آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
  • میگو پفکی
    طرز تهیه میگو پفکی آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
طرز تهیه کوکو بادکوبه ای
آموزش آشپزی
به این مقاله امتیاز دهید
بدون نظر

طرز تهیه کوکو بادکوبه ای ؛ غذای لذیذ و محبوب شهرهای شمالی

مینا اسماعیل بیگی 21 فروردین 1403 6 دقیقه

کوکوی بادکوبه ای یک غذای لذیذ شمالی است که پخت آن با تغییراتی جزئی در مراسم عروسی هم رایج است. در طرز تهیه کوکو بادکوبه ای ، باید ابتدا سینه مرغ را با مقداری سیر، پیاز و ادویه بپزید و پس از خنک شدن، به صورت نگینی ریز خرد کنید. پوره گوجه‌فرنگی را تفت دهید، سپس به ترتیب، پیاز رنده‌شده، سینه مرغ نگینی و رب گوجه را به آن اضافه کنید. در ادامه، سیب‌زمینی‌های نگینی سرخ‌شده را همراه با رب نارنج به مواد تابه افزوده و در نهایت، پیازداغ را هم اضافه کنید. پس از خنک شدن مواد کوکو، تخم‌مرغ‌ها را با مقداری نمک، ادویه و بیکینگ‌پودر به مایه کوکو افزوده و آن را در روغن مایع سرخ کنید.

کوکو بادکوبه ای

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 1 ساعت و نیم
زمان پخت غذا حدود نیم ساعت
میزان سختی متوسط

طرز تهیه کوکو بادکوبه ای

تهیه کوکوی بادکوبه ای رسپی‌های مختلفی دارد و در بعضی دستورها از چاشنی زعفران استفاده می‌شود؛ اما استفاده از گوشت مرغ و تخم‌مرغ، پای ثابت کار است. این کوکو ظاهر شکیلی دارد و می‌توانید به‌عنوان یک غذای نونی خوشمزه در مهمانی‌ها و دورهمی‌های دوستانه روی آن حساب کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت کوکوی بادکوبه ای را با هم می‌خوانیم:

عکس کوکو بادکوبه ای

مواد لازم برای تهیه کوکوی بادکوبه ای

درست کردن کوکوی بادکوبه ای هم مثل طرز تهیه کوکو نخود فرنگی ، مواد اولیه متنوعی دارد که لیست کامل آن‌ها را با مقادیر لازم در جدول زیر می‌بینید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سینه مرغ 200 گرم
پیاز 2 عدد
سیب‌زمینی متوسط 5 عدد
گوجه‌فرنگی 1 عدد
سیر 2 حبه
تخم‌مرغ 5 عدد
پیازداغ 3 قاشق غذاخوری
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
رب نارنج 1 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر نصف قاشق مرباخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم

مراحل دستور پخت کوکوی بادکوبه ای

طرز تهیه کوکو بادکوبه ای به شکل زیر انجام می‌شود:

  • مرحله اول: سینه مرغ را همراه با حبه‌های سیر و 1 پیاز خرد‌شده داخل قابلمه‌ای مناسب قرار دهید.
  • مرحله دوم: مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر دارچین هم به قابلمه بیفزایید و داخل قابلمه تا جایی آب بریزید که روی سینه مرغ را بپوشاند.
  • مرحله سوم: حالا قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و حدود 1 ساعت زمان دهید تا سینه مرغ به طور کامل بپزد.
  • مرحله چهارم: در همین فاصله، سیب‌زمینی‌ها را شسته و پوست بگیرید. سپس آن‌ها را به صورت نگینی و خیلی ریز خرد کرده، در تابه‌ای مناسب با مقداری روغن مایع سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله پنجم: سینه مرغ پخته را هم از قابلمه خارج کرده و به صورت نگینی خیلی ریز خرد کنید.
  • مرحله ششم: پوست گوجه‌فرنگی‌ها را بگیرید و آن‌ها را به صورت خیلی ریز رنده کنید تا حالت پوره پیدا کنند.
  • مرحله هفتم: پوره گوجه‌فرنگی را بدون روغن در تابه‌ای مناسب تفت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
  • مرحله هشتم: حالا 1 عدد پیاز باقیمانده را به صورت ریز رنده کرده، به تابه حاوی گوجه بیافزایید و تفت دهید.
  • مرحله نهم: در ادامه، سینه مرغ نگینی‌شده را در تابه بریزید و صبر کنید تا طعم پوره گوجه‌فرنگی به خورد سینه مرغ برود. سپس رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه کرده و مقداری تفت دهید تا حالت خامی آن گرفته شود.
  • مرحله دهم: حالا زمان اضافه کردن سیب‌زمینی‌های سرخ شده است. آن‌ها را همراه با رب نارنج داخل تابه بریزید و با بقیه مواد هم بزنید تا ترکیب یکدستی ایجاد شود.
  • مرحله یازدهم: در نهایت، پیازداغ را داخل تابه بریزید و در حدی که به طور یکدست با مواد دیگر مخلوط شود، محتویات تابه را هم بزنید.
  • مرحله دوازدهم: حالا تابه را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید محتویات داخل آن کاملا خنک شوند.
  • مرحله سیزدهم: در ادامه، مواد کوکوی بادکوبه ای را داخل کاسه‌ای مناسب ریخته و تخم‌مرغ‌ها را روی آن‌ها بشکنید. سپس مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین به مواد کوکو بیفزایید.
  • مرحله چهاردهم: در نهایت، بیکینگ‌پودر را به مایه کوکو اضافه کنید و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید.
  • مرحله پانزدهم: در این مرحله از طرز تهیه کوکو بادکوبه ای ، تابه‌ای مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و داخل آن مقداری روغن مایع بریزید تا گرم شود.
  • مرحله شانزدهم: حالا مایه کوکو را داخل تابه بریزید و سطح آن را با یک قاشق صاف کنید. سپس درب تابه را ببندید و صبر کنید تا یک طرف کوکو کاملا سرخ شود.
  • مرحله هفدهم: در ادامه کار، کوکو را برگردانید و این بار درب تابه را باز بگذارید تا سمت دیگر کوکو هم کاملا بپزد و برشته شود.
  • مرحله هجدهم: در نهایت تابه را از روی حرارت بردارید. کوکوی بادکوبه‌ای را به صورت دلخواه برش زده و با دورچین های دلخواه در ظرف سرو بچینید.

تهیه سس کوکو بادکوبه

در بعض رسپی‌های تهیه این کوکوی خوشمزه، مقداری سس هم تهیه می‌کنند و آن را در کنار کوکو سرو کرده یا روی آن‌ها می‌ریزند. برای تهیه سس کوکو بادکوبه، مراحل زیر را انجام دهید:

تهیه سس کوکو بادکوبه

  • مرحله اول: 1 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را داخل قابلمه یا تابه‌ای کوچک ریخته و 1 قاشق غذاخوری آب لیموترش و 1 قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله دوم: حالا 1 لیوان آب مرغ را به مواد داخل تابه افزوده و کمی مواد را هم بزنید.
  • مرحله سوم: برای چند دقیقه شعله گاز را زیاد کنید تا سس شروع به جوشیدن کند. سپس، حرارت را کم کرده و اجازه دهید سس کوکو با حرارت ملایم به آرامی بجوشد و غلیظ‌تر شود.

نکات لازم در طرز تهیه کوکو بادکوبه ای

رعایت نکات زیر کمک می‌کند تا آشپزی حرفه‌ای‌تری داشته باشید:

  • دقت کنید که برخلاف طرز تهیه کوکو گوشت ، در رسپی کوکوی بادکوبه ای، پیاز و بقیه مواد باید به صورت کاملا ریز، خرد یا رنده شوند.
  • بهتر است سیب‌زمینی‌ها را بعد از سرخ کردن داخل یک آبکش بریزید تا روغن اضافی آن‌ها خارج شود.
  • برای درست کردن یک کوکوی بادکوبه ای مجلسی می‌توانید از قالب‌های آماده استفاده کنید. به این ترتیب که قالب را داخل تابه قرار داده و مایه کوکو را داخل آن بریزید. پس از اینکه مایه کوکو خودش را گرفت، قالب را به آرامی خارج کرده و پس از سرخ شدن یک طرف کوکو، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

نکات لازم در طرز تهیه کوکو بادکوبه ای

  • مثل طرز تهیه کوکو لوبیا سبز ، برای پخت کوکوی بادکوبه ای هم باید از حرارتی ملایم و یکنواخت استفاده کرد.
  • در بعضی رسپی‌های این کوکو، مقداری زرشک هم به ترکیب مواد آن اضافه می‌شود.
  • در صورت استفاده از گوشت مرغ در طبخ این غذا، از گوشت سینه مرغ استفاده کنید که استخوان کمتری دارد.

اصول نگهداری از کوکوی بادکوبه ای

همان‌طور که دیدید، در این رسپی هم مثل طرز تهیه کوکو عدس ، کوکوی گوشت و.. از تخم‌مرغ استفاده می‌شود. به‌علاوه، وجود گوشت مرغ هم ماندگاری این غذا را محدود می‌کند. بنابراین بهتر است باقیمانده این غذا را ظرف 3 تا 4 روز آینده مصرف کنید.

روش جلوگیری از خراب شدن کوکوی بادکوبه ای

باقیمانده غذا را در ظرفی درب‌دار که درب آن کاملا بسته شود، بریزید. فراموش نکنید که این غذا باید دور از گرما و رطوبت قرار گیرد و اگر هنگام استفاده مجدد احساس کردید که تغییری در طعم و شکل ظاهری غذا ایجاد شده، از مصرف باقیمانده آن صرف‌نظر کنید.

بهترین جایگزین ها در طرز تهیه کوکوی بادکوبه ای گیلانی

اگر کوکوی بادکوبه ای را به‌عنوان یک غذای گیلانی می‌شناسید، باید بگوییم که پخت این غذای لذیذ مختص گیلان نیست و می‌توان این کوکو را یکی از غذاهای اصیل روستاهای حاشیه دریای خزر به شمار آورد. مردمان این نواحی در طرز تهیه کوکو بادکوبه ای به‌جای مرغ، از گوشت مرغان هوایی و پرندگان وحشی استفاده می‌کنند و پخت این غذا در استان مازندران هم مرسوم است.

کوکوی بادکوبه ای

طعم کوکوی بادکوبه ای را باید امتحان کنید…

در بالا طرز تهیه کوکو بادکوبه ای را توضیح داده و نکات درست کردن آن را برایتان گفتیم. این کوکو طعم خوبی دارد و پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را تهیه کنید. البته، اگر احساس می‌کنید که برخی از اعضای خانواده ممکن است این غذا را دوست نداشته باشند، کوکو را برای خودتان و آن‌هایی که طعم آن را می‌پسندند، آماده کرده و غذای موردعلاقه آن‌ها را از لیست انواع غذاهای شمالی، فست فود، انواع کباب و … اسنپ فود سفارش دهید. سفارش آنلاین غذا اسنپ فود در خدمت شما است و غذای انتخابی شما در کمترین زمان ممکن به دستتان می‌ساند.

سوالات متداول

برای تهیه کوکوی بادکوبه ای از چه گوشتی استفاده می‌شود؟

برای این منظور می‌توان از گوشت انواع پرندگان وحشی و همچنین گوشت مرغ استفاده کرد.

مدت ماندگاری کوکوی بادکوبه ای چقدر است؟

حدود 3 تا 4 روز می‌توانید باقیمانده این کوکو را در یخچال نگهدارید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

ارسال نظرات

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود