طرز تهیه آبگوشت لعاب دار خانگی
طرز تهیه آبگوشت کار پیچیدهای نیست، اما باید حوصله کنید تا غذا کاملا جا بیفتد و لعاب بیندازد. برای تهیه این غذای سنتی و لذیذ، ابتدا گوشت را با پیاز تفت دهید و سپس ادویه آبگوشت، حبوبات و آب اضافه کنید. بعد از پخت گوشت، گوجهفرنگی، رب و نمک را در غذا بریزید و در دقایق آخر پخت هم سیبزمینی و زعفران را به مواد آبگوشت بیفزایید. معمولا این غذا با گوشت خوشمزه را همراه نان سنگک، ترشی و سبزی خوردن میل میکنند و نوشیدنی محبوب کنار غذا هم دوغ محلی است.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت مجلسی
برای طرز تهیه آبگوشت مجلسی در خانه، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت گوسفندی با دنبه | 500 گرم |
پیاز | 2 عدد |
نخود | 1 پیمانه |
لوبیا سفید | 1 پیمانه |
سیبزمینی | 2 عدد |
گوجهفرنگی | 3 عدد |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه آبگوشت خانگی
طرز تهیه آبگوشت لعابدار و خوشمزه خانگی به ترتیب مراحل زیر است:
مرحله اول
از شب قبل، نخود و لوبیا سفید را در ظرفهای جداگانه با مقداری آب بخیسانید. در طول این مدت، چند بار آب ظرفها را عوض کنید تا نفخ حبوبات برطرف شده و زمان پخت آنها هم کوتاهتر شود.
مرحله دوم
پیازها را بشویید، پوست بگیرید و خرد کنید. سپس، قابلمهای مناسب را روی حرارت ملایم گذاشته، داخل آن مقداری روغن بریزید و پیازهای خردشده را در آن تفت دهید.
مرحله سوم
حالا گوشت و دنبه را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید تمام مواد کمی با هم تفت بخورند و گوشت کمی سرخ شود. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را هم اضافه کنید.
مرحله چهارم
حبوبات را آبکش کنید و آنها را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید. دقت کنید که آب باید روی گوشت و حبوبات را بگیرد.
مرحله پنجم
وقتی آب آبگوشت شروع به جوشیدن کرد، حرارت شعله را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. حدود 2 تا 3 ساعت وقت لازم است که گوشت و حبوبات کاملا مغزپخت شوند.
مرحله ششم
در همین فاصله، گوجهفرنگیها را رنده کنید و آنها را همراه با رب گوجهفرنگی در یک تابه جداگانه تفت دهید تا حالت خامی آنها گرفته شود.
مرحله هفتم
بعد از پخت کامل گوشت و حبوبات، مخلوط گوجهفرنگی را همراه با مقداری نمک در غذا بریزید و صبر کنید تا آبگوشت جا بیفتد.
مرحله هشتم
در 30 دقیقه آخر طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی ، زعفران دمکرده و سیبزمینیهای پوست گرفته را هم به غذا اضافه کنید.
نکات مهم هنگام طبخ آبگوشت دیزی (راز خوشمزه شدن آبگوشت)
توجه به موارد ذکر شده راز خوشمزه شدن آبگوشت، نکات زیر غذای شما را لذیذتر میکند:
- اگر میخواهید آبگوشت خانگی شما لعاب بیشتری داشته باشد، دنبه را حذف نکنید. اگر هم دنبه در دسترس نبود، آب قلم جایگزین مناسبی برای آب است.
- یک روش دیگر برای طرز تهیه آبگوشت گوسفندی و لعابدار این است که در حین پخت، مقداری گندم یا بلغور گندم در غذا بریزید.
- در بعضی رسپیها، مقداری سبزی معطر هم به آبگوشت اضافه میکنند. در این مورد استفاده از سبزیجات خشک بهتر است و معمولا از مرزه یا نعنا خشک استفاده میشود که کاملا سلیقهای است.
- طرز تهیه آبگوشت دیزی فرقی با دستور بالا ندارد؛ فقط فراموش نکنید که یکی از نکات مهم برای خوشمزه شدن آبگوشت، پخت آن با حرارت ملایم در زمان طولانی است.
- در همان ابتدای کار و بعد از به جوش آمدن آب آبگوشت، کف جمع شده روی آب را با یک ملاقه بگیرید تا آبگوشت خوشرنگ و لعابی داشته باشید.
- بعضی افراد ترجیح میدهند که طعم آبگوشت مجلسی آنها کمی به ترشی بزند. در این صورت، در مراحل پایانی پخت غذا، کمی آبلیمو اضافه کنید یا از لیموعمانی کمک بگیرید.
- برای رفت تلخی لیموعمانی، حتما چند دقیقه قبل از استفاده، لیموها را در مقداری آب ولرم بخیسانید یا پودر لیموعمانی را جایگزین آنها کنید.
اسنپ فود یک کمک آشپز همیشگی، به خصوص در روزهای پرمشغله
در بالا طرز پخت آبگوشت را به صورت مرحله به مرحله برای شما گفتیم. حال، اگر به هر دلیلی فرصت درست کردن یک آبگوشت خوشمزه و جاافتاده خانگی را ندارید، روی اسنپ فود حساب کنید. کافی است وارد سایت شوید و از بخش سفارش آنلاین غذا، به صورت اینترنتی خرید کنید. حالا تنها کاری که میماند، چیدن یک سفره زیبا با مخلفات دلخواه است، چون به زودی پیک اسنپ فود از راه میرسد.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402