خواص و فواید نان سوخاری چیست؟ (نان سوخاری برای دیابتیها و کاهش وزن)
نان سوخاری یکی از انواع نان است که از فرآورده های آرد گندم محسوب میشود و طرفداران زیادی دارد. این نان به دلیل ویژگیهای منحصربه فرد، یکی از انواع نانهای بسیار محبوب بوده که در میان گروههای سنی مختلف از کودکان تا بزرگسالان جایگاه ویژهای یافته است. اگر دوست دارید در رابطه با مصرف نان سوخاری رژیمی، کالری نون سوخاری و نان سوخاری برای لاغری بیشتر بدانید، تا انتهای این مطلب از وبلاگ اسنپ فود همراه ما باشید. در ادامه درباره فواید نان سوخاری و طریقه مصرف آن توضیح دادهایم.
آشنایی بیشتر با نان سوخاری
یکی از انواع فرآوردههای آرد گندم، نان سوخاری است که رطوبت بسیار پایینی داشته و میتوان آن را برای مدت زیادی نگهداری کرد. در نان سوخاری که به نان برشته نیز معروف است، فرایند هضم غذا به مراتب بهتر و سریعتر اتفاق میافتد. از این روی اگر قصد خرید نان دارید، نان سوخاری را به عنوان یکی از بهترین گزینهها در نظر داشته باشید.
برای تهیه نان سوخاری چه مواد اولیهای استفاده میشود؟
در طرز تهیه نان سوخاری ، مواد اصلی تشکیل دهنده آرد گندم، خمیر مایه، شکر و روغن هستند که گلوتن، تخم مرغ، عصاره مالت، نمک، آرد سویا، شربت اینورت و شیر خشک نیز به آنها اضافه میشوند.
آرد گندمی که در فرآیند تولید نان سوخاری مورد استفاده قرار میگیرد، باید دارای گلوتن باشد. گلوتن مورد استفاده اگر کیفیت مطلوبی نداشته باشد، نان سوخاری به عمل آمده فرم اسفنجی نمیگیرد. آرد گندم دارای گلوتن و باکیفیت سبب میشود تا مقاومت نان در برابر آنزیمهای حاصل از مخمرها در طول فرآیند تخمیر افزایش پیدا کرده و گاز ایجاد شده حفظ شود. بنابراین، در نتیجه استفاده از آرد گندم دارای گلوتن، بافت نان بهتر شده و به صورت مطلوب و اسفنجی در میآید.
طریقه مصرف نان سوخاری
اما نان سوخاری را با چی بخوریم؟ نان سوخاری را میتوان به همراه خامه، مربا، کره یا پنیر برای وعده صبحانه میل کرد. همچنین این نان در کنار شکلات، نوتلا یا دیگر میان وعدههای شیرین، یک عصرانه خوشمزه و مقوی است. از طرف دیگر، نان سوخاری را میتوان همراه انواع سوپ در وعدههای اصلی سرو کرد. در واقع، شما میتوانید در تمام وعدههای غذایی از این نان استفاده کرده و از فواید نان سوخاری بهرهمند شوید.
ارزش غذایی و کالری نان سوخاری
نان سوخاری از جمله فرآوردههایی است که از آرد کامل تهیه میشود و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. به علاوه این نان، دارای شاخص گلایسمی پایینی بوده و قدرت سیرکنندگی زیادی دارد. جالب است بدانید که میزان کالری نان سوخاری بسیار کم است و هر تکه از آن تنها ۳۵ الی ۴۰ کیلوکالری انرژی دارد. در هر ۱۰۰ گرم از نان سوخاری نیز ۴۰۷ کیلوکالری انرژی و مواد مغذی زیر دیده میشود.
مواد تشکیل دهنده | مقدار | ویتامین | مقدار |
پروتئین | 14 گرم | ویتامین B1 | 0.40 میلیگرم |
کربوهیدرات | 72 گرم | ویتامین B2 | 0.39 میلیگرم |
آب | 5.50 گرم | ویتامین B3 | 4.62 میلیگرم |
چربی | 7.2 گرم | ویتامین B4 | 0.00 میلیگرم |
کلسترول | 78.00 گرم | ویتامین B5 | 0.00 میلیگرم |
پتاسیم | 245.00 گرم | ویتامین B6 | 0.04 میلیگرم |
مس | 0.24 میلیگرم | ویتامین B9 | 103.00 میکروگرم |
منیزیم | 36.00 میلیگرم | ویتامین B12 | 0.18 میلیگرم |
کلسیم | 27.00 میلیگرم | ویتامین C | 0.00 میلیگرم |
فسفر | 153.00 میلیگرم | ویتامین E | 0.00 میلیگرم |
سدیم | 253.00 میلیگرم | ویتامین K | 0.00 میکروگرم |
آهن | 2.72 میلیگرم | ویتامین A | 12.00 میکروگرم |
روی | 1.10 میلیگرم | ویتامین D | 0.00 میلیگرم |
فواید نان سوخاری
همواره باید دقت کنید تا بهترین نان را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید. خوردن نانهایی که با آرد سفید تهیه میشوند، در طولانی مدت سبب افزایش وزن شده و افراد را در معرض چاقی قرار میدهند. روش پخت و مواد اولیه به کار رفته در نان سوخاری، این نان را برای سیستم گوارش به یکی از بهترین گزینهها تبدیل کرده است. در ادامه به معرفی خواص نان سوخاری رژیمی میپردازیم.
1. نان سوخاری برای تامین انرژی
یکی از خواص نان سوخاری، تامین انرژی بدن است. این نان جایگزین مناسبی برای مواد غذایی مضر و غیر مجاز محسوب میشود. نان سوخاری منبع کربوهیدرات بوده و به عنوان تامینکننده انرژی برای کودکان و بزرگسالان شناخته میشود. این نان دارای بافت ترد و شکننده بوده و کودکان به خوردن آن علاقه دارند.
2. خواص نان سوخاری برای زخم معده
مصرف نان سوخاری به افرادی که دچار زخم معده هستند توصیه میشود؛ چراکه این نان بافت ترد و مناسبی دارد. همچنین نان سوخاری حاوی فیبر است که این فیبر به هضم غذا در معده و دستگاه گوارش کمک کرده و به همین دلیل درد و ناراحتی افراد مبتلا به زخم معده را کاهش میدهد. خوردن این نان به افراد مبتلا به رفلاکس معده نیز پیشنهاد میشود.
3. خواص نان سوخاری برای کبد چرب
نان سوخاری یکی از مواد غذایی مفید برای بیماری کبد چرب است. این نان چربی کمی داشته و مصرف آن در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب مشکلی ایجاد نمیکند. وجود مقادیر قابل توجهی از فیبر در ترکیبات نان سوخاری، موجب میشود تا برای کبد چرب مفید باشد. به بیماران مبتلا به کبد چرب توصیه میشود تا نان سوخاری را با دیگر نانها جایگزین کنند.
4. نان سوخاری مناسب برای دیابتیها
نانی که مقادیر فیبر بیشتری دارد، بهترین نان برای افراد مبتلا به دیابت است. نانهایی که دارای فیبر بیشتری هستند، معمولا رنگ تیرهتری دارند. از میان نانهای مناسب برای افراد دیابتی، میتوان به نان سنگک اشاره کرد که به دلیل فیبر بالا، از رنگ تیرهتری برخوردار بوده و در مقایسه با سایر نانها برای افراد دیابتی مناسبتر است.
فیبر موجود در نان سوخاری، این نان را به گزینهای مناسب برای افراد دیابتی تبدیل کرده است. اما نان سوخاری دارای مقداری شکر است و به همین دلیل بیماران مبتلا به قند خون بالا یا دیابت حاد، باید از خوردن نان سوخاری اجتناب کنند. آن دسته از مبتلایان به دیابت که قند خون کنترل شده دارند، میتوانند نان سوخاری را با اجازه پزشک و به میزان مشخص مصرف کنند تا از فیبر موجود در این نان بهرهمند شوند.
5. فواید نان سوخاری برای کاهش وزن و لاغری
یکی از پرسش هایی که همواره در رابطه با مصرف نانهای سوخاری مطرح میشود این است که آیا نان سوخاری چاق کننده است؟ در این قسمت به بررسی نان سوخاری برای لاغری خواهیم پرداخت.
یکی از تصورات غلط این است که مواد نشاستهای باید به طور کامل از رژیمهای لاغری حذف شوند. اما حذف کامل مواد نشاستهای سبب میشود تا افراد احساس گرسنگی بیشتری در طول روز داشته باشند و همین امر موجب چاقی بیشتر خواهد شد. در حالی که استفاده درست و صحیح از مواد نشاستهای و فرآوردههایی که دارای کمترین کالری هستند، به رژیم لاغری کمک کرده و سبب کاهش وزن میشود. نان سوخاری کالری کمی دارد، انرژی مورد نیاز بدن را تامین کرده و میتوان آن را در رژیم لاغری جای داد. پس میتوان یک خاصیت نان سوخاری را کمک به لاغری دانست.
رژیم غذایی اصولی با نان سوخاری
یک رژیم غذایی سالم و اصولی دارای مواد غذایی ارگانیک و طبیعی است. نان سوخاری به دلیل فیبر موجود در آن بسیار مفید بوده و به عنوان یک وعده کربوهیدراتی سالم شناخته میشود؛ اما به دلیل وجود شکر در ترکیبات این نان، باید در مصرف آن احتیاط کرد.
اگر نان سوخاری را به صورت خانگی درست نمیکنید، هنگام تهیه نان سوخاری دقت کنید که نان خریداری شده عاری از هر گونه بو یا طعم غیر عادی بوده و رنگی مایل به زرد یا قهوهای داشته باشد. همچنین نان سوخاری مرغوب بافت متخلخل و ترد داشته و سوخته نیست.
نان سوخاری؛ نانی خوشمزه، کم کالری و پرخاصیت
در این مقاله به نکات مهم درباره نان سوخاری رژیمی، کالری نان سوخاری و خواص نان سوخاری پرداخته شد و درباره تاثیر این نان در رژیم غذایی بیماران دیابتی و همچنین افرادی که دارای رژیم کاهش وزن هستند، مطالبی مفیدی بیان شد.
با توجه به فواید نان سوخاری، پیشنهاد میکنیم این نان را یا در منزل تهیه کرده یا به شکل آماده از فروشگاهها خریداری کنید. البته، به خاطر داشته باشید که آسانترین روش خرید نان سوخاری، سفارش آن از نانوایی آنلاین اسنپ فود است.
راستی، شما معمولا تا چه اندازه از این نان در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کرده و چه موارد دیگری را درباره فواید نان سوخاری میشناسید. نظرات خود را با ما و دیگر کاربران اسنپ فود به اشتراک بگذارید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402