طرز تهیه ماهی حشو آبادانی
ماهی حشو با سبزیجات و سس مخصوصش یک غذای محلی آبادانی است که با طعم بینظیرش از همه دلبری میکند. حشو به سبزیجات مخصوص این ماهی اشاره دارد. شما میتوانید بهکمک این مقاله، طرز تهیه ماهی حشو آبادانی را یاد بگیرید.
این غذا به ماهی صبور آبادان نیاز دارد. اما نگران نباشید؛ اگر ماهی صبور پیدا نکردید، میتوانید ماهی سفید، کپور، قزلآلا، ماهی شیر و… را جایگزین کنید. روشهای پخت مختلف این غذا شامل ماهی کبابی با حشو، ماهی شکم پر، ماهی حشو با سس انار و ماهی سوخاری میشود. بیایید یکبهیک این رسپیها را توضیح دهیم.
حشو ماهی چیست؟
ماهی حشو یک غذای محبوب جنوبی است که با ماهی صبور تهیه میشود. در اصل «حشو» یک واژه محلی آبادانی است که به سبزیجات معطر موجود در این غذا گفته میشود. شما میتوانید بهجای ماهی صبور از انواع ماهی جنوب مانند ماهی شیر، ماهی حلوا سیاه و… هم استفاده کنید. در زیر طرز تهیه حشو ماهی به روشهای مختلف را بررسی میکنیم.
طرز تهیه ماهی حشو آبادانی با روشهای مختلف
برای درستکردن ماهی حشو جنوبی شما میتوانید از دستورهای متنوع برای طبخ آن استفاده کنید.
طرز تهیه حشو ماهی با رب انار
توجه داشته باشید که این غذا، حشو ماهی بدون سبزی است و با دستور پخت ماهی حشو جنوبی متفاوت خواهد بود. برای تهیه این غذای خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:
مواد تشکیلدهنده | مقدار لازم |
فیله ماهی صبور | ۶۰۰ گرم |
رب انار | یک قاشق غذاخوری |
دانه انار | ۱ پیمانه |
نمک، فلفل سیاه، ادویه مخصوص ماهی و زدرچوبه | بهمقدار لازم |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۲ حبه |
روغن مایع | به مقدار لازم |
آب نارنج یا آبلیمو | ½ لیوان |
مرحله اول
در ابتدا باید فیله ماهیها را بهخوبی بشویید. برای مزه دار کردن ماهی نمک، فلفل سیاه، ادویه ماهی (هر ادویهای که مورد نظرتان باشد میتوانید استفاده کنید) و آبلیمو را به آن اضافه کنید. بهتر است مواد را با دست بهخوبی ماساژ دهید. ماهی طعمدارشده باید بهمدت یک ساعت داخل یخچال استراحت کند.
مرحله دوم
سپس باید ماهیها را در یک ماهیتابه بزرگ سرخ کنید و روغن اضافی آن را بگیرید. برای تهیه سس این غذا در ابتدا پیازها را خرد، سیرها را له و آنها را در یک ماهیتابه سرخ کنید. زمانی که پیازها سبک شدند، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و به تفتدادن ادامه دهید. اکنون نوبت اضافهکردن دانههای انار است.
مرحله سوم
بعد از این که مواد بهخوبی با هم مخلوط شدند، رب انار را اضافه کنید. در نهایت، ماهیهای سرخشده و آب نارنج را به سس خوشمزهتان اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند. اگر طعم ملس این غذا را بیشتر دوست دارید، میتوانید در آخر به ترکیبات بالا شکر اضافه کنید. این غذا در کنار برنج محلی و کره طعم فوقالعادهای پیدا میکند.
اگر بهدنبال خرید انواع ماهی مثل ماهی کیلکا که بهعنوان بمب کلسیم و پروتئین شناخته میشود و ماهی صبور هستید تا یک غذای جنوبی درجهیک برای خود آماده کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از پروتئینی آنلاین اسنپفود است.
طرز تهیه ماهی شکم پر حشو
برای تهیه این ماهی شکمپر، به سبزی ماهی حشو نیاز دارید که در ادامه به آن میپردازیم.
مواد تشکیلدهنده | مقدار لازم |
ماهی صبور | ۱ عدد |
تمر هندی | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
سیر | ۴ حبه |
شنبلیله | ۱۰۰ گرم |
گشنیز | ۳۰۰ گرم |
آرد | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن سرخکردنی | بهمقدار دلخواه |
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه | بهمقدار لازم |
مرحله اول
در ابتدا باید تمرهندیها را بهمدت ۵ دقیقه در آب جوش بخیسانید. زمانی که تمرها کاملا نرم شدند، آنها را با فشار دست از یک صافی رد کنید. در این مرحله باید هسته و پوسته جدا شوند و فقط عصاره تمر هندی باقی بماند. اکنون باید به عصاره تمر یک قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید.
مرحله دوم
پیازها را خلال کنید. در یک ماهیتابه بریزید و بهخوبی آنها را تفت دهید. سپس، سیرها را له و به پیازهای سبکشده اضافه کنید. بعد از آن فلفل قرمز و زردچوبه را به ترکیب اضافه کنید و بهخوبی تفت دهید. برای تهیه سبزی ماهی حشو بهتر است از شنبلیله و گشنیز تازه استفاده کنید. در همین راستا توصیه میکنیم شنبلیله و گشنیز در تابههای جداگانه سرخ شوند؛ به این دلیل که اگر شنبلیله بیشازحد سرخ شود، غذا را تلخ میکند.
مرحله سوم
در ادامه سبزیجات سرخشده را به مواد پیاز و سیر خود اضافه کنید. سپس، عصاره تمر را اضافه کنید و اجازه دهید بهخوبی با هم مخلوط شوند.
مرحله چهارم
اکنون نوبت شستن و تمیزکردن ماهی صبور است. شما میتوانید قبل از سرخکردن، ماهی خود را مزهدار کنید. سپس، از سبزیجاتی که درست کردهاید درون حشو ماهی سرخ شده خود بریزد و با سوزن و نخ شکم ماهی را بدوزید. اکنون میتوانید درون ماهیتابه آن را سرخ کنید یا در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
طرز تهیه ماهی کبابی با حشو
برای درستکردن ماهی کبابی حشو شما باید از همه مواد تشکیلدهنده و مراحل گفتهشده در قسمت قبل استفاده کنید. تنها تفاوت آن در شیوه پخت ماهی است. در این قسمت شما میتوانید قبل از قراردادن سبزیجات مخصوص در شکم ماهی، آن را روی منقل و با توری مخصوص بپزید. سپس، در هنگام سرو غذا سبزیجات را داخل شکم ماهی خود قرار دهید. ماهی کبابی طعم و عطر فوقالعادهای نسبت به ماهی سرخشده دارد.
اما، اگر دوست دارید که سبزیجات در داخل شکم ماهی شما قرار داشته باشند، میتوانید بعد از دوختن شکم ماهی آن را بهصورت کبابی بپزید. در نهایت، با ترشی سیر، زیتون و برنج یا هر مخلفات دیگری میل کنید.
سبزی حشو ماهی چیست؟
ممکن است برای شما سوال شده باشد که سبزی حشو ماهی شامل چیست؟ سبزیجات اصلی این ماهی خوشمزه گشنیز و شنبلیله است. بهترین راه برای خوشمزهترشدن این غذای جنوبی، تعیین مقادیر درست این سبزیهاست. در طرز تهیه ماهی حشو میزان گشنیز باید ۳ برابر شنبلیله باشد؛ به این دلیل که شنبلیله زیاد غذا را تلخ میکند. توجه داشته باشید که نباید سبزیها را بیشازحد ریز خرد کنید تا شمایل سبزی در غذا حفظ شود.
ادویه حشو ماهی شامل چه چیزهایی است؟
در طریقه پخت ماهی حشو شما میتوانید از ادویههای دلخواه خود استفاده کنید و هیچ قانون خاصی وجود ندارد؛ اما ادویههایی همچون زردچوبه، نمک، فلفل سیاه یا قرمز و پودر سیر در طعمدارشدن بهتر ماهی نقش موثری دارند. همچنین، شما میتوانید از زعفران، آب نارنج و آبلیمو هم استفاده کنید.
برای ماهی شکمپر در کنار تمر هندی میتوانید از کشمش هم استفاده کنید. در این صورت، افرادی که غذاهای ملس دوست دارند هم از طعم و مزه حشو ماهی صبور آبادان لذت میبرند. شما میتوانید برای تهیه انواع ادویهجات مورد نیازتان از عطاری آنلاین اسنپفود استفاده کنید.
حشو ماهی؛ ماهی لذیذ و خوشمزه از دل دریای جنوب
ماهی حشو یک غذای اصیل و لذیذ جنوبی است که بعد از یکبار امتحانکردن آن، پایه ثابت سفرههای شما خواهد شد. شما میتوانید این ماهی خوشمزه را با دستورپختهای مختلف -که در این مطلب بهطور کامل به آنها پرداخته شد- تهیه کنید. فراموش نکنید که یکی از راههای سریع و بدون دردسر برای خرید انواع سبزی مورد نیازتان، استفاده از سرویس سبزی فروشی آنلاین اسنپفود است.
سوالات متداول
حشو ماهی چطوری درست میشه؟
ماهی حشو روشهای پخت مختلفی دارد که میتوان به حشو ماهی صبور آبادان با رب انار، ماهی شکمپر با تمر هندی و سبزیجات مخصوص، ماهی کبابی با منقل یا آتش اشاره کرد.
در طریقه پخت ماهی حشو از چه نوع ماهی استفاده میشه؟
در اصل برای پخت ماهی حشو آبادانی باید از ماهی صبور استفاده کنید؛ اما اگر این ماهی در دسترس نبود، میتوانید بهجای آن از ماهی قزلآلا، ماهی سفید، ماهی شیر، ماهی شوریده و… هم کمک بگیرید.