غذا با اسفناج چی بپزم؟
استفاده از سبزی پرخاصیت اسفناج، تنوع قابل توجهی به آشپزی میدهد. تا جایی که احتمالا با دیدن لیست انواع غذا با اسفناج تعجب خواهید کرد و حالا چالش جدید این است که کدام یکی را انتخاب کنید! سعی ما این بوده که در این مقاله از اسنپ فود هم مانند انواع غذا با کدو سبز، سلیقههای مختلف را در نظر بگیریم و به شما در انتخاب غذاهای اصلی، پیشغذاها، غذاهای رژیمی با اسفناج و… کمک کنیم. مطمئن باشید که اگر فوت و فنهای پخت غذا با اسفناج را بدانید، طعم و مزههایی دلچسب و عالی را تجربه خواهید کرد که حتی بچهها هم از آن استقبال میکنند. با ما همراه باشید تا مواد لازم و دستور تهیه 15 غذای لذیذ با اسفناج را با هم مرور کنیم.
1.نرگسی اسفناج
نرگسی اسفناج نوعی غذا با اسفناج پخته و تخممرغ است که طعم فوقالعادهای دارد و خیلی زود آماده میشود. اصالت این غذای نونی به شمال کشور بازمیگردد و نیم ساعته حاضر است. در ادامه، مواد لازم و دستور تهیه نرگسی را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه نرگسی اسفناج
مواد اولیه این غذای سبک و خوشمزه به صورت زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج | 500 گرم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 3 حبه |
تخممرغ | 4 عدد |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه نرگسی اسفناج
ابتدا اسفناجها را بشویید و خرد کنید. سپس آنها را در قابلمهای مناسب بریزید و بدون افزودن آب روی حرارت شعله بگذارید تا بخارپز شوند. درب قابلمه هم باید بسته باشد. در این فاصله، پیاز خردشده را تفت دهید و پس از اینکه کمی سبک شد، سیر رندهشده را به آن اضافه کنید. سپس مقداری زردچوبه بریزید و پس از یک تفت مختصر، اسفناجهای پختهشده را اضافه کنید. مواد را هم بزنید و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید. در نهایت، تخممرغها را روی مخلوط مواد بشکنید و درب تابه را ببندید تا تخممرغها کاملا بپزند.
2.اسفناج پلو
اگر در میان انواع غذا با اسفناج بهدنبال یک غذای سنتی و خوشمزه هستید، اسفناج پلو را امتحان کنید. تهیه این غذا حدود 1 ساعت زمان میبرد و گاهی در دستور آن از چاشنیهای دیگری مانند رب انار هم استفاده میشود. در ادامه، مواد لازم و دستور تهیه این قاطی پلوی مقوی و خوشمزه را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه اسفناج پلو
مواد مورد نیاز برای تهیه این پلوی ترکیبی به صورت زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برنج | 5 پیمانه |
اسفناج | 800 گرم |
گوشت چرخکرده | 400 گرم |
پیاز متوسط | 5 عدد |
سیر | 4 تا 6 حبه |
گشنیز خردشده | 200 گرم |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
ادویه پلویی | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه اسفناج پلو
برنج را بشویید، بخیسانید و کنار بگذارید. پیاز نگینیشده را در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس، گوشت چرخکرده را اضافه کنید و وقتی حالت خامی آن گرفته شد، ادویهها را بریزید. حالا مقداری زعفران دمکرده و آب اضافه کنید و درب تابه را بگذارید. در ادامه، مقداری پیازداغ درست کنید. سپس، سیر رندهشده و اسفناجهای خردشده را به آن اضافه کنید و 1 تا 2 دقیقه تفت دهید. حالا تابه را از روی حرارت بردارید و گشنیز خردشده را داخل آن بریزید. مخلوط گوشت چرخکرده و اسفناج را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
آب برنج را خالی کنید و آن را با 6 تا 7 پیمانه آب، مقداری نمک و روغن روی حرارت بگذارید تا آب آن کشیده شود. سپس، برنج را با اسفناج و گوشت چرخکرده مخلوط کنید و در قابلمهای دیگر با گذاشتن تهدیگ دلخواه، دم بگذارید.
3.لازانیا اسفناج و قارچ
اگر بهدنبال غذا با اسفناج سرخ شده هستید، لازانیای اسفناج و قارچ را از قلم نیندازید. اگر میخواهید لازانیای خوشرنگی داشته باشید، 10 دقیقه آخر از گریل استفاده کنید تا پنیر پیتزا طلایی شود. در ادامه، مواد لازم و دستور پخت را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه لازانیا اسفناج و قارچ
مواد مورد نیاز را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج | 500 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
قارچ | 250 گرم |
لازانیا | 1 بسته 300 گرمی |
پنیر پیتزا | 300 گرم |
پنیر خامهای یا ریکوتا | 250 گرم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
روغن مایع یا روغن زیتون | به مقدار لازم |
طرز تهیه لازانیا اسفناج و قارچ
ابتدا پیاز خردشده را در روغن تفت دهید و پس از آن، قارچهای اسلایسی و سیرهای خردشده را اضافه کنید. حالا کمی نمک و فلفل بریزید و مخلوط مواد را از تابه خارج کنید. در ادامه، در همان تابه کمی دیگر روغن بریزید و برگهای خردشده اسفناج را همراه با کمی سیر اضافه کنید. درب تابه را بگذارید تا اسفناجها کاملا نرم شوند. حالا اسفناج پختهشده را با مخلوط قارچ و پنیر خامهای مخلوط کنید. ورقههای لازانیا را هم مطابق دستور آن بپزید. کف قالب مورد نظر را با سس بشامل بپوشانید. سپس، به ترتیب لایههای لازانیا، سس بشامل، مخلوط اسفناج و پنیر پیتزا را بریزید و این کار را تا پر شدن ظرفیت قالب ادامه دهید. روی آخرین ورقه لازانیا را با سس بشامل و پنیر پیتزا بپوشانید و قالب را به مدت 1 ساعت در فر 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
4.کوکو اسفناج
اگر هنوز هم میپرسید غذا با اسفناج چی بپزم ؟ کوکوی اسفناج خوشمزه و خوشپخت را امتحان کنید. طرز پخت آن شباهت زیادی به طرز تهیه کوکو سبزی دارد و اگر بخواهید میتوانید مقداری گردو و زرشک هم به مواد اولیه اضافه کنید. در ادامه، مواد لازم و دستور تهیه را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه کوکو اسفناج
مواد اولیه برای تهیه این غذای خوشمزه و ساده به صورت زیر است. فراموش نکنید که تازه بودن سبزیجات در تهیه یک کوکوی لذیذ، حرف اول را میزنند. بنابراین، اگر میخواهید خرید باکیفیتی داشته باشید، حتما سری به میوه فروشی آنلاین اسنپ فود بزنید تا یک خرید راحت غیرحضوری را تجربه کنید.
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج | 300 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
تخممرغ | 5 عدد |
سبزی کوکو | 250 گرم |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوکو اسفناج
سبزیها را بشویید و به صورت ریز و یکدست خرد کنید. سپس، پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید تا کاراملی شود. در ادامه، پیاز کاراملی، سبزی خردشده، آرد، تخممرغ و ادویهها را مخلوط کنید و هم بزنید. حالا مایه کوکو را با مقداری روغن در تابهای مناسب سرخ کنید.
5.خورشت آلو اسفناج با مرغ
برای تهیه غذا با اسفناج خورش آلو اسفناج را از قلم نیندازید. شما میتوانید این خورش لذیذ و پرطرفدار را با مرغ یا گوشت قرمز بپزید یا اینکه طرز تهیه خورش آلو اسفناج با گوشت قلقلی را امتحان کنید. استفاده از چاشنی رب انار هم سلیقهای است و بعضی آشپزها، رب نارنج یا رب گوجهفرنگی را ترجیح میدهند. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه خورش آلو اسفناج با مرغ را میبینیم:
مواد لازم برای تهیه خورش آلو اسفناج با مرغ
برای تهیه این غذای خوشمزه، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
سینه یا ران مرغ | 4 تکه |
اسفناج | 500 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
آلو خورشتی | 15 عدد |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
استفاده از سرویس پروتئینی آنلاین اسنپ فود به شما کمک میکند که یک آشپزی آسان و بیدردسر را با یک خرید غیرحضوری از مکانی مطمئن تجربه کنید.
طرز تهیه خورش آلو اسفناج با مرغ
ابتدا پیاز نگینیشده را در قابلمهای مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس، ادویهها را اضافه کنید و کمی بعد، تکههای مرغ را در قابلمه قرار دهید. پس از سرخ شدن مرغ، 2 لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا مرغ با حرارت ملایم مغزپخت شود. سپس، اسفناج را بشویید و به صورت نسبتا درشت خرد کنید. حالا اسفناجهای خردشده را در تابهای دیگر تفت دهید و همراه با مقداری نمک در خورشت آلو اسفناج بریزید. در 15 دقیقه پایانی پخت، آلوهایی را که قبلا خیساندهاید هم کمی با روغن سرخ کنید و داخل خورشت بریزید. سپس، چاشنی رب انار و زعفران دمکرده را هم اضافه کنید.
6.املت اسفناج و پنیر
املت اسفناج را باید در دسته انواع غذا با اسفناج ساده قرار داد. طعم این املت خوشمزه هیچ شباهتی به املت مرسوم تخممرغ و گوجهفرنگی ندارد، اما اگر یکبار آن را امتحان کنید، از طرفداران پروپاقرص آن میشوید. در ادامه، مواد لازم و دستور تهیه آمده است:
مواد لازم برای تهیه املت اسفناج و پنیر
مواد اولیه را مطابق جدول زیر فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برگ بیبی اسفناج | 1 پیمانه |
تخممرغ | 2 عدد |
پنیر پارمزان رندهشده | 1.5 قاشق غذاخوری |
پودر پیاز | ¼ قاشق چایخوری |
جوز هندی آسیابشده | 1/8 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه املت اسفناج و پنیر
ابتدا تخممرغها را داخل یک کاسه مناسب بشکنید و مقداری بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. سپس، اسفناج، پنیر پارمزان و ادویهها را اضافه کنید. حالا در تابهای کوچک مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس، مخلوط تخممرغ را در تابه بریزید. حدود 3 دقیقه بعد، مواد املت را با کفگیر برگردانید تا سمت دیگر آن هم پخته شود. 2 تا 3 دقیقه دیگر، املت لذیذ شما آماده است و میتوانید آن را با نان و بقیه مخلفات، نوش جان کنید.
7.قلیه اسفناج
در میان انواع غذا با اسفناج خورش قلیه اسفناج یک غذای محلی شمالی است که طعمی دلچسب و بهیادماندنی دارد. این غذای بدون گوشت، با مواد اولیه سادهای درست میشود و معمولا چاشنی آن، آب نارنج یا آبلیمو است. در ادامه، مواد لازم و دستور تهیه قلیه اسفناج را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه قلیه اسفناج
مواد اولیه این خورش محلی لذیذ را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
عدس | 1 پیمانه |
آب جوش | 2 تا 3 پیمانه |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
آب نارنج | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه قلیه اسفناج
عدس شستهشده را بخیسانید و کنار بگذارید. اسفناجها را هم بشویید و در آبکش بریزید. سپس، به شکل ساطوری خرد کنید و در تابهای مناسب با مقداری روغن تفت دهید تا حالت نیمپز بگیرد. در ادامه، اسفناجها را از تابه خارج کنید و داخل همان تابه، پیاز خردشده را تفت دهید. وقتی پیازها سبک شدند، سیر رندهشده را اضافه کنید. کمی بعد، نمک و ادویهها را داخل تابه بریزید و همه مواد را با هم تفت دهید. حالا عدس خیسخورده را به تابه بیفزایید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ عدس کمی تغییر کند. در ادامه، اسفناجهای تفت دادهشده را در تابه بریزید و پس از یک تفت مختصر، 2 تا 3 پیمانه آب جوش اضافه کنید. حالا درب تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا قلیه اسفناج به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزد و جا بیفتد. در نهایت، حرارت شعله را خاموش کنید و مقداری آب نارنج داخل خورش بریزید.
8.پنکیک اسفناج
برای درست کردن غذا با اسفناج برای کودکان خلاقیت به خرج دهید و صبحانه را با وجود این پنکیکهای خوشمزه، دلچسبتر کنید. در ادامه، مواد لازم و دستور تهیه را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه پنکیک اسفناج
مواد اولیه به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
برگ بچه اسفناج شسته و خردشده | 50 گرم |
آرد الکشده | 125 گرم |
تخممرغ | 2 عدد |
شیر | 100 میلی لیتر |
شکر | ½ قاشق غاخوری |
بیکینگپودر | 1 قاشق چایخوری |
کره | به مقدار لازم |
طرز تهیه پنکیک اسفناج
آرد، شیر، اسفناج، شکر و بیکینگپودر را در مخلوطکن بریزید و تخممرغها را به این مواد اضافه کنید. مواد را چند پالس بزنید تا به یک مایه یکدست به رنگ سبز روشن برسید. حالا در تابهای نچسب را روی حرارت قرار دهید و داخل آن مقداری کره بریزید تا ذوب شود. در ادامه، با یک قاشق بزرگ، مقداری از مایه پنکیک بردارید و داخل تابه بریزید. تا حدی که حجم تابه اجازه میدهد این کار را تکرار کنید. وقتی لبههای پنکیک کاملا پخت و روی آن حباب ظاهر شد، پنکیک را برگردانید تا سمت دیگر هم بپزد. معمولا حدود 2 دقیقه برای پخت هر طرف پنکیک کافی است.
9. بورک اسفناج
بورک اسفناج نوعی پیش غذا با اسفناج است که اصالت ترکیهای دارد. این غذا با اسفناج آب پز تهیه میشود و میتوانید بهعنوان یک فینگرفود خوشمزه و مفید هم روی آن حساب کنید. در ادامه، مواد لازم و دستور پخت را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه بورک اسفناج
مواد اولیه را مطابق جدول زیر فراهم کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج | 400 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
خمیر یوفکا | به تعداد کافی |
شیر | ½ لیوان |
پنیر خامه ای | 2 قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | 200 گرم |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
کنجد | به مقدار لازم |
طرز تهیه بورک اسفناج
اسفناج را با 2 لیوان آب و مقداری نمک به مدت 10 دقیقه آبپز کنید و داخل آبکش بریزید. سپس، پیاز نگینی را در روغن تفت دهید و سیر رندهشده را به آن اضافه کنید. در ادامه، به مخلوط سیر و پیاز مقداری ادویه بزنید و اسفناجهای آبپزشده را هم به آنها اضافه کنید. پس از چند دقیقه، پنیر خامهای را داخل مواد دیگر بریزید و هم بزنید تا پنیر ذوب شود. سپس، پنیر پیتزا و کمی نمک اضافه کنید و وقتی همه مواد سرخ شدند، تابه را از روی حرارت بردارید.
در ادامه، فر را روشن کنید و روی دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. حالا مخلوطی از شیر، زعفران و روغن مایع درست کنید و کنار بگذارید. خمیر یوفکا را روی سطح کار باز کنید و روی آن کمی از مخلوط شیر بمالید. سپس، مقداری از مواد بورک و پنیر پیتزا را به صورت خطی روی خمیر قرار دهید و آن را رول کنید. در نهایت، بورکها را داخل سینی چربشده فر بچینید و روی آنها کمی کنجد بپاشید. حدود 20 تا 30 دقیقه دیگر، بورکها آمادهاند.
10. سوپ اسفناج
سوپ اسفناج هم در دسته انواع پیش غذا با اسفناج قرار میگیرد و انتخابی مقوی و خوشمزه است. البته این سوپ لذیذ رسپیهای مختلفی دارد و در بعضی از آنها از جوی پرک هم استفاده میشود. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه سوپ اسفناج با انواع سبزیجات را ببینید:
مواد لازم برای تهیه سوپ اسفناج
مواد مورد نیاز به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج | 200 تا 235 گرم |
پیازچه خردشده | 1 دسته |
تره فرنگی خردشده | 120 گرم |
کرفس کوچک خردشده | 85 گرم |
سیبزمینی کوچک خردشده | 1 عدد |
آب | 1 لیتر |
کره | 250 گرم |
خامه | 150 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه سوپ اسفناج
کره را در قابلمهای بزرگ بریزید تا ذوب شود. سپس، پیازچه، ترهفرنگی، کرفس و سیبزمینی را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا مواد عرق کنند و در طول این مدت چند بار سبزیجات را به هم بزنید. در ادامه، آب را اضافه کنید و پس از اینکه سوپ، 10 تا 15 دقیقه دیگر جوشید، اسفناجها را داخل قابلمه بریزید. چند دقیقه بعد، با مخلوطکن دستی مواد را هم بزنید تا سوپ بافت یکدستی پیدا کند. در نهایت، نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و موقع سرو، مقداری خامه در سوپ بریزید.
11.بورانی اسفناج
بورانی اسفناج نوعی غذا با پوره اسفناج است. البته خیلیها هم آن را بهعنوان پیشغذا میشناسند و عطر و بوی بینظیر آن را به انواع دسرهای ژلهای ترجیح میدهند. اگر شما هم جزو این دسته هستید، مواد لازم را تهیه کنید و به سراغ تهیه این غذای خوشمزه بروید که ظرف 30 دقیقه آماده میشود.
مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج
مواد اولیه به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج پاک کرده و شسته | 1 کیلو |
ماست موسیر یا ماست چکیده | 2 پیمانه |
سیر | 3 حبه یا بیشتر |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
دلال (اختیاری) | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه بورانی اسفناج
اسفناجها را درون قابلمه بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا بخارپز شوند. درب قابلمه هم باید بسته باشد. اسفناجها خیلی زود میپزند و نرم میشوند. حالا اسفناج پختهشده را با چاقو ساطوری کنید یا داخل غذاساز به صورت پوره درآورید. در ادامه، اسفناجها را کنار بگذارید تا از حرارت بیفتند. در این فاصله، سیر رندهشده را با ماست، دلال و نمک و فلفل مخلوط کنید. در نهایت، مخلوط ماست را روی اسفناجها بریزید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
12. مافین اسفناج و سبزیجات
اگر بهدنبال غذا با اسفناج رژیمی هستید، این مافینهای خوشظاهر و خوشمزه را حتما امتحان کنید. این غذای لذیذ فقط 50 کالری انرژی دارد و خیلی سریع و راحت آماده میشود. بهعلاوه، شبیه آنچه در انواع غذا با بادمجان دیدید، میتوانید این مافینهای خوشمزه را در کنار مافینهای بادمجان در سینی فینگرفود سرو کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه مافین اسفناج و سبزیجات
مواد لازم برای تهیه این غذا با اسفناج به صورت زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج خردشده | 1 پیمانه |
پیاز خردشده | ½ پیمانه |
قارچ خردشده | ½ پیمانه |
کلم بروکلی خردشده | ½ پیمانه |
گوجهفرنگی رندهشده | 1/3 پیمانه |
فلفل دلمهای خردشده | 1.5 پیمانه |
تخممرغ | 7 عدد |
روغن زیتون | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
دستور تهیه مافین اسفناج و سبزیجات
پیاز و فلفل دلمهای را در روغن تفت دهید و کمی نمک و فلفل به آنها اضافه کنید. در ادامه، قارچ، بروکلی خردشده و اسفناج را به مواد بیفزایید و کمی دیگر به تفت دادن ادامه دهید. حالا مخلوط این مواد را در قالبهای مافین بریزید. سپس، تخممرغها را در ظرفی دیگر بشکنید و هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. داخل هر قالب مافین، مقداری تخممرغ بریزید و قالبها را به مدت 15 دقیقه در فر 176 درجه بگذارید.
13. آبگوشت اسفناج
احتمالا آبگوشت اسفناج از آن دست غذاهایی باشد که نام آن را در میان انواع غذا ایرانی با اسفناج را کمتر شنیده باشید. این غذای مقوی و اصیل، یک انتخاب عالی برای روزهای سرد زمستان است و طرز تهیه پیچیدهای ندارد. کافی است مواد اولیه را فراهم کنید و دست به کار شوید.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت اسفناج
مواد مورد نیاز در این رسپی به شرح زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
گوشت گوسفندی | 500 گرم |
نخود | 1 لیوان سرخالی |
رب گوجهفرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آبغوره | 1 قاشق غذاخوری |
گرد لیمو | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه آبگوشت اسفناج
پیاز نگینی را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس، گوشت را اضافه کنید و وقتی رنگ آن تغییر کرد، زردچوبه و فلفل را داخل قابلمه بریزید. در ادامه، مقداری رب اضافه کنید و نخود را همراه با 6 لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید. در این فاصله، اسفناجها را به صورت درشت خرد کنید و در تابهای مناسب با مقداری روغن تفت دهید. وقتی گوشت و نخود پخت، اسفناج را اضافه کنید و 30 دقیقه بعد، چاشنیهایی مانند گرد لیمو، آبغوره و دارچین را داخل آبگوشت بریزید. در نهایت، نمک غذا را اندازه کنید و اجازه دهید آبگوشت با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
14. پکوره اسفناج
اگر در بین غذاهای ملل بهدنبال انواع غذا با اسفناج هستید، پکوره تند و خوشمزه هندی را از قلم نیندازید. شما میتوانید این غذای لذیذ را با سس کچاپ یا سس مخصوص پکوره سرو کنید. برای سس پکوره از ترکیب بیبی اسفناج با سیر، گشنیز خردشده و روغن زیتون استفاده میشود. البته آب و نمک هم فراموش نشود. کافی است همه مواد را در مخلوطکن بریزید و میکس کنید. در ادامه، مواد لازم و دستور تهیه پکوره اسفناج را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه پکوره اسفناج
مواد اولیه این غذای هندی به صورت زیر است:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج | 1 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
آرد نخودچی | 1 پیمانه |
فلفل سبز | 1 عدد |
زنجبیل، بادیان، زیره، زردچوبه و تخم گشنیز | از هر کدام، 1 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ¼ قاشق چایخوری |
بیکینگپودر | ¼ قاشق چایخوری |
کنجد | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار لازم |
آب سرد | به مقدار لازم |
روغن |
به مقدار لازم |
طرز تهیه پکوره اسفناج
اسفناجها را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. سپس، در کاسهای مناسب بریزید و ادویهها را به آن اضافه کنید. البته، زیره، تخم گشنیز و بادیان باید نیمکوب شوند. در ادامه، آرد نخودچی را به بقیه مواد پکوره اضافه کنید. سپس، فلفل سبز را که به صورت نگینی ریز خرد کردهاید، در کاسه بریزید و بعد از آن، سیر و زنجبیل تازه رندهشده را هم اضافه کنید. در ادامه، کنجد و پیاز نگینی را با بقیه مواد مخلوط کنید و بیکینگپودر را به صورت یکدست روی مواد پکوره بریزید. حالا روی ظرف را با سلفون بپوشانید و 15 دقیقه به مواد پکوره استراحت دهید. در نهایت، قابلمهای گود را روی حرارت بگذارید و داخل آن مقداری کافی روغن بریزید. سپس، با قاشق از مایه پکوره بردارید و در روغن فراوان سرخ کنید.
15. رولت اسفناج
اگر بهدنبال یک انتخاب پرطرفدار در میان انواع پیش غذا با اسفناج هستید، رولت اسفناج را از قلم نیندازید. البته این غذا با اسفناج رژیمی هم است و میتواند گزینهای مناسب برای گیاهخواران باشد. در ادامه، مواد لازم و دستور تهیه رولت اسفناج را با هم میبینیم:
مواد لازم برای تهیه رولت اسفناج
مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
اسفناج | 2 کیلوگرم |
فلفل دلمهای خردشده به صورت ریز | 1 پیمانه |
هویج آبپز و خردشده | ½ پیمانه |
قارچ خردشده | ½ پیمانه |
ذرت پخته | ½ پیمانه |
نخود فرنگی پخته | ½ پیمانه |
تخممرغ | 6 عدد |
پنیر لبنه | 200 گرم |
نمک، فلفل و آویشن | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه رولت اسفناج
این غذا با اسفناج بخارپز تهیه میشود. پس از پختن اسفناجها، آنها را ساطوری کنید. سپس در کاسهای مناسب بریزید و تخممرغهای زده شده را با ادویهها به آن اضافه کنید. در ادامه، مایه اسفناج را به صورت لایهای یکدست در تابهای نچسب با مقداری روغن سرخ کنید. وقتی یک طرف مواد سرخ شد، لایه اسفناج را از تابه خارج کنید و روی کاغذ روغنی بگذارید. سپس به صورت رول بپیچید و 1 ساعت در یخچال استراحت دهید. در این فاصله، قارچهایی را که قبلا تفت دادهاید با بقیه سبزیجات مخلوط کنید. سپس پنیر لبنه و ادویههای لازم را هم داخل مخلوط سبزیجات بریزید. در ادامه، رول اسفناج را از یخچال بیرون بیاورید و باز کنید. سپس، مواد میانی را روی رولت بریزید و مجددا آن را بپیچید و 1 ساعت دیگر در یخچال بگذارید.
غذا های مختلف با اسفناج برای انواع ذائقه ها
همانطور که خواندید، طرز تهیه انواع غذا با اسفناج، تنوع زیادی دارد. بنابراین، اگر جزو افرادی هستید که اسفناج را دوست ندارید و این سبزی مفید را از برنامههای غذایی خود کنار گذاشتهاید، یکبار دیگر لیست غذا با اسفناج را مرور کنید و ببینید کدام انتخاب با ذائقه شما سازگارتر است. خوشبختانه انواع غذا ایرانی با اسفناج و غذاهای فرنگی، جایی برای بهانه باقی نمیگذارند و شما میتوانید با گنجاندن این سبزی مفید در برنامه غذایی هفتگی، آهن و بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن را به راحتی تأمین کنید.