل آن سرخ کنید تا همه قسمتهای آنها طلایی شوند.
- مرحله نهم: حالا کوفتههای سرخشده را در تابه حاوی سس بچینید و مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید تا عطر و رنگ غذا بهتر شود.
- مرحله دهم: 45 دقیقه بعد، مقداری آب لیموترش و در صورت تمایل شکر در سس ریخته و اجازه دهید طعم سس کاملا به خورد کوفتهها برود.
نکات مهم برای تهیه کوفته هلو
در طرز تهیه کوفته هلو شیرازی حرفهای، نکات و موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:
- مثل طرز تهیه کوفته تبریزی اصل ، در این رسپی هم باید مایه کوفته را خوب ورز دهید تا هنگام پختن داخل سس وا نرود.
- در طول پخت کوفتهها داخل سس، درب تابه را به حالت نیمهباز بگذارید تا کوفتهها وا نروند.
- دقت کنید که کوفتهها حتما باید به سسی که در حال جوشیدن است، اضافه شوند و اضافه کردن کوفته به سس ولرم یا سرد، کیفیت غذا را پایین میآورد.
- شما میتوانید هنگام سرخ کردن کوفتهها، مقداری پیازداغ درست کرده و کوفتهها را همراه با پیازداغ سرخ کنید تا خوشطعمتر شوند.
- مقدار سس باید به حدی باشد که روی کوفتهها را بپوشاند. اما اگر اینطور نبود، هر چند دقیقه یکبار کوفتهها را به آرامی بچرخانید تا همه قسمتهای آنها آغشته به سس و نرم شوند.
اصول نگهداری از کوفته هلو
کوفته هلو شیرازی حاوی گوشت و تخممرغ است و نباید بیش از 3 یا 4 روز داخل یخچال بماند. بهعلاوه، باقیمانده غذا را در ظرفی دربدار و محفوظ بریزید تا هوای یخچال به داخل آن نفوذ نکند.
روش جلوگیری از خراب شدن کوفته هلوی شیرازی
پیش از استفاده مجدد غذا، رنگ و بوی ظاهر آن را بررسی کنید. وجود هر نشانهای مثل بوی نامطبوع، بافت لزج، رنگ غیرمعمول و.. را جدی بگیرید و از مصرف باقیمانده غذایی که حاوی این نشانهها است، جدا خودداری کنید. دقت داشته باشید که عواملی مثل گرما و رطوبت، غذاهای حاوی گوشت و تخممرغ را بهسرعت خراب میکنند.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه کوفته هلو
ترکیب مواد مورد استفاده در مغز کوفتهها تا حدی سلیقهای است و شما میتوانید در کنار مواد گفتهشده یا بهجای آنها، از مواد دیگری مثل زرشک، کشمش و قیسی هم استفاده کنید. همچنین میتوانید بهجای آب لیموترش و شکر، از مقداری آب نارنج یا ترکیب سرکه و شیره هم بهره ببرید. به علاوه، میتوانید شبیه طرز تهیه کوفته انار ، رب انار را جایگزین لیموترش و شکر کنید که البته در این صورت، رنگ سس کوفته تیره خواهد شد.
دست رد به سینه کوفته هلو شیرازی نزنید…
طرز تهیه کوفته هلو شیرازی را برای شما توضیح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برایتان گفتیم. پیشنهاد میکنیم این کوفته جذاب را برای یک وعده ناهار یا شام تهیه کرده و اعضای خانواده را حسابی غافلگیر کنید. البته، اگر احساس میکنید که کوچولوهای خانه این غذا را دوست ندارند، این کوفته جذاب را خودتان تهیه کرده و غذای موردعلاقه آنها را از سفارش غذا اسنپ فود سفارش دهید. به این ترتیب، تنوع غذا بیشتر شده و همهی اعضای خانواده خوشحال خواهند شد.
سوالات متداول
برای جلوگیری از وا رفتن کوفته هلو چه کنیم؟
آب پیاز و هویج رندهشده را بگیرید. مایه کوفته را خوب ورز دهید و دقت کنید که گوشت مورد استفاده شما بیش از اندازه چرب نباشد. ضمنا در زمان پخت کوفتهها داخل سس، درب تابه را نیمهباز بگذارید.
در سس کوفته هلو شیرازی بهجای آب لیموترش و شکر از چه چاشنیهایی میتوان استفاده کرد؟
ترکیب سرکه و شیره، آب نارنج و همچنین رب انار، جایگزینهای مناسبی هستند.
برای قوام بیشتر مایه کوفته هلو شیرازی از چه مادهای استفاده میشود؟
برای این منظور از آرد نخودچی استفاده خواهد شد.