انواع غذاهای مراسمات

بهترین ایده‌ها برای افطاری خوشمزه و همه پسند

اگر به‌دنبال پاسخ سوال افطاری چی درست کنم؟ هستید، اینجا منبعی جامع و کامل برای شما است که انواع غذاهای اصلی، غذاهای سیرکننده، دسرهای خوشمزه و افطاری‌های آسان را پوشش می‌دهد. پس تا پایان این مقاله از اسنپ فود، همراه ما باشید.

چند ایده برای افطاری سنتی و ایرانی

اگر به‌دنبال افطاری سنتی و نوستالژیک هستید، ایده‌های این قسمت را ببینید. این‌ها غذاهایی هستند که معمولا همیشه در رمضان تهیه می‌شوند و خاطرات زیادی را زنده می‌کنند.

1. آش رشته؛ پای ثابت سفره‌های افطاری

آش رشته؛ پای ثابت سفره‌های افطاری

آش رشته یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که به‌عنوان یک وعده مقوی و خوشمزه، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های افطاری دارد. این غذا با ترکیبی از حبوبات، سبزیجات و رشته، نه‌تنها انرژی از دست‌رفته بدن را بازمی‌گرداند، بلکه طعمی دلچسب و به‌یادماندنی دارد.

مواد لازم برای تهیه آش رشته افطاری

با مواد اولیه زیر می‌توانید برای 4 تا 6 نفر، آش رشته درست کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
نخود 1 پیمانه
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز 1 پیمانه
عدس 1 پیمانه
پیاز 1 عدد
سیر 5 حبه
رشته آش 1 بسته
سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، گشنیز و شوید) 1 کیلو
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
نعنا داغ، پیازداغ و کشک به مقدار لازم

دستور تهیه

برای تهیه آش رشته، نخود و لوبیا را از شب قبل بخیسانید و سپس، حبوبات را جداگانه بپزید تا نرم شوند. سبزی آش را به‌اندازه متوسط خرد کنید. در ادامه، لوبیا و نخود پخته را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید. حالا پیاز خرد شده را در روغن سرخ کرده، سپس نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و مخلوط را به آش بیفزایید. در ادامه، سبزی‌ها را به آش اضافه کنید و پس از پخت سبزی، عدس پخته و رشته آش را به آن بیفزایید. در نهایت، آش را در ظرف سرو بکشید و با سیر داغ، پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

2. حلیم؛ غذای انرژی‌بخش

حلیم؛ غذای انرژی‌بخش

حلیم، یک غذای سنتی و مقوی است که با ترکیب گندم و گوشت، انرژی از دست‌رفته بدن را به سرعت باز می‌گرداند. این غذا به‌دلیل بافت نرم و طعم دلچسبی که دارد، یکی از بهترین گزینه‌ها برای افطاری است.

مواد لازم برای تهیه حلیم

مواد اولیه زیر برای 4 نفر مناسب است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گندم 2 پیمانه
گوشت گوسفند یا مرغ 300 گرم
آب 8 پیمانه
دارچین 1 قاشق چایخوری
شکر یا شیره به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

دستور تهیه

گندم را از شب قبل خیس کنید. گوشت را با مقداری آب بپزید تا نرم شود و بعد از آن، گندم خیس‌خورده را به گوشت اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد. در طول پخت، مرتب مواد را هم بزنید تا مخلوط یکدست شود. وقتی حلیم به غلظت مناسب رسید، نمک را اضافه کنید. حلیم را با دارچین و شکر یا شیره سرو کنید.

نکته: اگر به غذاهایی با بافت حلیم علاقه‌مند هستید و می‌خواهید طعم جدیدی را امتحان کنید، شله بریان زیره، یک انتخاب متمایز است که اصالتا به شهر اصفهان برمی‌گردد و عطر و طعم بی‌نظیری دارد.

3. کوکو سبزی؛ خوشمزه و پرطرفدار

کوکو سبزی؛ خوشمزه و پرطرفدار

کوکو سبزی یک غذای ساده و خوشمزه است که با ترکیب سبزیجات تازه و تخم‌مرغ، یک انتخاب عالی برای افطاری محسوب می‌شود. این غذا به‌دلیل سبک بودن، برای شروع افطاری بسیار مناسب است.

مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی

با مقدار مواد اولیه زیر می توانید برای 4 نفر کوکو سبزی درست کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سبزی کوکو (تره، جعفری، گشنیز و شوید) 500 گرم
تخم‌مرغ 4 عدد
آرد 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن سرخ‌کردنی به مقدار لازم

دستور تهیه

سبزی‌ها را خرد کنید و با تخم‌مرغ، آرد، زردچوبه، نمک و فلفل مخلوط کنید. در تابه‌ای روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. مخلوط سبزی و تخم مرغ را در تابه بریزید و بگذارید تا هر دو طرف آن طلایی شود. در نهایت، کوکو را به صورت گرم یا سرد سرو کنید.

4. سوپ جو؛ گرم و مقوی برای افطاری

سوپ جو؛ گرم و مقوی برای افطاری

سوپ جو یک افطاری ساده است که طرفداران زیادی دارد. این سوپ به‌خصوص در روزهای سرد سال، یک انتخاب عالی برای افطاری محسوب می‌شود.

مواد لازم برای تهیه سوپ جو

مواد مورد نیاز را به صورت جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
جو پرک 1 پیمانه
پیاز 1 عدد
سیر 2 حبه
هویج 2 عدد
کرفس 2 عدد
آب مرغ یا آب 6 پیمانه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
جعفری تازه مقداری برای تزئین

دستور تهیه

جو پرک را با آب مرغ یا آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. هویج، کرفس، پیاز و سیر را خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. بگذارید سوپ به آرامی بپزد تا جو و سبزی‌ها نرم شوند. در آخر، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و هنگام سرو، کمی جعفری خرد شده روی سوپ بریزید.

5. کتلت؛ ساده و خوشمزه

کتلت؛ ساده و خوشمزه

کتلت، با ترکیب سیب‌زمینی و گوشت چرخ‌کرده، یک غذای سریع و محبوب است که به‌راحتی آماده می‌شود و می‌تواند یک گزینه عالی برای افطاری باشد.

مواد لازم برای تهیه کتلت

مواد اولیه این غذا به صورت زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت چرخ‌کرده 200 گرم
سیب‌زمینی 3 عدد
پیاز 1 عدد
تخم‌مرغ 1 عدد
آرد سوخاری ½ پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

سیب‌زمینی و پیاز را رنده کنید و آب آن‌ها را بگیرید. گوشت چرخ‌کرده، تخم مرغ، آرد سوخاری و ادویه‌ها را به مخلوط پیاز و سیب‌زمینی اضافه کنید و خوب هم بزنید. مخلوط را به شکل کتلت درآورید و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. کتلت را با نان تازه سرو کنید.

نکته: اگر احساس می‌کنید تهیه این غذاهای سنتی برای افطار کار وقت‌گیری است، از غذاهای ساده‌تر کمک بگیرید یا سری به سفارش غذا آنلاین در اسنپ فود بزنید تا کارها به‌مراتب راحت‌تر شوند.

ایده‌های سالم برای افطاری؛ از خوراکی‌های کم کالری تا پرانرژی

در ماه رمضان، انتخاب خوراکی‌های سالم برای افطار می‌تواند به حفظ انرژی و سلامتی کمک کند. این گزینه‌ها نه تنها سیرکننده هستند، بلکه به شما انرژی لازم برای ادامه روز را نیز می‌دهند و می‌توانید با ترکیب آن‌ها، سفره‌ای متنوع و خوشمزه بچینید.

1. سوپ عدس؛ یک افطاری پرفایده

سوپ عدس؛ یک افطاری پرفایده

در پاسخ به سوال افطاری چی درست کنم؟ ، ما سوپ عدس را نیز پیشنهاد می‌کنیم. شما می‌توانید این غذای سبک و سالم را برای افطاری درست کنید و از فیبر بالای آن برای هضم آسان‌تر و رفع یبوست کمک بگیرید.

مواد لازم برای تهیه سوپ عدس

با مواد اولیه زیر برای 4 نفر سوپ عدس خوشمزه تهیه کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
عدس 1.5 پیمانه
کرفس 2 ساقه
هویج 2 عدد
سیر 2 حبه
پیاز 1 عدد
آب مرغ یا آب 6 پیمانه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
جعفری تازه مقداری برای تزئین

دستور تهیه

عدس را نیم ساعت بخیسانید و سپس آن را با آب مرغ یا آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. هویج، کرفس، پیاز و سیر را خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. بگذارید سوپ به آرامی بپزد تا عدس و سبزی‌ها نرم شوند. در نهایت، نمک، فلفل و زردچوبه را بریزید و سوپ را با جعفری تازه تزئین و سرو کنید.

2. املت سبزیجات؛ سبک و سرشار از انرژی

املت سبزیجات؛ سبک و سرشار از انرژی

این غذا به‌ دلیل سبک بودن، فشار کمتری به معده وارد می‌کند و برای هضم هم بسیار مناسب است.

مواد لازم برای تهیه املت سبزیجات

مواد مورد نیاز را به صورت جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
تخم‌مرغ 4 عدد
گوجه‌فرنگی 2 تا 3 عدد
پیاز 1 عدد
فلفل دلمه‌ای 1 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آویشن به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

در تابه‌ای روغن بریزید و سبزیجات خرد شده را تفت دهید. سپس، تخم‌مرغ‌ها را هم بزنید و به سبزیجات اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را بیفزایید و بگذارید املت بپزد تا طلایی شود. املت را گرم سرو کنید.

3. سالاد کینوا با سبزیجات؛ سالم و مغذی

سالاد کینوا با سبزیجات؛ سالم و مغذی

کینوا منبع کاملی از پروتئین و فیبر محسوب می شود و در کنار سبزیجات تازه، یک ترکیب عالی و پرانرژی می‌سازد. سالاد کینوا به ‌دلیل هضم آسان و انرژی‌بخشی بالا، به بازگرداندن قوای بدن پس از روزه‌داری کمک می‌کند و برای حفظ سلامتی بسیار مفید است.

مواد لازم برای تهیه این سالاد

مواد اولیه را مطابق جدول زیر فراهم کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کینوا 1 پیمانه
خیار 1 عدد
گوجه‌فرنگی 2 عدد
فلفل دلمه‌ای 1 عدد
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
آب لیموترش 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

دستور تهیه

کینوا را بپزید و بگذارید خنک شود. سپس، سبزیجات را خرد کنید و با کینوا مخلوط کنید. حالا روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل را در سالاد بریزید و خوب هم بزنید. این سالاد پرانرژی به صورت سرد سرو می‌شود.

4. ساندویچ مرغ و سبزیجات؛ خوشمزه و مغذی

ساندویچ مرغ و سبزیجات؛ خوشمزه و مغذی

اگر به‌دنبال یک غذای سالم و سیرکننده برای وعده افطار هستید، این ساندویچ خوشمزه و مغذی را حتما امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه این سالاد

مواد مورد نیاز به صورت زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
نان ساندویچی 4 برش
مرغ پخته 300 گرم
گوجه‌فرنگی 2 عدد
کاهو 4 برگ
سس مایونز یا سس خردل به مقدار لازم
آب لیموترش مقداری در صورت تمایل
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

دستور تهیه

در کنار خرد کردن سبزیجات، مرغ پخته را نیز به صورت رشته‌ای خرد کنید. در ادامه، نان‌ها را به سس  مایونز یا خردل آغشته کنید و مرغ و سبزیجات را روی آن‌ها بچینید. حالا ساندویچ‌ها را سرو کنید.

5. نرگسی کدو؛ سبک و لذیذ

نرگسی کدو؛ سبک و لذیذ

راحتی هضم و سبک بودن این غذا، آن را به انتخابی عالی برای افطاری تبدیل کرده است. این غذای کم‌چرب، فشار کمتری به معده وارد می‌کند و می‌تواند زینت‌بخش سفره افطار شما باشد.

مواد لازم برای تهیه نرگسی کدو

مواد اولیه این غذا شامل موارد زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
کدو سبز حلقه‌شده 3 عدد
تخم‌مرغ 3 عدد
پیاز داغ 5 قاشق غذاخوری
شیر ¼ پیمانه
آرد 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

ابتدا کدوهای حلقه‌شده را در روغن داغ سرخ کنید و سپس، پیازداغ را بین لایه‌های کدو بریزید. حالا تخم‌مرغ‌ها را با آرد، شیر و ادویه‌جات مخلوط کنید و روی کدوها پخش کنید. اجازه دهید غذا با حرارت ملایم بپزد تا طلایی شود. نرگسی کدو باید به صورت گرم سرو شود.

ایده های افطاری مجلسی برای مهمانی‌های ویژه رمضان

با انتخاب این غذاهای خوشمزه و تزئینات زیبای آن‌ها، می‌توانید سفره‌ای دلنشین و خاطره‌انگیز برای مهمانان خود پهن کنید و طعم و زیبایی را در کنار هم بنشانید.

1. زرشک پلو با مرغ؛ انتخابی همه پسند و خوشمزه

زرشک پلو با مرغ؛ انتخابی همه پسند و خوشمزه

خوشبختانه غذاهای افطار تنوع زیادی دارند، اما اگر یک مهمانی در پیش دارید و به فکر تهیه یک غذای همه‌پسند هستید، انتخاب این غذای اصیل ایرانی یک انتخاب ایده‌آل خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ

مواد مورد نیاز را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج 4 پیمانه
ران یا سینه مرغ 4 عدد
پیاز 1 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
زرشک 1 پیمانه
زعفران دم‌کرده 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

مرغ را با پیاز، رب و ادویه‌ها بپزید تا نرم شود و برنج را به صورت آبکش دم بگذارید. زرشک را با کمی روغن تفت دهید و کمی هم برنج زعفرانی درست کنید. سپس، برنج دم‌کشیده را داخل دیس بکشید و روی آن را با برنج زعفرانی و زرشک تزئین کنید. در نهایت، مرغ‌ها را در کنار برنج یا روی آن قرار دهید و مقداری از سس مرغ را هم سر سفره بیاورید.

2. قورمه سبزی؛ اصیل و پرطرفدار

قورمه سبزی؛ اصیل و پرطرفدار

قورمه سبزی به‌عنوان یک افطاری مناسب با ترکیب غنی از گوشت و سبزیجات تازه، انرژی و پروتئین لازم را برای روزه‌داران فراهم می‌کند. مطمئن باشید که این غذای مجلسی خوشمزه، همه مهمان‌ها را راضی و خوشحال نگه می‌دارد.

مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی

مواد مورد نیاز را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوساله یا گوسفند 300 گرم
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی 1 پیمانه
پیاز 1 عدد
سبزی قورمه (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج) 500 گرم
لیمو عمانی 3 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

گوشت را با پیاز و فلفل تفت دهید و مقداری آب اضافه کنید تا بپزد. در اواسط پخت، لوبیا را اضافه کنید و بعد از پخت کامل این مواد، سبزی‌ها را خرد کنید، تفت دهید و به قابلمه بیفزایید. در نیم ساعت پایانی، چاشنی لیمو عمانی را اضافه کنید و بگذارید خورشت به آرامی بپزد تا غلیظ شود. در نهایت، نمک خورشت را هم اندازه کنید.

3. آش شله قلمکار؛ پرزحمت اما خاطره انگیز

آش شله قلمکار؛ پرزحمت اما خاطره انگیز

آش شله قلمکار هم باید در مطلب افطاری چی درست کنم؟ جای بگیرد. این آش، یک غذای مجلسی و پرکار است که به ‌دلیل طعم بی‌نظیر و ظاهر چشم‌نواز، ارزش تمام زحماتش را دارد. آش شله قلمکار، انتخابی عالی برای مهمانی‌های افطاری است و با یک تزئین مجلسی، زینت بخش سفره افطار شما خواهد بود.

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار

مواد مورد نیاز به صورت جدول زیر است. با این مقدار مواد اولیه می‌توانید برای 4 تا 6 نفر، آش بپزید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
گوشت گوسفندی 250 گرم
گندم ½ پیمانه
نخود ½ پیمانه
برنج ½ پیمانه
لوبیا چیتی ½ پیمانه
عدس 1 پیمانه
پیاز متوسط 4 عدد
سیر 2 حبه
سبزی آش 500 گرم
کشک به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

در طرز تهیه آش شله قلمکار، ابتدا گندم، نخود و لوبیا چیتی را جداگانه به مدت ۶ ساعت خیس کرده و چندین بار آب آن‌ها را عوض کنید. سپس پیازها را خلالی برش بزنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. گندم را آبکش کنید و به قابلمه‌ای با ۵ الی ۶ لیوان آب اضافه کنید و بگذارید بپزد. نخود را هم با آب در قابلمه‌ای جداگانه بپزید و پس از نیم‌پز شدن، لوبیا چیتی را به آن اضافه کنید. در ادامه، گوشت را به صورت مکعبی برش بزنید و با پیاز و سیر در قابلمه‌ای دیگر بپزید. سپس برنج و عدس را به مخلوط اضافه کنید و با آب به جوش بیاورید. در نهایت، سبزی آش خرد‌شده، حبوبات و گوشت ریش شده را به آش اضافه کنید و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه دیگر بپزد. پس از پخت، آش را با کشک و نعناع داغ تزئین و سرو کنید.

نکته: طرز تهیه آش شله قلمکار به چندین روش ممکن است و اگر تمایل داشته باشید، می‌توانید در مطلب مربوط به آن، نحوه تهیه آش شله قلمکار تهرانی، مشهدی، اصفهانی و بدون گوشت را ببینید.

4. خورشت فسنجان؛ لذتی بی نظیر برای افطار

خورشت فسنجان؛ لذتی بی نظیر برای افطار

خورشت فسنجان با ترکیب منحصر‌به‌فرد گردو و مرغ، انتخابی عالی برای افطاری مجلسی است و طعمی دلپذیر و خاطره‌انگیز را به مهمانان هدیه می‌دهد.

مواد لازم برای تهیه خورشت فسنجان

با مقدار مواد اولیه زیر می‌توانید به اندازه 4 نفر، خورشت فسنجان درست کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
مغز گردو 300 گرم
ران مرغ 4 تکه
پیاز 1 عدد
رب انار 4 قاشق غذاخوری
شکر (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

برای تهیه خورشت فسنجان، ابتدا مرغ را بشویید و با نمک و فلفل مزه‌دار کنید. سپس آن را در ماهیتابه‌ای با روغن داغ تفت دهید و کنار بگذارید. در ادامه، پیازهای نگینی شده را در قابلمه با روغن و زردچوبه تفت دهید تا رنگ پیازها تغییر کند. بعد از آن، گردوهای خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه هم بزنید. رب انار را به مخلوط اضافه کرده و مرغ‌های سرخ شده را در قابلمه بچینید تا کمی تفت بخورند. سپس چند پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا خورشت به آرامی بپزد. پس از 3 ساعت، شکر و زعفران دم‌کرده را در خورشت بریزید و چند دقیقه بعد آن را از روی حرارت بردارید.

5. چلو گوشت؛ غذایی مجلل برای افطار

چلو گوشت؛ غذایی مجلل برای افطار

این غذا با برنج زعفرانی و تکه‌های نرم گوشت، نه تنها سیرکننده است، بلکه به دلیل ظاهر زیبا و طعم لذیذی که دارد، مهمانان را به وجد می‌آورد و خاطره‌ای خوش می‌سازد.

مواد لازم برای تهیه چلو گوشت

مواد اولیه زیر را برای 4 نفر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج 4 پیمانه
گوشت گردن گوسفندی 1 عدد
پیاز بزرگ 2 عدد
سیر 2 حبه
برگ بو 4 عدد
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده 6 قاشق غذاخوری
چوب دارچین 1 عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

برای تهیه چلو گوشت مجلسی، پیازها را خلالی خرد کنید و در قابلمه با روغن تفت دهید تا شفاف شوند. سپس زردچوبه را به پیازها بیفزایید، گوشت گردن گوسفند را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید. حالا رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید، بعد ۸ لیوان آب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید، سیر، برگ بو و دارچین را اضافه کنید و بگذارید گوشت به آرامی بپزد. در ۳۰ دقیقه پایانی نمک و فلفل را اضافه کنید. برنج هم باید به صورت جداگانه آبکش و دم گذاشته شود.

غذای نونی برای افطار؛ ترکیب‌هایی که شما را سیر و راضی می‌کنند

غذاهای نونی در میان انواع پیشنهادات برای افطار جایگاه ویژه‌ای دارند و خیلی‌ها ترجیح می‌دهند روزه خود را با یک غذای نونی باز کنند. برای این منظور، پیشنهادهای زیر را در نظر داشته باشید:

1. کشک بادمجان؛ افطار نونی خوشمزه

کشک بادمجان؛ افطار نونی خوشمزه

در پاسخ سوال افطاری چی درست کنم؟ می‌توان غذاهای مختلفی را نام برد و یکی از آن‌ها کشک بادمجان است. کشک بادمجان با طعم دلپذیر و غنی خود، یک انتخاب فوق‌العاده برای افطار است و شما می‌توانید با پیش بردن طرز تهیه تارت کشک و بادمجان، شکل مجلسی‌تری به این غذا بدهید و آن را برای مهمانی‌های افطار نیز تهیه کنید.Top of Form

مواد لازم برای تهیه کشک بادمجان

مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بادمجان 4 عدد
پیاز متوسط 2 عدد
سیر 4 حبه
کشک 4 قاشق غذاخوری
مغز گردو 2 قاشق غذاخوری
نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

تلخی بادمجان‌ها را با نمک پاشی بگیرید. سپس، آن‌ها را آبکشی کرده، در روغن سرخ کنید و بعد از آن، بادمجان‌ها را به حالت پوره درآورید. در ادامه، بعد از تفت دادن پیاز و سیر، بادمجان‌های له‌شده را به ترکیب اضافه کنید و با نمک، فلفل و زردچوبه تفت دهید. گردو و کشک را نیز به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. در نهایت، نعناع داغ را در روغن تفت داده و به غذا بیفزایید. کشک بادمجان را با نعناع داغ، پیاز داغ و کشک تزیین کرده و با نان داغ سرو کنید.

2. کوکو سیب زمینی؛ افطاری محبوب و خوشمزه

کوکو سیب زمینی؛ افطاری محبوب و خوشمزه

این کوکو به‌عنوان یک غذای نونی، انتخابی دلپذیر برای افطار است و همراه با نان تازه، طعمی دلچسب را به سفره شما می‌آورد.

مواد لازم برای تهیه کوکو سیب زمینی

مواد اولیه زیر برای 4 نفر مناسب است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب‌زمینی متوسط 5 عدد
پیاز متوسط 1 عدد
تخم‌مرغ 2 تا 3 عدد
شوید یا نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

ابتدا سیب‌زمینی‌ها را آبپز و رنده کنید. سپس، پیاز را رنده بزنید، آب آن را بگیرید و داخل سیب‌زمینی‌ها بریزید. در ادامه، تخم‌مرغ‌ها را با نمک، فلفل، زردچوبه و سبزی خشک ترکیب کنید و به مخلوط سیب‌زمینی بیفزایید. بهتر است مایه کوکو را ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس در تابه‌ای با روغن داغ، مایه کوکو را به شکل گرد و صاف سرخ کنید تا طلایی و ترد شود.

3. میرزا قاسمی؛ افطاری با طعم بادمجان کبابی

میرزا قاسمی؛ افطاری با طعم بادمجان کبابی

عطر و بوی دلپذیر میرزا قاسمی با ترکیب بادمجان کبابی و گوجه‌فرنگی، تجربه‌ای لذت‌بخش و مغذی برای افطار است و به راحتی می‌تواند سفره شما را رنگین‌تر کند.

مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی

مواد اولیه را به صورت جدول زیر فراهم کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
بادمجان متوسط 6 عدد
تخم‌مرغ 2 عدد
گوجه‌فرنگی 6 عدد
سیر 4 حبه
رب گوجه‌فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

بادمجان ها را کبابی کنید و پس از پوست گرفتن، به صورت پوره درآورید. در تابه‌ای، سیر رنده شده را با روغن و زردچوبه تفت دهید و بادمجان‌ها را اضافه کنید. حدود 20 دقیقه بعد گوجه‌فرنگی‌هایی را که پوست گرفته و ریز خرد کرده‌اید، در تابه بریزید و در صورت تمایل، مقداری هم رب گوجه اضافه کنید. در نهایت، تخم‌مرغ‌ها را در تابه بشکنید و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید.

4. فلافل؛ لذتی ترد و داغ برای افطار

فلافل؛ لذتی ترد و داغ برای افطار

فلافل با بافت ترد و طعم لذیذ خود، گزینه‌ای عالی برای افطار است که می‌تواند با نان و سبزیجات تازه، یک وعده خوشمزه و یک افطاری سیر‌کننده باشد.

مواد لازم برای تهیه فلافل

مواد مورد نیاز را به صورت جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
نخود 300 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
سیب‌زمینی کوچک 1 عدد
سیر 3 حبه
لیموترش 1 عدد
تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
پودر زیره سبز یا سیاه 1 قاشق چایخوری
ادویه فلافل 1 قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

ابتدا نخودها را حداقل ۶ ساعت خیس کنید تا نرم‌تر شوند و نفخ آن‌ها گرفته شود. سپس نخود خیسانده را به همراه جعفری، سیر، پیاز، پودر تخم گشنیز، سیب‌زمینی و زیره در میکسر یا چرخ گوشت میکس کنید تا مایه فلافل یکدست شود. در ادامه، آب لیمو، نمک، فلفل، ادویه مخصوص و زردچوبه را به مایه اضافه کرده و دوباره میکس کنید. حالا مایه فلافل را حدود ۵ دقیقه ورز دهید تا منسجم شود. سپس آن را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال بگذارید.

برای سرخ کردن، روغن را در ظرفی گود داغ کنید. فلافل‌ها را با قالب فلافل‌زن شکل دهید و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و مغزپخت شوند. پس از سرخ شدن، فلافل‌ها را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود و سپس با نان باگت و سبزیجات سرو کنید.Top of Form

5. ناگت مرغ؛ انتخابی عالی برای افطار خانوادگی

ناگت مرغ؛ انتخابی عالی برای افطار خانوادگی

ناگت مرغ به دلیل طعم دلپذیر و قابلیت سرو با سس‌های مختلف، یک انتخاب محبوب برای کودکان و بزرگ‌ترها است و می‌تواند یک انتخاب ایده‌آل برای یک افطار نونی باشد.

مواد لازم برای تهیه ناگت مرغ

مواد اولیه به شرح جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سینه مرغ خام 500 گرم
تخم‌مرغ 2 عدد
پیاز کوچک 1 عدد
سیر 5 حبه
پنیر پیتزا رنده شده 150 گرم
آرد سفید 3 قاشق غذاخوری
آرد سوخاری 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن سرخ‌کردنی به مقدار لازم

دستور تهیه

ابتدا مرغ خام را چرخ کنید. سپس، سیر و پیاز را رنده کنید و آب اضافی پیاز را بگیرید. در ادامه، مرغ، سیر، پیاز و پنیر پیتزا را با هم مخلوط کنید تا یک مایه خمیری شکل به دست آید. حالا مواد را به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود. سپس پودر سوخاری، تخم‌مرغ هم‌زده و آرد سفید را در 3 ظرف جداگانه آماده کنید. از مایه ناگت، توپک‌های کوچک درست کنید و آن‌ها را ابتدا به آرد، سپس به تخم‌مرغ و در نهایت به آرد سوخاری آغشته کنید. در نهایت، ناگت‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و مغزپخت شوند.

افطاری ساده و خوشمزه برای روزهای رمضان

اگر به‌دنبال غذاهای سریع و راحت برای افطار هستید، این قسمت از مطلب را ببینید و ایده بگیرید.

1. دوپیازه آلو؛ افطاری سریع و خوشمزه

دوپیازه آلو؛ افطاری سریع و خوشمزه

با تهیه دو پیاز آلو، یک وعده افطاری ساده و لذیذ را در کمترین زمان آماده کنید و در کنار اعضای خانواده، لحظات خوشی را بگذرانید.

مواد لازم برای تهیه دوپیازه آلو

مواد مورد نیاز را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب‌زمینی 4 عدد
پیاز 4 عدد
رب گوجه‌فرنگی 2 قاشق غذاخوری
شنبلیله 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

سیب‌زمینی‌هایی را که شسته و پوست گرفته اید، به صورت مکعب‌های نسبتاً درشت خرد کنید. سپس آن‌ها را با نمک، فلفل و زردچوبه در قابلمه‌ای بریزید و مقداری آب اضافه کنید تا بپزند. در مرحله بعد، پیازها را بشویید، به صورت نگینی خرد کنید و در تابه‌ای با روغن تفت دهید تا سبک شوند. سپس زردچوبه و فلفل را به پیازها اضافه کنید و بعد از کمی تفت دادن، رب گوجه را بیفزایید. در نهایت، سیب‌زمینی‌های پخته و شنبلیله خشک را به تابه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. در پایان، نمک غذا را اندازه کنید و تابه را از روی حرارت بردارید.

2. نان و پنیر؛ افطاری ساده و سنتی

نان و پنیر؛ افطاری ساده و سنتی

اگر اصلا وقت ندارید و باید یک افطار سریع آماده کنید، ساده‌ترین انتخاب ممکن چیدن سفره‌ای شامل نان و پنیر و مخلفات دیگری مثل گردو و سبزی خوردن است که اتفاقا در ایام ماه مبارک، طرفداران زیادی دارد.

مواد لازم برای تهیه این افطاری

مواد مورد نیاز را به صورت جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
پنیر به مقدار کافی
سبزی خوردن به مقدار کافی
مغز گردو به مقدار کافی
نان تازه به مقدار کافی
خرما یا رطب به تعداد کافی

آماده سازی

این ساده‌ترین انتخاب در بین غذاهای ساده برای افطار است. کافی است تمام موارد جدول فوق را سر سفره بیاورید و منتظر اذان باشید. البته اگر می‌خواهید شکل مجلسی‌تری به این غذای ساده بدهید، طرز تهیه تارت پنیر و سبزی شما را به مقصودتان می‌رساند.

3. کته با کنسرو ماهی؛ سریع و مقوی برای افطار

کته با کنسرو ماهی؛ سریع و مقوی برای افطار

تهیه این غذا هم فوق‌العاده آسان است و عطر و بوی بی‌نظیری دارد. پس در جواب افطاری چی درست کنم؟ روی این گزینه هم فکر کنید.

مواد لازم برای تهیه این غذا

مواد اولیه به صورت جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج 3 پیمانه
تن ماهی 2 تا 3 عدد
سیر 2 حبه
شوید خشک به مقدار کافی
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

برای تهیه این افطاری ساده، برنج را به صورت کته بپزید و وقتی بیشتر آب خود را کشید، سیر خرد شده و شوید را داخل برنج بریزید و مخلوط کنید؛ نمک، ادویه‌ها و روغن هم فراموش نشود. در فاصله دم کشیدن برنج، کنسروها را حداقل 20 دقیقه در آب بجوشانید و غذا را سرو کنید.

4. ساندویچ یرالما یومورتا؛ طعمی دلچسب در کمترین زمان

ساندویچ یرالما یومورتا؛ طعمی دلچسب در کمترین زمان

تهیه این غذا خیلی سریع و راحت پیش می‌رود و یک انتخاب ایده‌آل برای روزهای پرمشغله در ایام ماه مبارک رمضان است.

مواد لازم برای تهیه این غذا

مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
سیب‌زمینی متوسط 4 عدد
تخم‌مرغ 4 عدد
پیاز 2 عدد
گشنیز و جعفری تازه 400 گرم
کره 100 گرم
نان لواش به تعداد کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
ینگ نان سنگک به مقدار لازم

دستور تهیه

برای تهیه یرالما یومورتا، ابتدا سیب‌زمینی‌ها را با پوست روی سنگ‌های داغ در قابلمه مسی بپزید و هم‌زمان، تخم‌مرغ‌ها را در کیسه‌ای آبپز کنید. در ادامه، سیب‌زمینی‌های پخته را روی نان لواش به صورت له شده قرار دهید و روی آن کره بمالید. سپس، تخم‌مرغ خردشده، سبزیجات و ادویه‌ها را اضافه کنید. در نهایت، نان را لوله‌ کنید و در کاغذ بپیچید. بهتر است این غذای ساده و خوشمزه به صورت گرم سرو شود.

5. خوراک قارچ و پیاز؛ یک غذای گیاهی عالی برای افطار

خوراک قارچ و پیاز؛ یک غذای گیاهی عالی برای افطار

این خوراک لذیذ خیلی سریع آماده می‌شود و احتمالا از طعم فوق‌العاده آن تعجب خواهید کرد. اگر وقت بیشتری دارید، افزودن موادی مثل سوسیس و سیب‌زمینی خرد شده، غذای شما را غنی‌تر می‌کند.

مواد لازم برای تهیه این غذا

مواد اولیه را به صورت جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
قارچ 250 گرم
پیاز درشت 1 عدد
رب گوجه‌فرنگی (اختیاری) نصف قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور تهیه

پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس، قارچ خرد شده را اضافه کنید و کمی حرارت را بالا ببرید تا قارچ آب نیندازد. اگر مایل بودید مقداری رب اضافه کنید و کار تهیه خوراک را با افزودن نمک و ادویه‌ها به پایان ببرید.

ایده چند دسر عالی برای افطار

دسرهای ماه رمضان، تنوع زیادی دارند. بعضی از آن‌ها مثل زولبیا و بامیه بازاری، خیلی فوری و راحت قابل خریداری هستند و بعضی مثل پیش بردن طرز تهیه حلوا دهین، زحمت بیشتری می‌طلبند. به هر حال، هر یک از این دسرها با طعم و عطر خاص خود، سفره افطار را زیباتر و دلپذیرتر می‌کنند.

1. فرنی؛ گرم و آرام بخش برای افطار

فرنی؛ گرم و آرام بخش برای افطار

اگر می‌پرسید افطاری چی درست کنم؟ ما فرنی ساده را هم پیشنهاد می‌کنیم. این دسر گرم و سبک، هضم آسانی دارد و طعم دلچسب آن انتخابی عالی برای شروع افطار است.

مواد لازم برای تهیه فرنی

مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
شیر کم چرب 2 پیمانه
نشاسته 2 قاشق غذاخوری
شکر سفید 2 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری
وانیل ½ قاشق چایخوری
دارچین مقداری برای تزئین
خلال بادام و پسته مقداری برای تزئین

دستور تهیه

در طرز تهیه فرنی با نشاسته، ابتدا شیر را در قابلمه بریزید، نشاسته را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته حل شود. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مواد را هم بزنید تا غلیظ شود. بعد از آن، شکر، وانیل و گلاب را اضافه کنید و قابلمه را از روی حرارت بردارید. فرنی را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین و خلال بادام و پسته تزیین کنید. در نهایت، دسر را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و سپس سرو کنید.

2. مسقطی؛ دسر مجلسی و محبوب ماه رمضان

مسقطی؛ دسر مجلسی و محبوب ماه رمضان

مسقطی با طعم دلپذیر و بافت نرم خود گزینه‌ای عالی برای افطار است و می‌تواند لحظات شیرین این ماه را تکمیل کند.

مواد لازم برای تهیه مسقطی

مواد مورد نیاز را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آب 12 پیمانه
نشاسته آسیاب شده 1 پیمانه
شکر 6 پیمانه
گلاب 1 پیمانه
زعفران دم‌کرده 1 قاشق چایخوری
هل سبز بی‌دانه، خلال بادام و پسته به مقدار لازم
روغن 1 پیمانه

دستور تهیه

نشاسته را در یک پیمانه آب حل کنید و از صافی عبور دهید. سپس در قابلمه‌ای بقیه آب را با شکر و روغن روی حرارت زیاد گرم کنید و نشاسته صاف شده را به ترکیب بیفزایید. مواد را مرتب هم بزنید تا به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و همچنان هم بزنید تا از ته گرفتن جلوگیری شود. بعد از یک ساعت، هل و گلاب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مسقطی قوام بگیرد. وقتی رد قاشق در مخلوط باقی ماند، آن را در ظرفی بریزید، بگذارید خنک شود و با خلال بادام و پسته تزیین کنید.

3. حلوای آرد گندم؛ دسری اصیل برای افطار

حلوای آرد گندم؛ دسری اصیل برای افطار

با شروع ماه رمضان، بازار پخت انواع حلوا داغ می‌شود و شما انتخاب‌های زیادی مانند طرز تهیه حلوای هویج، حلوای شیر و… پیش رو دارید. با‌این‌حال، گل سرسبد حلواهای ماه رمضان، حلوای آرد گندم است که همیشه طرفداران خاص خود را دارد.

مواد لازم برای تهیه حلوا

مواد اولیه به شرح جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
آرد گندم 4 پیمانه
شکر 2 پیمانه
گلاب ½ پیمانه
کره یا روغن 50 گرم
زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
هل آسیاب شده به مقدار لازم

دستور تهیه

برای تهیه حلوا، ابتدا شهد شکر را با زعفران، هل و گلاب آماده کنید و کنار بگذارید. سپس، آرد را سه بار الک کنید و در تابه تفت دهید تا طلایی شود. در ادامه، کره یا روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا خوشرنگ شود. سپس شهد را کم‌کم در آرد بریزید و خوب مخلوط کنید. در نهایت، حلوا را در ظرف مناسب بکشید و با پودر پسته یا خلال بادام تزیین کنید.

4. پودینگ شکلاتی؛ دسری لذیذ و دلچسب

پودینگ شکلاتی؛ دسری لذیذ و دلچسب

پودینگ شکلاتی با ترکیبی نرم و خامه‌ای از شکلات و شیر، یک دسر خوشمزه و ساده است که در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود و طعمی فراموش‌نشدنی به سفره افطاری می‌بخشد.

مواد لازم برای تهیه پودینگ شکلاتی

مواد اولیه را به صورت جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
شیر 2 و ¾ پیمانه
شکر ½ پیمانه
نشاسته ذرت 3 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو 3 قاشق غذاخوری
کره نرم 2 قاشق غذاخوری
وانیل شکری 1 قاشق چایخوری
نمک 8/1 قاشق چایخوری

دستور تهیه

ابتدا شیر را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد. سپس در یک تابه نچسب، شکر، پودر کاکائو، نشاسته ذرت و نمک را با هم مخلوط کنید. حالا به‌تدریج شیر را در مخلوط مواد بریزید، تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب مواد را هم بزنید؛ پس از چند دقیقه، مخلوط شروع به جوشیدن می کند و قوام می‌گیرد. هنگام هم زدن، زمانی که مواد پودینگ روی قاشق باقی ماند، وانیل را اضافه کنید. سپس حرارت شعله را کم کنید، کره را در مخلوط بریزید و به سرعت مواد را هم بزنید تا طعم کره به‌خوبی ترکیب شود. در نهایت، شعله را خاموش کنید، پودینگ را در ظرف‌های مورد نظر بریزید و با خامه و خرده‌های بیسکوییت یا میوه‌های فصل تزئین کنید.

5. شله زرد؛ دسر محبوب سفره های افطار

شله زرد؛ دسر محبوب سفره های افطار

شله زرد دسری پرطرفدار و محبوب است که در اینجا طرز تهیه آن برای 4 نفر را آورده‌ایم. با‌این‌حال، اگر قصد تهیه نذری را دارید، طرز تهیه شله زرد برای 20 نفر را در همین مجله بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شله زرد

مواد مورد نیاز به صورت جدول زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
برنج نیم دانه 2 پیمانه
شکر 3 پیمانه
گلاب ½ پیمانه
خلال بادام ½ پیمانه
عرق هل یا هل دم‌کرده 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم‌کرده 1 قاشق چایخوری
نمک ½ قاشق چایخوری
کره 100 گرم
روغن 2 قاشق غذاخوری
پودر دارچین به مقدار لازم

دستور تهیه

ابتدا برنج نیم دانه را از شب قبل شسته و بخیسانید. سپس در قابلمه‌ای مناسب، آب را به جوش آورید و برنج را اضافه کنید تا پخته و شفته شود. پس از آن، شکر را به برنج اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه، زعفران دم‌کشیده را به مخلوط بیفزایید تا رنگ شله زرد زیباتر شود. حالا خلال بادام را با گلاب ترکیب کنید و در شله زرد بریزید. سپس کره ذوب‌شده و روغن مایع را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. پس از چند دقیقه، قابلمه را از روی حرارت بردارید و درب آن را بگذارید تا دم بکشد. در نهایت، شله زرد را در ظرف زیبایی سرو کنید و روی آن خلال بادام و پسته و پودر دارچین بریزید.

از دسرهای خوشمزه تا پیش‌غذاهای لذیذ؛ افطاری‌های متنوع

با کمی خلاقیت و عشق به آشپزی، می‌توانید افطاری‌هایی تهیه کنید که نه تنها سیرکننده باشند، بلکه خاطرات خوشی را برای همه به ارمغان بیاورند. پس دست به کار شوید و از این لحظات خاص لذت ببرید.

سوالات متداول

چگونه  افطاری سریع و آسان تهیه کنیم؟

برای تهیه افطاری سریع و آسان می‌توانید از ساندویچ‌های آماده، انواع سالاد با سبزیجات تازه یا نان و پنیر و سبزی استفاده کنید.

چگونه می‌توان افطاری سالم و مغذی تهیه کرد؟

با استفاده از مواد تازه مانند سبزیجات، پروتئین‌های کم‌چرب و غلات کامل، می‌توانید افطاری سالم و مغذی تهیه کنید.

برای آماده کردن یک افطاری متنوع و جذاب چه کنیم؟

با ترکیب غذاهای مختلف از جمله پیش‌غذاها، غذاهای اصلی و دسرهای متنوع، می‌توانید افطاری را جذاب و هیجان‌انگیز کنید.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا