طرز تهیه فاهیتا مرغ مکزیکی
4 نفر
غذای اصلی
کم
30 دقیقه
30 دقیقه
فاهیتا مرغ یک غذای لذیذ مکزیکی با طعمی نسبتا تند است. در طرز تهیه فاهیتا مرغ ، ابتدا مرغ را به تکههای کوچکتر برش بزنید و به مدت 1 ساعت در مخلوطی از آب پرتقال، آبلیمو، روغن زیتون و ادویههای لازم مزهدار کنید. سپس، مرغها را در روغن سرخ کنید و به صورت نواری برش بزنید. در ادامه، آنها را با پیاز و فلفل دلمهای تفت داده شده، مجددا تفت دهید. در نهایت، غذا را روی نان پیتا و با افزودن سس گواکومولی و مواد دیگری مثل کاهو و گوجه، سرو کنید.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی فاهیتا مرغ را با هم میبینیم:
فاهیتا مرغ | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | کم |
میزان کالری در هر 100 گرم | 150 کیلوکالری |
فاهیتا چیست؟
فاهیتا یک خوراک خوشمزه بینالمللی است که اصالت مکزیکی دارد. استفاده از نان تورتیلا یا نان پیتا از ملزومات این غذای مکزیکی هنگام سرو است، اما استفاده از مرغ اجباری نیست و شما میتوانید در طرز تهیه غذای مکزیکی فاهیتا از انواع گوشت قرمز، بوقلمون، جگر و حتی میگو هم استفاده کنید. برای تهیه انواع گوشت و مرغ تازه و باکیفیت هم کار دشواری در پیش نیست و کافی است سری به سوپر پروتئینی آنلاین اسنپ فود بزنید. بهعلاوه، اگر میخواهید به طعم اصیل این غذا برسید، ادویه فاهیتا را از قلم نیندازید. تهیه این ادویه ترکیبی کار سختی نیست و معمولا مواد اولیه آن در هر خانهای پیدا میشود.
طرز تهیه فاهیتا مرغ
به فاهیتا مرغ، فاجیتا مرغ یا چیکن فاهیتا هم میگویند. شما میتوانید این غذای لذیذ را در تابه یا فر درست کنید و از تهیه آن بهعنوان تجربهای متفاوت در طرز تهیه انواع غذا با گوشت و مرغ لذت ببرید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه فاهیتا مرغ را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه فاهیتا مرغ
برای تهیه فاهیتای مرغ، مواد اولیه زیر را آماده کنید. اضافه میکنیم که منظور از لیوان، لیوان دستهدار فرانسوی است.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
فیله یا سینه مرغ | 700 گرم |
سیر | 4 حبه |
فلفل دلمهای | 3 عدد با رنگهای مختلف |
فلفل سبز تند یا فلفل هالوپینو | 1 عدد (درشت) |
گشنیز ساطوری خردشده | ¼ لیوان |
آب پرتقال | 3/1 لیوان |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، پودر پیاز، پودر زیره و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
روغن زیتون یا روغن کانولا | 3 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای تهیه سس گواکامولی
مواد اولیه سس این غذای مکزیکی فاهیتا به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آووکادو | 2 عدد |
پیاز نگینی خردشده | ½ لیوان |
سیر | 1 حبه |
گشنیز ساطوری خردشده | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
مراحل دستور پخت فاهیتا مرغ
طرز تهیه فاهیتا با مرغ را مطابق مراحل زیر پیش ببرید. البته فراموش نکنید که به جای طی کردن مراحل زیر، میتوانید فاهیتا را به شکل آماده از سفارش آنلاین غذا اسنپ فود خریداری کرده و در وقت و انرژی خود صرفهجویی کنید.
مرحله اول
ابتدا سینه یا فیله مرغ را به ضخامت 1 سانتیمتر برش دهید. سپس، سیر و فلفل سبز را به صورت خیلی ریز خرد یا له کنید. حالا مخلوط سیر و فلفل را همراه با آب پرتقال، آبلیمو، گشنیز خرد شده و روغن زیتون داخل ظرف مناسبی بریزید و نمک و ادویههای لازم را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم
حالا تکههای گوشت مرغ را به مدت 1 ساعت در این مخلوط بخوابانید و اجازه دهید ظرف در دمای اتاق بماند. پس از این مدت، تکههای مرغ را بیرون بیاورید و موادی که روی آنها چسبیدهاند را جدا کنید.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه فاهیتا مرغ، در تابهای مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
مرحله چهارم
سپس، تکههای مرغ را در روغن سرخ کنید و در ادامه مرغهای سرخشده را به شکل نواری برش بزنید.
مرحله پنجم
در ادامه، پیاز و فلفل دلمهای را هم به صورت نواری و به قطر نیم سانتیمتر برش بزنید. حالا این مواد را در همان تابه قبلی به مدت 3 تا 4 دقیقه تفت دهید و در پایان، مرغهای نواری را به تابه اضافه کنید.
مرحله ششم
حالا به سراغ درست کردن سس فاهیتا بروید. برای این کار، آووکادوها را خرد کنید و در ظرف مناسبی بریزید. سپس، آبلیمو، نمک، سیر، پیاز، گشنیز و بقیه ادویهها را اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید. در نهایت، مخلوط سس را داخل میکسر بریزید و چند پالس بزنید تا سس گواکومولی آماده شود.
نحوه سرو فاهیتا با مرغ
برای سرو این غذای مکزیکی، ابتدا نان تورتیلا یا پیتا را کمی تُست کنید؛ البته این کار سلیقهای است. سپس، روی هر نان مقداری از مواد فاهیتا مرغ بریزید و روی آن کمی خامه ترش یا ماست چکیده اضافه کنید؛ البته اضافه کردن خامه یا ماست هم اختیاری است. در ادامه، روی مواد، مقداری کاهوی خردشده، ورقه گوجهفرنگی و سس گواکومولی بریزید. در نهایت روی مواد مقداری پنیر چدار رندهشده یا پنیر گودا قرار دهید و فاهیتای مرغ را لقمه کنید.
طرز تهیه فاهیتا مرغ در فر
برای تهیه فاجیتا مرغ در فر، فر را روشن کنید و روی دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. سپس، سینی فر را با روغن مایع چرب کنید. حالا فلفل دلمهای، پیاز و مرغهای برشخورده به صورت نواری را داخل سینی بچینید و روی آنها مخلوطی از روغن زیتون و ادویهها بریزید. در ادامه، سینی فر را به مدت 20 تا 30 دقیقه در دستگاه بگذارید تا فاهیتای مرغ تنوری آماده شود. برای سرو غذا، روی فاهیتا مقداری لیموترش و نمک بریزید و سپس آن را همراه با نان تورتیلا و سس دلخواه میل کنید.
ادویه فاهیتا چیست؟
میتوان ادویه فاهیتا را نسخه دیگری از ادویه تاکو دانست، با این تفاوت که تندی کمتری نسبت به تاکو دارد و در میان مردمان خاورمیانه، محبوب و پرطرفدار است. اصالت این ادویه به مرز مکزیک و تگزاس بازمیگردد و اگر در شرایط درستی نگهداری شود، عطر و بوی آن تا 6 ماه ماندگاری خواهد داشت. این را هم اضافه میکنیم که کاربرد ادویه فاهیتا فقط مخصوص درست کردن غذاهای مکزیکی مانند فاهیتا نیست و میتوان از آن برای مرینیت جوجه کباب، طعمدار کردن گوشت قرمز کبابی و درست کردن غذاهایی مانند استیک هم استفاده کرد.
مواد لازم برای تهیه ادویه فاهیتا
با مقدار مواد اولیه زیر، 4 قاشق غذاخوری ادویه فاهیتا خواهید داشت. فراموش نکنید که اگر هر کدام از این ادویهها را در دسترس نداشته باشید، میتوانید آن را از عطاری آنلاین اسنپ فود تهیه کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
شکر | 2 قاشق چایخوری |
پودر سیر | ½ قاشق چایخوری |
پودر پیاز | ½ قاشق چایخوری |
پودر زیره | ½ قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا | 1 قاشق چایخوری |
پودر فلفل قرمز | 2 قاشق چایخوری |
نشاسته ذرت | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه ادویه فاهیتا
برای تهیه ادویه فاهیتا مکزیکی ، تمام مواد گفتهشده در جدول بالا را با هم آسیاب و مخلوط کنید. سپس، ادویه میکس فاهیتا را در ظرفی دربدار ریخته و در جایی خشک و خنک نگهداری کنید.
چند نکته مهم در طرز تهیه فاهیتا مرغ
در طرز تهیه فاهیتا مرغ، نکات و ریزهکاریهای زیر را به خاطر داشته باشید:
- تهیه سس گواکومولی در غذای فاهیتا اختیاری است، اما اگر میخواهید طعم اصیل مکزیکی این غذا را تجربه کنید، تهیه این سس سبزرنگ خوشطعم را هم در دستور کار قرار دهید.
- شما میتوانید هنگام سرو فاهیتا مرغ، بهجای خامه ترش و گواکومولی از سس سالسا استفاده کنید.
- برای سرو فاهیتا مرغ رژیمی، غذا را داخل فر طبخ کنید و هنگام سرو، بهجای خامه ترش، ماست چکیده بریزید.
- شبیه مراحلی که برای مرینیت جوجه کباب انجام میدهید، در دستور فاهیتا مرغ هم مواد چسبیده روی تکههای مرغ را پس از مزهدار شدن، حتما جدا کنید؛ زیرا این مواد هنگام سرخ کردن مرغ میسوزند و طعم غذا را خراب میکنند.
- قبل از استفاده از فلفل دلمهای و فلفل هالوپینو، تخمهای داخل آنها را خارج کنید.
- اگر میخواهید به طعم اصیل فاهیتا مرغ مکزیکی برسید، فلفل قرمز را از دستور آن حذف نکنید؛ البته میتوانید بنا بر ذائقه مقدار تندی غذا را کم یا زیاد کنید.
- شما میتوانید برای پر کردن ساندویچ فاهیتا با مرغ، از مواد دیگری مانند قارچ، نخودفرنگی و… هم استفاده کنید؛ البته قارچ باید از قبل تفتخورده باشد.
- در دستور اصلی برای سرو فاهیتا با مرغ از نان پیتا یا تورتیلا استفاده میشود، اما اگر اینها را در اختیار نداشتید، استفاده از نان لواش، باگت یا نان تست هم مانعی ندارد.
فاهیتا مرغ؛ یک غذای شیک و خوشمزه
فاهیتا مرغ میتواند یک پیشغذای شیک در مهمانیها باشد یا بهعنوان غذای اصلی در وعده ناهار و شام سرو شود. فراموش نکنید که بخش مهمی از طعم این غذا، وابسته به ادویههای تند و تیز آن است. از نظر شکل ظاهری هم سعی کنید تمام مواد، برشهای نواری متناسب داشته باشند تا ظاهر زیبای غذای مکزیکی فاهیتا هم حفظ شود. امیدواریم این غذای لذیذ را تهیه کنید و از طعم متفاوت آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.
سوالات متداول
چطور فاهیتا مرغ را سرو کنیم؟
مقداری از مواد فاهیتا را روی نان تورتیلا بریزید. سپس روی آن از موادی مانند خامه ترش، کاهو و گوجهفرنگی خردشده، سس گواکومولی و پنیر پیتزای رندهشده استفاده کنید.
ادویه فاهیتا چیست؟
این ادویه شامل موادی مانند پودر سیر، پودر پیاز، پودر زیره و پودر فلفل قرمز است و طعم تندی دارد.
کاربرد ادویه فاهیتا چیست؟
شما میتوانید از این ادویه ترکیبی در تهیه غذاهایی مانند فاهیتا مرغ، انواع استیک و طعمدار کردن گوشت مرغ، گوشت قرمز و ماهی استفاده کنید.