انواع کیک و شیرینی

طرز تهیه قرابیه سیب و دارچین؛ یک دسر خوشمزه و عطرآگین

با یادگیری طرز تهیه قرابیه سیب و دارچین، یکی از دسرهای بسیار خوشمزه‌ با طبع گرم را می‌توانید درست کنید. این شیرینی نه‌تنها برای فصول سرد زمستان مناسب است، بلکه به‌دلیل طعم خاص و متفاوتش می‌توانید آن را به‌عنوان دسری دلپذیر در هر فصلی آماده کنید. این قرابیه اصالتاً یک شیرینی ترکیه‌ای محسوب می‌شود که به‌مرور در بسیاری از کشورها از جمله ایران، طرفداران زیادی پیدا کرده است.

تهیه قرابیه سیب و دارچین بسیار ساده است و با استفاده از مواد اولیه‌ای که در اکثر خانه‌ها موجود هستند (از جمله آرد، شیر و کره)، می‌توان آن را آماده کرد. اگر می‌خواهید طرز تهیه بهترین قرابیه سیب و دارچین را یاد بگیرید، در این مطلب با ما همراه باشید تا قدم‌به‌قدم مراحل تهیه این شیرینی خوشمزه را همراه فوت‌وفن‌های آن به شما توضیح دهیم.

قرابیه سیب و دارچین؛ طعمی بی‌نظیر برای دسر

قرابیه سیب و دارچین

قرابیه سیب و دارچین با ترکیب طعم‌ شیرین سیب و گرمای ملایم دارچین، یک دسر ایده‌آل برای هر مناسبتی است. این شیرینی به‌دلیل طعم فوق‌العاده و بافت نرم خود، می‌تواند جایگزین خوبی برای دسرهای معمولی باشد. دارچین به‌خصوص در روزهای سرد سال، حس گرما به دسرها می‌بخشد و ترکیب آن با سیب، طعمی دلپذیر و همه‌پسند ایجاد می‌کند.

این دسر علاوه‌بر طعم، ظاهری زیبا هم دارد و می‌توان در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها آن را سرو کرد. طرز تهیه قرابیه با طعم سیب و دارچین هم خلاف چیزی که شاید به‌نظر برسد، ساده است و به مواد اولیه خاصی نیاز ندارد. با این وجود، اگر زمان یا حوصله تهیه آن را نداشتید، می‌توانید به‌سادگی آن را از شیرینی فروشی آنلاین اسنپ‌فود سفارش دهید.

مواد لازم برای تهیه قرابیه سیب و دارچین

برای تهیه قرابیه سیب و دارچین خانگی، مواد زیر را نیاز دارید:

مقدار مواد اصلی
200 تا 250 گرم آرد
75 میلی‌لیتر شیر
100 گرم کره
1.5 قاشق غذاخوری شکر
1 قاشق چای‌خوری پودر خمیرمایه خشک
1 پنس نمک

مواد لازم برای تهیه مواد میانی قرابیه سیب و دارچین هم عبارتند از:

مقدار مواد میانی قرابیه سیب و دارچین خانگی
3 تا 4 عدد سیب
نصف لیوان شکر
1 قاشق مرباخوری دارچین
1 چهارم لیوان گردو یا فندق خرد‌شده

گام‌به‌گام طرز تهیه قرابیه سیب و دارچین

طرز تهیه قرابیه سیب و دارچین

طرز تهیه قرابیه سیب و دارچین مانند بسیاری از دستورهای پخت انواع شیرینی خشک که مغز دارند، از دو مرحله کلی تهیه خمیر قرابیه و مواد میانی آن تشکیل شده است. در این بخش، گام‌به‌گام مراحل تهیه این شیرینی خوشمزه را به شما آموزش می‌دهیم. اگر با‌دقت به این مراحل عمل کنید، در نهایت یک شیرینی نرم و لذیذ درست خواهید کرد.

آماده کردن مواد میانی قرابیه

اول باید پوست سیب‌ها را بگیرید و بعد با رنده درشت، آن‌ها را رنده کنید. سیب‌های رنده‌شده را داخل ماهیتابه بریزید و با شکر مخلوط کنید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا سیب‌های رنده‌شده آب بیندازند. ترکیب را گاهی هم بزنید تا زمانی که آب سیب‌ها کاملا کشیده شود.

سپس آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود. بعد از آن، دارچین و گردو را به محتویات ظرف اضافه کنید. شاید افزودن ادویه به شیرینی کمی شما را متعجب کند؛ اما جالب است بدانید که در بسیاری از دستورها مثل طرز تهیه شیرینی اسکار می‌توانید از جادوی طعم ادویه‌ها استفاده کنید.

به‌عمل‌آوردن خمیرمایه

کره را کمی زودتر از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط (25 درجه)  برسد. خمیرمایه را داخل ظرف گودی بریزید و شیر ولرم را به آن اضافه کنید. شیر باید به دمای مناسب برسد که با نوک انگشت آن را احساس کنید؛ اما پوستتان را نسوزاند. سپس شکر را اضافه و مخلوط کنید.

حالا نصف آرد را با ترکیب مخلوط کنید و نمک بریزید. در نهایت کره را با ترکیبی که تهیه کرده‌اید، هم بزنید. در طرز تهیه شیرینی مربایی هم از کره استفاده می‌شود و می‌توانید با مقدار اضافه آن، پخت این شیرینی خوشمزه را هم امتحان کنید.

ورز‌دادن خمیر

حالا باید خمیر را با دست ورز دهید. کمی آرد روی خمیر بریزید و با انگشتان خود آن را ورز دهید. دقت کنید که نباید آرد زیادی اضافه کنید تا خمیرتان نرم و لطیف باقی بماند. فقط باید تا جایی آرد بریزید که خمیر به دستتان نچسبد. لذت پخت انواع شیرینی عید در منزل را می‌توانید در این مراحل حس کنید.

استراحت‌دادن به خمیر

خمیر را چانه کنید و آن را با سلفون بپوشانید. به‌مدت نیم‌ساعت در محیط استراحت دهید تا خمیر کمی ور بیاید. بعد از این مدت، خمیر را کمی ورز دهید تا هوای داخل آن خارج شود. درست است که در طرز تهیه قرابیه سیب و دارچین از خمیرمایه استفاده کردیم؛ اما خمیر برخی از انواع شیرینی‌ها مثل طرز تهیه شیرینی تسمه ای، با بیکینگ‌پودر عمل می‌آیند.

باز‌کردن خمیر

خمیر را به چهار یا هشت قسمت تقسیم کنید. هر قسمت را با وردنه به شکل مربع پهن‌شده درآورید. دور خمیر را جدا کنید تا صاف و یکدست شود. سپس قسمت‌های برش‌نخورده را به‌شکل نوارهای نازک برش دهید. مواد میانی و خمیر قرابیه سیب و دارچین خانگی، باهم وارد فر می‌شوند؛ اما در طرز تهیه شیرینی ناپلئونی، باید اول خمیر آن را بپزید.

افزودن مواد میانی به خمیر

روی یکی از قسمت‌های باز‌شده، مقداری از مواد میانی را قرار دهید و آن را کاملا پخش کنید. سپس قسمت دیگر را روی مواد قرار دهید و کناره‌های آن را با چنگال به هم وصل کنید. این مرحله کمی به طرز تهیه تارت میوه ای شباهت دارد.

پخت شیرینی

پخت قرابیه سیب و دارچین

شیرینی‌ها را در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده است، قرار دهید. سپس آن‌ها را در فر ازپیش‌گرم‌شده با دمای 170 درجه سانتی‌گراد به‌مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید تا کمی طلایی شوند. حتما بعد از 10 دقیقه به شیرینی‌ها سر بزنید و رنگ آن‌ها را بررسی کنید. نظارت بر روند پخت از طریق بررسی تغییر رنگ، در بسیاری از شیرینی‌ها مثل طرز تهیه برشتوک، یک ترفند رایج محسوب می‌شود.

سرو‌کردن

بعد از تکمیل مراحل پخت و طلایی‌شدن روی قرابیه، سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید شیرینی‌ها خنک شوند. پس از خنک‌شدن، روی آن‌ها را تزئین و سرو کنید. با این‌که تهیه خمیر و پخت این نوع شیرینی زمان زیادی نمی‌برد؛ اما اگر دنبال یک میان‌وعده یا دسر سریع‌تر هستید، به شما طرز تهیه کوکی جو پرک را پیشنهاد می‌کنیم.

نکات کلیدی برای موفقیت در تهیه قرابیه

تهیه قرابیه سیب و دارچین

برای موفقیت در تهیه قرابیه سیب و دارچین، باید به چند نکته توجه کنید که طعم و بافت شیرینی را بهبود می‌بخشند. رعایت این نکات در هنگام تهیه قرابیه سیب و دارچین خانگی، کیفیت شیرینی شما را به سطح بالاتری خواهد برد:

  • استفاده از مواد هم‌دما با محیط: قبل از استفاده از کره، تخم‌مرغ و ماست، حتما آن‌ها را به دمای محیط برسانید. این کار باعث می‌شود که خمیر شما یکنواخت‌تر و لطیف‌تر شود.
  • دقت در اندازه‌گیری مواد: دقت در اندازه‌گیری مواد برای تهیه قرابیه خوشمزه با طعم سیب، بسیار مهم است. از ترازو برای اندازه‌گیری آرد و شکر استفاده کنید تا خمیر شما به‌درستی آماده شود.
  • ورز‌دادن صحیح خمیر: هنگام ورز‌دادن خمیر از کف دست خود استفاده نکنید؛ زیرا این کار باعث می‌شود که خمیر به روغن بیفتد و بافت شیرینی شما دچار مشکل شود. به‌جای آن، از انگشتان دست یا پشت دستتان، مشابه دستور طرز تهیه شیرینی قرابیه، استفاده کنید.
  • مراقبت از دمای فر: در فرهای برقی، دما را 20 درجه پایین‌تر از دمای استاندارد تنظیم کنید. این کار باعث می‌شود که شیرینی‌ها به‌طور یکنواخت و بدون این‌که بسوزند، مغزپخت شوند.
  • استفاده از مواد میانی دلخواه: شما می‌توانید به مواد میانی قرابیه سیب و دارچین خانگی خود گردو اضافه کنید تا طعم و بافت آن بیشتر به دل بچسبد.
  • استفاده از گریل: در آخرین لحظات پخت، گریل فر را روشن کنید تا روی شیرینی‌ها طلایی و خوش‌رنگ شود.

چطور قرابیه سیب و دارچین را تزئین کنیم؟

تزئین قرابیه سیب و دارچین

تزئین قرابیه خوشمزه با طعم سیب، به‌ اندازه طعم آن اهمیت دارد. یک دسر خوشمزه باید ظاهر جذاب و دل‌چسبی هم داشته باشد. برای تزئین این شیرینی، می‌توانید از چند ترفند ساده و موثر استفاده کنید:

  • بعد از پخت شیرینی و زمانی که کمی سرد شد، روی آن پودر قند الک‌ کنید. این کار علاوه‌بر ظاهر زیبا، طعم شیرینی را هم بهبود می‌بخشد.
  • برای تزئین قرابیه سیب و دارچین خانگی، می‌توانید از پودر گردو استفاده کنید. پودر گردو نه‌تنها به شیرینی طعم دلپذیری می‌بخشد، بلکه زیبایی خاصی به آن می‌دهد.
  • اگر دوست دارید ظاهر شیرینی‌ها کمی متفاوت‌تر باشد، می‌توانید از پودر دارچین یا حتی شکلات ذوب‌شده برای تزئین استفاده کنید. این کار می‌تواند جذابیت و طعم خاص‌تری به قرابیه دهد.

در مجله اسنپ‌فود هم می‌توانید انواع شیرینی ساده و کم هزینه بدون فر برای عید نوروز را مشاهده کنید.

قرابیه سیب و دارچین؛ دسر مناسب برای فصل‌های سرد

قرابیه سیب و دارچین خانگی یک دسر ایده‌آل برای فصول سرد است. طعم دل‌چسب سیب و گرمای دارچین، آن را به یک انتخاب عالی برای سرو در کنار یک فنجان چای یا قهوه تبدیل می‌کند. این شیرینی به‌دلیل داشتن سیب، علاوه‌بر طعم فوق‌العاده، خواص زیادی هم دارد و می‌تواند به‌عنوان یک دسر سالم مورد استفاده قرار گیرد. با یادگیری طرز تهیه قرابیه سیب و دارچین، می‌توانید این شیرینی درجه‌یک را به‌راحتی تهیه کنید و از طعم و بوی آن لذت ببرید.

سوالات متداول

آیا می‌توان برای تهیه قرابیه سیب و دارچین از شکر قهوه‌ای استفاده کرد؟

بله؛ این امکان وجود دارد که از شکر قهوه‌ای و طبیعی به‌جای شکر سفید استفاده کنید. اتفاقا شکر قهوه‌ای طعم ملایم‌تری به شیرینی می‌دهد و می‌تواند به بافت آن کمک کند.

برای تزئین قرابیه سیب و دارچین از چه موادی می‌توان استفاده کرد؟

شما می‌توانید از پودر قند، پودر دارچین یا پودر گردو برای تزئین استفاده کنید. همچنین، شکلات ذوب‌شده هم گزینه‌ای عالی برای تزئین انواع قرابیه است.

آیا قرابیه سیب و دارچین را می‌توان بدون فر تهیه کرد؟

برای تهیه قرابیه سیب و دارچین، حتما نیاز به فر دارید تا خمیرتان به‌طور یکنواخت پخته شود.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا