کراکف پنیری چیست؟
کراکف پنیری یک فراورده گوشتی است که میتوانید بهعنوان یک سوسیس یا کالباس در آشپزی روی آن حساب کنید. در طرز تهیه کراکف پنیری ، گوشت چرخکرده و مرغ چرخکرده را همراه با مقداری ادویه ورز دهید. سپس این مخلوط را با افزودن فلفل دلمهای خردشده، آرد، روغن و زردههای تخممرغ در غذاساز بریزید تا خمیری شوند. در ادامه، خمیر را روی سلفون پهن کنید و روی آن یک لایه پنیر موزارلا بریزید. مواد را همراه سلفون لولهای کنید و در بخارپز بپزید. در نهایت، کراکف پنیری باید 1 ساعت در فریزر و 24 ساعت در یخچال بماند تا بتوان از آن استفاده کرد.
در ادامه، جدول مشخصات غذایی سوسیس کراکف پنیری را با هم میبینیم:
کراکف پنیری | |
زمان آماده سازی | بیشتر از 24 ساعت |
زمان پخت | 1 ساعت |
میزان سختی | متوسط |
میزان کالری در هر 100 گرم | حدود 260 کیلوکالری |
کراکف پنیری چیست؟
اگر از عاشقان سوسیس و کالباس هستید و دست رد به سینه سوسیس سوجوک و سوسیس پپرونی نمیزنید، حتما طعم کراکف پنیری را هم امتحان کنید. این سوسیس خوشطعم، اصالت لهستانی دارد و اصلا نام آن هم از پایتخت قدیمی این کشور گرفته شده است. البته سوسیس کراکوف در لهستان، چیزی بیش از یک غذا است و در واقع، جزئی از فرهنگ این کشور محسوب میشود. تا جایی که اگر در مراسم عید پاک و کریسمس در لهستان حضور داشته باشید، خواهید دید که پخت این سوسیس خوشمزه در تمام سطح شهر، رواج دارد.
در زبان لهستانی، کراکف را به صورت کراکوسکا و کیلباسا هم تلفظ میکنند و اگر آن را به صورت سرد سرو کنید، به راحتی جای کالباس را میگیرد و اصلا خودش در این حالت، نوعی از انواع کالباس محسوب میشود. خوشبختانه طرز تهیه کراکف پنیری در خانه کار سختی نیست؛ به این منظور، کافی است مواد اولیه را تهیه کنید و به سراغ دستور تهیه بروید:
مواد لازم برای تهیه سوسیس کراکف پنیری
مواد اولیه را به صورت جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
گوشت چرخکرده | 500 گرم |
مرغ چرخکرده | 500 گرم |
فلفل دلمهای خردشده | 1/3 پیمانه |
زرده تخممرغ | 2 عدد |
آرد گندم یا نشاسته ذرت | 4 قاشق غذاخوری |
پنیر موزارلا | 100 گرم |
جوز هندی | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
استفاده از مواد اولیه مرغوب در طرز تهیه کراکف پنیری حرف اول را میزند. بنابراین، برای تهیه گوشت و مرغ باکیفیت، وقت را هدر ندهید و سری به سوپر پروتئینی آنلاین اسنپ فود بزنید تا با یک خرید غیرحضوری مطمئن، کارها بهمراتب آسانتر شود.
چگونه کراکف پنیری درست کنیم؟
طرز تهیه کراکف پنیری را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
مرحله اول
گوشت چرخکرده را همراه با مرغ چرخکرده در ظرفی مناسب بریزید و ادویهها را به آن اضافه کنید. سپس همه مواد را کمی با هم ورز دهید.
مرحله دوم
در ادامه کار، مخلوط گوشت را داخل غذاساز بریزید. حالا زردههای تخممرغ، آرد، روغن و فلفل دلمهای خرد شده را اضافه کنید و مخلوط مواد را چند پالس بزنید تا حالت خمیری یکدست پیدا کند.
مرحله سوم
در این مرحله، یک ورقه سلفون را روی میز کار پهن کنید و مواد خمیری را به صورت لایهای یکدست روی سلفون بریزید.
مرحله چهارم
حالا پنیر موزارلای رندهشده را وسط این لایه خمیری بریزید و مواد را با کمک سلفون به صورت لولهای بپیچید. سر و ته سلفون را با نخ ببندید یا به اصطلاح، شکلاتپیچ کنید.
مرحله پنجم
برای پخت کراکف پنیری از بخارپز استفاده کنید. اگر بخارپز ندارید، سوسیس را در یک ظرف فلزی دربدار قرار دهید. سپس، قابلمهای را تا نیمه از آب پر کنید و آن را روی شعله زیاد بگذارید. حالا ظرف فلزی را داخل قابلمه قرار دهید و اجازه دهید کراکف 1 ساعت بماند تا بپزد.
مرحله ششم
در نهایت، کراکف پنیری را 1 ساعت در فریزر و 24 ساعت در یخچال استراحت دهید تا آماده مصرف شود.
برای تهیه سوسیس کراکف پنیری، نکات و ریزهکاریهای زیر را به خاطر داشته باشید:
- اگر برای میکس کردن مواد، غذاساز ندارید، مواد را با قاشق هم بزنید. دقت کنید که مخلوط کردن مواد در این مرحله با دست، درست نیست، زیرا حرارت دست شما باعث شل شدن مواد میشود و بافت کراکف را خراب میکند.
- یک روش دیگر برای طرز تهیه کراکف پنیری، تهیه آن به روش لهستانی است که در منزل امکانپذیر نیست. لهستانیها برای پخت این نوع سوسیس، از اتاقک بخار استفاده میکنند. برای این کار، سوسیسها به مدت 30 دقیقه در اتاقک بخار با دمای 115 تا 130 درجه فارنهایت قرار میگیرند تا بپزند. پس از سرد شدن میتوان در قالب ساندویچ و بقیه غذاها از آنها استفاده کرد.
- یکی از نکات مهم در تهیه سوسیس کراکف پنیری این است که بعد از پیچیدن داخل سلفون، بستهبندی را خوب با دستان خود ماساژ دهید تا هیچ حبابی داخل سلفون باقی نماند. فراموش نکنید که این حبابهای هوا یکی از عوامل اصلی خراب شدن کراکف هستند.
- باقی ماندن زیاد کراکف پنیری در آب جوش یا اتاقک بخار، باعث سفت شدن بافت این سوسیس میشود؛ پس حواستان به زمان پخت باشد.
- شما میتوانید در طرز تهیه کراکف، علاوه بر پنیر موزارلا، از پنیر چدار هم استفاده کنید.
- حتما زمان استراحت کراکف در فریزر و یخچال را به طور دقیق رعایت کنید.
- دقت کنید که کالری سوسیس کراکف پنیری میتواند بسته به نوع آن متفاوت باشد. برای مثال، کراکف مرغ، 183 کیلوکالری انرژی دارد و دوستداران غذاهای کم کالری میتوانند از آن استفاده کنند.
طرز تهیه کراکف پنیری در ماهیتابه
طرز تهیه کراکف پنیری در ماهیتابه بسیار راحت است. کافی است تابهای را روی حرارت شعله قرار دهید تا کاملا گرم شود. سپس روغن را اضافه کنید و وقتی روغن داغ شد، کراکفها را داخل آن قرار دهید. بهتر است از قبل روی کراکفها با چاقو چند شیار ایجاد کنید. دقت کنید که برای سرخ کردن کراکف، روغن حتما داغ باشد و مقدار آن هم به اندازهای باشد که روی کراکفها را بپوشاند.
نکته: اگر شما ساکن مشهد هستید، میتوانید به راحتی محصولات پروتئینی متنوعی را از پروتئینی آنلاین مشهد تهیه کنید و از کیفیت بینظیر آنها لذت ببرید.
چند غذای خوشمزه با کراکف پنیری
کراکفهای خوشمزه شما آماده هستند، اما یک سوال مهم دیگر باقی مانده و آن هم این است که با کراکف پنیری چی درست کنم ؟ خوشبختانه در این مورد هم پیشنهادهای زیادی وجود دارند. طرز استفاده کالباس کراکف پنیری به صورت سرد است و در لهستان رواج دارد. بااینحال، اگر بخواهید آن را به صورت سوسیس سرخشده استفاده کنید هم انتخابهای زیادی خواهید داشت. در ادامه، چند غذای پرطرفدار را معرفی میکنیم:
1.ساندویچ کراکف پنیری
اگر بهدنبال راحتترین غذا با سوسیس کراکف پنیری هستید، یک نان باگت بردارید و کراکفهای سرخشده را همراه با مخلفاتی مانند فلفل دلمهای تفتخورده و خیارشور داخل آن قرار دهید. به همین سادگی، ساندویچ کراکف شما آماده است و میتوانید آن را با انواع سسهای دلخواه میل کنید.
2.املت کراکف
برای تهیه این املت لذیذ، سیبزمینی را بپزید و آن را با پیاز و قارچ تفت دهید. سپس، مخلوطی از شیر، تخممرغ، ادویه و آرد الکشده را روی این مخلوط بریزید و چند دقیقهای درب تابه را ببندید تا املت کراکف آماده شود.
3.خوراک کراکف پنیری
برای تهیه این غذای نونی متفاوت، سیبزمینی را نیمپز کنید و اجازه دهید بقیه مراحل پخت را در کنار پوره گوجهفرنگی طی کند. مقداری مخلوط پیاز و قارچ سرخشده هم درست کنید و سوسیسهای کراکف را که به صورت حلقهای برش زدهاید، در روغن بیندازید. در نهایت، همه این مواد را با هم مخلوط کنید و ادویههای دلخواه را در غذا بریزید.
4.پاستا کراکف
پاستا کراکف را همه به خصوص بچهها دوست دارند. برای درست کردن این غذای خوشمزه، پاستا را با مقداری نمک و آب جوش نیمپز کنید. سپس، پوره گوجهفرنگی را در تابهای مناسب تفت دهید تا مقداری از آب آن بخار شود. در تابهای دیگر هم کراکفهای حلقهای را با مقداری سیر تفت دهید. در نهایت، پاستا را در پوره گوجه بریزید و مخلوط کراکف را اضافه کنید.
5.کراکف برگر
کراکف را به صورت طولی برش دهید و در روغن سرخ کنید. سپس، مقداری قارچ ورقهای را هم با کمی روغن تفت دهید. در ادامه، نان همبرگر را برش بزنید و سس دلخواهتان را روی آن بریزید. سپس، نان را به ترتیب با برگ کاهو، ورقه گوجه، خیارشور، قارچ، ورقه پنیر موزارلا و کراکف سرخشده پر کنید و مقداری سس هم روی ساندویچ بریزید.
کراکف پنیری را حتما امتحان کنید…
در بالا طرز تهیه سوسیس کراکف پنیری را توضیح دادیم و نکات تهیه آن را گفتیم. پیشنهاد میکنیم این سوسیس را حتما تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. در نهایت، این نکته را به خاطر بسپارید که کراکف نوعی سوسیس ضخیم با مغز پنیری است. اگر بخواهید میتوانید آن را به صورت درسته سرخ کنید که البته باید روی لایه رویی، چند برش بزنید. اما در صورت برش دادن به صورت حلقهای هم مشکلی ایجاد نمیشود. در واقع، پنیر داخل سوسیس بعد از آب شدن با حرارت، حالت برشته میگیرد و مانع خروج بقیه پنیر از بافت سوسیس میشود. پس با خیال راحت کراکف پنیری را در غذاهای خود استفاده کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
سوالات متداول
مدت استراحت کراکف پنیری در فریزر و یخچال چقدر است؟
کراکف باید ۱ ساعت در فریزر و ۲۴ ساعت در یخچال استراحت کند.
با کراکف پنیری چی درست کنم ؟
با سوسیس کراکف پنیری میتوان پاستا کراکف، ساندویچ کراکف، کراکف برگر، خوراک کراکف، املت کراکف و… را تهیه کنید.
روش لهستانی برای پخت کراکف پنیری چیست؟
در این روش، کراکفها ۳۰ دقیقه در دمای بین ۱۱۵ تا ۱۳۰ درجه فارنهایت درون اتاقک بخار قرار میگیرند و پس از سرد شدن، قابل استفاده هستند.