طرز تهیه دسر پاناکوتا را با ۱۱ طعم مختلف امتحان کنید
دسر پاناکوتا پرطرفدار این روزها به شکل آماده و در بستهبندیهای مختلف در همهجا پیدا میشود، اما طرز تهیه آن بسیار ساده بوده و یکی از بهترین دسرهای فوری و بی دردسر است. طرز تهیه دسر پاناکوتا وانیلی نهایتاً نیم ساعت از وقت شما را میگیرد و البته چهار تا پنج ساعت هم باید داخل یخچال بماند تا آماده سرو شود. در این مطلب از اسنپ فود طرز تهیه پاناکوتا به روش ساده را ارائه میدهیم.
دسر پاناکوتا |
|
تعداد نفرات | ۴ نفر |
زمان آمادهسازی | ۳۰ دقیقه |
زمان تهیه در یخچال | ۴ تا ۵ ساعت |
میزان سختی | کم |
دسر پاناکوتا چیست؟
ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که پاناکوتا چیست؟ پاناکوتا (Panna cotta) یک دسر ایتالیایی است و میتوان این دسر را جزو دسته پودینگها دانست. پانا کوتا، این دسر محبوب عمر چندانی ندارد و احتمالاً باید تولد آن را حوالی سال ۱۹۶۰ میلادی جستوجو کرد؛ چون در کتابهای آشپزی قبل از این تاریخ، نامی از این دسر دیده نمیشود.
به روشهای مختلفی میتوانید پاناکوتا، این دسر خوشمزه را تهیه کنید. در ادامه به طرزتهیه پاناکوتا با ۱۱ طعم مختلف اشاره کردهایم. اگر تمایل دارید تا این دسر خوشمزه را با طعم انار، توت فرنگی، قهوه، شکلات و… تهیه کنید، در ادامه با ما همراه باشید. بعد از خواندن این مطلب با تنوع بسیار دسر پاناکوتا آشنا میشوید و میتوانید این دسر را مطابق ذائقه تمام افراد خانواده و مهمانان خود تهیه کنید.
طرز تهیه پاناکوتا انار
پاناکوتا انواع مختلفی دارد. احتمالاً تنوع پاناکوتاها به طرز تهیه آنها برمیگردد؛ همانطور که گفتیم، طرز تهیه دسر پاناکوتا مانند اغلب دسرها بسیار ساده است و این ویژگی موجب میشود تا بتوانید پاناکوتا دلخواه خود را با طعمهای مختلف تهیه کنید. مواد اولیه مورد نیاز پایه، برای انواع پاناکوتا تقریباً یکسان است؛ شما فقط باید برای به دست آوردن مزه دلخواهتان، طعمدهندههای مختلف را به این دسر اضافه کنید.
مواد اولیه برای تهیه دسر پاناکوتا انار
این دسر طعم بسیار خوبی داشته و به همین دلیل مورد پسند اغلب افراد قرار میگیرد. در ادامه به معرفی مواد اولیه و طرز تهیه پاناکوتا ساده انار میپردازیم که این مواد اولیه در اغلب خانهها پیدا میشود. با این میزان مواد اولیه میتوانید برای ۴ نفر دسر پاناکوتا تهیه کنید. در صورتی که قصد دارید تا این دسر را برای افراد بیشتری درست کنید، باید میزان مواد اولیه را افزایش دهید؛ مثلا در طرز تهیه پاناکوتا وانیلی برای 10 نفر مقدار تمامی مواد اولیه باید ۲.۵ برابر شود.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر | ۱ پیمانه |
خامه صبحانه | ۱ پیمانه |
پودر ژلاتین | ۱ قاشق غذاخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
شکر یا پودر قند | دو سوم پیمانه |
آب جوش | نصف لیوان |
پودر ژله انار | ۱ بسته |
انار | ۲ عدد |
دستور تهیه پاناکوتا انار
طرز تهیه پاناکوتا با خامه صبحانه امکانپذیر بوده و بسیار ساده است. برای تهیه پاناکوتا انار مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: در اولین مرحله از تهیه پاناکوتا با ژله خوشمزه، پودر ژلاتین را با شیر سرد داخل ظرفی مناسب بریزید.
- مرحله دوم: ظرف را روی کتری در حال جوش قرار دهید و درب آن را بگذارید تا به روش بنماری، یکنواخت شود.
- مرحله سوم: خامه و شکر را در یک قابلمه کوچک روی حرارت کم، بدون اینکه بجوشد، گرم کنید.
- مرحله چهارم: بهمحض اینکه جوشهای ریز در کنار خامه و شکر پیدا شد، قابلمه را از روی شعله بردارید.
- مرحله پنجم: شیر مخلوط با پودر ژلاتین را به همراه وانیل به خامه و شکر اضافه کنید.
- مرحله ششم: مایه را به خوبی مخلوط کنید و در ظرف سرو بریزید. سپس ظرف را داخل یخچال بگذارید تا سفت شود.
- مرحله هفتم: در این مرحله از طرز تهیه پاناکوتا با ژله باید ژله انار را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و کنار بگذارید تا سرد شود؛ همچنین میتوانید از روش بنماری هم استفاده کنید.
- مرحله هشتم: دانههای انار را روی پاناکوتا بریزید و ژله را روی آن اضافه کنید.
- مرحله نهم: پاناکوتا انار را برای چهار تا پنج ساعت در یخچال بگذارید تا سرد شده و شکل بگیرد. دسر شما آماده است؛ نوش جان!
حالا طرز تهیه پاناکوتا وانیلی با ژله خوشمزه را یاد گرفتید. جالب است بدانید که یکی دیگر از دسرهای خوشمزه و آسان طرز تهیه دسر مگنولیا است که میتوانید با استفاده از آن، تنوع دسرهای خود برای مهمانی را افزایش دهید.
طرز تهیه پاناکوتا قهوه
برای درست کردن پاناکوتا قهوه به نصف قاشق چایخوری پودر نسکافه و ژله نسکافه نیاز دارید:
- مرحله اول: مراحل اولیه تهیه این دسر مشابه پاناکوتا انار است که باید ابتدا پودر ژلاتین و شیر را به روش بنماری آماده کنید.
- مرحله دوم: خامه و شکر را حرارت دهید و پس از رسیدن به نقطه جوش، از روی شعله بردارید.
- مرحله سوم: ترکیب ژلاتین و شیر را همراه با وانیل، داخل ظرف خامه و شکر بریزید. حالا مواد را در ظرف سرو ریخته و در یخچال قرار دهید.
- مرحله چهارم: پس از آنکه مواد را درون یخچال قرار دادید و خنک شد، پودر نسکافه را با آب جوش و ژله نسکافه مخلوط کنید و هم بزنید تا شفاف شود. بهتر است برای این کار از یک شات قهوه اسپرسو استفاده کنید.
- مرحله پنجم: ژله نسکافه را روی پاناکوتا بریزید و برای چهار تا پنج ساعت در یخچال نگه دارید.
طرز تهیه پاناکوتا با سس میوه
برای طرز تهیه ی پاناکوتا با سس میوه، یک پیمانه میوه فریز شده آماده کنید که ترکیب میوههای این دسر به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد:
- مرحله اول: ژلاتین و شیر را روی حرارت بخار آب قرار دهید تا یکدست شود.
- مرحله دوم: خامه و شکر را روی شعله گاز مخلوط کنید و به محض جوشیدن، از روی حرارت بردارید.
- مرحله سوم: وانیل را به همراه ژلاتین و شیر، به ترکیب خامه و شکر اضافه کنید. حالا دسر را داخل ظرف سرو بریزید و در یخچال بگذارید تا سرد شود.
- مرحله چهارم: مخلوط میوههای موردنظر خود را در فریزر بگذارید تا یخ بزند؛ سپس آن را با پودر قند داخل میکسر بریزید. در انتها سس میوه را روی پاناکوتا دسر ریخته و سرو کنید.
طرز تهیه پاناکوتا شکلات
برای طرز تهیه پاناکوتا شکلاتی، علاوه بر مواد اولیه گفته شده به شکلات رنده شده هم نیاز دارید:
- مرحله اول: ترکیب پودر ژلاتین و شیر را به روش بن ماری آماده کنید.
- مرحله دوم: شکر و خامه را روی حرارت مستقیم شعله بگذارید و زمانی که جوشهای ریز در اطراف ظرف را مشاهده کردید، آن را از روی شعله بردارید.
- مرحله سوم: حالا ترکیب ژلاتین و شیر را همراه با وانیل، به خامه و شکر اضافه کنید.
- مرحله چهارم: بعد از حل شدن شکر در مخلوط خامه و پودر ژلاتین، شکلات رندهشده را داخل مایه داغشده بریزید و بعد از مدتی، هم بزنید تا دسر، رنگ شکلاتی پیدا کند.
- مرحله پنجم: دسر پاناکوتا را داخل ظرف سرو بریزید و برای چهار تا پنج ساعت در یخچال نگه دارید تا فرم بگیرد.
اگر به دسر شکلاتی علاقه دارید پیشنهاد میکنیم در مقاله طرز تهیه موچی، حتما موچی شکلاتی را هم برای دسر امتحان کنید.
طرز تهیه پاناکوتا توت فرنگی
ژله توت فرنگی و تکههای این میوه، از مواد اولیهای است که برای تهیه پاناکوتا توت فرنگی مورد استفاده قرار میگیرد:
- مرحله اول: ابتدا ترکیب ژلاتین، وانیل، شیر و شکر را مشابه قبل تهیه کنید.
- مرحله دوم: ژله توتفرنگی را در یک لیوان آب جوش حل کنید و سپس به آن یک لیوان آب سرد بیفزایید.
- مرحله سوم: چند تکه توت فرنگی روی پاناکوتا قرار دهید و سپس ژله توت فرنگی را روی آن بریزید.
- مرحله چهارم: در نهایت دسر را در یخچال بگذارید تا سفت و آماده شود.
طرز تهیه دسر پاناکوتا موزی
طرز تهیه دسر پاناکوتا موزی کمی متفاوت بوده و مطابق مراحل زیر آماده میشود:
- مرحله اول: ابتدا شیر و خامه را روی حرارت مخلوط کرده، موزها را خرد کنید و به آن بیفزایید.
- مرحله دوم: بعد از اندکی جوشیدن، شکر را در چند مرتبه اضافه کنید. در ادامه بعد از حلشدن شکر، ظرف را از روی حرارت بردارید.
- مرحله سوم: ژلاتین را با دو قاشق غذاخوری آب جوش در ظرفی کوچک بریزید و هم بزنید تا شفاف شود. حالا ژلاتین را به مخلوط اضافه کرده و به خوبی ترکیب کنید.
- مرحله چهارم: مایه را داخل ظرف سرو بریزید و برای چهار تا پنج ساعت در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه دسر پاناکوتا با بیسکویت پتی بور
در طرز تهیه پاناکوتا با بیسکویت پتی بور مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: پودر ژلاتین و شیر را به روش بن ماری آماده کرده و سپس همراه با وانیل، به ترکیب خامه و شکر حرارت دیده اضافه کنید.
- مرحله دوم: بیسکویت پتی بور را با گوشتکوب بکوبید تا خرد شود. دقت کنید که بیسکویتها نباید بیش از حد بزرگ یا پودری باشند.
- مرحله سوم: نیمی از مواد دسر را داخل قالب ریخته و در یخچال قرار دهید تا نیمبند شود.
- مرحله چهارم: حالا بیسکویت را همراه موز و گردو داخل قالب بریزید و مابقی مواد را به عنوان لایه نهایی روی آن اضافه کنید.
- مرحله پنجم: در نهایت دسر را در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت و آماده سرو شود.
نکته: در طرز تهیه دسر پاناکوتا با این روش بهتر است که پاناکوتا شکلاتی درست کنید؛ زیرا ترکیب آن در کنار بیسکویت پتی بور بسیار خوش طعم خواهد شد.
طرز تهیه دسر پاناکوتا با بستنی
در طرز تهیه پاناکوتا با بستنی به پودر ژله و یک عدد بستنی وانیلی نیاز دارید:
- مرحله اول: مشابه قبل ابتدا مواد پاناکوتا را از ترکیب ژلاتین و شیر، همراه با خامه و شکر جوشیده و وانیل آماده کنید و در قالب بریزید. حالا منتظر بمانید تا دسر در یخچال سفت شود.
- مرحله دوم: پودر ژله را با یک پیمانه آب جوش مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا ترکیب شود.
- مرحله سوم: بستنی را در دمای اتاق قرار دهید تا حالت خود را از دست بدهد. سپس بستنی را با ژله ترکیب کرده و هم بزنید.
- مرحله چهارم: پاناکوتا را از یخچال خارج کرده و ژله بستنی را روی آن بریزید. مجددا دسر را در یخچال بگذارید تا کاملا ببند.
- مرحله پنجم: برای تزیین پاناکوتا، میتوانید مطابق سلیقه خود، آن را با تکههای میوه یا پودر نارگیل تزیین کنید.
طرز تهیه دسر پاناکوتا بدون خامه
اگر خامه در دسترس ندارید یا به هر دلیلی مایل به استفاده از خامه نیستید، میتوانید مطابق مراحل زیر، طرز تهیه دسر پاناکوتا را بدون خامه دنبال کنید:
- مرحله اول: برای طرز تهیه پاناکوتا وانیلی بدون خامه، ابتدا شیر را روی حرارت بگذارید و شکر و وانیل را به آن اضافه کنید.
- مرحله دوم: پس از آنکه شکر حل شد، حرارت را خاموش کنید.
- مرحله سوم: پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کرده و روی بخار کتری بگذارید تا آماده شود.
- مرحله چهارم: ژلاتین را با دیگر مواد ترکیب کنید و آنها را در قالب بریزید. در نهایت دسر را در یخچال قرار دهید تا ببندد.
طرز تهیه پاناکوتا سه رنگ قالبی
علاوه بر مواد اولیه گفته شده، برای درست کردن این پاناکوتا به ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو و ۲ قاشق غذاخوری پودر نسکافه هم نیاز دارید:
- مرحله اول: ابتدا پودر ژلاتین و شیر را روی حرارت بخار آب قرار دهید تا یکدست شود.
- مرحله دوم: شکر و خامه را داخل یک ظرف ریخته و روی شعله گاز قرار دهید. زمانی که خامه جوش زد، ظرف را از روی شعله برداشته و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: ترکیب ژلاتین و شیر را به ظرف خامه و شکر اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.
- مرحله چهارم: سپس این مایه را به سه قیمت تقسیم کرده و یک بخش از آن را با وانیل مخلوط کنید. پودر نسکافه را با آب حل کرده و به بخش دیگر مایه بیفزایید. بخش سوم را نیز با پودر کاکائو و آب ترکیب کنید.
- مرحله پنجم: ابتدا مایه شکلاتی را داخل قالب ریخته و در یخچال قرار دهید تا ببندد. سپس مایه نسکافه را اضافه کرده و منتظر بمانید تا در یخچال سفت شود. در نهایت نیز لایه وانیلی را بیفزایید و دسر را در یخچال قرار دهید تا آماده سرو شود.
طرز تهیه دسر پاناکوتا با نشاسته
برخی افراد برای تهیه انواع دسر پاناکوتا از نشاسته ذرت نیز استفاده میکنند. طرز تهیه پاناکوتا با نشاسته ذرت تفاوت چندانی با دیگر انواع آن ندارد و مطابق مراحل زیر است:
- مرحله اول: پودر ژلاتین را با شیر داخل یک ظرف بریزید، روی حرارت بخار آب قرار دهید تا یکدست شود و سپس آن را کنار بگذارید.
- مرحله دوم: نشاسته ذرت را با یک قاشق غذاخوری آب ترکیب کنید تا بهخوبی مخلوط شود. سپس آن را به شیر و ژلاتین اضافه کرده و هم بزنید.
- مرحله سوم: در ظرفی دیگر خامه و شکر را روی شعله گاز بگذارید و زمانی که به نقطه جوش رسید، آن را از روی شعله بردارید.
- مرحله چهارم: مخلوط نشاسته، شیر و ژلاتین را همراه وانیل به ترکیب خامه و شکر اضافه کنید. مایه را هم بزنید، در ظرف سرو بریزید و آن را در یخچال قرار دهید.
نکات مهم در طرز تهیه دسر پاناکوتا
پس از آشنایی با طرز تهیه پاناکوتا ساده با ژله و دیگر روشهای تهیه این دسر، باید فوت و فنهای درست کردن آن را نیز یاد بگیرید:
- مدتی قبل از تهیه دسر، شیر و خامه را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
- در مرحله حل کردن ژلاتین در شیر، دقت کنید که ژلاتین به خوبی حل شده و حالت یکدست پیدا کند.
- حتما ژلاتین را به روش بنماری و با حرارت بخار آب حل کنید و به هیچ وجه آن را روی حرارت مستقیم قرار ندهید.
- اگر در طرز تهیه دسر پاناکوتا ، قالب فلزی به کار میبرید، ابتدا قالب را در فریزر قرار دهید تا خنک شود و دسر به قالب نچسبد.
- این دسر را میتوان با پودر دسر پاناکوتا آماده نیز تهیه کرد. در طرز استفاده پاناکوتا اماده ابتدا پودر دسر را در مقدار کافی شیر حل کنید و روی گاز حرارت دهید. سپس دسر را در قالب ریخته و در یخچال بگذارید تا آماده سرو شود.
روش نگهداری دسر پاناکوتا
حال که روش تهیه ژله پاناکوتا را میدانید، اکنون این سوال پیش میآید که دسر پاناکوتا را چگونه نگهداری کنیم؟ دسر را در ظرفی دربدار قرار دهید یا روی ظرف دسر را با سلفون بپوشانید و سپس آن را در یخچال بگذارید. انواع دسر پاناکوتا معمولا تا ۳ روز در یخچال سالم مانده و قابل مصرف هستند.
جلوگیری از خراب شدن دسر پاناکوتا
برای جلوگیری از خراب شدن دسر پاناکوتا با ژله دقت کنید که دسر بیرون از یخچال باقی نماند. همچنین ظرفی که دسر را در آن برگردانده و نگهداری میکنید، باید کاملا تمیز و خشک باشد.
جایگزین مناسب در طرز تهیه دسر پاناکوتا
برای درست کردن دسر پاناکوتا میتوانید به جای شیر معمولی، از شیرهای گیاهی استفاده کنید. پس اگر به شیر و لبنیات حساسیت دارید یا به هر دلیلی مایل به استفاده از شیر برای درست کردن پاناکوتا نیستید، میتوانید شیرهای گیاهی همچون شیر سویا، شیر بادام یا شیر نارگیل را جایگزین کنید. بهترین انتخاب برای این دسر، شیر نارگیل است که طعم جذابی به پاناکوتا میدهد.
پاناکوتا، دسر مناسب مهمانیها و جمعهای خانوادگی!
در این مطلب طرز تهیه پاناکوتا به روشهای مختلف را آموزش دادیم. انتخاب مواد اولیه این دسر شامل انواع میوهها و شکلات به ذائقه شما بستگی دارد. میتوانید پاناکوتا را هرطور که دوست دارید تهیه کرده و در مهمانیهای خود مورد استفاده قرار دهید.
البته، پیشنهاد میکنیم که اگر برای مهمانیها به دنبال تهیه انواع دسر هستید و وقت کافی برای تهیه آنها را ندارید، از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، باید از قسمت سفارش آنلاین از کافه کمک بگیرید و موارد دلخواه خود را آنلاین سفارش دهید.
سوالات متداول
بهترین قالب برای تهیه دسر پاناکوتا چیست؟
قالبهای سیلیکونی، بهترین انتخاب در طرز تهیه دسر پاناکوتا هستند، اما شما میتوانید از قالبهای فلزی و پلاستیکی نیز برای تهیه این دسر استفاده کنید.
چگونه دسر پاناکوتا را از قالب خارج کنیم؟
برای بیرون آوردن پاناکوتا از قالب دسر، ابتدا لبههای آن را به کمک یک چاقو، از دیواره قالب جدا کنید و سپس قالب را روی ظرف برگردانید. یک ضربه کوچک به کف قالب بزنید تا دسر جدا شده و داخل ظرف قرار بگیرید.
چگونه دسر پاناکوتا را به صورت تک نفره آماده کنیم؟
شما میتوانید برای مهمانیها، دسر پاناکوتا را به صورت تک نفره آماده کنید. برای این کار کافی است تا مواد دسر را داخل قالبهای تک نفره یا لیوان و گیلاسهای کوچک بریزید و سپس در یخچال بگذارید تا دسر آماده سرو شود.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402