طرز تهیه استیک گوشت گوساله در ماهیتابه
استیک گوشت یک غذای همهپسند و لذیذ است که خیلی زود آماده میشود. برای طرز تهیه استیک گوشت، گوشتها را به صورت استیک برش بزنید و بکوبید تا نازکتر شوند. سپس، تکههای گوشت را به مدت 20 تا 30 دقیقه در مخلوطی از روغن زیتون، نمک، فلفل، سس باربیکیو، سس خردل و سس سویا مزهدار کنید. در ادامه، استیکها را داخل تابه چرب شده با روغن بیندازید و دو طرف آنها را سرخ کنید. در کنار استیکها، مقداری سس قارچ شامل، قارچ ورقهای، آرد، شیر، پیاز، عصاره گوشت و فلفل هم درست کنید و کنار بشقاب بریزید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی استیک گوشت را با هم میبینیم:
استیک گوشت | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | حدود 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | حدود 20 دقیقه |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه استیک گوشت گوساله
پخت استیک گوشت چه به صورت گریل و چه داخل تابه، واقعا هیجانانگیز است و عطر و بوی فوقالعادهای دارد. بااینحال، گاهی پیش میآید که لذت خوردن یک استیک خوشمزه و آماده بر همه چیز ترجیح دارد. در چنین مواقعی، حتما سری به اسنپ فود برسید تا از طریق سفارش آنلاین غذا و در کوتاهترین زمان ممکن، انواع فست فود و غذاهای دلخواه خود را درب منزل تحویل بگیرید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه استیک گوشت را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه استیک گوشت
استیک گوشت را با مواد اولیه زیر درست کنید، توجه داشته باشید که مهمترین نکته برای پخت استیک گوشت، استفاده از گوشت مناسب است. یکی از بهترین راهها برای تهیه گوشت مناسب استیک این است که سری به قصابی محل بزنید، اما راه سادهتری هم وجود دارد. کافی است وارد سایت اسنپ فود شوید و به بخش سرویس پروتئین سایت بروید. در این صورت، انتخابهای زیادی مقابل خود خواهید دید که میتوانید با توجه به بودجه خود از میان آنها خرید کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت راسته یا فیله گوساله | 400 گرم |
سس خردل | 2 قاشق غذاخوری |
سس سویا | 2 قاشق غذاخوری |
سس باربیکیو | 2 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
روغن سرخ کردنی | 4 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مواد لازم برای تهیه سس قارچ
مواد اولیه برای تهیه سس قارچ به ترتیب جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
قارچ ورقه شده | 2 لیوان |
شیر | 1 لیوان |
پیاز خردشده | 1 عدد |
عصاره گوشت گوساله | 1 عدد |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مراحل دستور پخت استیک گوشت
طرز تهیه استیک گوساله را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
مرحله اول
ابتدا تکههای گوشت را به شکل استیکی برش بزنید. برای این کار، باید برشهایی به اندازه کف دست و به ضخامت یک بند انگشت داشته باشید که از یک سمت پهن و از سمت دیگر، باریکتر باشند.
مرحله دوم
حالا برشهای گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار دهید. سپس، روی آنها یک کیسه فریزر بکشید و شبیه استیک مرغ، آنها را با بیفتک یا گوشتکوب بکوبید. کوبیدن گوشت را تا جایی ادامه دهید که پهن شوند و ضخامت آنها به 1 سانتیمتر برسد.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه استیک گوشت، سس سویا، سس خردل و سس باربیکیو را با هم مخلوط کنید. سپس، روغن زیتون، نمک و فلفل را هم اضافه کنید. حالا برشهای گوشت را به مدت 20 تا 30 دقیقه داخل این مخلوط قرار دهید.
مرحله چهارم
تابهای چدنی را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس، کف تابه را با مقدار کمی روغن سرخکردنی چرب کنید و گوشتهای مزهدار شده را داخل تابه بیندازید. اجازه دهید دو طرف استیکها با حرارت ملایم کاملا سرخ شود.
مرحله پنجم
بعد از پخت استیکها، سس قارچ را تهیه کنید. برای این منظور، پیاز خردشده را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شود. در ادامه، قارچهای ورقهای را هم اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
مرحله ششم
در ظرفی دیگر، آرد را داخل شیر الک کنید. سپس، فلفل سیاه و عصاره گوشت را هم داخل این مواد بریزید و خوب مخلوط کنید. در ادامه، مخلوط شیر را قارچ و پیاز بیفزایید و اجازه دهید سس قارچ روی حرارت ملایم بجوشد و غلیظتر شود.
مرحله هفتم
اگر دوست داشتید، مقداری کره یا خامه هم داخل سس بریزید و حرارت را خاموش کنید. در نهایت، استیکها را با مخلفات دلخواه مثل کاهو و برشهای گوجه و خیارشور داخل ظرف مناسب سرو کنید و در کنار آنها، مقداری سس قارچ بریزید.
چند نکته مهم در طرز تهیه استیک گوشت
طرز پخت استیک با تمام سادگی، ریزهکاریهای زیادی دارد. بنابراین، برای دانستن این فوت و فنها، این نکات کاربردی را رعایت کنید:
- گوشت مناسب استیک باید مقداری هم چربی داشته باشید. به یاد داشته باشید که انتخاب تکههای کمچرب گوشت، بافت استیکها را سفت و خشک میکند.
- گاهی در ظرف استیک، سبزیجات دیگری مثل هویج، کلم بروکلی و سیبزمینی پخته هم قرار میدهند که سلیقهای است.
- هرگز برای طعمدار کردن استیک گوساله، از چاشنی آبلیمو استفاده نکنید.
- دقت داشته باشید که گوشت مخصوص استیک نباید تازه باشد. در واقع بهتر است گوشت را از یکی دو روز قبل در فریزر قرار دهید تا کمی بیات شود.
- طرز پخت استیک در ماهیتابه ساده است، اما حتما باید از تابه چدنی یا تفلونهای شیاردار استفاده کنید.
- اگر گوشت استیک داخل فریزر بوده، از نیم تا 2 ساعت قبل گوشت را از فریزر خارج کنید و اجازه دهید در دمای محیط بماند.
- خوردن استیک واقعا وسوسهکننده است، اما اگر میخواهید رطوبت و آب گوشت دوباره جذب بافت گوشت شود، بعد از پخت استیک گوشت، آنها را داخل فویل بپیچید تا استیک خانگی لذیذتری داشته باشید. این کار بسته به ضخامت استیکها، بین 5 تا 15 دقیقه زمان میبرد.
- اگر تشخیص میزان پخت استیک گوشت برایتان دشوار است، از دماسنج مخصوص گوشت استفاده کنید. دمای داخلی یک استیک نیمه پخته، 135 درجه، یک استیک مدیوم، 140 درجه و یک استیک کاملا پخته 145 درجه است.
- دقت کنید که انواع استیک به یک روش پخته نمیشوند. برای مثال، بهتر است پخت استیک گوشت بدون استخوان دنده در ماهیتابه صورت گیرد. در حالی که پختن استیک تی – بُن روی گریل مناسبتر است.
- اگر بهدنبال طرز تهیه استیک گوشت رژیمی هستید، دور کره یا خامه داخل سس قارچ را خط بکشید. اما مخلفاتی مثل کاهو را حذف نکنید.
- حتما برای سرخ کردن استیک خانگی، از روغن سرخکردنی استفاده کنید، زیرا این روغنها نقطه دود بالاتری دارند.
- اگر استیک آبدار را ترجیح میدهید، گوشتها را کمتر سرخ کنید، اما فراموش نکنید که در طول پخت استیک، باید آنها را چندین بار برگردانید تا سریعتر و یکنواختتر پخته شوند.
- بهتر است برای طرز تهیه استیک گوشت آبدار، از گوشت فیله گوساله استفاده کنید، اما اگر میخواهید استیکتان را کاملا برشته کنید، گوشت راسته گوساله مناسبتر است و نسبت به گوشت فیله، قیمت کمتری دارد.
معجزه طعم گوشت و قارچ در انواع استیک و پیتزاهای خوشمزه
اگر ترکیب طعم گوشت و قارچ را میپسندید و عاشق پیتزا هستید، حتما پیتزا استیک را هم امتحان کنید. این پیتزای خوشمزه آنقدر تنوع دارد که تقریبا هر سلیقهای را راضی میکند، اما طعم آن کاملا متفاوت از استیک گوساله است و رسپیهای کامل آن در همین مجله آمده است. بهعلاوه، همانطور که خواندید، طرز تهیه استیک گوشت هم واقعا ساده است و بعد از چند بار امتحان کردن آن، حتما در این زمینه به مهارت کافی میرسید.
سوالات متداول
گوشت مناسب استیک چه گوشتی است؟
گوشتی که بیات شده و یکی دو روز داخل فریزر مانده باشد.
برای طرز پخت استیک در ماهیتابه، از چه تابهای استفاده کنیم؟
تابه چدنی یا تفلونهای شیاردار
برای طرز تهیه استیک گوشت آبدار چه کنیم؟
برای این منظور از گوشت فیله گوساله استفاده کنید و استیکها را برای مدت کوتاهتری حرارت دهید. همچنین، پیچیدن استیکها بعد از پخت داخل فویل، بافت نرم و آبدارتری ایجاد میکند.
جدیدترین ها
آبان 22, 1403
آبان 21, 1403
آبان 21, 1403
پیشنهاد سردبیر
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402