فواید شیرپسته برای بدن
شیر پسته یکی از مقوی ترین نوشیدنی هایی است که می توانید به عنوان عصرانه میل کنید. البته این نوشیدنی به عنوان وعدۀ صبحانه می تواند بسیار انرژی بخش باشد. پسته که دانۀ درخت پسته است هزاران سال است که به عنوان خوراکی مصرف می شود. هنوز پس از گذشت سال ها این دانه به عنوان یکی از محبوب ترین دانه و یا آجیل در میان مردم محبوب است. در ادامه به برخی از خواص این نوشیدنی می پردازیم.
خواص شیر پسته
شیر پسته همانطور که گفته شد فواید بسیاری دارد. پسته به تنهایی جز آجیل های بسیار مقوی و کم کالری است و زمانی که با شیر ترکیب می شود می تواند خوش خوراک تر باشد و مقدار مشخصی از آن را به همراه شیر میل کرد و از تمام خواص آن بهره مند شد.
طیف رنگی این دانه از زرد تا سبز است و مزۀ کمی شیرین دارد. به گفتۀ متخصصان منشاء درخت پسته در غرب آسیا است و جالب است بدانید که از حدود 7000 سال پیش از میلاد به غذا تبدیل شده است.
انرژی بخش
یکی از دلایلی که به ورزشکاران توصیه می شود پیش از ورزش پسته مصرف کنند، خاصیت نیروبخشی آن است. پسته سرشار از مواد معدنی از جمله پتاسیم، فیبر، آهن، ویتامین (E)، کلسیم، فسفر و اسیدهای چرب مفید است. کمتر دانه ای است که تمام این خواص را به همراه هم داشته باشد. نکتۀ دیگر آن است که چربی پسته جز چربی های مفید است و فاقد کلسترول می باشد.
کنترل فشار خون
پسته به دلیل آنکه منبعی غنی از پتاسیم است، میزان فشار خون را کاهش می دهد. علاوه بر این با کاهش میزان کلسترول خون فشارخون را بهتر تنظیم می کند.
میزان کلسترول و تاثیر بر قلب
شیر پسته همانطور که گفته شد حاوی اسیدهای چرب مفید و غیر اشباع است. در نتیجه به کاهش کلسترول کمک می کند و همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است. این خواص باعث می شود که بر عملکرد قبل تاثیر مثبت داشته باشد و خطر ابتلا به بیماری های قلب را کاهش خواهد داد.
کالری کم و منبع پروتئین
در حالی که خوردن آجیل فواید زیادی برای سلامتی دارد ، اما معمولاً کالری بالایی دارند. اما خوشبختانه پسته جزو کم کالری ترین آجیل ها است. یک اونس (28 گرم) پسته حاوی 159 کالری است. در حالی که این عدد نسبت به آجیل های دیگر کمتر است. با توجه به اینکه پروتئین حدود 20 درصد از وزن پسته را شامل می شود، از نظر مقدار پروتئین پس از بادام در رتبه دوم قرار دارد. همچنین نسبت اسیدهای آمینه ضروری در پسته نسبت به سایر دانه ها بیشتر است.
این اسیدهای آمینه، ضروری تلقی می شوند. زیرا بدن شما نمی تواند آنها را بسازد. بنابراین باید آنها را از رژیم غذایی خود دریافت کنید. در عین حال سایر اسیدهای آمینه نیمه ضروری تلقی می شوند. به این معنی که بسته به سلامت فرد می توانند در شرایط خاصی ضروری باشند. یکی از این اسیدهای آمینه نیمه ضروری (L-arginine) است که 2 درصد از اسیدهای آمینه موجود در پسته را تشکیل می دهد. این ماده در بدن شما به اکسید نیتریک تبدیل می شود. ترکیبی که باعث گشاد شدن رگ های خونی شما می شود و به جریان خون کمک می کند.
ترویج باکتری های سالم روده
پسته سرشار از فیبر بوده و یک وعده آن حاوی 3 گرم فیبر است. فیبر در سیستم گوارش شما عملاً هضم نمی شود و برخی از انواع فیبرها توسط باکتری های مفید در روده هضم می شوند و به عنوان پری بیوتیک عمل می کنند. باکتری های روده سپس فیبر را تخمیر کرده و آن را به اسیدهای چرب زنجیره کوتاه تبدیل می کنند.
این اسیدهای چرب می توانند مزیت هایی برای سلامتی داشته باشد. از جمله کاهش خطر ابتلا به اختلالات گوارشی، سرطان و بیماری های قلبی. شاید بوتیرات مفیدترین اسیدهای چرب زنجیره کوتاه باشد. نشان داده شده است که خوردن پسته تعداد باکتری های تولید کننده بوتیرات را در روده بیشتر از خوردن بادام افزایش می دهد.
کاهش قند خون و دیابت
پسته علیرغم داشتن کربوهیدرات نسبت به سایر دانه ها کربوهیدرات کمتری دارد. به این معنی که باعث افزایش شدید قند خون نمی شود. البته توجه داشته باشید که این ماده به هرحال دارای کربوهیدرات می باشد. پس مصرف بیش از حد آن قطعاً به افزایش قند خون می انجامد. یک مطالعه نشان داده است که وقتی 2 اونس (56 گرم) پسته به رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات اضافه می شود، میزان قند خون افراد سالم بعد از غذا 20 تا 30 درصد کاهش می یابد.
در یک مطالعه 12 هفته ای دیگر، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 پس از خوردن 0.9 اونس (25 گرم) پسته به عنوان میان وعده و دو بار در روز، میزان 9 درصد قند خون را کاهش می دهد. پسته علاوه بر غنی بودن از فیبر و چربی های سالم، سرشار از آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئیدها و ترکیبات فنولیک است که همه آنها برای کنترل قند خون مفید هستند. بنابراین افزودن پسته به رژیم غذایی شما ممکن است به کنترل سطح قند خون در دراز مدت کمک کند.
درمان ریزش مو
شیر پسته مقدار زیادی ویتامین (B) دارد. ویتامین (B) باعث تقویت فولیکول می شود. در نتیجه از ریزش مو جلوگیری می کند.
منبع آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان ها برای سلامتی شما حیاتی هستند. آنها از آسیب سلولی جلوگیری می کنند و نقش کلیدی در کاهش خطر بیماری هایی مانند سرطان دارند. پسته نسبت به اکثر آجیل ها و دانه های دیگر آنتی اکسیدان بیشتری دارد. در یک مطالعه 4 هفته ای، شرکت کنندگانی که روزانه یک یا دو وعده پسته مصرف می کردند، در مقایسه با شرکت کنندگانی که پسته نمی خوردند، سطوح بیشتری لوتئین و توکوفرول داشتند.
در میان آجیل ها، پسته دارای بیشترین میزان لوتئین و زآگزانتین است که هر دو آنتی اکسیدان بسیار مهمی برای سلامت چشم هستند. آنها چشمان شما را از آسیب ناشی از نور آبی و دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن محافظت می کنند، وضعیتی که در آن بینایی مرکزی شما مختل یا از بین می رود. علاوه بر این، دو گروه از فراوان ترین آنتی اکسیدان های موجود در پسته (پلی فنول ها و توکوفرول ها) ممکن است به محافظت در برابر سرطان و بیماری های قلبی کمک کند.
جلوگیری از آرتروز
شیر پسته دارای خواص ضد التهابی است. در درنتیجه از بیماری های التهابی مانند آرتروز جلوگیری خواهد کرد.
غنی از فسفر
فسفر عنصری است که برای عملکرد مناسب فیزیولوژیکی ما ضروری است. فسفر نه تنها جزء ساختاری همه سلول ها را تشکیل می دهد، بلکه انواع واکنش های فیزیولوژیکی را نیز تنظیم می کند. دریافت مقدار کافی فسفر باعث می شود که سلول های شما بتوانند به تولید انرژی خود ادامه دهند و همچنین استخوان ها را تقویت می کند. یک وعده پسته حاوی 137 میلی گرم فسفر یعنی 14 درصد از ارزش روزانه است.
منبع ویتامین (B6)
ویتامین (B6) فواید بیشماری برای سلامتی دارد. عدم دریافت مقدار کافی ویتامین (B6) با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی، انواع خاصی از سرطان و اختلال عملکرد شناختی مرتبط است. بنابراین دریافت ویتامین (B6) از طریق رژیم غذایی ممکن است سلامت قلب و عروق شما را بهبود بخشد و مغز شما را هوشیار نگه دارد. زنان به 1.5 میلی گرم ویتامین (B6) در روز و مردان به 2 میلی گرم در روز نیاز دارند. یک وعده پسته حاوی 0.4 میلی گرم ویتامین (B6) است که به شما کمک می کند تا به میزان توصیه شده روزانه از این ویتامین مفید برسید.
سلامت استخوان ها
نوشیدن شیر از دیرباز با سلامت استخوان ها مرتبط بوده است. این به دلیل ترکیب قوی مواد مغذی از جمله کلسیم، فسفر، پتاسیم، پروتئین و ویتامین است. همه این مواد مغذی برای حفظ استخوان های قوی و سالم ضروری هستند. تقریباً 99 درصد کلسیم بدن شما در استخوان ها و دندان های شما ذخیره می شود.
شیر منبع عالی از مواد مغذی است که بدن شما برای جذب مناسب کلسیم از جمله ویتامین D، ویتامین K، فسفر و منیزیم به آن متکی است. افزودن شیر و محصولات لبنی به رژیم غذایی شما ممکن است از بیماری های استخوانی مانند پوکی استخوان جلوگیری کند. علاوه بر این، شیر منبع خوبی از پروتئین است که یک ماده مغذی کلیدی برای سلامت استخوان است. در حقیقت پروتئین حدود 50 درصد حجم استخوان و حدود یک سوم توده استخوانی را تشکیل می دهد.
خطر مصرف زیاد پسته
اگرچه پسته های خام سدیم زیادی ندارند (1 فنجان آن حدود 1 میلی گرم است)، اما در مورد پسته بو داده که اغلب نمک زده شده است، صادق نیست. یک فنجان پسته بو داده خشک با نمک دارای 526 میلی گرم سدیم است. سدیم بیش از حد می تواند منجر به مواردی مانند فشار خون بالا، بیماری های قلبی و سکته شود.
همانطور که خواندید فواید شیر پسته بسیار زیاد است. کالری یک لیوان شیر پسته 92 کالری است. در نتیجه قرار دادن آن در رژیم غذایی می تواند بسیار مفید باشد. همچنین با توجه به سایر نوشیدنی های طبیعی کالری خیلی زیادی ندارد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402