طرز تهیه کیک ماربل (انواع کیک ماربل)
با طرز تهیه کیک ماربل (Marble Cake) آشنا هستید؟ بله همان کیک دو رنگی که در عین سادگی، طعم بسیار خوبی هم دارد. حتی اگر این کیک فوقالعاده را نچشیده باشید، حتما از اطرافیان تعریف آن را زیاد شنیدهاید. در اصل میتوان گفت که ماربل از آن دست کیکهایی است که میتوان آن را به صورت مداوم پخت و مصرف کرد.
کیک ماربل ظاهر خال دار و لکه داری دارد. این کیک از ترکیب دو خمیر متفاوت وانیلی و شکلاتی ساخته میشود که حتی نیازی به ساخت ترکیب جداگانه ای از آنها نیست. بنابراین می توانید خیلی راحت، با داشتن کمترین دانش شیرینی پزی کیک ماربل را در خانه بپزید. اگر شما هم بیصبرانه منتظر هستید تا با دستور پخت این کیک خوشمزه به شکل کاملاً اصولی آشنا شوید، پس حتماً ادامه مطلب را دنبال کنید.
کیک ماربل | |
تعداد نفرات | 4 |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
میزان سختی | آسان |
تاریخچه تهیه کیک ماربل
ایده استفاده از دو خمیر رنگی برای ساخت یک کیک به قرن نوزدهم و کشور آلمان بر میگردد. این کیک در آن روزها با کسانی که به عنوان مهاجر راهی ایالات متحده شدند، به سایر نقاط دنیا نیز معرفی شد. اولین دستور چاپ شده برای طبخ کیک ماربل در کتاب آشپزی، به سال 1889 برمیگردد. یک کیک خوشمزه که بازتاب دهنده آشپزی آمریکاییها با شکلات بود.
در سالهای 1950 تا 1970 که نانواییهای این کشور در کنار سایر تولیدات خود، کیک ماربل را هم تهیه میکردند، مقداری عصاره بادام را به این کیک شکلاتی اضافه کردند و این باعث شد که به شهرت بسیار زیادی برسد. اما امروزه شاهد تنوع بیشتری در تهیه این کیک خوشمزه هستیم. به عنوان مثال چیزکیک ماربل از جمله انواع این کیک است که حتما در خلال این مقاله دستور پخت هر یک آن را بررسی خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه کیک ماربل وانیلی شکلاتی
از جمله مواد لازم برای تهیه این کیک خوشمزه، باید موارد زیر را آماده کنید:
مواد اولیه | میزان لازم |
آرد کیک یا آرد همه کاره | 600 گرم |
شکر | 226 گرم |
کره | 224 گرم |
سفیده تخم مرغ | 360 گرم |
شیر | 33 گرم |
پودر کاکائو | 5/2 قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
وانیل | 2 قاشق چایخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
روغن مایع | 8/1 پیمانه |
طرز تهیه کیک ماربل وانیلی شکلاتی
برای تهیه این کیک خوشمزه دو رنگ، مراحل زیر را در نظر داشته باشید:
- مرحله اول: اولین کاری که باید بکنید این است که فر را از قبل روی درجه 180 تنظیم کنید تا گرم شود.
- مرحله دوم: سپس مواد خشک را به جز شکر و وانیل با هم مخلوط کرده و الک کنید.
- مرحله سوم: در مرحله بعد کره را با به شکل دستی هم بزنید تا نرم و یک دست شود، سپس شکر را به آن اضافه کنید. مخلوط کردن شکر و کره را تا سبک شدن ترکیب ادامه دهید. این کار ممکن است بین 3 تا 5 دقیقه طول بکشد.
- مرحله چهارم: تخم مرغها را کم کم به به مخلوط شکر و کره اضافه کنید. هر بار یک دقیقه کار میکس کردن مایع را انجام دهید.
- مرحله پنجم: حالا کم کم آرد و شیر را اضافه کنید. برای این کار میتوانید یک مرتبه آرد و یک مرتبه شیر را با ترکیب مخلوط کنید. لازم به ذکر است که به جای شیر میتوانید از دوغ کره هم استفاده کنید.
- مرحله ششم: وانیل را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. در انتها هم روغن را اضافه کنید. کار مخلوط کردن را به مدت 30 ثانیه انجام دهید.
- مرحله هفتم: در این مرحله باید خمیر را به دو قسمت نامساوی (بیشتر خمیر وانیلی) تقسیم کنید. در کاسه دوم پودر کاکائو شیرین را الک کرده و اضافه کنید.
- مرحله هشتم: قالب خود را چرب کنید و بخشی از مواد خمیر وانیلی را داخل آن بریزید. بعد از آن باید در بخشهایی از قالب خمیر شکلاتی را بریزید و ترکیب دو خمیر را تا انتها تکرار کنید. این کار کاملا خلاقانه است و به ذوق و هنر شما بستگی دارد که چه شکلی به او بدهید. میتوانید از اسکوپ برای ریختن خمیر در قالب استفاده کنید.
- مرحله نهم: قالب را برای حدود 40 دقیقه در فر قرار دهید. در انتها برای تست پختن کیک از خلال استفاده کنید.
مواد لازم برای چیز کیک ماربل
مواد لازم برای تهیه چیزکیک ماربل، به شرح زیر هستند:
مواد اولیه | میزان لازم |
بیسکوییت دایجستیو | 200 گرم |
پنیر خامهای | 220 گرم |
خامه صبحانه | 200 گرم |
شکر | 4/3 پیمانه |
کره ذوب شده | 90 گرم |
پور ژلاتین | 2 قاشق غذاخوری |
نوتلا | 4/3 پیمانه |
وانیل | 4/1 قاشق چایخوری |
شیر ولرم | 2/1 پیمانه |
طرز تهیه چیز کیک ماربل
برای تهیه چیزکیک ماربل، این مراحل را دنبال کنید:
- مرحله اول: برای تهیه کراست یا لایه زیرین چیز کیک ماربل، باید بیسکوییتها را پودر کنیم. این کار را میتوان به شکل دستی با گوشتکوب یا با غذاساز انجام داد.
- مرحله دوم: در مرحله بعد کره آب شده را به بیسکوییتها اضافه کرده و مخلوط را حسابی هم میزنیم.
- مرحله سوم: در این مرحله مخلوط را کف قالب پهن و آن را پرس میکنیم. بهتر است از قالب کمربندی برای این کار استفاده کنیم. در انتها ترکیب را برای 30 دقیقه در یخچال قرار میدهیم.
- مرحله چهارم: در مرحله بعد برای تهیه فیلینگ کار، باید پودر ژلاتین را روی شیر ریخته تا حالت اسفنجی پیدا کند. سپس با استفاده از روش بن ماری، آن را در شیر حل میکنیم.
- مرحله پنجم: در این بخش پنیر خامهای را با وانیل آنقدر مخلوط میکنیم تا ترکیب یکدستی تهیه شود. بعد از آن خامه را به آن اضافه میکنیم و تا ترکیب شدن کامل، کار همزدن را ادامه خواهیم داد.
- مرحله ششم: در ادامه نوبت اضافه کردن شکر به مخلوط است. برای به دست آوردن شیرینی دلخواه خود میتوانیم این کار را کم کم انجام دهیم.
- مرحله هفتم: در آخر کار نوبت اضافه کردن شیر مخلوط شده با ژلاتین میرسد. آن را به خوبی با مخلوط ترکیب میکنیم.
- مرحله هشتم: به اندازه دو قاشق از مایع برای ترکیب کردن با نوتلا از مایع اصلی بر میداریم و برای روی کار آماده میکنیم.
- مرحله نهم: قالب را از یخچال در میآوریم و فیلینگ را روی آن میریزیم. حالا نوتلا ترکیب شده را روی فیلینگ میریزم و مانند کیک ماربل تزئین میکنیم و در انتها برای 8 ساعت دیگر در یخچال قرار میدهیم.
- مرحله دهم: برای سرو باید از چاقوی نازک تیزی برای جدا کردن دور کیک از قالب استفاده کرده و پس از آن کمربند را باز کنیم.
نکات مهم دستور پخت کیک ماربل
برای تهیه این کیک ماربلی خوشمزه، این نکات مهم را در نظر داشته باشید. رعایت این نکات کمک خواهد کرد تا بهترین کیفیت کیک را آماده کنید.
- از مخلوط کردن بیش از حد ترکیب خمیر کیک ماربل خودداری کنید. مانند هر کیک دیگری، هم زدن بیش از حد مایع کیک میتواند باعث متراکم و سفت شدن آن شود.
- زمانی که مشغول کار روی کره و شکر هستید، صبور باشید. زیرا این بخش از کار تضمین نرمی کیک را در بر خواهد داشت.
- برای مخلوط کردن خمیر شکلاتی وسوسه نشوید که به یکباره کل خمیر قهوهای را در خمیر وانیلی مخلوط کنید. در نظر گرفتن دو یا چند نقطه برای یک طراحی خلاقانهتر لازم است.
- این کیک را میتوان به شکل لایه ای هم تهیه کرد. کافیست به آرامی یک لایه شکلاتی را روی لایه وانیلی بریزید.
- از مایع کیک میتوانید به عنوان نان ماربل هم استفاده کنید. نانی که میتواند برای صبحانه، دسر یا عصرانه پیشنهاد خوبی باشد.
- از ترکیب کیک مرمر می توانید برای تهیه کاپ کیک هم استفاده کنید.
- در صورت علاقه میتوانید کیک ماربل سه رنگ هم تهیه کنید. برای این منظور میتوانید خمیر وانیلی را سه قسمت مساوی تقسیم کنید. یک قسمت را به عنوان کیک سفید وانیلی قرار دهید و هر یک از دو قسمت دیگر را به ترتیب با رنگهای خوراکی مورد نظر، مثلا نارنجی و سبز ترکیب کنید. برای این کار 4/1 قاشق چایخوری از هر رنگ را در یک قایق چایخوری شیر مخلوط کرده و به خمیر مورد نظر اضافه کنید.
- هنگام ترکیب خمیرها باید مراقب بود تا رنگها با هم ترکیب نشوند و کیک ظاهر بدی پیدا نکند.
- مطمئن شوید که آرد خود را به درستی اندازه گرفتهاید. از ترازوی آشپزخانه برای این کار استفاده کنید.
- شما این امکان را دارید که به جای استفاده از شیر در مخلوط کیک، از ماست استفاده کنید.
- در صورت نداشتن پودر کاکائو، میتوانید در آموزش کیک ماربل از شکلات بنماری شده نیز استفاده کنید.
ارزش غذایی کیک ماربل
در هر وعده 28.35 گرمی از کیک ماربل، حدود 118 کالری انرژی وجود دارد. از این مقدار حدود 25 درصد از آن را چربیها، 73 را کربوهیدرات، 1 گرم پروتئین و مابقی را سایر ویتامینها و مواد معدنی با ارزش غذایی مختلف تشکیل دادهاند. با خوردن یک وعده از کیک ماربل، شما میتوانید ویتامینها و مواد معدنی مختلفی ویتامین A، ویتامین B6، ویتامین E، ویتامین K، کافئین، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، روی، مس، منگنز، سلنیوم، رتینول، تیامین، نیاسین، فولات و کولین را جذب کنید.
همچنین این کیک شامل اسید آمینهها و آمینو اسیدهای مختلفی از جمله لوسین، اسید آسپارتیک، گلوتامیک اسید و پرولین در مقادیر ناچیزی است. ناگفته نماند که میزان آب موجود در این مقدار از کیک ماربل 0.9 گرم است.
سفارش آنلاین کیک ماربل از اسنپ فود
کیک ماربل معروف به کیک مرمر به عنوان یک کیک سنتی اروپایی است که به دلیل رگههای شکلاتی و طراحی ساده، اما جذاب خود به شهرت رسیده است. طرز تهیه کیک ماربل اگرچه آسان است، اما در هر محله از کار نیاز به توجه و دقت کافی دارد. در نهایت بد نیست بدانید که خمیر این کیک میتواند به عنوان پایه کار بسیاری از کیکها استفاده شود. شما میتوانید با سفارش آنلاین شیرینی، بدون نیاز به پخت این کیک در منزل، به راحتی کیک ماربل خوشمزه و باکیفیت را به صورت اینترنتی خریداری کرده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402