آخرین کلمات کلیدی جست و جو شده
داغ‌ترین‌های امروز
  • انواع بیماری‌های گربه خانگی
    انواع بیماری‌های گربه خانگی؛ علائم، علت و روش‌های درمان آذر 3, 1403
  • گل برای روز مادر
    گل برای روز مادر و معرفی 10 گل برتر آبان 30, 1403
  • بهترین خاک گربه
    بهترین خاک گربه + انواع برندها و راهنمای خرید آبان 30, 1403
صفحه پیدا نشد!
رفع تندی غذا
دانستنی ها و راهنماها
4.3/5 - (47 امتیاز)
14

رفع تندی غذا|از بین بردن و گرفتن تندی غذا با 9 تکنیک سریع

مینا اسماعیل بیگی 10 اردیبهشت 1403 7 دقیقه

چگونه تندی غذا را بگیریم؟ این اولین سوالی است که برای رفع تندی غذا بعد از اضافه کردن مقدار بیش از حد فلفل در آشپزی می‌پرسید به دنبال روشی اصولی می‌گردید تا علاوه بر اینکه غذا طعم اصلی خود را از دست ندهد، مزه تندی بیش از حد آن رفع شود. در این شرایط حساس، ما در کنارتان هستیم؛ زیرا ترفندهای مختلفی وجود دارد که می‌توانید قبل از سرو‌کردن غذا، از آن‌ها برای رفع تندی غذا استفاده کنید. اگر می‌خواهید از حس ناخوشایند تندی زیاد غذا خلاص شوید و طعم آن را متعادل کنید، همراه ما باشید تا در ادامه ترفندهایی را برای کاهش یا از بین‌ بردن تندی غذا بررسی کنیم.

چگونه تندی غذا را بگیریم؟ 9 راه سریع برای رفع تندی غذا

حس تندی در واقع یک طعم نیست؛ بلکه نوعی واکنش حرارتی در بدن است که به‌خاطر وجود ماده‌ای به نام «کپسایسین» در فلفل ایجاد می‌شود. کپسایسین با گیرنده‌های حرارتی دهان تعامل برقرار کرده و پیامی از حس گرما و سوزش به مغز ارسال می‌کند. اما سوال مهم این است که تندی غذا را چگونه بگیریم؟

رفع تندی غذا به تکنیک‌های مختلفی نیاز دارد که همگی با هدف خنثی‌کردن اثر کپسایسین انجام می‌شوند. یکی از نکات اصلی برای گرفتن تندی غذا، استفاده از موادی است که به‌نوعی اثر فلفل را کاهش دهند. این مواد با خواص مختلفی که دارند، می‌توانند کپسایسین را جذب یا از اتصال آن به گیرنده‌های عصبی در دهان جلوگیری کنند. در ادامه خواهید دید که تنها به‌کمک مواد خیلی ساده‌ای که در هر آشپزخانه‌ای وجود دارند، می‌توانید تندی غذا را کاهش دهید.

استفاده از لبنیات برای رفع تندی غذا

لبنیاتی مثل ماست، شیر یا خامه، راه‌حلی ساده و کارآمد برای کاهش تندی غذا هستند. چربی و پروتئین کازئین موجود در لبنیات، می‌توانند مولکول‌های کپسایسین را تجزیه کنند و اثر تندی را کاهش دهند. اگر غذایتان بسیار تند است، کمی ماست یا شیر به آن اضافه کنید تا هم از طعم اسپایسی آن کم شود و هم بافتی کرمی و خوشمزه به غذا بدهد.

افزودن مواد اسیدی مانند آبلیمو و سرکه

اضافه کردن سرکه یا آبلیمو برای رفع تندی

کپسایسین ماده‌ای قلیایی است و اضافه‌کردن مواد اسیدی مانند آبلیمو یا سرکه می‌تواند آن را خنثی کند. چند قطره آبلیمو یا کمی سرکه به غذای خود اضافه کنید تا تندی آن متعادل شود. دقت داشته باشید که مقدار کمی از این مواد کافی بوده و بهتر است با چشیدن مکرر غذا، از ترش‌شدن بیش از حد آن جلوگیری کنید.

رفع تندی غذا با اضافه‌کردن گوجه‌فرنگی یا آب آن

گوجه‌فرنگی به‌دلیل خاصیت اسیدی خود، از گزینه‌های موثر برای از بین بردن تندی غذا محسوب می‌شود. اگر غذای شما خورش یا سوپ بوده است و به‌دنبال راهی برای گرفتن تندی فلفل آن هستید، اضافه‌کردن چند قاشق آب گوجه‌فرنگی یا کمی گوجه خردشده به شما کمک می‌کند. این روش به‌ویژه برای غذاهایی با پایه گوجه مانند خورش قیمه یا ماکارونی موثر است.

استفاده از مواد نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی و برنج

رفع تندی غذا با اضافه کردن سیب زمینی

سیب‌زمینی، برنج و سایر مواد نشاسته‌ای می‌توانند با جذب کپسایسین و عملکردی شبیه اسفنج، به رفع تندی غذا کمک کنند. کافی است یک تکه سیب‌زمینی یا مقداری برنج به غذای خود اضافه کنید و اجازه دهید تا در آن بجوشد. بعد از چند دقیقه، سیب‌زمینی‌ها را از غذا خارج کنید.

رفع تندی غذا با افزودن روغن

از آن‌جایی که کپسایسین در چربی حل می‌شود، افزودن مقداری روغن به غذا می‌تواند باعث رفع تندی غذا یا حداقل کاهش آن شود. یک قاشق غذاخوری روغن گیاهی (مثل روغن زیتون) به غذا اضافه کنید و اجازه دهید تا چربی اضافی، کپسایسین را به خود جذب کند تا طعم آن ملایم‌تر شود.

اضافه‌کردن شکر یا عسل برای از بین بردن تندی غذا

رفع تندی غذا با عسل

مقداری شکر یا عسل می‌تواند تندی را متعادل و طعم غذا را شیرین‌تر کند. البته بهتر است این مواد را به‌مقدار کم و در چند نوبت اضافه کنید و طعم غذا را مدام بچشید تا شیرینی بیش از حد نداشته باشد. این ترفند در غذاهای تایلندی و هندی رایج است و به‌خوبی عمل می‌کند.

افزایش حجم مواد اولیه برای گرفتن تندی غذا

یکی دیگر از روش‌های ساده برای گرفتن تندی غذا، افزایش حجم مواد اولیه است. اگر غذای شما تند شده است، می‌توانید با اضافه‌کردن مقداری سبزیجات، گوشت، یا سایر مواد اولیه، تندی را در کل غذا پخش کنید تا شدت آن کم‌تر حس شود. این کار به‌ویژه در انواع خوراک‌ها و سوپ‌ها به‌خوبی جواب می‌دهد.

سرو‌کردن غذا با مواد سرد و خنثی برای از بین بردن تندی غذا

رفع تندی غذا یا سرو ماست
عموما بعد از پخت غذا متوجه طعم تند و تیز آن می‌شویم و از خود می‌پرسیم «تندی غذا رو با چی بگیریم». غذاهای تند معمولا در کنار مواد سرد و خنثی مانند ماست، سالاد یا نان سرو می‌شوند تا طعم شدید آن‌ها متعادل شود. شما هم می‌توانید غذای تند خود را با یک ظرف ماست و خیار، ماست موسیر یا سالاد همراه کنید تا تندی آن کاهش یابد و راحت‌تر قابل‌خوردن باشد.

استفاده از آجیل‌ها و کره‌های گیاهی برای رفع تندی غذا

مواد پرچرب مانند کره‌های گیاهی و آجیل‌ها هم می‌توانند کپسایسین را در خود حل کنند و اثر تندی را کاهش دهند. به‌طور مثال افزودن یک قاشق کره بادام‌زمینی یا پودر مغزها مانند گردو یا بادام به غذا، نه‌تنها تندی را کم می‌کند، بلکه طعم غذا را هم غنی‌تر و لذیذتر خواهد کرد.

تندی غذا را چگونه بگیریم؟

دیدیم که روش‌های عمومی برای رفع تندی غذا مواردی از جمله افزودن مواد شیرین، ترش یا نشاسته‌ای هستند؛ اما در جدول زیر به ترفندهای گرفتن تندی غذاهای خاصی می‌پردازیم که در سفره ایرانی‌ها جایگاه خاصی دارند:

نوع غذا روش رفع تندی توضیحات
آش رشته افزودن شلغم با اضافه‌کردن مقداری شلغم بدون پوست به آش رشته و خارج‌کردن آن پس از پخت، می‌توانید تندی آش را کاهش دهید. همچنین، افزودن حبوبات پخته هم موثر است.
افزودن شکر شکر می‌تواند به تعادل طعم غذا کمک کند و تندی آش رشته را کاهش دهد.
سوپ افزودن شیر یا خامه برای کاهش تندی سوپ، افزودن کمی شیر یا خامه می‌تواند کمک کند؛ زیرا این مواد باعث رقیق‌شدن طعم تند سوپ می‌شوند.
استفاده از آبلیمو برای سوپ‌های حاوی سبزیجات و چاشنی ترشی، آبلیمو یا آب لیموترش به کاهش تندی کمک می‌کند.
قورمه سبزی و خورش کرفس افزودن آب لیموترش قبل از پایان پخت، می‌توانید آب یک عدد لیموترش تازه را به قورمه سبزی یا خورش کرفس اضافه کنید تا طعم تندی کاهش یابد و تعادل طعم حفظ شود.
آبگوشت افزودن آب جوش برای رقیق‌ترکردن آبگوشت و کاهش تندی آن، می‌توانید به آن آب جوش اضافه کنید.
ماکارونی  اضافه کردن فلفل دلمه ای یا حجم بیشتر مواد افزودن فلفل دلمه ای و یا حجم بیشتر مواد میتواند طعم غذا را متعادل کند
پاستا آلفردو افزودن خامه یا پنیر یا شیر  اگر پاستا آلفردو تند شده است می‌توانید مقداری خامه یا پنیر به آن اضافه کنید تا طعم تندش کاهش یابد.
لوبیا پلو افزودن برنج پخته‌شده برای کاهش تندی لوبیاپلو، می‌توانید مقداری برنج پخته‌شده به آن اضافه کنید.
افزودن سیب‌زمینی سرخ‌کرده افزودن سیب‌زمینی سرخ‌کرده به مایه لوبیاپلو می‌تواند به کاهش تندی آن کمک کند و تنوع بیشتری هم به این غذای محبوب ببخشد.
ترشی افزودن شکر یا عسل برای کاهش تندی ترشی می‌توانید کمی شکر یا عسل به آن اضافه کنید.
افزودن حجم مواد تازه افزودن مواد تازه به ترشی می‌تواند تندی آن را متعادل کند.
کله پاچه افزودن سرکه یا آبلیمو برای رفع تندی غذایی مثل کله پاچه باید مقداری سرکه یا آبلیمو به آن اضافه و با نان سرو کنید.
جوجه کباب استفاده از خامه یا ماست در مرحله مزه‌دارکردن
افزودن آبلیمو و مصرف سبزی تازه آبلیمو و سبزیجات تازه هم می‌توانند به کاهش تندی مایه جوجه‌کباب کمک کنند.
سمبوسه افزودن سیب‌زمینی آب‌پز و رنده‌شده با افزودن سیب‌زمینی پخته و رنده‌شده به مایه سمبوسه و فلافل، می‌توانید تندی آن‌ها را کاهش دهید.
فلافل افزودن حبوبات پخته اضافه‌کردن حبوبات پخته هم می‌تواند به کاهش تندی مایه این غذاها کمک کند.

نکات مهم رفع تندی غذا

توجه به تعادل طعم‌ها در استفاده از موادی که برای از بین بردن تندی غذا پیشنهاد دادیم، بسیار مهم است. برای این کار، توصیه می‌شود پس از اضافه‌کردن هر ماده به غذا، طعم آن را بچشید تا مطمئن شوید که به مزه اصلی آن آسیب نمی‌زند. در کنار این موضوع، به نکات زیر هم توجه کنید:

  • احتیاط در استفاده از مواد اسیدی: اضافه‌کردن مواد اسیدی مانند آبلیمو و سرکه، در کنار کاهش تندی آن ممکن است طعمی ترش به غذا دهد. مقدار کمی از آن‌ها را در هر مرحله اضافه کنید و بعد از هر بار افزودن، طعم غذا را بچشید.
  • استفاده از مواد نشاسته‌ای در مراحل اولیه: در مراحلی که هنوز قابلمه روی شعله است، اگر غذا تند شد چه کنیم؟ حالا که هنوز مشغول پخت‌وپز هستید، از این فرصت استفاده کنید و با افزودن سیب‌زمینی یا مواد نشاسته‌ای مثل برنج، باعث جذب بهتر کپسایسین و متعادل‌شدن طعم آن شوید.
  • استفاده متعادل از روغن: اگر از روغن برای رفع تندی غذا استفاده می‌کنید، دقت داشته باشید که چربی اضافه طعم غذا را سنگین نکند.
  • افزایش حجم غذا به‌عنوان راه‌حل آخر: اگر راهکارهای دیگر نتیجه نداد، با افزودن مواد اولیه بیشتر، طعم تند غذا را کاهش دهید و آن را به تعادل برسانید.

با رعایت این نکات و استفاده درست از روش‌های ذکر‌شده، می‌توانید بدون نگرانی از تند‌شدن غذا آشپزی کنید و از طعم‌های متنوع و دلپذیر لذت ببرید.

مصرف غذای تند با فلفل زیاد چه فوایدی دارد؟

فواید تندی غذا با فلفل

غذاهای تند حاوی فلفل فواید زیادی برای سلامتی دارند. یکی از مهم‌ترین این فواید، خاصیت آنتی‌اکسیدانی فلفل است که به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو کمک می‌کند. همچنین، فلفل خاصیت ضد‌باکتریایی دارد و باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش می‌شود. از طرفی تندی غذا، متابولیسم را تسریع می‌کند و باعث می‌شود بیشتر کالری بسوزانید.

عوارض مصرف غذای تند

برخی افراد ممکن است به تندی غذا حساس باشند و عوارض جانبی مثل آلرژی را تجربه کنند؛ به همین خاطر دغدغه‌شان این است که «چطور تندی غذا رو بگیریم». عوارضی که مصرف غذای تند دارد، از این قبیل است:

  • مصرف مداوم غذاهای تند می‌تواند به تحریک معده و افزایش خطر ابتلا به زخم معده منجر شود.
  • افرادی که به غذاهای تند حساس هستند، ممکن است سوزش و قرمزی پوست یا چشم‌ها را تجربه کنند. این عوارض به‌ویژه در افرادی که سابقه مشکلات گوارشی دارند، احتمالا شدیدتر باشد.
  • تندی غذا می‌تواند روی غدد چشایی تاثیر منفی بگذارد و باعث کاهش توانایی تشخیص طعم‌های مختلف شود. در نتیجه احتمال دارد که فرد پس از مدتی متوجه تندی غذاها نشود.
  • واکنش‌های آلرژیک در افرادی که سابقه بروز علائمی مثل تنگی‌نفس، خارش پوست و سرفه‌های مکرر دارند، بعد از مصرف غذاهای تند بیشتر می‌شود.

جمع‌بندی

هرچند تندی غذا برای برخی افراد دلپذیر است؛ اما شاید برای برخی دیگر مشکل‌ساز باشد و این مورد مهم را باید در میهمانی‌ها در نظر داشت. در این مطلب، به فواید و عوارض مصرف غذاهای تند پرداختیم و راهکارهایی برای رفع تندی غذا ارائه دادیم.

با استفاده از ترفندهای ارائه‌شده می‌توانید به‌راحتی تندی غذاها را کنترل کنید و از طعم لذیذ آن‌ها لذت ببرید تا حاصل زحمات چند‌ساعته شما به‌خاطر فلفل از بین نرود. اگر شما هم از ترفند خاصی برای گرفتن تندی غذا استفاده می‌کنید، حتما آن را در بخش نظرات با ما به‌اشتراک بگذارید.

اشتراک:
مینا اسماعیل بیگی- 2768 مقالات

سوالات متداول

برای از بین بردن تندی ماکارون، می‌توانید مقداری رشته ماکارونی دیگر را در آب بجوشانید و به آن اضافه کنید یا از مواد لبنی مانند خامه یا پنیر کمک بگیرید.

برای گرفتن تندی خورشت بهتر است کمی آبلیمو یا سرکه به آن اضافه کنید یا چند برش سیب‌زمینی خام را با آن بجوشانید.

برای رفع تندی عدسی می‌توانید مقداری آبلیمو یا سرکه به آن اضافه کنید تا هم طعم تندی آن کاهش یابد و هم مزه‌دارتر شود.

ارسال نظرات

نظرات(12 دیدگاه)

zibasefat
15 آذر 1402

رفع تندی غذا با روش اضافه کردن غذاها وقتی که مواد اولیه مثلا قورمه سبزی نداریم که اضافه کنیم پس چیکار کنیم تندی غذا از بین بره

  • snappfoodadmin
    15 آذر 1402

    سلام برای رفع تندی خورش و گرفتگی تندی خورشت استفاده از سرکه سیب یا سرکه سفید روشی سنتی و راهکاری مناسب برای گرفتن تندی فلفل است سرکه به علت خاصیت اسیدی‌،باعث رقیق‌تر شدن ریزدانه‌های کپسایسین فلفل شده و تندی غذا را کم می‌کند.اگر برای رفع تندی قورمه سبزی سرکه اضافه کردید، ترش‌کننده‌های دیگر را حذف کرده یا به حداقل برسانید.

عسل
08 آذر 1402

سلام. سالاد ماکارونی خیلی تند شده، چیکار کنم؟؟

  • snappfoodadmin
    08 آذر 1402

    سلام میتوانید با اضافه کردن ماکارونی تندی سالاد ماکارونی را بگیرید یا مقداری سیب زمینی روی سالاد بزارید بعد از رفع تند سیب زمینی ها را بردارید

loubat kamalifar
23 آبان 1402

تندی غذا رو با چی بگیرم و گرفتن تندی خورشت چطوری هستش از چه روشی استفاده کنم که تندی ناخواسته ی غذا و خورش بگیرم

  • snappfoodadmin
    23 آبان 1402

    سلام اگر ناخواسته غذا تند شده است با این روش ها تندی غذا را بگیرید سیب زمینی به دلیل بافت نفوذپذیر،ادویه‌جات را در خود جذب می‌کند. اگر پس از مزه کردن، متوجه تندی غذا یا شوری آن شدید،یک یا دو سیب‌زمینی خام را پوست بگیرید و در غذا بیندازید.رفع تندی فلفل، زیاد کردن غذا تندی از بین میبرد: از سرکه سیب یا سرکه سفید روشی سنتی و راهکاری مناسب برای گرفتن تندی فلفل خورشت ها مثل خورش قورمه سبزی و قیمه و کرفس استفاده کنید

davoud
17 آبان 1402

سلام چقدر به این راه حل های چطوری تندی غذا رو بگیرم نیاز داشتم واقعا مرسی خوب گفتید

  • snappfoodadmin
    17 آبان 1402

    سلام برای هر فردی بیش از حد تند شدن غذا پیش آمده است و دنبال راه حلی برای رفع تندی غذا گرفتن طعم تند خوراکی ها بوده است خوبه که بدانیم روشهای حل مشکل تندی غذاهای خورشتی و فست فودی و غذاهای کبابی و غیر خورشتی چیست در اینجا هم نکات چگونگی رفع و حل مشکل تندی غذاها گفته شده است

imanzadeh
08 شهریور 1402

راه حل رفع تندی غذا چی هستش

  • snappfoodadmin
    08 شهریور 1402

    سلام یکی از روش های رفع تندی غذا استفاده از سیب زمینی است و سیب زمینی تندی غذا یا شوری شدیدغذا را جذب خود میکند، یک یا دو سیب‌زمینی خام را پوست بگیرید و در غذا بیندازید. اگر وقت کافی برای اضافه کردن و پخت و مواد اولیه غذا دارید انجام دهید مقدار غذا زیاد بشود شوری و تندی غذا گرفته می شود. روش سوم کم کردن از غذا است بخشی از غذا که تند یا شور شده است را دور بریزد

تندرست
08 شهریور 1402

سلام برای از بین بردن تندی خورشت قورمه سبزی و خورش قیمه چه کنم .راه حل رفع تندی خورشت ها

  • snappfoodadmin
    08 شهریور 1402

    سلام برای رفع تندی غذا خورشتیها از سرکه سیب یا سرکه سفید که روشی سنتی و راهکاری مناسب برای گرفتن تندی فلفل است استفاده کنید

سرویس‌های اسنپ فود

سرویس‌های اسنپ فود