طرز تهیه مرغ ترش و جوجه کباب ترش
مرغ ترش و جوجه کباب ترش هر دو از غذاهای محبوب شمالی هستند. طرز تهیه مرغ ترش و جوجه کباب ترش مربوط به استانهای گیلان و مازندران است؛ اما این دو غذای محبوب در سراسر کشور با همین شیوه پخته میشوند. رب انار، گردو و سبزی مخصوص، سه پایه اصلی مرغ ترش هستند. این غذا را جزو معرفی بهترین غذاهای محلی مازندران درنظر میگیرند. در این مقاله قصد داریم دستور پخت هر دوی این غذاها را آموزش دهیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
مرغ ترش |
|
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آمادهسازی | 30 تا 45 دقیقه |
زمان پخت | یک ساعت |
میزان سختی | متوسط |
مرغ ترش رستورانی
مرغ ترش یک غذای اصیل شمالی است که در همان منطقه و نقاط دیگر ایران طرفداران بسیاری دارد. معمولاً مرغ ترش شمالی را در مهمانیها در کنار غذاهای دیگر سرو میکنند. به این غذای خوشمزه در مناطق شمالی «ترش مرغ» نیز گفته میشود.
مواد لازم در دستور پخت مرغ ترش
برای طرز تهیه مرغ ترش با رب انار به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ران و سینه مرغ | 5 تکه |
گردو | ۳۰۰ گرم |
سبزی معطر | ۲۰۰ گرم |
رب انار رقیق شده | یک استکان |
پیاز بزرگ | یک عدد |
سیر | دو حبه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان کافی |
روغن | به میزان کافی |
مراحل طرز تهیه مرغ ترش رستورانی به شیوه مازندرانی و گیلانی
برای طرز تهیه مرغ ترش ساده به روش مازندرانی و گیلانی مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا سبزی مخصوص مرغ ترش شامل جعفری، گشنیز، تره، نعناع، برگ سیر و شوید را بهخوبی بشویید و پس از آبکشی، کاملاً خرد کنید. همچنین در تهیه این غذا از سبزیجات معطر شمالی مانند خلواش، زلنگ، اناریجه و اوجی نیز استفاده میشود.
- مرحله دوم: مرغ را بشویید، اجازه دهید خشک شود و در ادامه مرغ را به ادویه و نمک آغشته کنید. در یک تابه کمی روغن بریزید و اجازه دهید که با حرارت ملایم، روغن داغ شود. سپس مرغ آغشته به ادویه را توی تابه قرار دهید و دو طرف مرغ را تا زمانی که طلایی شود، سرخ کنید. مرغهای سرخ شده را از تابه خارج کرد و کنار بگذارید.
- مرحله سوم: در مرحله سوم از طرز تهیه مرغ ترش رستورانی در تابهای دیگر کمی روغن سرخکردنی بریزید و مجدداً صبر کنید تا روغن داغ شود. سبزیها را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید. توجه کنید که سبزیها بیش از اندازه سرخ نشوند؛ زیرا در نهایت باعث تلخی غذا شده و رنگ غذا نیز بسیار تیره میشود.
- مرحله چهارم: یک عدد پیاز بزرگ را به صورت نگینی خرد کنید. داخل یک قابلمه کمی روغن اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم داغ شود. در ادامه پیازهای نگینی را به قابلمه اضافه کرده و تا زمانی که طلایی شوند تفت دهید.
- مرحله پنجم: در این مرحله سیر را به پیاز داخل قابلمه بیافزایید. سیر یکی از فاکتورهای اصلی این غذای شمالی است؛ اما بنابر ذائقه خود میتوانید آن را حذف یا بیشتر کنید. رب انار رقیق شده را روی پیاز و سیرها بریزید و مجدد همه مواد را با رب انار تفت دهید.
- مرحله ششم: در این مرحله نوبت به اضافه کردن گردو میرسد و توجه کنید که گردو حتما باید آسیاب شده باشد؛ چراکه گردوی آسیاب شده کمی حالت روغنی پیدا میکند. گردوها را به مواد داخل قابلمه بیافزایید و در نهایت سبزیهای سرخ شده را روی مواد بریزید. تمامی مواد را باهم مخلوط کنید تا طعم یکدیگر را بگیرند.
- مرحله هفتم: مرغهای از قبل سرخ شده را به مواد مرغ ترش درون قابلمه اضافه کنید. در ادامه مقداری از غذا را بچشید؛ اگر احساس کردید رب انار، نمک یا فلفل آن کم است میتوانید دوباره آنها را به غذا بیافزایید. قبل از گذاشتن درب قابلمه، به آن یک لیوان آب اضافه کنید تا در هنگام جا افتادن، این آب تبخیر شود و خورشت ته نگیرد.
مرغ ترش اصلی، این غذا خوشمزه شمالی را به همراه برنج سرو میکنند. اگر شما نیز برای اولین بار است که قصد دارید، مرغ ترش شمالی و مازندرانی اصیل درست کنید، حتماً از این دستور پخت پیروی نمایید تا نتیجه نهایی دلچسبتر شود. به خاطر داشته باشید که مطابق سلیقه خود میتوانید مقدار ترشی مرغ ترش مجلسی را با کم یا زیاد کردن رب انار تغییر دهید. طرز تهیه مرغ ترش با رب انار و گردو بدون سبزی نیز توسط برخی افراد انجام میشود.
نکات کلیدی در طرز تهیه مرغ ترش ساده
برای تهیه مرغ ترش، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- طرز تهیه مرغ ترش ساده با رب انار و آلو نیز رایج است. برای تهیه این غذا کافی است تا آلوها را شسته و به همراه رب انار با مواد مخلوط کنید.
- برخی افراد به طرز تهیه مرغ ترش بدون گردو علاقهمند هستند و به همین دلیل گردو را از مواد اولیه غذا حذف میکنند. در این صورت روغن غذا کمتر خواهد شد.
- طرز تهیه مرغ ترش بدون سبزی نیز امکانپذیر است، حتی میتوانید ترکیب سبزیهای مرغ ترش را به ذائقه خود تغییر دهید تا این غذا مطابق میل شما شود.
- طرز تهیه مرغ ترش با رب گوجه فرنگی نیز یکی دیگر از گزینهها است. در این صورت باید رب گوجه فرنگی را به مواد اولیه غذا بیافزایید.
- برای طرز تهیه مرغ ترش با لپه، ابتدا لپهها را در آب خیس کنید؛ سپس در حین تهیه مواد مرغ ترش، لپه را به دیگر ترکیبات اضافه کنید؛ این لپه به همراه مرغ پخته میشود.
نکات تهیه مرغ ترش را توضیح دادیم، اما اگر دوست دارید تا غذای شمالی بیشتری یاد بگیرید، مطلب انار بیج را چطور درست کنیم؟ را هم مطالعه کنید.
جوجه کباب ترش شمال
در ادامه مطلب دستور پخت جوجه کباب ترش با تمام فوتوفنهای آن معرفی شده است. پس اگر قصد دارید جوجه ترش شمالی، این غذای بی نظیر را برای اولین بار درست کنید، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه جوجه کباب ترش شمال
برای تهیه جوجه کباب ترش مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
فیله مرغ | ۵۰۰ گرم |
رب انار ترش | یک استکان |
زعفران دم کرده | یک قاشق چایخوری |
گردو | سه قاشق غذاخوری |
پیاز بزرگ | یک عدد |
ماست پرچرب | دو قاشق غذاخوری |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه جوجه کباب ترش شمال
برای تهیه جوجه کباب ترش و خوشمزه مراحل زیر را دنبال کنید. البته، پیشنهاد میکنیم که بعد از تهیه این غذا، طرز تهیه کباب ترش شمالی ، غذای محبوب گیلانی ها را نیز مطالعه کنید. این غذای شمالی نیز عطر و طعم فوقالعاده ای دارد.
- مرحله اول: ابتدا فیله مرغ را شسته و خشک کنید. مرغ را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و آن را به شکل مربع یا مستطیل (شبیه به تکههای جوجه کباب) قطعه قطعه کنید.
- مرحله دوم: وقت اضافه کردن مواد، برای مزهدار کردن فیلهها است. پیازها را به صورت خلالی درشت خرد کنید و به همراه زغفران دم کرده، ماست پرچرب و رب انار رقیق شده روی فیلهها بریزید. سپس نمک، فلفل و در آخر گردوهای آسیاب شده را به مرغها بیافزایید.
- مرحله سوم: در این مرحله محتویات کاسه را با دست زیر و رو کنید تا تمام فیلهها به مواد آغشته شوند. سپس روی کاسه را سلفون بکشید و به مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
- مرحله چهارم: پس از گذشت این مدت زمان، کاسه را از یخچال خارج کرده و مرغها را به سیخ بکشید. در صورتی که قصد دارید جوجه کباب ترش را داخل تابه درست کنید، باید از سیخهای چوبی استفاده نمایید. برای تهیه جوجه کباب ترش در تابه، مقدار کمی روغن در آن بریزید و سیخهای چوبی را بچینید. سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید به آرامی سرخ شوند. اگر تمایل به تهیه جوجه ترش بر روی منقل دارید میتوانید از سیخ فلزی استفاده کنید. هنگام کباب شدن، سیخها را بچرخانید تا تمام قسمتها مغز پخت شوند.
جوجه کباب ترش را به صورت خوراک و یا همراه پلو سرو میکنند. در کنار آن، میتوان از چاشنیهایی مانند انواع ترشی، سیر ترشی و زیتون پرورده استفاده کرد.
مرغ ترش، سوغات خطه شمال ایران!
در این مطلب به آموزش طرز تهیه مرغ ترش و طرز تهیه جوجه ترش به همراه نکات مختلف آن پرداختیم. مواد اولیه این غذا در دسترس است و به آسانی میتوان آن را در منزل تهیه کرد. مرغ ترش طعمی جالب و خوشمزه دارد که موردپسند اغلب افراد قرار میگیرد.
در پایان، در صورتی که هوس خوردن مرغ ترش کردهاید، اما زمان کافی برای تهیه آن در منزل ندارید، اسنپ فود در خدمت شماست. به صفحه سفارش غذا مراجعه کرده و مرغ ترش و دیگر غذاهای موردنظر خود را سفارش دهید و در کمترین زمان ممکن درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402