طرز تهیه ژیگو گوسفندی
خوراک ژیگو یک غذای فرانسوی لذیذ است که با ذائقه ایرانیها هم سازگاری بالایی دارد. برای طرز تهیه ژیگو ، ابتدا مخلوطی از سیر، آویشن، رزماری، نمک و فلفل درست کنید. سپس سطح گوشت را چند برش یا سوراخ کوچک بزنید و داخل آنها را با این مواد و مقداری کره پر کنید. سوراخها را با نخ و سوزن آشپزی بدوزید. سپس، تمام سطح گوشت کمی نمک و کره بمالید و دور گوشت هم چند دور نخ آشپزی بپیچید تا ظاهر خود را حفظ کند. در ادامه، کف سینی فر مقداری پیاز خلالی، کره و آب بریزید و گوشت را داخل این مواد بگذارید تا بپزد. در نیم ساعت پایانی پخت، مقداری سیر و سبزیجات خردشده نیمپز هم به سینی فر اضافه کنید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی ژیگو گوشت را با هم میبینیم:
ژیگو گوشت |
|
تعداد نفرات | 4 تا 5 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 90 دقیقه |
میزان سختی | متوسط |
ژیگو گوشت
اگر قصد برگزاری یک مهمانی خاص را دارید و بهدنبال یک غذای لاکچری و متفاوت هستید، خوراک ژیگو را به شما پیشنهاد میکنیم. اصالت این غذا فرانسوی است، اما در ایران هم طرفداران زیادی دارد و عطر و طعم آن تا مدتها زیر زبان شما و مهمانان میماند.
معمولا ژیگوی فرانسوی با گوشت بره، گوسفند یا بز تهیه میشود، اما ژیگوی ایرانی را گاهی با گوشت ران گوساله هم میپزند. علاوه بر این، ژیگوی فرانسوی در حرارت خشک فر پخته میشود، اما در پخت ژیگوی ایرانی، از مقدار کمی آب و حرارت ملایم فر استفاده میشود. در مجموع، این غذا واقعا لذیذ است و پخت آن یک انتخاب متفاوت برای مهمانیها خواهد بود.
مواد لازم در طرز تهیه ژیگو گوسفندی
مواد اولیه برای تهیه ژیگو گوشت به ترتیب جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت ران گوسفند یا گوساله | 1 عدد (2 کیلوگرم) |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیر | 10 حبه |
سیبزمینی درشت خرد شده | 2 عدد |
فلفل دلمهای خرد شده | 1 عدد |
هویج خرد شده | 3 عدد |
لوبیا سبز خرد شده | 100 گرم |
رزماری و آویشن تازه | از هر کدام یک دسته کوچک |
کره | 100 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مراحل پخت ژیگو
طرز پخت ژیگو ، شامل مراحل زیر است:
مرحله اول
رزماری و آویشن را از ساقه جدا کنید و بشویید. سپس، آنها را با 8 حبه سیر که قبلا پوست گرفته و نصف کردهاید، مخلوط کنید و مقداری هم به مخلوط این مواد نمک و فلفل بزنید. فر را روشن کنید و روی حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود.
مرحله دوم
در ادامه، چربی اضافی گوشت را بگیرید و با چاقویی تیز و باریک در سطح زیری و رویی گوشت، چند سوراخ عمیق ایجاد کنید. حالا داخل هر سوراخ مقداری کره و ترکیب سیر و سبزیجات بریزید و سعی کنید این مواد کاملا داخل بافت گوشت قرار گیرند.
مرحله سوم
سوراخهایی که روی گوشت ایجاد کردهاید را با نخ و سوزن آشپزی بدوزید تا محتویات داخل آنها هنگام پخت ژیگو خارج نشوند. سپس، تمام سطح گوشت کمی نمک و کره بمالید تا مزهدار شود.
مرحله چهارم
پیاز را پوست بگیرید، بشویید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس پیازهای خلالی را کف سینی فر که از قبل کمی با کره چرب کردهاید، بریزید و 2 پیمانه هم آب اضافه کنید. در ادامه، دور گوشت چند دور نخ آشپزی نسوز بپیچید تا در حین پخت ظاهر خود را بهتر حفظ کند. حالا گوشت را داخل سینی فر قرار دهید و مقداری برگ رزماری و آویشن روی آن بگذارید.
مرحله پنجم
سینی فر را به مدت 1 ساعت و ۳۰ دقیقه داخل دستگاه قرار دهید و 2 تا 3 بار در طول پخت، سطح ژیگو را با قلموی آشپزی به کره آغشته کنید تا خوشمزهتر شود. در ادامه، باقیمانده سیرها را خرد کنید و آنها را با هویج، سیبزمینی، فلفل دلمهای و لوبیا سبز خردشده در مقداری کره تفت دهید و اجازه دهید تا نیمپز شوند.
مرحله ششم
این سبزیجات نیمپز را در نیم ساعت پایانی پخت خوراک ژیگو، در سینی فر بریزید. اگر تمایل داشتید در انتهای کار، چند دقیقه گریل فر را روشن کنید تا سطح گوشت کمی برشته شود.
مرحله هفتم
در نهایت، سینی فر را بیرون بیاورید و صبر کنید تا گوشت کمی خنک شود. سپس، نخ دور آن را جدا کنید و گوشت را به شکل استیک برش بزنید. دقت کنید که مقداری از آب گوشت غلیظ باید در انتهای پخت داخل سینی باقی بماند. این عصاره را روی گوشت بریزید و آن را با مخلفات دلخواه سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه ژیگو گوشت
برای درست کردن یک ژیگو مجلسی و خوشطعم، نکات و موارد زیر را به خاطر بسپارید:
- شما میتوانید در همان ابتدای طرز تهیه ژیگو ، استخوان ران را جدا کنید یا خوراک ژیگو را مطابق روش بالا با استخوان بپزید که کاملا سلیقهای است.
- ژیگو گوشت گوسفندی سریعتر میپزد، اما در صورت استفاده از گوشت گوساله، 30 تا 45 دقیقه به زمان پخت بیفزایید و دقت داشته باشید که حتما از گوشت تازه و جوان استفاده کنید.
- میتوان در طرز تهیه ژیگو مجلسی ، پس از قرار دادن سیر و سبزیجات در گوشت، یک شب آن را در یخچال استراحت داد و روز بعد اقدام به پخت غذا کرد.
- برای اطمینان از پخته شدن کامل گوشت، یک چاقوی باریک و ظریف را داخل گوشت فرو ببرید. اگر چاقو به راحتی داخل گوشت رفت و پس از بیرون آوردن، آغشته به خونابه نبود، یعنی گوشت کاملا پخته و آماده سرو است.
- سعی کنید تمام چربی روی گوشت را نگیرید تا ژیگو شما نرمتر و خوشمزهتر شود. بااینحال، اگر کار از کار گذشت و همه چربیها را جدا کردید، کمی دنبه هم داخل شیارهای گوشت بگذارید تا طعم بهتری بگیرد.
- اگر آب گوشت کاملا کشیده شد، مقداری آب جوش در سینی فر بریزید.
- بهترین قسمت برای پخت خوراک ژیگو، مغز ران گوسفند یا گوساله است. بااینحال، از گوشت پشت گاو و گوشت سینه و گردن گاو و گوساله هم میتوانید استفاده کنید.
- در بعضی از دستورهای طرز تهیه ژیگو گوسفندی یا گوساله، از سبزیجات دیگری مثل نعنا، ترخون، جعفری و کرفس استفاده میشود که سلیقهای است. البته باید بدانید که انتخاب هر سبزی به خصوص، عطر و طعم متفاوتی به این غذا میدهد.
طعم خوب ژیگو را حتما امتحان کنید…
در بالا طرز تهیه ژیگو را توضیح دادیم و نکات تهیه آن را گفتیم. حال، اگر هوس این غذای خوشمزه را کردهاید یا میخواهید آن را برای یک مهمانی تهیه کنید و گوشت تازه در منزل ندارید، از سفارش آنلاین پروتئین اسنپ فود کمک بگیرید. با این کار، گوشت را به صورت غیرحضوری خریداری کرده و آن را درب منزل تحویل خواهید گرفت.
البته، اگر هم فرصت کافی برای تهیه این غذا را ندارید یا بخش زیادی از مواد اولیه غذا در دسترس شما نیست، میتوانید از سفارش آنلاین محصولات پروتئینی اسنپ فود استفاده کنید. با سفارش آنلاین مواد پروتئینی، تنها کاری که میماند چیدن سفره است.
سوالات متداول
تفاوت ژیگوی فرانسوی و ایرانی در چیست؟
ژیگوی فرانسوی در حرارت خشک فر و با گوشت بره، گوسفند یا بز تهیه میشود، اما در پخت ژیگوی ایرانی از کمی آب هم استفاه میکنند و گاهی آن را با گوشت گاو یا گوساله میپزند.
چطور بفهمیم گوشت ژیگو کاملا پخته است؟
یک چاقوی تیز را داخل گوشت فرو ببرید. اگر چاقو به راحتی خارج شد و روی آن هیچ خونابهای نبود، یعنی گوشت کاملا مغزپخت شده است.
بهترین گوشت برای پخت ژیگو چیست؟
بهترین نوع گوشت، گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله است.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402