آموزش آشپزی

طرز تهیه دنده پلو با دو روش مختلف + نکات نگهداری

دنده پلو غذای مخصوص ایلام است و باید با روش مخصوص تهیه شود. در طرز تهیه دنده پلو، دنده‌ها را به همراه پیاز رنده‌شده، سرکه، فلفل، زردچوبه، زعفران و برگ بو مزه‌دار می‌کنند؛ سپس برای سه ساعت درون یخچال قرار می‌دهند. بعد از این زمان گوشت‌ها را ته قابلمه می‌چینند و آنها را با زعفران، دارچین و زیره، طعم‌‌دار می‌کنند. برنج هم پس از آبکش و ترکیب شدن با سبزی پلویی روی گوشت‌ها ریخته می‌شود. به این ترتیب پس از دم کشیدن برنج، غذا آماده سرو خواهد بود. این غذا را به همراه رب انار هم تهیه می‌کنند که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت. جدول زیر تصویری کلی از طرز تهیه دنده پلو کرمانشاهی را به شما نشان می‌دهد:

دنده پلو

تعداد نفرات 3 تا 4 نفر
زمان آماده‌سازی 4 ساعت
زمان پخت غذا 2.5 ساعت
میزان سختی زیاد

طرز تهیه دنده پلو

دنده پلو غذایی است که بیشتر به شکل ته‌چین پخته می‌شود؛ یعنی قسمت ته‌دیگ غذا شامل گوشت دنده مزه‌دار است و روی آن هم برنج قرار می‌گیرد. گوشت دنده پرده‌هایی دارد که در زمان برخورد با کف قابلمه سرخ و برشته می‌شود و طعم و عطر بسیار خوبی را ایجاد می‌کند. اگر به طعم غذای حاصل از طرز تهیه شیشلیک علاقه دارید، حتما این غذا را هم می‌پسندید. جدول مواد مورد نیاز و مراحل طرز تهیه دنده پلو را می‌توانید در ادامه ببینید:

عکس دنده پلو

مواد لازم برای تهیه دنده پلو

جدول زیر کلیه مواد و همچنین مقادیر مورد نیاز برای طرز تهیه دنده پلو مجلسی را به شما نشان می‌دهد:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
دنده گوسفند با استخوان 500 گرم
برنج 3 پیمانه
پیاز 3 عدد
سیر 2 حبه
برگ بو 2 عدد
سرکه سفید 1 قاشق غذاخوری
زیره پلویی 1 قاشق سوپ‌خوری
دارچین 1 قاشق سوپ‌خوری
سبزی پلویی 300 گرم
زعفران به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

دستور پخت دنده پلو کرمانشاهی

پس از آماده کردن مواد اولیه، باید مراحل زیر را برای طرز تهیه دنده پلو خوشمزه انجام دهید:

مراحل طرز تهیه دنده پلو کرمانشاهی

  • مرحله اول: پیازها را بشویید. آنها را با استفاده از رنده ریز، رنده کنید. سپس با دست بفشارید تا آب آنها کاملا گرفته شود.
  • مرحله دوم: تفاله باقی‌مانده پیازها را درون ظرفی بریزید و سیر رنده‌شده را هم به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: روی این ترکیب سرکه، فلفل، زردچوبه، زعفران و برگ بو بریزید و کاملا با هم مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: دنده گوسفند را بشویید و داخل ظرف حاوی مواد قرار دهید. سعی کنید ترکیب پیاز، سیر و ادویه‌ها را به تمام قسمت‌های گوشت بمالید. سپس آنها را برای مدت زمان سه ساعت درون یخچال قرار دهید.
  • مرحله پنجم: بعد از گذشت این مدت در قابلمه کمی روغن بریزید و زردچوبه را داخل آن تفت دهید.
  • مرحله ششم: دنده‌هایی را که از یخچال بیرون آورده‌اید، در قابلمه بگذارید و کمی زعفران هم به آن اضافه کنید.

نکته: قسمتی از دنده که چربی دارد، باید به کف قابلمه بچسبد و قسمت گوشتی بالا قرار بگیرد.

  • مرحله هفتم: کمی زیره و دارچین روی دنده‌ها بپاشید و سپس درب قابلمه را بگذارید تا مراحل پخت گوشت تکمیل شود.
  • مرحله هشتم: برای پخت برنج باید آن را از قبل خیس کرده باشید. سپس آن را درون قابلمه آب بریزید و سبزی پلویی را هم به آن اضافه کنید.
  • مرحله نهم: در آخر هم پس از آبکش کردن برنج نیم‌پزشده، آن را در قابلمه حاوی دنده‌ها بریزید. حرارت در ابتدا باید زیاد باشد؛ اما پس از دیدن بخارهای خارج‌شده از قابلمه آن را کم کنید.
  • مرحله دهم: زمان پخت این غذا تقریبا 1.5 تا 2 ساعت طول می‌کشد.
  • مرحله یازدهم: در مرحله پایانی طرز تهیه دنده پلو خوشمزه درب قابلمه را بردارید و کمی کره یا روغن به همراه مقدار دیگری از زعفران دم‌کرده را روی آن بریزید. اجازه دهید برنج و دنده‌ها چند دقیقه دیگر نیز روی حرارت بمانند.
  • مرحله دوازدهم: اکنون غذای شما آماده است و می‌توانید آن را در دیس مورد نظر برگردانید.

طرز تهیه دنده پلو با رب انار

مزه‌دار کردن دنده برای درست کردن دنده پلو با استفاده از مواد اولیه مختلف انجام می‌شود. شما می‌توانید از هر ترکیبی که می‌خواهید برای پخت غذا استفاده کنید. یکی از روش‌های مزه‌دار کردن این غذا استفاده از رب انار است. در این روش رب انار، آب‌لیمو و کره را هم در میان مواد اولیه می‌بینیم. مراحل پخت نیز در برخی از مراحل شبیه به طرز تهیه قبلی است:

طرز تهیه دنده پلو با رب انار

  • مرحله اول: دنده را از شب قبل در ظرفی قرار دهید و با استفاده از نمک، فلفل، زردچوبه، پیاز خردشده و کمی آب‌لیمو مزه‌دار کنید.
  • مرحله دوم: در روز پخت غذا، برنج را برای مدت زمان یک تا دو ساعت بخیسانید.
  • مرحله سوم: دنده‌ها را از یخچال بیرون بیاورید و پس از جدا کردن پیازها، آنها را درون تابه‌ای که با برس چرب شده است، قرار دهید.

نکته: دنده‌ها به اندازه کافی چربی دارند و نباید روغن زیادی را برای سرخ کردنشان مصرف کنید.

نکته: همانند آنچه گفته شد، قسمت چربی دنده‌ها باید به سطح تابه بچسبد.

  • مرحله چهارم: پس از آنکه یک ساعت از پخت دنده‌ها گذشت، به سراغ برنج بروید. دانه‌های برنج را نیم‌پز و آن را آبکش کنید.
  • مرحله پنجم: در تابه کمی کره و رب انار ترش بریزید و دنده‌ها را داخل آن سرخ کنید.
  • مرحله ششم: پیاز را هم به همراه کمی روغن تفت دهید.
  • مرحله هفتم: اکنون دنده‌ها را در قابلمه مخصوص پخت غذا بچینید.
  • مرحله هشتم: برنج آبکش‌شده را روی دنده‌ها بریزید.
  • مرحله نهم: با زیره پلویی و پیاز داغ روی برنج را بپوشانید.
  • مرحله دهم: بقیه برنج را هم روی این لایه‌ها بریزید و سپس با گذاشتن دم‌کنی، درب قابلمه را بگذارید.
  • مرحله یازدهم: تقریبا یک ساعت طول می‌کشد تا غذا دم بکشد. حدود یک ربع مانده به پخت نهایی، کمی زعفران آب‌شده را هم روی برنج بریزید.
  • مرحله دوازدهم: در نهایت دنده پلو را در ظرف سرو برگردانید و میل کنید.

نکات لازم در طرز تهیه دنده پلو

طرز تهیه دنده پلو مجلسی ممکن است در ابتدا سخت به نظر برسد؛ اما با مراحلی که گفته شد و البته نکاتی که قرار است در ادامه بگوییم، این غذا در مدت زمانی کوتاه و به بهترین شکل ممکن آماده می‌شود:

نکات لازم در طرز تهیه دنده پلو

  • در صورت تمایل می‌توانید دنده‌ را به شکل جداگانه بپزید و در کنار برنج سرو کنید.
  • استفاده از ادویه و مقدار آنها کاملا به سلیقه شخصی شما بستگی دارد.
  • در استفاده از روغن پرهیز کنید؛ زیرا خود دنده دارای مقدار زیادی چربی است.
  • برای طرز تهیه دنده پلو کرمانشاهی بهتر است از روغن کرمانشاهی استفاده کنید.

اصول نگهداری دنده پلو

دنده پلو را باید بلافاصله پس از پختن سرو کنید. گوشت این غذا در صورت سرد شدن سفت می‌شود و دیگر قابل استفاده نیست. سعی کنید غذا را در ظرفی دربسته بگذارید و پس از آنکه دمایش کمی کاهش یافت، سریعا آن را در یخچال بگذارید.

روش جلوگیری از خراب شدن دنده پلو

از آنجایی که دنده پلو با گوشت پخته می‌شود، باید بلافاصله پس از پخت مصرف شود. گوشت در معرض دمای بالا و حرارت فاسد خواهد شد.

بهترین جایگزین ها برای طرز تهیه دنده پلو خوشمزه

در طرز تهیه دنده پلو مجلسی می‌توانید سبزی را حذف و برنج را تنها با زیره بپزید. برای این کار باید زیره را در زمان پخت بین لایه‌های برنج بریزید. همچنین می‌توانید دنده‌ها را به صورت کبابی نیز بپزید و سپس در کنار برنج سرو کنید.

تاریخچه دنده پلو

دنده پلو یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایلام است. در واقع این غذا اولین بار در همین منطقه از کشورمان پخته شد و در حال حاضر نیز در بسیاری از خانه‌های این منطقه پخت می‌شود. دنده پلو را در ایلام معمولا با ماست محلی و سبزی خوردن سرو می‌کنند.

خواص دنده گوسفند برای بدن

دنده گوسفند یکی از لذیذترین قسمت‌هایی است که برای تهیه غذا می‌توان از آن استفاده کرد. گوشت این قسمت طعم خوبی دارد و سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های مختلف است.

خواص دنده گوسفند برای بدن

از جمله ترکیبات موجود در دنده، پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین B1 و سلنیوم هستند. به همین دلیل مصرف آن به درمان کم‌خونی، مبارزه و پیشگیری از سرطان، کاهش وزن، کاهش درد‌های قاعدگی، سلامت پوست و جلوگیری از سکته مغزی کمک زیادی می‌کند. دنده پلو مقدار زیادی کالری و پروتئین هم دارد که باعث تامین انرژی بدن شما در طول روز خواهد شد.

سفارش غذاهای ایرانی مجلسی تنها با چند کلیک از اسنپ فود

طرز تهیه دنده پلو زمان زیادی نیاز دارد و اگر فرصت تهیه آن را ندارید، به سفارش غذا اسنپ فود سر بزنید. در این پلتفرم می‌توانید دنده گوسفند و دیگر انواع غذاها را سفارش داده و درب منزل یا محل اقامت خود تحویل بگیرید. پس اگر به دنبال دنده خوشمزه، انواع خورش، انواع کباب، بهترین شیشلیک ، بهترین انواع پلو و … هستید، اسنپ فود را از یاد نبرید.

سبزی پلویی شامل چه ترکیبی است؟

ترکیب سبزی پلویی شامل تره، گشنیز، جعفری و شوید است. البته می‌توانید آنها را با توجه به ذائقه خود تغییر دهید.

می‌توانیم زیره پلویی را به طور کامل از دستور پخت غذا حذف کنیم؟

بله؛ می‌توانید در پخت غذا از زیره استفاده نکنید؛ اما در نظر داشته باشید که زیره یکی از مواد اولیه اصلی برای درست کردن این غذاست.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا