طرز تهیه شیرینی مارمالادی با 2 رسپی + تمام نکات لازم
شیرینی مارمالادی یک انتخاب عالی و بسیار شکیل برای مناسبتهای مختلف مثل عید نوروز است. در طرز تهیه شیرینی مارمالادی ، پودر قند و کره را با همزن مخلوط کرده و زرده تخممرغ و وانیل را به آنها اضافه کنید. در ادامه، آرد الکشده را به مواد شیرینی بیفزایید تا خمیر یکدستی ایجاد شود. پس از یک استراحت نیم ساعته در یخچال، خمیر را پهن کرده، قالب بزنید و در فر یا تابه بپزید. در نهایت، بین هر دو تکه شیرینی، یک لایه مارمالاد قرار داده و شیرینیها را سرو کنید.
شیرینی مارمالادی |
|
زمان آماده سازی | با در نظر گرفتن زمان استراحت خمیر حدود 1 ساعت |
زمان پخت شیرینی | بین 15 تا 20 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه شیرینی مارمالادی
شیرینی مارمالادی را به نامهای شیرینی مشهدی و شیرینی آلمانی هم میشناسند. این شیرینی لذیذ، ظاهر بسیار وسوسهکنندهای دارد و اگر برای تهیه آن از مارمالادهای رنگارنگ و قالبهای متنوع استفاده کنید، چیزی کمتر از شیرینیهای بازاری نخواهد داشت. بعد از تهیه شیرینی و آغشته کردن آن به مارمالاد هم بهتر است شیرینیها را یک روز در ظرفی دربسته در یخچال قرار دهید. به این ترتیب، مزه مارمالاد به خورد شیرینیها رفته و طعم فوقالعادهای به آنها میدهد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه این شیرینی دلچسب و لذیذ را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه شیرینی مارمالاد
برای تهیه شیرینی مارمالادی ساده و خوشمزه خانگی، مواد اولیه زیر را فراهم کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد شیرینیپزی | 200 گرم |
کره | 120 گرم |
پودر قند | 60 گرم |
زرده تخممرغ | 1 عدد |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
مارمالاد یا بریلو | به مقدار لازم |
مراحل دستور تهیه شیرینی مارمالادی
از چند دقیقه پیش از شروع کار، کره و تخممرغ را از یخچال خارج کنید تا همدمای محیط شوند. سپس، طرز تهیه مارمالاد شیرینی مشهدی را مطابق دستور زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: پودر قند را الک کرده و همراه با کره نرم شده در کاسهای مناسب بریزید. سپس این مواد را چند دقیقه با همزن برقی بزنید تا ترکیبی یکدست و پوک ایجاد شود.
- مرحله دوم: در ادامه، زرده تخممرغ و وانیل را به مواد قبلی افزوده و کمی دیگر با همزن بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
- مرحله سوم: حالا همزن را کنار بگذارید و آرد را روی مواد شیرینی الک کنید. مثل طرز تهیه شیرینی قایقی، همزمان با نوک انگشت مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر شیرینی شکل بگیرد.
نکته: دقت کنید که خمیر در ابتدا حالت خرده نان پیدا کرده و بهتدریج با اضافه کردن آرد بیشتر، خمیری یکدست جمع میشود.
- مرحله چهارم: خمیر شیرینی را داخل یک کیسه فریزر قرار داده و نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند. در همین فاصله، فر را با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
- مرحله پنجم: پس از گذشت زمان استراحت، خمیر را از یخچال خارج کرده و آن را روی سطحی صاف، بین دو نایلون قرار دهید. سپس با استفاده از وردنه، خمیر را به ضخامت چند میلیمتر پهن کنید.
- مرحله ششم: حالا خمیر را با قالبهای دلخواه یا کاتر برش بزنید. برای این منظور، خمیر را به صورت جفتهای هماهنگ قالب زده و قسمت مرکزی یکی از جفتها را با قالبی گرد خالی کنید تا مارمالاد از داخل آن نمایان باشد.
- مرحله هفتم: در ادامه، کف سینی فر را با یک لایه کاغذ روغنی بپوشانید. شیرینیها را با حفظ فاصله مناسب روی آن بچینید و سینی را داخل فر قرار دهید.
- مرحله هشتم: حدود یک ربع زمان میبرد تا شیرینیها بپزند. وقتی سطح زیرین شیرینیها شروع به تغییر رنگ کرد و طلایی شد، سینی را از فر خارج کرده و اجازه دهید شیرینیها در دمای محیط خنک شوند.
- مرحله نهم: شیرینیهای خنکشده را به آرامی از کاغذ روغنی جدا کنید. سپس سطح شیرینی ساده را با مارمالاد بپوشانید، اما اطراف آن را کمی خالی بگذارید تا مایه مارمالاد از بین دو تکه شیرینی بیرون نریزد.
- مرحله دهم: در ادامه، شیرینی توخالی را روی لایه اول قرار داده و کمی با دست فشار دهید تا دو لایه کاملا روی هم قرار بگیرند.
- مرحله یازدهم: حالا مجددا با قیف، قسمت مرکزی شیرینی را با استفاده از مارمالاد پر کنید تا شیرینیها ظاهر زیباتری داشته باشند.
حالا شیرینی مارمالادی خوشطعم و زیبای شما آماده است. آنها را در ظرفی مناسب چیده و مهمانهای عید را حسابی غافلگیر کنید. نوش جان
طرز تهیه شیرینی مارمالادی بدون فر
شما میتوانید مثل طرز تهیه حلوا دهین، شیرینی مارمالادی را هم بدون فر درست کنید. برای این منظور، مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: خمیر شیرینی را مطابق دستور گفته شده در بالا آماده کرده و قالب بزنید.
- مرحله دوم: حالا قابلمهای مناسب را روی شعلهپخشکن و حرارت ملایم قرار داده و درب آن را با دمکنی بپوشانید تا فضای داخلی آن کاملا گرم شود.
- مرحله سوم: در ادامه، شیرینیهای قالبزده را داخل یک سینی مناسب که با کاغذ روغنی پوشانده شده بچینید. سپس، داخل قابلمه یک سه پایه قرار داده و سینی شیرینی را روی آن بگذارید.
- مرحله چهارم: مجددا درب قابلمه را با دمکنی بپوشانید و صبر کنید تا شیرینیها به طور کامل بپزند و سطح زیر کوکیها طلایی شوند.
طرز تهیه شیرینی مارمالادی بدون تخم مرغ
رسپی زیر هم یک روش دیگر برای پخت شیرینی مارمالادی است. شیرینی که با این روش تهیه میشود هم بسیار ترد و لطیف است و طعم فوقالعادهای دارد. در ادامه، طرز تهیه شیرینی مارمالادی با پیمانه لیوان را با هم میبینیم.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مارمالادی بدون تخم مرغ
مواد اولیه در این رسپی به ترتیب جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد قنادی | 1.5 لیوان |
نشاسته ذرت | 3 قاشق غذاخوری |
شیر ولرم | 3/1 لیوان |
شکر | 3/1 لیوان |
روغن مایع | ½ لیوان |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
مراحل دستور تهیه شیرینی مارمالادی بدون تخم مرغ
اگر هوس شیرینی مربایی کردهاید اما در منزل تخممرغ ندارید، از دستور زیر استفاده کنید:
- مرحله اول: ابتدا شیر و شکر را با هم مخلوط کرده و 5 تا 6 دقیقه این ترکیب را کنار بگذارید تا شکر کاملا داخل شیر ولرم حل شود.
- مرحله دوم: در ادامه، روغن مایع، وانیل و بیکینگ پودر را به ترکیب شیر و شکر اضافه کنید.
- مرحله سوم: حالا آرد و نشاسته را چند بار الک کرده و بهتدریج به مواد شیرینی بیفزایید.
- مرحله چهارم: خمیر را با نوک انگشتان ورز دهید تا خمیر یکدست و لطیفی حاصل شود. سپس آن را داخل یک کیسه نایلونی گذاشته و نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
- مرحله پنجم: در ادامه، خمیر آماده را بین دو لایه نایلونی با وردنه پهن کرده و قالب بزنید. سپس مثل دستور قبل، شیرینیها را داخل سینی فر چیده و بپزید.
نکته: حرارت فر، 150 درجه سانتیگراد و زمان پخت، 20 دقیقه باشد.
- مرحله ششم: در آخرین مرحله، شیرینیها را از فر خارج کرده و پس از خنک شدن، بین هر دو تکه مقداری مارمالاد بریزید. در نهایت، شیرینیها را در ظرفی دربدار گذاشته و در یخچال قرار دهید.
نکات مهم در دستور تهیه شیرینی مارمالادی
برای درست کردن شیرینی مارمالادی خانگی به سبک آشپزهای حرفهای، نکات و موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:
- مدت ماندگاری این شیرینی با ژله مغزی بیشتر از نوع مارمالادی است. اضافه میکنیم که ژله مغزی نوعی ژله مخصوص شیرینی است که میتوانید آن را از لوازم قنادیها تهیه کنید.
- اگر دوست دارید رنگ و لعاب بیشتری به شیرینی مارمالادی بدهید، مقداری شکلات کاکائویی و شکلات سفید را به روش بنماری ذوب کرده و به صورت خطهای نازک، روی قسمتی از سطح شیرینیها بریزید.
- یک روش دیگر برای تزئین شیرینی مربایی یا مارمالادی، استفاده از پودر پسته است. برای این منظور، مقداری عسل را با کمی آب جوش رقیق کرده و با قلمموی آشپزی، روی گوشهای از شیرینیها بکشید. سپس، این قسمتها را به مقداری پودر پسته آغشته کنید.
- اگر میخواهید با یک ظرف شیرینی مارمالادی نرم و تازه از مهمانان عید پذیرایی کنید، کوکیهای ساده این شیرینی را از چند هفته زودتر آماده کرده و آنها را در ظروفی دربدار در یخچال بگذارید. سپس، چند روز مانده به عید، لایه مارمالادی یا ژله مغزی را بین دو لایه شیرینیها قرار دهید تا آماده سرو شوند.
- دقت کنید که ضخامت خمیر پهنشده در تمام قسمتهای آن یکسان باشد. این کار، به پخت یکنواخت شیرینی و زیبایی ظاهر آن کمک میکند.
- اگر احساس کردید موقع قالب زدن شیرینی، خمیر به کاتر میچسبد، کاتر را به نشاسته ذرت آغشته کرده و به آرامی روی سطح کار بکوبید تا نشاسته اضافی آن پایین بریزد.
- حتما خمیر را با نوک انگشتان خود مخلوط کنید، زیرا حرارت کف دست باعث به روغن افتادن خمیر میشود. همچنین دقت کنید که خمیر را بیش از اندازه ورز ندهید، زیرا این کار هم خمیر را به روغن میاندازد و در نهایت شیرینیها خشک و شکننده خواهند شد.
- در بعضی رسپیهای این شیرینی، 1 قاشق غذاخوری عسل یا شربت بار هم به ترکیب پودر قند و کره اضافه کرده و بعد بقیه مراحل پخت شیرینی را انجام میدهند.
اصول نگهداری از شیرینی مارمالادی
شیرینی مارمالادی را داخل ظروف دربسته قرار داده و در جایی خشک و خنک مثل یخچال نگهداری کنید. البته فراموش نکنید که حتما چند دقیقه پیش از سرو، شیرینیها را از یخچال خارج کنید تا همدمای محیط شده و کمی نرمتر شوند.
بهترین جایگزین ها در طرز تهیه شیرینی مارمالادی
شما میتوانید در دستور تهیه شیرینی مارمالادی، بهجای کره از روغن جامد صافشده استفاده کنید. طرز تهیه شیرینی مربایی با روغن جامد هم مانند دستوری است که ذکر شد. برای تهیه روغن جامد صافشده، کافی است روغنهای جامد معمولی را ذوب کرده و در یخچال قرار دهید تا خنک شوند. همچنین اگر در رسپی این شیرینی، 3 قاشق غذاخوری از آرد را با نشاسته ذرت جایگزین کنید، شیرینی شما بافت نرمتری خواهد داشت.
شیرینی مربایی؛ انتخابی ایده آل برای مناسبت های ویژه
همانطور که دیدید، طرز تهیه شیرینی مارمالادی کمی زمانبر خواهد بود. بنابراین اگر وقت و حوصله کافی دارید و شیرینی پختن در منزل جزو تفریحات شما است، زودتر دست به کار شده و این شیرینیهای خوشمزه خانگی را تهیه کنید. البته برای آن دسته از دوستانی هم که چنین وقت و امکاناتی در اختیار ندارند، پیشنهاد ویژهای داریم و آن سفارش آنلاین شیرینی از اسنپ فود است. در این سایت، انواع شیرینیهای خشک و تر با بهترین کیفیت و مواد اولیه عرضه میشوند و میتوانید بدون مراجعه حضوری، شیرینی دلخواه خود را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
سوالات متداول
برای تزئین شیرینی مارمالادی از چه مواد استفاده کنیم؟
مارمالاد یا ژله مغزی پای ثابت کار است، اما علاوه بر اینها میتوان از مغزیجات خردشده، شکلات رندهشده، ترافل رنگی و پودر گل محمدی یا پودر پسته و نارگیل هم استفاده کرد.
فوت و فن ورز دادن خمیر شیرینی مارمالادی چطور است؟
خمیر باید با نوک انگشتان شکل گرفته و مخلوط شود، زیرا حرارت کف دست، باعث به روغن افتادن خمیر و خشک شدن شیرینی میشود. همچنین نباید در ورز دادن خمیر زیادهروی کرد.
استفاده از مقداری نشاسته ذرت بهجای آرد در طرز تهیه شیرینی مارمالادی چه تأثیری دارد؟
این کار بافت شیرینی را نرمتر خواهد کرد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402