طرز تهیه شربت پنیرک
شربت گل پنیرک، این نوشیدنی دلچسب و گوارا، میراثی است که از دستان پر مهر طبیعت و نیاکان ما به ما رسیده است. این شربت که با گلهای بنفش و زیبای پنیرک تهیه میشود، نه تنها عطش را در روزهای گرم تابستان فرو مینشاند، بلکه با رنگهای جذاب و طعم دلنشین خود، روح را نیز نوازش میدهد. در این مقاله، با طرز تهیه شربت پنیرک به صورت مرحله به مرحله آشنا میشوید و میتوانید این اکسیر تابستانی را در منزل خود تهیه کنید.
طرز تهیه شربت گل پنیرک
طرز تهیه شربت گل پنیرک همچون خود این گل، ساده و بیتکلف است. اما در همین سادگی، رمز و رازی نهفته است که طعم و رنگ بینظیر این شربت را میسازد. با پیروی از دستورالعمل زیر، شما نیز میتوانید این معجون جادویی را در آشپزخانه خود خلق کنید.
مواد لازم شربت گل پنیرک سه رنگی
برای تهیه شربت پنیرک سه رنگ، به مواد زیر نیاز دارید:
- گل پنیرک خشک: ۱۰۰ گرم (یا گل پنیرک تازه: ۲۰۰ گرم)
- شکر: ۱ کیلوگرم
- آب: ۳ لیتر
- آب لیموترش تازه: نصف پیمانه
- رنگهای خوراکی: قرمز، آبی (یا سبز) (در صورت تمایل)
نکته: میتوانید تعداد رنگها را به دلخواه تغییر دهید و یا از رنگهای طبیعی مانند زعفران، آب چغندر و … استفاده کنید. همچنین اگر به گل پنیرک تازه دسترسی دارید، میتوانید از آن استفاده کنید و مقدار آن را دو برابر کنید.
مراحل تهیه شربت گل پنیرک
طرز تهیه شربت با گل پنیرک شامل مراحل زیر است:
مادهسازی گلها
اگر از گل پنیرک خشک استفاده میکنید، آن را به مدت چند ساعت در آب سرد خیس کنید تا نرم شوند و رنگ پس دهند. سپس آنها را آبکشی کنید و اجازه دهید آب اضافی آنها خارج شود. اگر از گل پنیرک تازه استفاده میکنید، کاسبرگها و پرچمها را جدا کنید و فقط گلبرگها را بشویید و آبکشی کنید.
تهیه عصاره گل پنیرک
گلهای پنیرک را در یک قابلمه بریزید و ۳ لیتر آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید آب به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید گلها به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت بجوشند تا رنگ و طعم آنها به آب منتقل شود. هر چه زمان جوشیدن بیشتر باشد، رنگ شربت شما تیرهتر و غلیظتر خواهد شد.
صاف کردن
پس از گذشت زمان لازم، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید محتویات آن خنک شود. سپس مخلوط را از یک صافی ریز یا پارچه تنظیف رد کنید تا تفاله گلها جدا شود و یک عصاره شفاف و خوشرنگ به دست آید.
اضافه کردن شکر و آب لیمو
شکر را به عصاره گل پنیرک اضافه کنید و قابلمه را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید. مخلوط را هم بزنید تا شکر کاملا حل شود و شربت کمی غلیظ شود. سپس آب لیموترش تازه را اضافه کنید تا طعم شربت را متعادل کند و از شکرک زدن آن جلوگیری کند. اجازه دهید شربت به مدت ۵ دقیقه دیگر بجوشد.
تقسیم و رنگآمیزی (اختیاری)
اگر میخواهید شربت شما سه رنگ باشد، آن را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. به یک قسمت رنگ قرمز، به قسمت دیگر رنگ آبی (یا سبز) و قسمت سوم را بدون رنگ نگه دارید. میتوانید از رنگهای خوراکی مجاز و یا رنگهای طبیعی مانند زعفران، آب چغندر و … استفاده کنید.
خنک کردن و سرو
اجازه دهید شربتها کاملا خنک شوند. سپس آنها را در بطریهای شیشهای تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید. هنگام سرو، میتوانید شربتها را به صورت لایه لایه در لیوان بریزید تا یک شربت سه رنگ زیبا و جذاب داشته باشید. همچنین میتوانید از تخم شربتی یا خاکشیر برای تزئین و طعم دادن به شربت استفاده کنید و یا آن را با آب گازدار و یا بستنی مخلوط کنید و یک نوشیدنی خنک و متفاوت تهیه کنید.
نکات مهم و فوت فن ها در طرز تهیه شربت پنیرک
- برای تهیه شربت پنیرک بهتر است از گلهای پنیرک تازه استفاده کنید، زیرا عطر و طعم بیشتری دارند. اما اگر به گل تازه دسترسی ندارید، میتوانید از گل خشک نیز استفاده کنید و آن را قبل از استفاده خیس کنید.
- برای اینکه شربت شما رنگ بیشتری داشته باشد، میتوانید مقدار گل پنیرک را افزایش دهید یا مدت زمان جوشاندن گلها را بیشتر کنید. همچنین میتوانید از قابلمه لعابی یا استیل استفاده کنید تا رنگ شربت شما تحت تاثیر جنس قابلمه قرار نگیرد.
- اگر میخواهید شربت شما طعم ترشتری داشته باشد، میتوانید مقدار آب لیموترش را افزایش دهید یا از آب نارنج یا آبغوره استفاده کنید.
- برای اینکه شربت شما غلیظتر شود، میتوانید مقدار شکر را افزایش دهید یا مدت زمان جوشاندن شربت را بیشتر کنید. همچنین میتوانید از کمی نشاسته ذرت حل شده در آب سرد استفاده کنید و آن را در انتهای پخت به شربت اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شود.
- شربت با تخم شربتی و گل پنیرک یک ترکیب خوشمزه و مقوی است که برای رفع عطش و گرمازدگی بسیار مفید است. میتوانید تخم شربتی را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید تا لعاب بیندازد و سپس به شربت اضافه کنید.
- شربت پنیرک را میتوانید به مدت یک تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید. اما بهتر است آن را در اسرع وقت مصرف کنید تا از تازگی و خواص آن بهرهمند شوید.
کلام آخر
شربت پنیرک، این نوشیدنی اصیل و دلچسب، یادگاری است از طبیعت سخاوتمند و فرهنگ غنی ایران زمین. با تهیه این شربت در منزل، نه تنها میتوانید از طعم و رنگ بینظیر آن لذت ببرید، بلکه میتوانید سلامتی و شادابی را نیز به خود و عزیزانتان هدیه دهید. پس دست به کار شوید و با تهیه این شربت، لحظاتی شیرین و به یاد ماندنی را خلق کنید.
جدیدترین ها
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
آبان 30, 1403
پیشنهاد سردبیر
آبان 23, 1403
مهر 24, 1403
شهریور 20, 1403
مرداد 7, 1403
پربازدیدترین مطالب
مهر 28, 1403
اردیبهشت 4, 1403
بهمن 10, 1402
فروردین 8, 1402