پروتئین

طرز تهیه ماهی حلوا

ماهی حلوا یکی از انواع ماهی جنوب با طعمی بسیار لذیذ است. در طرز طبخ ماهی حلوا، روی ماهی‌هایی که شسته و خشک کرده‌اید، چند برش سطحی بزنید. سپس آن‌ها را در مخلوطی از آب لیموترش، سیر، سبزیجات و گوجه گیلاسی خردشده، روغن زیتون، سرکه بالزامیک، نمک و فلفل قرار دهید و مقداری هم رنده پوست لیموترش بریزید. ظرف محتوی ماهی و سبزیجات را ۱۵ دقیقه در فر ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید تا بپزد. البته دستور طبخ ماهی حلوا روش‌های دیگری هم دارد و می‌توانید این ماهی را به صورت کبابی درست کنید که در تمام این روش‌ها را در این مقاله از اسنپ فود شرح می‌دهیم. با ما همراه باشید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی ماهی حلوا را با هم می‌بینیم:

ماهی حلوا
تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان پخت غذا 15 دقیقه
میزان سختی کم

طرز طبخ ماهی حلوا

طرز طبخ ماهی حلوا سیاه با سبزیجات مدیترانه‌ای یک روش عالی برای پخت این ماهی با کمترین میزان روغن است و می‌تواند انتخابی مناسب برای مهمانی‌های رسمی باشد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه این ماهی جنوبی را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای تهیه ماهی حلوا

مواد لازم برای تهیه ماهی حلوا

مواد اولیه برای تهیه این غذای دریایی لذیذ به صورت زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماهی حلوا 4 عدد
سیر 4 حبه
گوجه گیلاسی 1 پیمانه
لیموترش 2 عدد
زیتون سیاه بدون هسته 100 گرم
برگ ارگانو یا ریحان تازه 1 دسته کوچک
برگ جعفری تازه 1 دسته کوچک
سرکه بالزامیک 1 قاشق غذاخوری
نمک دریایی و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن زیتون خالص به مقدار لازم

برای تهیه ماهی حلوا درجه یک و باکیفیت، سری به پروتئینی آنلاین اسنپ فود بزنید و کار خرید خود را آسان کنید.

مراحل طرز تهیه ماهی حلوا

روش طبخ ماهی حلوا در فر را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

مرحله اول

ابتدا فر را روشن کنید و حرارت آن را روی 200 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا کاملا گرم شود. در این فاصله، ماهی‌ها را پاک کنید، بشویید و با دستمال آشپزی خشک کنید. سپس با یک چاقوی آشپزی، روی آن‌ها برش‌های سطحی ایجاد کنید.

پاک کردن ماهی حلوا

مرحله دوم

حالا حبه‌های سیر را خرد کنید و در ظرف مناسب فر بریزید. آب یکی از لیموترش‌ها را اضافه کنید و مقداری هم پوست رنده‌شده لیمو در ظرف بریزید. در ادامه، گوجه‌گیلاسی‌های نصف‌شده و ریحان خرد‌شده را هم اضافه کنید. سرکه بالزامیک، کمی روغن زیتون، نمک و فلفل هم فراموش نشود.

طعم دار کردن ماهی حلوا

مرحله سوم

در ادامه، ماهی‌ها را داخل این مواد قرار دهید. سپس، مخلوطی از آب لیموترش دوم با رنده پوست لیمو، جعفری و زیتون خرد‌شده درست کنید و روی ماهی‌ها بریزید.

مرحله چهارم

در نهایت، ظرف حاوی ماهی‌ها را برای 15 دقیقه داخل فر بگذارید تا بپزند. بعد از این مدت، ماهی‌ها را چک کنید و اگر پخته بودند، از فر بیرون بیاورید. سپس در ظرف دلخواه بچینید و با چاشنی‌های مورد علاقه سرو کنید.

طبخ ماهی حلوا سیاه بوشهری

طرز طبخ ماهی حلوا سیاه به روش بوشهری

طرز تهیه ماهی حلوا خوشمزه را با چاشنی رب انار و تمبر هندی امتحان کنید. این، یک روش بوشهری است که عطر و بوی فوق‌العاده‌ای به غذا می‌دهد. در ادامه، مواد لازم و دستور تهیه را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای طبخ ماهی حلوا سیاه بوشهری

پخت ماهی حلوا

مواد اولیه در دستور طبخ ماهی حلوا بوشهری به صورت زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماهی حلوا سیاه پاک شده 1 عدد
پیاز بزرگ 1 عدد
فلفل شمشیری 2 عدد
سیر 2 حبه
گوجه‌فرنگی متوسط 3 عدد
نارنج 1 عدد
آرد ½ پیمانه
رب انار 2 قاشق غذاخوری
تمبر هندی 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 2 قاشق مرباخوری
فلفل و زنجبیل از هر کدام، 1 قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم

طرز تهیه ماهی حلوا خوشمزه به روش بوشهری

شبیه رسپی قبل، روی این ماهی هم چند برش سطحی بزنید تا بهتر طعم‌دار شود. در ادامه، ماهی را درون مخلوطی از آرد سفید و زردچوبه بغلطانید و در تابه‌ای مناسب با روغن داغ سرخ کنید. پیاز نگینی‌شده را در تابه‌ای دیگر با سیر خرد‌شده تفت دهید. سپس، گوجه‌فرنگی، فلفل خرد‌شده و 1 قاشق مرباخوری زردچوبه و بقیه ادویه‌ها را اضافه کنید. در ادامه طرز طبخ ماهی حلوا ، 1 قاشق تمبر هندی را در آب حل کنید و پس از صاف کردن، آن را به بقیه مواد بیفزایید. حالا رب انار و آب نارنج را در تابه بریزید و صبر کنید تا مواد با هم جوش بخورند و مزه‌ها به خورد هم بروند.

در نهایت ماهی سرخ‌شده را در مواد داخل تابه بگذارید و با قاشق از مواد روی ماهی بریزید. در 5 دقیقه آخر، درب تابه را بگذارید تا ماهی حلوا کمی هم بخارپز و نرم‌تر شود.

طرز تهیه ماهی حلوا سوخاری

طرز تهیه ماهی حلوا سوخاری

یکی دیگر از روش‌های طبخ ماهی حلوا، سوخاری کردن این ماهی خوشمزه در روغن است. فقط یادتان باشد که استراحت نیم ساعته ماهی پیش از سوخاری کردن را حذف نکنید، زیرا این کار باعث می‌شود که مواد روی ماهی هنگام سوخاری کردن جدا نشوند. در ادامه، مواد لازم و دستور پخت را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای تهیه ماهی حلوا سوخاری

مواد مورد نیاز را به صورت جدول زیر آماده کنید:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
فیله ماهی حلوا 450 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 1 عدد
تخم مرغ 1 عدد
آرد سفید 1 پیمانه
آرد سوخاری 1 پیمانه
نمک، فلفل و ادویه ماهی به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

برای تهیه ادویه مخصوص ماهی، سری به عطاری آنلاین اسنپ فود بزنید تا به‌راحتی یک ادویه باکیفیت تهیه کنید.

دستور تهیه ماهی حلوا سوخاری

ابتدا برای مزه دار کردن ماهی، فیله‌های ماهی را با پیاز خلالی و سیر رنده‌شده داخل ظرف مناسبی بریزید و مقداری نمک، فلفل و ادویه اضافه کنید. سپس درب ظرف را ببندید و آن را چند ساعت در یخچال بگذارید. در ادامه، تخم‌مرغ را در ظرفی بشکنید و مقداری نمک و ادویه به آن اضافه کنید. سپس کمی تخم‌مرغ را بزنید تا از حالت لختگی دربیاید. سپس، در 2 ظرف دیگر، آرد سوخاری و آرد سفید بریزید و کنار دست خود بگذارید. حالا تکه‌های ماهی را از مواد قبلی خارج کنید و به ترتیب داخل آرد سفید، تخم‌مرغ و آرد سوخاری بزنید. سپس، نیم ساعت در یخچال استراحت دهید و در روغن فراوان سرخ کنید.

طرز تهیه ماهی حلوا کبابی

طرز تهیه ماهی حلوا کبابی

تهیه ماهی حلوا سفید یا سیاه به روش ماهی کبابی هم دستور دیگری است که طرفداران زیادی دارد و خیلی راحت و سریع پیش می‌رود. در ادامه، مواد لازم و نحوه طبخ ماهی حلوا کبابی آمده است:

مواد لازم برای تهیه ماهی حلوا کبابی

مواد اولیه این روش پخت بسیار ساده و به صورت زیر است:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماهی حلوا سفید یا سیاه 1 عدد
سیر 1 حبه
لیموترش 2 عدد
گوجه‌فرنگی 2 عدد
گشنیز و جعفری خرد‌شده به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم

دستور تهیه ماهی حلوا کبابی

ماهی را بشویید و با دستمال کاملا خشک کنید. در ادامه، شکم ماهی را با سبزیجات، سیر خرد‌شده و مقداری نمک و فلفل پر کنید. سپس ماهی را روی یک ورق آلومینیومی بگذارید و گوجه‌فرنگی خرد‌شده و برش‌های لیموترش را روی آن بچینید تا طعم‌دار شود. در نهایت، ماهی را روی توری مخصوص کباب قرار دهید و کباب کنید.

طرز تهیه پخت ماهی حلوا با کشمش و بادام

اگر به‌دنبال طرز تهیه ماهی حلوا مجلسی هستید، این روش را امتحان کنید. استفاده از مخلفاتی مثل کشمش و بادام و ادویه‌هایی مثل دارچین و فلفل قرمز، طبع سرد ماهی را به تعادل می‌رسانند و به‌علاوه، یک طعم خاص و متفاوت را تجربه خواهید کرد. در ادامه، مواد لازم و طرز طبخ ماهی حلوا با این مخلفات را با هم می‌بینیم:

مواد لازم برای طرز طبخ ماهی حلوا

مواد مورد نیاز را مطابق جدول زیر آماده کنید. سبزی ماهی شامل گشنیز و شنبلیله است که مقدار شنبلیله باید کمتر باشد تا طعم غذا تلخ نشود.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
ماهی حلوا 2 عدد
پیاز 1 عدد
سیر 5 حبه
سبزی ماهی 250 گرم
خلال بادام ½ پیمانه
کشمش پلویی ½ پیمانه
آرد سفید ½ پیمانه
زردچوبه، فلفل قرمز و دارچین به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

دستور طبخ ماهی حلوا با کشمش و بادام

پیاز خرد‌شده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس، سبزیجات خرد‌شده را اضافه کنید و پس از چند دقیقه تفت دادن، سیر له‌شده را در تابه بریزید. حالا ادویه‌ها، خلال بادام و کشمش را اضافه کنید و همه مواد را با هم تفت دهید.

حالا شکم ماهی‌هایی را که قبلا شسته و خشک کرده‌‌اید، باز کنید و کل حجم ماهی‌ها را در مخلوط آرد و زردچوبه بغلطانید. سپس، آن‌ها را در روغن سرخ کنید و ترکیب مواد آماده شده را در شکم ماهی‌ها بریزید. در نهایت، ماهی‌ها را به مدت 30 دقیقه در فر با دمای 25 درجه سانتی‌گراد بپزید و با مخلفات دلخواه سرو کنید.

چند نکته خواندنی در طرز طبخ ماهی حلوا

طرز طبخ ماهی حلوا

طرز تهیه پخت ماهی حلوا پیچیدگی خاصی ندارد و طعم این ماهی به هر شکلی که تهیه شود، لذیذ و دلچسب خواهد بود، اما ذکر چند نکته زیر هم خالی از لطف نیست:

  • روش سوخاری کردن در طبخ ماهی حلوا صافی هم به کار می‌رود. البته بهتر است در این روش برای مزه دار کردن ماهی از ترکیب آبلیمو، سس سویا، زردچوبه و فلفل استفاده کنید.
  • یادتان باشد که برای پخت انواع ماهی جنوب و شمال، نمک را از همان ابتدای پخت بریزید تا کاملا به خورد گوشت ماهی برود.
  • برای از بین بردن بوی زهم ماهی از روی دست‌ها، آن‌ها را با محلول آب و نمک یا آب و سرکه بشویید.

ماهی حلوا؛ طعمی لذیذ با دنیایی خاصیت

ماهی حلوا

تهیه غذا با ماهی حلوا باعث می‌شود که ضمن چشیدن یک طعم بی‌نظیر از خواص ویژه این ماهی هم بهره‌مند شوید. خیلی از این فواید با خواص ماهی شیر مشترک هستند؛ برای مثال می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت ارگان‎های مهمی مثل قلب و مغز اشاره کرد. البته این‌ها تنها گوشه‌ای از فواید چشمگیر این ماهی جنوبی است. بنابراین، آن را در وعده غذایی هفتگی خود بگنجانید و حال و هوای جنوب را به آشپزخانه خود بیاورید.

سوالات متداول

در طرز طبخ ماهی حلوا بوشهری از چه چاشنی‌هایی استفاده می‌شود؟

برای طبخ ماهی حلوا بوشهری از تمبر هندی، رب انار، آب نارنج و ادویه‌هایی مانند زردچوبه، فلفل شمشیری و زنجبیل استفاده می‌شود.

برای پر کردن شکم ماهی حلوا از چه سبزیجاتی استفاده کنیم؟

معمولا شبیه طرز تهیه قلیه ماهی، از ترکیب گشنیز و شنبلیله (البته با در نظر گرفتن شنبلیله کمتر) استفاده می‌شود.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا