طرز تهیه ماهی شیر

4 نفر
غذای اصلی
کم
حدود 2 تا 3 ساعت
20 دقیقه
در طرز تهیه ماهی شیر کبابی، آن را با مخلوطی از پیاز خرد شده، نمک و ادویههای لازم مزهدار کنید و داخل توری مخصوص ماهی روی منقل قرار دهید تا هر دو طرف ماهی کاملا طلایی و برشته شود. البته برای پخت ماهی شیر، روشهای دیگری مثل سوخاری کردن یا طبخ ماهی شیر در فر هم وجود دارند که در این مقاله تمام آنها را توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
طرز تهیه ماهی شیر
اگر بهدنبال سالمترین و بهترین شیوه پخت ماهی شیر هستید، از روش زیر استفاده کنید. در این روش میتوانید یک وعده غذایی کاملا رژیمی داشته باشید و ماهی کبابی را در کنار انواع سبزیجات بخارپز سرو کنید. البته اگر هم زمانی برای مرینیت ماهی شیر ندارید یا آمادهسازی ماهی به دلیل بوی زهم آن برایتان خوشایند نیست، حتما سری به اسنپ فود بزنید و این ماهی خوشمزه را بهعنوان یک وعدهی غذایی لذیذ با سفارش آنلاین غذا ارومیه (اگر ساکن ارومیه هستید) یا سفارش از سوپر پروتئینی آنلاین در اسنپ فود تهیه کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل پخت ماهی شیر را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه ماهی شیر
مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر ماهی تازه | 500 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
پودر سیر | ½ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ¼ قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
آبلیمو | به مقدار لازم |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
روغن زیتون و آب پیاز | مقداری در صورت تمایل |
مراحل دستور پخت ماهی شیر کبابی
طرز تهیه ماهی شیر به روش کبابی شامل مراحل زیر است:
مرحله اول
ابتدا باید ماهی را مزهدار کنید. برای این منظور، ماهی را به صورت طولی برش بزنید و باز کنید. سپس پیاز خرد شده را با تمام ادویههای گفته شده در جدول، روی گوشت ماهی بریزید و آن را چند ساعتی در ظرف دربدار داخل یخچال بگذارید تا مزهدار شود.
مرحله دوم
در ادامه، منقل را آماده کنید و اجازه دهید زغالها به شکل یکنواخت گداخته شوند. سپس، ماهی مزهدار شده را داخل توری مخصوص ماهی قرار دهید و آن را روی شعله کم منقل بگذارید. در این مرحله از طرز تهیه ماهی شیر ، منقل را باد نزنید و اجازه دهید ماهی با حرارت ملایم و یکنواخت بپزد و طلایی شود.
مرحله سوم
حالا توری را برگردانید تا سمت دیگر ماهی هم پخته شود. حتی میتوانید در حین پخت، چند سوراخ ریز روی ماهی ایجاد کنید و مقدار کمی روغن زیتون و آب پیاز روی آن بریزید تا عطر و مزه بهتری پیدا کنند.
طبخ ماهی شیر در فر
پختن ماهی شیر در فر هم بسیاری از خواص این غذای دریایی را حفظ میکند و مزه فوقالعادهای دارد. برای این رسپی، در ادامه، مواد لازم و روش کار را با هم میخوانیم:
مواد لازم برای تهیه ماهی شیر در فر
مواد اولیه این دستور شامل موارد زیر است. شما میتوانید برای تهیه ادویه ماهی شیر از طریق عطاری آنلاین اصفهان (اگر ساکن اصفهان هستید) اقدام کنید و باکیفیتترین ادویهها را به راحتی و به صورت اینترنتی بخرید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
فیله شیر ماهی | 800 گرم |
لیموترش تازه | 1 عدد |
روغن زیتون یا کره | ¼ لیوان |
ادویه مخصوص ماهی | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز پخت ماهی شیر در فر
ابتدا برای مزه دار کردن ماهی از مقداری نمک، فلفل سیاه و روغن زیتون استفاده کنید. سپس، فیلههای ماهی را روی سینی فر که از قبل چرب کردهاید، بچینید. در ادامه، باقیمانده ترکیب روغن زیتون، نمک و فلفل را با ادویه مخصوص ماهی، روی ماهیها بریزید و اگر دوست داشتید، لیموترشهای حلقهای را روی ماهیها بچینید. حالا سینی فر را به مدت 30 تا 45 دقیقه در فر با حرارت 200 درجه سانتیگراد قرار دهید تا ماهی شیر خوشمزه شما آماده شود.
پخت ماهی شیر سوخاری
وجود آرد هنگام سوخاری کردن ماهیها باعث میشود که بافت ماهی کاملا منسجم باقی بماند. برای تهیه این غذای لذیذ دریایی، مواد اولیه و دستور پخت را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه ماهی شیر سوخاری
مواد مورد نیاز را مطابق جدول زیر فراهم کنید. ترکیب ادویههای گفته شده در این جدول میتوانند بهعنوان بهترین ادویه برای ماهی شیر ، بوی زهم ماهی را به خوبی بگیرند.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ماهی شیر | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
آرد سفید | ¾ لیوان |
آرد سوخاری | ¼ لیوان |
آب لیموترش | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر دارچین | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه ماهی شیر سوخاری
ماهی را به قطعههای کوچکتر برش بزنید. سپس آنها را بشویید و داخل آبکش بگذارید. در ادامه، پوست ماهی را جدا کنید. سپس، آب پیاز رنده شده را بگیرید و گوشت ماهی را به آن آغشته کنید. در ادامه، ادویههای گفته شده را روی ماهی بریزید و آنها را به مدت 3 ساعت در ظرفی دربدار داخل یخچال بگذارید. 15 دقیقه قبل از پخت ماهیها، کمی آبلیمو به آنها بزنید. سپس، ماهیها را داخل آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود. در ادامه، تکههای ماهی را در مخلوط آرد سفید، آرد سوخاری، نمک و زردچوبه بغلطانید و آنها را در تابهای مناسب با مقداری روغن سرخ کنید.
نکات مهم و کاربردی در طرز تهیه ماهی شیر
در این قسمت، چند نکته مهم برای پخت ماهی شیر بندر را با هم مرور میکنیم:
- تمیز کردن و پخت ماهی شیر جنوب کار سختی نیست. این ماهی، پولکهای بسیار ظریفی دارد که حتی با برخورد دست هم به راحتی کنده میشوند. بهعلاوه، گوشت آن نرم و بدون تیغ است و میتواند انتخابی مناسب برای کسانی باشد که نگران تیغهای ماهی هستند.
- یکی از سادهترین روشهای مرینیت ماهی شیر، استفاده از ادویههای نامآشنایی مانند نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پودر پیاز است. بااینحال، در بعضی رسپیها از سبزیجاتی مانند گشنیز و جعفری خرد شده یا چاشنیهایی مثل رب انار هم استفاده میشود.
- یک انتخاب عالی در میان انواع ماهی جنوب برای تهیه قلیه ماهی، استفاده از همین ماهی شیر است که تیغ ندارد و شما را به دردسر نمیاندازد.
ماهی شیر را به برنامهی غذایی خود اضافه کنید…
خواص ماهی شیر آن را تبدیل به انتخابی عالی در میان غذاهای دریایی کرده است. این ماهی لذیذ جنوبی، سرشار از پروتئین، ویتامینهای گروه B و امگا3 است و میتواند یک گزینه عالی برای حمایت از سلامت قلب و عروق شما باشد. بنابراین امیدواریم با پیش گرفتن یکی از سه روش بالا و گنجاندن این ماهی لذیذ در وعدههای غذایی خود، سبد غذایی خانواده را غنیتر از گذشته کنید.
سوالات متداول
برای مرینیت ماهی شیر از چه موادی استفاده کنیم؟
معمولا برای این منظور از ادویههایی مثل نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر، پودر پیاز، پودر دارچین و… استفاده میشود.
چطور ماهی شیر را روی منقل کباب کنیم؟
ماهی را داخل توری مخصوص بگذارید و بدون باد زدن منقل، توری را روی آن قرار دهید تا ماهی با حرارت ملایم کباب شود.