طرز تهیه کباب برگ گوسفندی در فر یا تابه
کباب برگ یکی از کبابهایی است که معمولاً در خانه طبخ نمیشود؛ اما باید بدانید که آماده سازی و پخت آن در خانه کار راحتی است و لازم نیست هر بار که هوس کباب برگ کردید به رستوران بروید و یا آن را از رستوران سفارش دهید. در ادامه آموزش تهیه کباب برگ در خانه در فر و تابه را برای شما قرار دادیم.
کباب برگ را میتوان با راسته گوسفند و یا گوساله تهیه کرد. زمان آماده سازی کباب برگ ۲۴ ساعت و طبخ آن ۳۰ دقیقه زمان لازم دارد.
بهترین کبابی تهران کدام است؟ در بلاگ اسنپ فود بخوانید.
طرز تهیه کباب برگ در فر
مواد لازم:
۱. گوشت راسته یا فیله گوسفندی یا گوساله ۱ کیلوگرم
۲. پیاز متوسط ۳ عدد
۳. زعفران دم کرده به میزان لازم
۴. روغن به میزان لازم
۵. نمک و فلفل به میزان لازم
۶. روغن زیتون یک پیمانه
۷. میخک (اختیاری)
۸. برگ رزماری (اختیاری)
۹. کره ۳۰۰ گرم
۱۰. روغن مایع
مراحل تهیه کباب برگ گوسفندی در فر
- ابتدا گوشت را خوب بشویید و رگها و ریشههای چربی آن را کاملاً جدا کرده و سپس گوشت را خشک کنید. گوشتها را به گونهای برش بزنید که ضخامت آن حدود یک سانتیمتر باشد. اگر احساس کردید گوشت خیلی ضخیم است، آن را از پهنا به دو قسمت نازکتر، با یک چاقوی تیز ببرید. حالا آن را با گوشتکوب بکوبید تا زمانی که ضخامت آن به نیم سانتیمتر برسد. مراقب باشید زیاد در این کار زیاده روی نکنید زیرا که گوشت له میشود.
- حالا نوبت به مزه دار کردن گوشت میرسد. به یاد داشته باشید که حتماً گوشت را از یک روز قبل مزه دار کنید. پیازها را به حالت خلالی خرد کنید و در یک ظرف بزرگ که گوشتها در آن جا بشوند بریزید. سپس روغن زیتون و ادویهها را به آن بیفزایید. در این مرحله اصلاً درون مواد نمک نریزید به دلیل آن که گوشت سفت میشود. زعفران را فراموش نکنید زیرا که در نتیجه نهایی بسیار مؤثر است. میخک و برگ رزماری را به مواد اضافه کنید. حالا گوشتها را در مواد بخوابانید. حتماً گوشتها را به گونهای در مواد قرار دهید تا پشت و روی آن به مواد آغشته شود. در ادامه مواد و گوشت را در فریزر قرار دهید تا برای یک روز یخ بزند. به خاطر داشته باشید که به جای روغن زیتون میتوانید از روغن مایع نیز استفاده کنید.
- در این مرحله گوشتها را از فریزر خارج کرده و یک ساعت در یخچال قرار دهید تا یخ آن، آب بشود. سپس کمی به آن نمک بزنید. حدود ۱۵ دقیقه پس از آن گوشتها را از مواد خارج کرده و کمی با گوشتکوب آن را بکوبید تا یک دست شوند. در حین کوبیدن روی آن کمی زعفران دم کرده بریزید.
- گوشتها را سیخ بزنید. برای این کار گوشت را روی یک تخته قرار دهید، دستتان را روی آن بگذارید و از زیر دستها سیخ را از درون گوشت رد کنید. مراقب باشید گوشتها از هم جدا نشوند. در ادامه سیخها را برای یک ساعت درون یخچال قرار دهید.
- تمام موادی که برای مزه دار کردن گوشت آماده کردید را کف ظرفی بریزید که میخواهید درون فر قرار دهید. سپس سیخ گوشتها را از یخچال خارج کرده و روی مواد درون ظرف یا سینی بچینید. حتماً کمی کره آب شده روی گوشتها بریزید تا گوشت هنگام پخت خشک نشود. فر را روی درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و زمانی که فر داغ شد، ظرف را وارد فر کنید. هر ده دقیقه یک بار در فر را باز کنید و کمی سس کباب یا کره روی آن بریزید.
- در آخر فراموش نکنید که پس از آماده شدن کباب برگ آن را مستقیماً روی برنج از سیخ خارج کنید؛ زیرا اگر آن را لای نان بگذارید، چربی آن به خورد نان میرود و کباب پس از چند دقیقه خشک میشود.
طرز تهیه کباب برگ در تابه
برای تهیه کباب برگ در تابه، بهتر است از تابهای استفاده کنید که در آن کاملاً بسته میشود و محتویات درون آن امکان بخار پز شدن دارند. تابههای رژیمی این خاصیت را دارند.
مواد لازم
۱. گوشت راسته یا فیله گوسفندی یا گوساله ۱ کیلوگرم
۲. پیاز متوسط ۳ عدد
۳. زعفران دم کرده به میزان لازم
۴. روغن به میزان لازم
۵. نمک و فلفل به میزان لازم
۶. روغن زیتون یک پیمانه
۷. میخک (اختیاری)
۸. برگ رزماری (اختیاری)
۹. کره ۳۰۰ گرم
۱۰. روغن مایع
مراحل تهیه کباب برگ گوسفندی در تابه
- ابتدا پیازها را خلالی کنید. همراه روغن زیتون یا روغن آفتاب گردان درون یک ظرف قرار دهید. به مواد فلفل و ادویهها را اضافه کنید. به یاد داشته باشید که در این مرحله درون مواد نمک نریزید. بنا بر سلیقه شخصی میتوانید از برگ رزماری و میخک در موادی که برای طعم دار کردن گوشت درست میکنید، استفاده کنید.
- گوشتها را به طولی که درون تابه قرار میگیرد برش بزنید. ضخامت آن را به طول یک سانتیمتر جدا کنید. سپس با گوشتکوب به خوبی گوشتها را بکوبید. سپس آنها درون ظرفی که موادتان را آماده کردهاید برای ۲۴ ساعت بخوابانید تا کاملاً مزه دار شوند. ظرف را در این مدت درون فریزر یا یخچال قرار دهید. فراموش نکنید که گوشتها به گونهای در ظرف قرار گیرند که کاملاً به مواد آغشته باشند.
- این مرحله گوشتها را از یخچال خارج کنید و روی آن زعفران دم کرده و کرۀ آب شده بریزید. کره از خشکی گوشت هنگام پخت جلوگیری میکند.
- پیاز و باقی مواد را کف تابه بریزید و سپس گوشتها درون تابه قرار دهید و درب آن را ببندید تا بخار کند. پس از چند دقیقه گوشتها کمی آب میاندازند. اگر از تابۀ رژیمی استفاده کنید باعث میشود گوشت با بخاری که تولید شده مغز پخت شود. زمان تقریبی پخت کباب برگ در تابه ۳۰ دقیقه است. فراموش نکنید که هر چند دقیقه به آن سر بزنید و اگر احساس کردید کباب در حال خشک شدن است به آن کره اضافه کنید.
نکاتی مهم در دستور پخت کباب برگ
۱. میتوانید هنگام تهیه مواد از کیوی رنده شده برای نرم شده گوشت استفاده کنید.
۲. کباب برگ را میتوان همراه برنج و گوجه کبابی سرو کرد.
۳. راستۀ گوسفندی نسبت به راستۀ گوساله نرمتر است. اگر کباب برگ با گوشت گوسفند پخته شود بافت نرمتری خواهد داشت.
۴. گوشتی که تهیه کردید برای آنکه تردتر باشد باید حداقل ۳ روز تا نهایتاً دو هفته از کشتارش گذشته باشد.
۵. برای دورچین کباب برگ میتوانید از زیتون پرورده و انواع ترشی استفاده کرد.
تهیه کباب برگ در خانه بسیار به صرفهتر از رستوران است. زین پس میتوانید هر زمان که هوس کباب برگ کردید، به جای رستوران، آن را در خانه به سادگی آماده کنید.
اگر به کباب علاقه مند هستید:
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402