طرز تهیه کرفس پلو با گوشت، مرغ و بدون گوشت و مرغ
کرفس پلو ترکیبی از برنج، گوشت، سبزی و ادویههای مختلف است و هرکسی با توجه به ذائقه خود میتواند آن را با گوشت خورشتی، مرغ، گوشت چرخکرده یا حتی بدون گوشت تهیه کند. بهطور مثال، در طرز تهیه کرفس پلو با گوشت تکهای، باید ابتدا گوشت و پیاز را خرد کنید و داخل قابلمه تفت دهید. سپس ادویهها و چوب دارچین را اضافه کرده و گوشت را بپزید. در مرحله بعدی کرفس را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا مراحل پخت کامل شود. از طرفی برنج را هم نیمپز کنید و این مواد را بهصورت لایهلایه داخل قابلمه بچینید. در مرحله نهایی هم روغن و زرشک را هنگام سرو غذا روی دیس بریزید.
این یکی از روشهای تهیه کرفس پلو است که به صورت خلاصه گفته شد. حال، اگر تمایل دارید تا طعم این غذا را بچشید، پیشنهاد میکنیم 4 روش تهیه این غذا را که به صورت کامل در ادامه برای شما آوردهایم، از دست ندهید. البته، قبل از آن جدول اطلاعات غذا را با دقت بررسی کنید:
کرفس پلو |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1.5 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
طرز تهیه کرفس پلو با گوشت تکه ای
نحوه تهیه کرفس پلو با گوشت تکهای اولین روشی است که میخواهیم به شما آموزش دهیم. روش درست کردن این غذا بسیار ساده بوده و با آمادهسازی مواد اولیه موجود در جدول و مراحلی که در ادامه میآوریم، انجام خواهد شد. بهتر است برای درست کردن غذا از گوشت تازه استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه کرفس پلو با گوشت تکه ای
طرز تهیه کرفس پلو با گوشت خورشتی با استفاده از مواد اولیه زیر انجام میشود:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
برنج | 4 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
ساقه کرفس | 300 تا 400 گرم |
سیر | 3 حبه |
زعفران دمکرده | 2 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 تکه |
پاپریکا و پودر گل سرخ | به مقدار کافی |
کره | 50 گرم |
زرشک | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کرفس پلو با گوشت تکه ای
پس از آمادهسازی مواد بالا باید مراحل زیر را تا انتها انجام دهید و سپس غذا را سرو کنید:
- مرحله اول: گوشت را به اندازه دلخواه خرد کنید.
- مرحله دوم: پیاز را پوست بگیرید و به شکل نگینی درآورید.
- مرحله سوم: در قابلمه کمی روغن بریزید و پیازها را داخل آن تفت دهید.
- مرحله چهارم: گوشت خردشده را به پیاز اضافه کنید.
- مرحله پنجم: زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا و چوب دارچین را داخل قابلمه بریزید.
- مرحله ششم: مواد را تا جایی تفت دهید که رنگ گوشت عوض شود؛ سپس حرارت را کم کنید و بگذارید بافت گوشت برای تقریبا 2 ساعت کاملا پخته شود.
- مرحله هفتم: در ده دقیقه پایانی پخت گوشت، کمی نمک داخل آن بریزید تا طعم آنها کاملا به خورد هم برود.
- مرحله هشتم: پس از اتمام مراحل پخت گوشت، فقط خود گوشتها را از داخل قابلمه خارج کنید و اجازه دهید آب گوشت درون آن باقی بماند.
- مرحله نهم: کرفسهایی را که از قبل خرد کردهاید، داخل قابلمهای که آب گوشت درون آن باقی مانده است، بریزید و بگذارید تا بپزد و روغن بیندازد.
- مرحله دهم: گوشت را دوباره به کرفس اضافه کنید.
- مرحله یازدهم: کمی زعفران هم داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت باقی بمانند.
- مرحله دوازدهم: تا زمان پخت کامل غذا، برنج را نیمپز و آبکش کنید.
- مرحله سیزدهم: پس از آماده شدن همه مواد، درون قابلمهای کمی روغن بریزید.
- مرحله چهاردهم: اکنون یک لایه برنج، کمی پودر گل و زعفران دمکشیده و یک لایه از مواد گوشتی را در قابلمه بریزید و این کار را تا جایی انجام دهید تا دیگر موادی برایتان باقی نماند.
- مرحله پانزدهم: کمی کره آبشده را روی برنجی که لایه انتهایی است، بریزید و شعله را زیاد کنید تا بخار از آن خارج شود. سپس شعله را کم کرده و بگذارید تا کرفس پلو کاملا بپزد.
- مرحله شانزدهم: در تابهای دیگر 2 قاشق غذاخوری روغن بریزید و زرشکهای شستهشده را داخل آن تفت دهید.
- مرحله هفدم: در زمان سرو غذا زرشک را هم روی پلوی مخلوطشده بریزید و آن را میل کنید.
طرز تهیه کرفس پلو با گوشت چرخ کرده
برخی افراد برای درست کردن کرفس پلو از گوشت چرخکرده استفاده میکنند. در این روش چند ماده اولیه مورد نیاز برای پخت غذا تغییر میکنند. بهطور مثال گوشت چرخکرده به جای گوشت خورشتی استفاده میشود و در عینحال رب گوجهفرنگی نیز به آنها اضافه خواهد شد. مراحل پخت کرفس پلو با این شیوه به شکل زیر خواهد بود:
- مرحله اول: گوشت را با پیاز، سیر و ادویهها درون کاسهای بریزید و آنها را با دست ورز دهید. همه این مواد باید کاملا با هم ترکیب شوند تا بافت یکدستی را ایجاد کنند.
- مرحله دوم: گوشت را بهصورت کوفتههای ریز درآورید و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: در تابهای کره بریزید و کوفتهها را درون آن سرخ کنید.
- مرحله چهارم: کرفس خردشده را هم درون تابهای دیگر تفت دهید تا کمی نرم شود.
- مرحله پنجم: رب گوجهفرنگی را در تابه حاوی کرفس بریزید و آنها را مخلوط کنید.
- مرحله ششم: گوشت قلقلیهای تفتدادهشده را هم به ظرف حاوی کرفس و رب بیفزایید.
- مرحله هفتم: یک پیمانه آب را درون تابه بریزید و بگذارید تا کرفس و گوشتها همراه با یکدیگر کاملا پخته شوند.
- مرحله هشتم: برنج را خیس کرده و آنها را آبکش کنید.
- مرحله نهم: اکنون باید مواد را دقیقا با روشی که قبلا گفتیم، درون قابلمه قرار دهید. یعنی یک لایه برنج و یک لایه گوشت و کرفس را روی هم بریزید و مراحل پخت را تکمیل کنید.
نکته: میتوانید در مرحله نهم روی لایه گوشت و کرفس، کمی پودر لیمو عمانی هم بپاشید.
طرز تهیه کرفس پلو بدون گوشت
برای کسانی که رژیم گیاهخواری داشته یا تمایلی ندارند که از گوشت یا مرغ در غذای خود استفاده کنند، پخت کرفس بدون گوشت انتخاب خوبی خواهد بود. در مواد اولیه این روش، گوشت وجود ندارد و طرز تهیه آن کاملا متفاوت است. مواد اولیه مورد نیاز و مراحل پخت غذا را میتوانید در ادامه ببینید.
مواد لازم برای تهیه کرفس پلو بدون گوشت
گوشت چرخکرده در کرفس پلو باعث میشود تا حس و حال مجلسی بودن آن کمتر شود. در این روش بهتر است که از گوشت تازه چرخشده استفاده کنید تا طعم نهایی غذا بهتر شود. مواد مورد نیاز دیگر برای پخت غذا بهصورت زیر هستند:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
کرفس خردشده | 2 پیمانه |
برنج | 3 پیمانه |
هویج | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
ادویه کاری | 1 قاشق چایخوری |
دستور پخت کرفس پلو بدون گوشت
مراحل طرز تهیه کرفس پلو بدون گوشت بهصورت زیر است:
- مرحله اول: کرفس و هویج را خرد کرده و آنها را از قبل بخارپز کنید.
- مرحله دوم: کرفس و هویج را در تابه با کمی روغن برای مدت زمان 10 دقیقه تفت دهید.
- مرحله سوم: این سبزیجات را از درون تابه خارج کنید و داخل بشقاب بریزید.
- مرحله چهارم: پیاز را پوست بگیرید و آن را بهصورت خلالی خرد کنید.
- مرحله پنجم: پیازهای خردشده را درون تابه تفت دهید تا طلایی شوند.
- مرحله ششم: نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری را به این مواد اضافه و آنها را با هم ترکیب کنید تا طعم آنها به خورد هم برود.
- مرحله هفتم: رب گوجهفرنگی را داخل تابه بریزید و آنها را تفت دهید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
- مرحله هشتم: مواد داخل تابه را هم بزنید؛ سپس کرفس و هویجی را هم که قبلا تفت داده شدهاند، داخل آن بریزید.
- مرحله نهم: یک فنجان آب جوش را به مواد اضافه کنید و درب تابه را ببندید تا مراحل پخت آنها تکمیل شود.
- مرحله دهم: اجازه دهید این مواد برای مدت زمان 20 تا 30 دقیقه روی حرارت باقی بمانند و بافت داخل آنها کاملا بپزد.
- مرحله یازدهم: برنج را که 30 دقیقه قبل از پخت کامل غذا خیس کردهاید، نیمپز و سپس آبکش کنید.
- مرحله دوازدهم: برنج را به مخلوط کرفس اضافه کرده و آنها را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
- مرحله سیزدهم: این ترکیب را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا آب آنها کاملا گرفته شود.
- مرحله چهاردهم: حالا دمکنی را روی درب قابلمه بگذارید و اجازه دهید روی شعلهپخشکن، کاملا بپزد و دم بکشد.
طرز تهیه کرفس پلو با مرغ
گوشت مرغ هم ترکیب خوبی در کنار کرفس خواهد بود. این غذا هم هزینه ارزانتری را برایتان در پی دارد و هم برای کسانی که علاقهای به گوشت قرمز ندارند یا به دلایل مختلف نمیتوانند آن را مصرف کنند، بهترین انتخاب خواهد بود. در ادامه مواد اولیه مورد نیاز و همچنین مراحل پخت غذا را به شما آموزش خواهیم داد:
مواد لازم برای تهیه کرفس پلو با مرغ
برای درست کردن این غذا باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 3 پیمانه |
سینه مرغ پختهشده | 1 عدد |
ساقه کرفس به همراه برگ | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
رب گوجهفرنگی | 1.5 قشق غذاخوری |
پودر لیمو عمانی | 2/1 قشق چایخوری |
پاپریکا، نمک، فلفل، زردچوبه، روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کرفس پلو با مرغ
نحوه درست کردن کرفس پلو با مرغ بسیار ساده است و با طی کردن مراحل زیر انجام خواهد شد:
- مرحله اول: ساقههای کرفس را بشویید و خرد کنید.
- مرحله دوم: برگ کرفس را هم بهصورت کاملا ریز درآورید.
- مرحله سوم: کمی روغن را درون تابه بریزید و ساقه کرفس را داخل آن تفت دهید.
- مرحله چهارم: پیازها را به شکل نگینی خرد کنید و درون تابه حاوی روغن بریزید.
- مرحله پنجم: 2 حبه سیر رندهشده را به پیاز اضافه کرده و آنها را با هم تفت دهید.
- مرحله ششم: زمانی که پیازهای طلایی شدند، سینه مرغی را که پخته و ریشریش کردهاید، داخل آن بریزید.
- مرحله هفتم: رب گوجهفرنگی را هم به مرغ اضافه کنید.
- مرحله هشتم: زردچوبه، فلفل، نمک را هم به مقدار مورد نیاز در ظرف حاوی مواد بریزید.
- مرحله نهم: پودر لیمو عمانی را هم به تابه بیفزایید.
- مرحله دهم: همه این مواد را با هم ترکیب کرده و شعله زیر تابه را خاموش کنید.
- مرحله یازدهم: حال پس از نیمپز شدن برنج، آبکشی آن را انجام دهید.
- مرحله دوازدهم: ته قابلمه مورد نظر خود برای پخت غذا، کمی روغن بریزید و سپس تهدیگ دلخواه خود را داخل آن بچینید.
- مرحله سیزدهم: اکنون یک لایه از برنج را داخل قابلمه بریزید و مواد ترکیبشده را به آن اضافه کنید. سپس یک لایه از برگ کرفسهای خردشده را هم روی آنها قرار دهید.
- مرحله چهاردهم: این لایهها را تا زمانی که مواد شما تمام شوند، روی هم بگذارید و سپس درب قابلمه را ببندید تا مراحل پخت کامل شود.
طرز تهیه کرفس پلو مجلسی
برای درست کردن کرفس پلو مجلسی، طی کردن همان مراحلی که در مورد کرفس پلو با گوشت خورشتی گفتیم، مناسب است. میتوانید برای ایجاد ظاهر مجلسیتر در غذا آن را با کمی نعناع، شوید و ریحان تازه تزئین کنید و در کنار آن چند برش لیموی تازه هم بگذارید. درنهایت این غذا را همراه با سالاد، ترشی، ماست موسیر و… سرو کنید. برای مجلسیتر شدن غذا در استفاده از زعفران دست و دلباز باشید تا عطر و طعم نهایی غذای شما بهتر شود.
نکات لازم برای تهیه کرفس پلو خوشمزه
طرز تهیه کرفس پلو را باید با روشی که در بالا گفته شد، درست کنید؛ اما در این میان نکاتی هم وجود دارند که با در نظر گرفتن آنها میتوانید طعم نهایی غذا را بهتر کنید. این موارد را در اینجا آوردهایم:
- استفاده از برگ کرفس باعث میشود تا عطر و طعم غذا بهتر شود.
- در صورت تمایل میتوانید رب گوجه را از میان مواد اولیه مورد نظر خود حذف کنید.
اصول نگهداری از کرفس پلو
اگر کرفس پلو را با گوشت تهیه میکنید، حتما باید بعد از سرو غذا، باقیمانده آن را درون یخچال یا محیط خنک قرار دهید. گرمای هوا ممکن است مواد موجود در این غذا را خراب کند.
روش جلوگیری از خراب شدن کرفس پلو
پس از تکمیل مراحل تهیه کرفس پلو، حتما آن را داخل یخچال قرار دهید. این کار باعث میشود تا از فاسد شدن گوشت و دیگر مواد غذایی موجود در غذا جلوگیری شود.
بهترین جایگزین ها برای تهیه کرفس پلو
در طرز تهیه کرفس پلو ، میتوانید به جای لیمو عمانی از آب لیمو ترش هم استفاده کنید. همچنین استفاده از سویا به جای گوشت برای تامین پروتئین بدن انتخاب خوبی است.
تاریخچه کرفس پلو
در دورههای ساسانی و قبل از آن، کرفس بهعنوان غذایی پرمصرف شناخته میشد و در ابتدا آن را برای درست کردن خورش کرفس استفاده میکردند. پس از آن غذاهایی مثل کرفس پلو هم تهیه و بهعنوان غذایی پرطرفدار بین مردم شناخته شدند. در حال حاضر این غذا در بسیاری از شهرهای ایران پخته میشود و در ترکیبات آن انواع گوشت مرغ و گوسفند بهکار میرود. البته گاهی نیز میتوان آن را بدون گوشت تهیه کرد.
خواص کرفس برای بدن
کرفس گیاهی با خواص فراوان است. مصرف منظم این سبزی میتواند باعث بهبود وضعیت سلامتی بدن شما شود؛ بنابراین بهتر است آن را بهصورت سالاد، آب کرفس و درون سسهای مختلف در برنامه غذایی خود قرار دهید. خواص کرفس را میتوانیم شامل تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهابات، افزایش سلامت قلبی، حفظ سلامت پوست و استخوانها بدانیم.
کرفس پلو را حتما تهیه کنید…
در این مطلب طرز تهیه کرفس پلو را به شما آموزش دادیم و مواد اولیه مورد نیاز و مراحل پخت آن را بهطور کامل بیان کردیم. حال، پیشنهاد میکنیم که یکی از روشهای بالا را انتخاب کرده و این غذا را برای اهل خانه تهیه کنید.
البته، اگر احساس میکنید که برخی از اعضای خانواده غذاهایی که با کرفس درست میشوند را دوست ندارند، این غذا را برای خودتان و افرادی که آن را دوست دارند، تهیه کرده و غذای موردعلاقه دیگر اعضای خانه را از سفارش انلاین غذا اسنپ فود سفارش دهید. با این کار، هم کرفس پلو و هم غذاهای دیگری در سفره دارید و همهی اعضای خانواده را خوشحال خواهید کرد.
سوالات متداول
آیا میتوان برای تهیه کرفس پلو از کرفس فریزری هم استفاده کرد؟
بله؛ این امکان وجود دارد؛ اما بهتر است از سبزیجات تازه برای پخت غذا استفاده کنید.
شکل ظاهری کرفس تازه چگونه است؟
برگهای کرفس باید سبز کمرنگ باشند. در صورتیکه رنگ آنها تیره یا قهوهای باشد، مانده و پیر هستند و ممکن است طعم غذای شما را خراب کنند.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402